Рішення
від 08.12.2010 по справі 2-970-10
ТЕРНІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-970/2010  

Р І Ш Е Н Н Я  

І М Е Н Е М    У К Р А Ї Н И  

  08 грудня 2010 року                                                                                                                    м.Тернівка  

  Тернівський міський суд Дніпропетровської області в складі:  

головуючого судді                                                                                   Пономаренко І.П.  

при секретарі                                                                                            Некрасовій А.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі Тернівського міського суду цивільну справу за позовною заявою   ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини   , -  

В С Т А Н О В И В:  

В обгрунтування своїх позовних вимог позивач посилається на те, що з відповідачем перебуває у подружніх відносинах без реєстрації шлюбу у відповідних органах.  

Від спільного життя сторони мають малолітню дитину  ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка проживає з позивачем та знаходиться на її утриманні.  

Позивачеві відомо, що з відповідача аліменти на користь третіх осіб не стягуються. Причиною звернення до суду є та обставина, що відповідач добровільно не надає матеріальної допомоги на утримання малолітньої дитини, всі витрати на її утримання позивач несе сама. У зв'язку з чим, просить суд стягувати з відповідача на користь позивача аліменти на утримання малолітньої дитини в розмірі 1/4 частини з усіх видів його доходів щомісячно.  

Позивач надала до суду письмову заяву, згідно якої позов підтримала та просила позовні вимоги  задовольнити, а також розглядати справу за її відсутності.  

Позивач надала до суду письмову заяву, згідно якої позов підтримала та просила позов задовольнити, а також розглядати справу за її відсутності.  

Суд, дослідивши матеріали справи в їх сукупності, вважає, що позовні вимоги позивача обгрунтовані та підлягають повному задоволенню з наступних підстав.  

Згідно до ст.ст.180, 181, 182 Сімейного Кодексу України батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.  

У судовому засіданні встановлено, що у сторін мається дитина, що підтверджується копією свідоцтва про народження дитини, яким підтверджується факт батьківства відповідача по справі та яке останній не заперечує.  

За таких обставин у суду є всі підстави для повного задоволення позовних вимог позивача.  

Згідно ст.367 ЦПК України суд, вважає за необхідне допустити негайне виконання рішення в частині виплати аліментів за один місяць, про що просить позивач в позовній заяві.  

  Крім того, згідно зі ст.88 ЦПК України підлягають до стягнення з відповідача судові витрати по справі на користь держави.  

На підставі вищевикладеного, згідно зі ст.ст.180, 181, 182, 183 СК України, керуючись ст.ст.10, 60, 130, 174, 212-215, 294, 367 ЦПК України, суд, -  

  В И Р І Ш И В :  

  Позов   ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини   – задовольнити.  

Стягувати щомісяця з   ОСОБА_2   , ІНФОРМАЦІЯ_2, що народився м.Тернівка Дніпропетровської області, який мешкає за адресою: АДРЕСА_1, аліменти в розмірі 1/4 частини всіх видів його доходів, але не менше 30 % прожиткового мінімуму, передбаченого для дитини відповідного віку, на утримання неповнолітньої  дитини   ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1   , на користь   ОСОБА_1   , починаючи     з 11 жовтня 2010 року і до досягнення дитиною повноліття.  

Стягнути з   ОСОБА_2   на користь держави судовий збір в розмірі 51 (п'ятдесят одна) грн. та на користь УДК у м.Тернівка ГУДКУ в Дніпропетровській області витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в сумі 120 (сто двадцять) грн.  

Згідно зі ст.367 ЦПК України допустити негайне виконання рішення в частині виплати аліментів за один місяць.  

Рішення суду може бути оскаржено до апеляційного суду Дніпропетровської області через Тернівський міський суд в порядку, передбаченому ст.ст.294, 295 ЦПК України на протязі десяти днів з дня проголошення рішення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.  

 

  Головуючий суддя:                                                                                            І.П. Пономаренко.  

   

Дата ухвалення рішення08.12.2010
Оприлюднено11.01.2011
Номер документу13176462
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —2-970-10

Рішення від 29.10.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Кулеша Л. М.

Рішення від 09.12.2010

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Нінель Валеріївна

Рішення від 08.12.2010

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Пономаренко Іван Петрович

Рішення від 24.11.2010

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов Віталій Васильович

Ухвала від 15.11.2010

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов Віталій Васильович

Ухвала від 01.09.2010

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін Володимир Євгенович

Рішення від 16.11.2010

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова Катерина Сергіївна

Рішення від 24.09.2010

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Пчолкін Сергій Анатолійович

Ухвала від 01.09.2010

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Ломейко Віталій Валерійович

Рішення від 27.07.2010

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Вілюк Микола Павлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні