Постанова
від 10.12.2010 по справі 4-553/10
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

Справа № 4-553/2010

П О С Т А Н О В А

10 грудня 2010 року Дніпровський районний суд м.Херсона у складі :

головуючої судді Ратушної В.О.

при секретарі Яковлєвій О.М.

за участю прокурора Пержинського А.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Херсоні скаргу ОСОБА_1 на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи.

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулася до суду зі скаргою на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, винесену 07.06.2010р. помічником прокурора Дніпровського району м. Херсона, щодо результатів перевірки її звернення стосовно надання медичної допомоги її чоловіку ОСОБА_2 Вважає, що у діях лікарів є склад злочину, оскільки є факти, які свідчать про недбале, несумлінне виконання обовязків медичними працівниками, а також службова недбалість з їхнього боку, які допустили лікарської помилки, що призвело до смерті хворого чоловіка.

У судовому засіданні ОСОБА_1 підтримали скаргу, просить її задовольнити та скасувати постанову про відмову в порушені кримінальної справи від 07.06.2010р.

Прокурор вважав, що підстав для скасування постанови не має, просив скаргу відхилити.

Вислухавши ОСОБА_1, думку прокурора, вивчивши відмовний матеріал № 1/30-10, суд вважає, скаргу обґрунтованою та такою яка підлягає задоволенню з наступного.

Судом встановлено, що 07.06.2010року помічником прокурора Дніпровського районного суду м. Херсна Кляусом Д.А. винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом неналежного виконання професійних обовязків медичними працівниками Херсонської клінічної лікарні, Херсонського обласного онкологічного диспансеру, лікарні Дніпровського району м.Херсона ім..Лучанського під час надання медичної допомоги ОСОБА_2 за ознаками злочинів, передбачених ст..ст.140, 367 КК України у звязку з відсутністю в діянні складу злочину.

В постанові зазначені ті обставини, що під час лікування ОСОБА_2, внаслідок атиповості протікання хвороби відповідно даних інструментальних методів дослідження, в тому числі компютерної томографії та гастроскопії медичні працівники лікарні Дніпровського району м. Херсона ім..Лучанського надали перевагу можливості наявності у хворого ОСОБА_2 пухлини за очеревинного простору, а також те, що під час перевірки факти які б свідчили про недбале чи несумлінне виконання обовязків медичними працівниками Херсонської обласної клінічної лікарні, Херсонського обласного онкологічного диспансеру, лікарні Дніпровського району м.Херсона, а також службової недбалості з їхнього боку, які призвели до смерті хворого ОСОБА_2, свого підтвердження не знайшли.

Суд не погоджується з висновками викладеними в постанові, оскільки вважає дослідчу перевірку проведено неповно, а саме : детально не допитана ОСОБА_4 по суті зроблених заяв про вчинення злочину, не взято до уваги довідку МОЗ, де вказується на недостатнє виконання функціональних обовязків завідуючого гастроентерологічним відділенням та адміністрацією лікарні, які не провели консиліум із залученням висококваліфікованих фахівців, та припущену діагностичну помилку, яка привела до летального наслідку пацієнта, не були враховані з боку медичних працівників деякі клінічні особливості можливого перебігу панкреатиту та ін.., що вказує на неналежне виконання лікарями своїх службових обовязків. Крім цього, не ініційовано проведення судово-медичного дослідження причин смерті ОСОБА_2, не досліджувались медичні документи на хворого.

За таких обставин скарга ОСОБА_1 підлягає задоволенню, а постанова про відмову в порушенні кримінальної справи від 07.06.2010р. скасуванню.

Керуючись ст..236-2 КПК України, суд-

П О С Т А Н О В И В :

Скаргу ОСОБА_1 задовольнити.

Постанову помічника прокурора Дніпровського району м. Херсона Кляуса Д.А. про відмову в порушенні кримінальної справи від 07.06.2010року за фактом неналежного виконання професійних обовязків медичними працівниками скасувати.

Постанову направити прокурору Дніпровського району м. Херсона для виконання.

На постанову може бути подана апеляція протягом семи діб з моменту проголошення до апеляційного суду Херсонської області.

Суддя В.О. Ратушна

СудДніпровський районний суд м.Херсона
Дата ухвалення рішення10.12.2010
Оприлюднено23.12.2022
Номер документу14013762
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-553/10

Постанова від 28.07.2010

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 20.10.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Одринська Т. В.

Постанова від 23.04.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Бурда Б. В.

Постанова від 20.10.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Одринська Т. В.

Постанова від 10.12.2010

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Ратушна Вікторія Олександрівна

Постанова від 10.12.2010

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Ратушна Вікторія Олександрівна

Постанова від 13.11.2010

Кримінальне

Керченський міський суд Автономної Республіки Крим

Захарова Катерина Павлівна

Постанова від 12.08.2010

Кримінальне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Маштак Кирило Сергійович

Постанова від 20.09.2010

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин Марія Олексіївна

Постанова від 29.09.2010

Кримінальне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Лебедь Олег Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні