Ухвала
від 12.01.2011 по справі 10/132
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/132

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

                 

12.01.2011                                                             Справа  № 10/132

За заявою управління Пенсійного фонду України в Виноградівському районі Закарпатської області

про банкрутство боржника комунального підприємства Аптека № 95 Закарпатського обласного виробничого об"єднання "Фармація, с. Пийтерфолво Виноградівського району Закарпатської області

Головуючий суддя    І.В.Івашкович

представники:

кредитор - Сливка Ю.Ю., головний спеціаліст-юрисконсульт, довіреність №65/06 від 10.01.11

боржника - не з"явився

ВСТАНОВИВ:

    Кредитор управління Пенсійного фонду України в Виноградівському районі Закарпатської області  звернувся до господарського суду Закарпатської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника комунального підприємства Аптека № 95 Закарпатського обласного виробничого об"єднання "Фармація, с. Пийтерфолво Виноградівського району Закарпатської області  в порядку норм ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”. Заяву мотивовано  наявністю безспірних вимог до боржника в розмірі 492,16 грн. заборгованості по страхових внесках. Вказано на обставини пред"влення до  відділу ДВС Виноградівського РУЮ для примусового виконання вимоги Ю-13 від 04.03.10  про сплату боргу.

 Кредитор, посилаючись на викладені у заяві про банкрутство боржника комунального підприємства Аптека № 95 Закарпатського обласного виробничого об"єднання "Фармація обставини несплати боржником самостійно нарахованих страхових внесків, в т.ч. внаслідок надіслання йому вимоги про сплату боргу Ю-13 від 04.03.10, стверджує про відсутність підприємницької діяльності боржника.

 Ініціюючим кредитором подану ним заяву про банкрутство боржника  підтримано.

    Боржник письмового відзиву на заяву про банкрутство не подав.

  При з'ясуванні в даному судовому засіданні  всіх обставин, пов'язаних із неплатоспроможністю боржника, вирішенні питання щодо подальшого провадження у справі про банкрутство, зокрема, щодо винесення  в порядку норм ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” постанови про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора, суд констатує наступне.    

   Нормами ч.1 ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” врегульовано особливості банкрутства відсутнього боржника та встановлено, зокрема, що кредитором може бути подана заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника у разі, якщо керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Отже, ініціюючим кредитором має бути належним чином підтверджений факт нездійснення боржником  підприємницької діяльності, зокрема у зв'язку з його відсутністю за місцезнаходженням або неподання до податкового органу податкової звітності протягом не менше одного року.

Враховуючи норми статей 17-19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців", основними та належними доказами відсутності боржника за його місцезнаходженням є відомості, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців.

Ухвалою господарського суду від 30.12.10 від кредитора витребувано докази, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника відповідно до п.1 ст.52 ЗУ"Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

На вимогу суду представником ініціюючого кредитора подано довідку №14/9/10-00 від 10.01.11, видану ДПІ у Виноградівському районі, якою засвідчено, що КП "Аптека №95" ЗОВО "Фармація"(код 30157592) не подає податкову звітність з січня 2010р.

Окрім того, додано Довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 15.12.10 стосовно юридичної особи КП"Аптека №95" ЗОФО"Фармація" (і.к.34154553).

   Як  вбачається із доданих кредитором документів, такі  не можна вважати належними доказами  відсутності підприємницької діяльності боржника КП"Аптека №95" ЗОФО"Фармація" (і.к.34154553)  у розумінні ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкуртом". Так, довідкою податкового органу підтверджено факт неподання боржником податкової звітності за період починаючи  із січня 2010р., що станом на день подання заяви про банкрутство (24.12.10) складає менше одного року. Натомість, Довідка з Єдиного державного реєстру не містить відомостей про відсутність боржника за місцезнаходженням.

  Виходячи з вищенаведеного, суд констатує висновок про відсутність правових підстав для застосування стосовно боржника КП "Аптека №95" ЗОВО"Фармація"(код 30157592)  процедури банкрутства, врегульованої ст.52 Закону України ”Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, у зв'язку з чим  в порядку норм п.1ст.5 Закону України ”Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п.1 ст.80 Господарського процесуального кодексу України провадження у справі слід припинити.

 Керуючись п.1 ст.5, ст. ст. 52 Закону України ”Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.4-1, п.1 ст.80, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд

                                                      УХВАЛИВ:

  Провадження у справі припинити.

 Ухвалу може бути оскаржено в порядку, передбаченому нормами Господарського процесуального кодексу України.

Суддя                                                                                      І.В.Івашкович

  

Дата ухвалення рішення12.01.2011
Оприлюднено26.01.2011
Номер документу13489993
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/132

Постанова від 01.07.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Широбокова Людмила Петрівна

Ухвала від 10.06.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Широбокова Людмила Петрівна

Ухвала від 06.05.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Загинайко Тетяна Володимирівна

Ухвала від 26.04.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Загинайко Тетяна Володимирівна

Ухвала від 24.04.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Загинайко Тетяна Володимирівна

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Ігор Васильович

Ухвала від 03.04.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 14.06.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Штульман І.В.

Ухвала від 08.06.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Штульман І.В.

Рішення від 23.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Кощеєв Ігор Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні