Ухвала
від 16.12.2010 по справі 6-54
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

    Справа № 6-54

    2010 р.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про заміну сторони виконавчого провадження

«16» грудня 2010 р.                                     м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області у складі:

головуючого-судді             -         ГРОМОВОЇ І.Б.

при секретарі                         Зеленській С.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Запоріжжя заяву Управління Пенсійного фонду України в Запорізькому районі Запорізької області, заінтересована особа: ОСОБА_1 про заміну сторони у виконавчому провадженні, -

В С Т А Н О В И В :

У грудні 2010 року Управління Пенсійного фонду в Запорізькому районі Запорізької області звернулося до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні, в якій зазначено, що згідно постанови про відкриття виконавчого провадження від 18.11.2010 року, виданої державним виконавцем підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області, відкрито виконавче провадження з виконання виконавчого листа, виданого 12 листопада 2010 року Запорізьким районним судом Запорізької області про зобов’язання УПФУ в Запорізькому районі Запорізької області здійснити перерахунок та виплатити ОСОБА_1 надбавки до пенсії згідно ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» за період з 09.07.2007 р. до 31.12.2007 року та за період з 22.05.08 р. до 31.12.2009 року у розмірі 30% мінімальної пенсії за віком з урахуванням виплачених сум. Відповідно до бази даних про пенсіонерів району «ASOPD-W», ОСОБА_1, не обслуговується управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькому районі Запорізької області, так як пенсійна справа пенсіонера ОСОБА_1 знаходиться в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Посилаючись на вищевикладене, заявник просить суд у порядку ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» замінити сторону у виконавчому провадженні, а саме Управління Пенсійного фонду України в Запорізькому районі Запорізької області Головним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

В судове засідання не з’явилися ані представник УПФУ в Запорізькому районі Запорізької області, ані ОСОБА_1

Вивчивши матеріали заяви, перевіривши матеріали цивільної справи № 2-2630/10 за позовом ОСОБА_1 до УПФУ в Запорізькому районі Запорізької області про стягнення щомісячної державної соціальної допомоги, суд приходить до висновку про те, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до вимог ст. 378 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд змінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Заява про заміну сторони виконавчого провадження розглядається в судовому засіданні з повідомленням сторін та заінтересованих осіб. Неявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Як вбачається із матеріалів цивільної справи № 2-2630/10, у липні 2010 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до УПФУ в Запорізькому районі Запорізької області про стягнення щомісячної державної соціальної допомоги. Розгляд даної справи було призначено на 14 жовтня 2010 року. Про день та час розгляду справи УПФУ в Запорізькому районі Запорізької області були повідомлені своєчасно та належним чином, що підтверджується матеріалами справи. Але в судове засідання не з’явилися, своїх заперечень проти позовних вимог позивача ОСОБА_1 суду не надали. Не повідомили суд про те, що пенсіонер ОСОБА_1 не обслуговується управлінням Пенсійного фонду в Запорізькому районі Запорізької області, так як пенсійна справа пенсіонера знаходиться в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області. Справу було розглянуто на підставі наявних в справі документів.

Отже ухвалою Запорізького районного суду Запорізької області від 14 жовтня 2010 року ухвалено цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до УПФУ в Запорізькому районі Запорізької області про стягнення щомісячної державної соціальної допомоги розглядати і вирішувати за правилами КАС України в порядку скороченого провадження.

Постановою Запорізького районного суду Запорізької області від 14 жовтня 2010 року позовні вимоги ОСОБА_1 задоволені частково. Зобов’язано УПФУ в Запорізькому районі Запорізької області здійснити перерахунок та виплатити ОСОБА_1 надбавку до пенсії згідно ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» за період з 09.07.07 р. по 31.12.07 р. та за період з 22.05.08 р. по 31.12.2009 р. у розмірі 30% мінімальної пенсії за віком з урахуванням виплачених сум.

12 листопада 2010 року ОСОБА_1 на підставі письмової заяви, яка знаходиться в матеріалах цивільної справи, було видано копію постанови суду та виданий виконавчий лист.

Після відкриття виконавчого провадження стало відомо, що відповідно до бази даних про пенсіонерів району «ASOPD-W», ОСОБА_1, не обслуговується управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькому районі Запорізької області, так як пенсійна справа пенсіонера ОСОБА_1 знаходиться в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

За таких обставин суд вважає за необхідне замінити сторону у виконавчому провадженні, оскільки у протилежному випадку виконання постанови суду є неможливим.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 373, 378 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву Управління Пенсійного фонду в Запорізькому районі Запорізької області – задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні, відкритому на підставі виконавчого листа, виданого 12 листопада 2010 року Запорізьким районним судом Запорізької області по цивільній справі № 2-2630 за позовом ОСОБА_1 до УПФУ в Запорізькому районі Запорізької області, а саме сторону Управління Пенсійного фонду України замінити на Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Запорізької області через суд першої інстанції протягом п’яти днів з дня її проголошення.

Суддя                                                   С.В.ЯРКІНА

СудЗапорізький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення16.12.2010
Оприлюднено30.12.2010
Номер документу13121005
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-54

Ухвала від 06.06.2011

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Молібога Г. В.

Ухвала від 22.12.2010

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Тетяна Володимирівна

Ухвала від 24.12.2010

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Савченко Олександр Анатолійович

Ухвала від 13.12.2010

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Аліменко Юрій Олександрович

Ухвала від 16.12.2010

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова Інна Борисівна

Ухвала від 22.12.2010

Цивільне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Сухоручко Юлія Олександрівна

Ухвала від 12.05.2010

Цивільне

Київський районний суд м. Сімферополя

Чумаченко Раїса Дмитрівна

Ухвала від 14.10.2010

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз Ольга Анатоліївна

Ухвала від 20.08.2010

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Пушкарьова Світлана Павлівна

Ухвала від 12.10.2010

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик Віталій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні