Постанова
від 10.12.2010 по справі 4-553/10
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

Справа № 4-553/2010

П О С Т А Н О В А

10 грудня 2010 року Дніпровс ький районний суд м.Херсона у складі :

головуючої судді Ратушної В.О .

при секретарі Яковлєвій О.М .

за участю прокурора Пержинськог о А.

Розглянувши у відкрит ому судовому засіданні в м.Хе рсоні скаргу ОСОБА_1 на по станову про відмову в поруше нні кримінальної справи.

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулас я до суду зі скаргою на постан ову про відмову в порушенні к римінальної справи, винесену 07.06.2010р. помічником прокурора Дн іпровського району м. Херсон а, щодо результатів перевірк и її звернення стосовно нада ння медичної допомоги її чол овіку ОСОБА_2 Вважає, що у д іях лікарів є склад злочину, о скільки є факти, які свідчать про недбале, несумлінне вико нання обов' язків медичними працівниками, а також службо ва недбалість з їхнього боку , які допустили лікарської по милки, що призвело до смерті хворого чоловіка.

У судовому засіданні ОСОБА_1 підтримали скаргу , просить її задовольнити та с касувати постанову про відмо ву в порушені кримінальної с прави від 07.06.2010р.

Прокурор вважав, що пі дстав для скасування постано ви не має, просив скаргу відхи лити.

Вислухавши ОСОБА_1 , думку прокурора, вивчивши ві дмовний матеріал № 1/30-10, суд вва жає, скаргу обґрунтованою та такою яка підлягає задоволе нню з наступного.

Судом встановлено, що 07.06.2010року помічником прокурор а Дніпровського районного су ду м. Херсна Кляусом Д.А. ви несено постанову про відмову в порушенні кримінальної сп рави за фактом неналежного в иконання професійних обов' язків медичними працівникам и Херсонської клінічної ліка рні, Херсонського обласного онкологічного диспансеру, лі карні Дніпровського району м .Херсона ім..Лучанського під ч ас надання медичної допомоги ОСОБА_2 за ознаками злочи нів, передбачених ст..ст.140, 367 КК України у зв' язку з відсутн істю в діянні складу злочину .

В постанові зазначен і ті обставини, що під час ліку вання ОСОБА_2, внаслідок а типовості протікання хвороб и відповідно даних інструмен тальних методів дослідження , в тому числі комп' ютерної т омографії та гастроскопії м едичні працівники лікарні Д ніпровського району м. Херсо на ім..Лучанського надали пер евагу можливості наявності у хворого ОСОБА_2 пухлини з а очеревинного простору, а та кож те, що під час перевірки фа кти які б свідчили про недбал е чи несумлінне виконання об ов' язків медичними працівн иками Херсонської обласної к лінічної лікарні, Херсонсько го обласного онкологічного д испансеру, лікарні Дніпровсь кого району м.Херсона, а також службової недбалості з їхнь ого боку, які призвели до смер ті хворого ОСОБА_2, свого п ідтвердження не знайшли.

Суд не погоджується з висновками викладеними в по станові, оскільки вважає дос лідчу перевірку проведено не повно, а саме : детально не доп итана ОСОБА_4 по суті зроб лених заяв про вчинення злоч ину, не взято до уваги довідк у МОЗ, де вказується на недос татнє виконання функціонал ьних обов' язків завідуючог о гастроентерологічним відд іленням та адміністрацією лі карні, які не провели консилі ум із залученням висококвалі фікованих фахівців, та припу щену діагностичну помилку, я ка привела до летального нас лідку пацієнта, не були врахо вані з боку медичних працівн иків деякі клінічні особливо сті можливого перебігу панкр еатиту та ін.., що вказує на нен алежне виконання лікарями св оїх службових обов' язків. К рім цього, не ініційовано про ведення судово-медичного дос лідження причин смерті ОСО БА_2, не досліджувались меди чні документи на хворого.

За таких обставин ск арга ОСОБА_1 підлягає задо воленню, а постанова про відм ову в порушенні кримінальної справи від 07.06.2010р. - скасуванн ю.

Керуючись ст..236-2 КПК України, суд-

П О С Т А Н О В И В :

Скаргу ОСОБА_1 за довольнити.

Постанову помічника пр окурора Дніпровського район у м. Херсона Кляуса Д.А. про відмову в порушенні криміна льної справи від 07.06.2010року за ф актом неналежного виконання професійних обов' язків мед ичними працівниками - скасу вати.

Постанову направити пр окурору Дніпровського район у м. Херсона для виконання.

На постанову може бути подана апеляція протягом се ми діб з моменту проголошенн я до апеляційного суду Херсо нської області.

Суддя В.О. Ратушна

СудДніпровський районний суд м.Херсона
Дата ухвалення рішення10.12.2010
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13151707
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-553/10

Постанова від 28.07.2010

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 20.10.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Одринська Т. В.

Постанова від 23.04.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Бурда Б. В.

Постанова від 20.10.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Одринська Т. В.

Постанова від 10.12.2010

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Ратушна Вікторія Олександрівна

Постанова від 10.12.2010

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Ратушна Вікторія Олександрівна

Постанова від 13.11.2010

Кримінальне

Керченський міський суд Автономної Республіки Крим

Захарова Катерина Павлівна

Постанова від 12.08.2010

Кримінальне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Маштак Кирило Сергійович

Постанова від 20.09.2010

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин Марія Олексіївна

Постанова від 29.09.2010

Кримінальне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Лебедь Олег Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні