Постанова
від 03.12.2010 по справі 3-3458/10
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 3-3458/10

П О С Т А Н О В А

Іменем України

03 грудня 2010 року Суддя Ор джонікідзевського районног о суду м. Харкова - Єрмоленко В.Б., розглянувши у відкритом у судовому засіданні в м.Харк ові справу пр о притягнення д о адміністративної відповід альності за ст.124 КУпАП:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , який народився в м.Харкові, г ромадянина України, що не пра цює, місце реєстрації і прожи вання: АДРЕСА_1, -

ВСТАНОВИВ:

Згідно протоколу про адміністративне правопоруш ення серії АХ1 № 101288 від 06.11.2010 р. О СОБА_1 о 10.20 год., керуючи по дов іреності легковим автомобіл ем марки «Опель-Астра», держа вний номерний знак НОМЕР_1 , власником якого є ОСОБА_2 , рухався по пр.Московському в м.Харкові. На путі слідування в районі перехрестя пр.Моско вського з вул.12-го Квітня не ви брав безпечної швидкості рух у з урахуванням дорожньої об становки, а також не дотримав ся безпечної дистанції, внас лідок чого допустив зіткненн я з легковим автомобілем мар ки «Шевролет», державний ном ерний знак НОМЕР_2, під кер уванням ОСОБА_3, який руха вся попереду нього в попутно му напрямку. Внаслідок ДТП тр анспортні засоби отримали ме ханічні пошкодження, що приз вело до заподіяння матеріаль ної шкоди. У протоколі зазнач ено, що водій ОСОБА_1 своїм и діями порушив п.13.1 Правил дор ожнього руху України (Водій з алежно від швидкості руху, до рожньої обстановки, особливо стей вантажу, що перевозитьс я, і стану транспортного засо бу повинен дотримувати безпе чної дистанції та безпечного інтервалу).

Особа, яка притягаєть ся до адміністративної відпо відальності - ОСОБА_1 в с удовому засіданні свою вину у створенні дорожньої ситуац ії, яка потягла за собою дорож ньо-транспортну пригоду, виз нав повністю, фактичні обста вини справи пояснив так, як вк азано в протоколі про адміні стративне правопорушення, у вчиненому щиро розкаявся, за значив, що спричинену внаслі док ДТП матеріальну шкоду О СОБА_3 повністю відшкодував в добровільному порядку, про сив цю обставину врахувати, я к пом' якшуючу, при вирішенн і питання призначення йому в иду адміністративного стягн ення.

Суд вислухавши пояснення ОСОБА_1, перевіривши матері али адміністративного прова дження, оцінивши зібрані док ази в їх сукупності, приходит ь до наступного.

Настання адміністрат ивної відповідальності за ст .124 КУпАП передбачається за по рушення правил дорожнього ру ху учасниками дорожнього рух у.

Крім повного визнанн я своєї вини ОСОБА_1, вказа ні в протоколі обставини щод о вчиненого ним правопорушен ня підтверджуються зібраним и матеріалами по справі, а сам е: протоколом огляду місця ДТ П і схемою до протоколу огляд у дорожньо-транспортної приг оди від 06.11.2010 р. (а.с.2), письмовими п оясненнями водія ОСОБА_3 ( а.с.4) та не спростовуються пис ьмовими поясненнями ОСОБА _1 (а.с.3).

За таких обставин суд приходить до висновку, що в ді ях водія ОСОБА_1 міститься склад адміністративного пр авопорушення, яке передбачен е ст.124 КУпАП, тобто порушення в одієм транспортного засобу п равил дорожнього руху, що спр ичинили пошкодження транспо ртних засобів.

Порушень ПДР України з боку водія ОСОБА_3 судом не вбачається.

При призначенні адмі ністративного стягнення О СОБА_1 суд враховує характе р вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь йог о вини, конкретні обставини с прави, а також обставини, що по м' якшують відповідальніст ь: повне визнання своєї вини, щ ире розкаяння, повне відшкод ування спричиненої матеріал ьної шкоди, обтяжуючих відпо відальність ОСОБА_1 обста вин - судом не вбачається, та вважає за необхідне застосу вати до правопорушника ОСО БА_1 адміністративне стягне ння у виді штрафу в дохід держ ави в мінімальному розмірі, п ередбаченому санкцією ст.124 КУ пАП.

На підставі викладеного і к еруючись ст.ст.245, 280, 283-285 КУпАП, суд дя, -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнати ви нним у вчиненні правопорушен ня, передбаченого ст.124 КУпАП, і піддати адміністративному с тягненню у виді штрафу в розм ірі 340 (триста сорок) грн.

Постанова судді у спр аві про адміністративне прав опорушення може бути оскарже на протягом десяти днів з дня її винесення до апеляційног о суду Харківської області ч ерез районний суд в порядку, визначеному ст.294 КУпАП.

Суддя:

СудОрджонікідзевський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення03.12.2010
Оприлюднено17.01.2011
Номер документу13208066
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-3458/10

Постанова від 12.10.2010

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Постанова від 27.09.2010

Адмінправопорушення

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

Постанова від 15.11.2010

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Гончаров О. В.

Постанова від 11.08.2010

Адмінправопорушення

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 27.12.2010

Адмінправопорушення

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Постанова від 25.10.2010

Адмінправопорушення

Московський районний суд м.Харкова

Довготько Т. М.

Постанова від 21.12.2010

Адмінправопорушення

Новокаховський міський суд Херсонської області

Бойко М. Є.

Постанова від 24.11.2010

Адмінправопорушення

Дніпровський районний суд м.Херсона

Стамбула Михайло Іванович

Постанова від 03.12.2010

Адмінправопорушення

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Єрмоленко Вікторія Борисівна

Постанова від 23.12.2010

Адмінправопорушення

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гусач Олександр Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні