Ухвала
від 24.12.2010 по справі 6-54
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 6-54/2010 р.  

  УХВАЛА  

іменем України  

  24 грудня  2010 року                                                      Менський районний суд Чернігівської області у складі:  

головуючого – судді:   Савченка О.А.    

при секретарі:   Солонар В.І.    

розглянувши у відкритому судовому засіданні  в залі суду в м. Мена   заяву  управління Пенсійного фонду України в Менському районі Чернігівської області про відстрочку виконання рішення Менського районного суду   від 24 вересня 2010   року у цивільній справі   № 2-1238   ,  

  В С Т А H О В И В:  

  Управління Пенсійного фонду України в Менському районі Чернігівської області звернулося до суду  з заявою про відстрочку  виконання рішення Менського  районного  суду   від  24 вересня 2010   року по цивільній справі   № 2-1238/2010   за позовом   ОСОБА_1   до управління Пенсійного фонду України в Менському районі Чернігівської області про визнання дій неправомірними та зобов’язання здійснити нарахування та  виплату доплати до пенсії як дитині  війни, в частині   стягнення  з УПФУ в Менському районі на користь   ОСОБА_1   37 гривень витрат за інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.   В обґрунтування заяви вказують на те, що   29.10.2010   року отримало постанову  державного виконавця про відкриття виконавчого  провадження  за виконавчим листом щодо стягнення з УПФУ в Менському районі  на користь   ОСОБА_1   37 гривень витрат за інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи. Проте кошти на відшкодування вказаних витрат в кошторисі УПФУ в Менському районі на 2010 рік  не передбачені, і будуть закладені лише в кошторисі на 2011 рік.  Тому просять відстрочити виконання рішення суду  до затвердження кошторису видатків УПФ України в Менському районі на 2011 рік.  

У судове засідання представник заявника  не з’явився, надав до суду заяву про розгляд справи без його участі, заявлені вимоги підтримує в повному обсязі.  

Стягувач     у судове засідання не з’явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.  

Представник відділу державної виконавчої служби Менського районного управління юстиції не з’явився, надав до суду заяву в якій просить відмовити в задоволенні заяви та розглянути справу без його участі.  

Відповідно до ч.2 ст.197 ЦПК України у разі неявки в судове засідання  всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.  

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що в задоволенні заяви УПФУ в Менському  районі  про  відстрочку виконання  рішення суду   необхідно відмовити з наступних підстав.  

Відповідно до ст.14 ЦПК України, судові рішення, що набрали законної сили, обов’язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб і громадян і підлягають виконанню  на всій території України.  Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.         

Рішення Менського районного суду   від  24 вересня 2010 року   набрало законної сили, а отже, відповідно до ст.14 ЦПК України,   підлягає  безумовному виконанню.  

Відповідно до  ст. 373 ЦПК України за наявності обставин, що утруднюють виконання рішення (хвороба боржника, відсутність  присудженого майна в натурі, стихійне лихо, тощо) за заявою сторони суд, який видав виконавчий документ,  розглядає питання про відстрочку або розстрочку  виконання рішення суду і у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання рішення суду.  

При вирішенні питання про відстрочку виконання постанови суду, суд враховує інтереси як стягувача так і боржника, а також наявність та поважність обставин, які дають підстави для відстрочки.  

У своїй заяві представник заявника посилається на те, що поважною причиною для   відстрочки виконання рішення суду є відсутність коштів.  

Судом встановлено, що підстав для відстрочення виконання рішення немає. Відсутність коштів, як і інші причини перелічені у заяві не можуть бути винятковими випадками надання відстрочки.    

Керуючись ст.ст.210, 373  ЦПК України, суд  

  У Х В А Л И В:  

  У задоволенні заяви Управління Пенсійного фонду України в Менському районі Чернігівської області  про відстрочку виконання рішення Менського районного суду   від 24 вересня 2010   року у цивільній справі   № 2-1238   -  відмовити.    

Апеляційна скарга на ухвалу суду, постановлену без участі особи, яка її оскаржує, подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.  

Суддя:               О.А. Савченко  

СудМенський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення24.12.2010
Оприлюднено18.01.2011
Номер документу13224548
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-54

Ухвала від 06.06.2011

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Молібога Г. В.

Ухвала від 22.12.2010

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Тетяна Володимирівна

Ухвала від 24.12.2010

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Савченко Олександр Анатолійович

Ухвала від 13.12.2010

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Аліменко Юрій Олександрович

Ухвала від 16.12.2010

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова Інна Борисівна

Ухвала від 22.12.2010

Цивільне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Сухоручко Юлія Олександрівна

Ухвала від 12.05.2010

Цивільне

Київський районний суд м. Сімферополя

Чумаченко Раїса Дмитрівна

Ухвала від 14.10.2010

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз Ольга Анатоліївна

Ухвала від 20.08.2010

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Пушкарьова Світлана Павлівна

Ухвала від 12.10.2010

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик Віталій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні