Ухвала
від 13.01.2011 по справі 15/2173-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майда н Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71 -81-98


УХВАЛА

"13" січня 2011 р. Справа № 15/2173-10

За позовом: товариства з обмеженою відповідальністю "Альма-Шкіргалантерея" м. Хмел ьницький

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимо г на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_1, м.Хмельн ицький

до Публічного акціонерног о товариства "Банк Форум" м.Киї в

про визнання недійсним кре дитного договору

Суддя Муха М.Є.

Представники сторін:

позивача: не з'явив ся

відповідача: не з'я вився

третьої особи: ОСО БА_2 - за довіреністю від 13.12.2010р .

Суть спору:

Позивач звернувся із позо вом до суду в якому просить ви знати недійсним кредитний до говір №0031/07/17-KLMVI від 26.03.2007р. Обґрунто вує свої позовні вимоги тим, щ о відповідно до положень п. 2.1 вказаного кредитного дог овору забезпеченням поверне ння кредитних коштів, сплати процентів за користування к редитними коштами є іпотека нежитлового приміщення, що з находиться за адресою: АДРЕ СА_1, укладена ОСОБА_1. та А КБ "Форум". Відповідно до ст. 1 За кону України "Про іпотечне кр едитування, операції з консо лідованим іпотечним боргом т а іпотечні сертифікати", іпот ечним боргом є основне зобов 'язання за будь - яким правочин ом, виконання якого забезпеч ене іпотекою. Договір про іпо течний борг вказаним Законом визначено як цивільно-право ву угоду спрямовану на набут тя, зміну або припинення циві льних прав і обов'язків, які ви никають у кредитодавця та бо ржника з приводу іпотечного боргу. Таким чином, підписани й між відповідачем та позива чем кредитний договір є відп овідно до норм вказаного зак ону договором про іпотечний борг. Відповідно ж до ст. 2 Зако ну України "Про іпотечне кред итування, операції з кон солідованим іпотечним борго м та іпотечні сертифіка ти" іпотечний борг виникає ті льки при дотриманні сторонам и договору про іпотечний бор г, умов, встановлених цим Зако ном. Зокрема, ст.2 Закону перед бачає, що основні економічні та правові вимоги виникненн я іпотечного боргу мають бут и розкриті до укладання дого вору про іпотечний борг. Така інформації повинна бути опр илюднена кредитодавцем у письмовій формі і містити опис грошових зборів і витра т, пов'язаних з установленням іпотеки; принципи визначенн я плати за договором про іпот ечний борг; положення про інф ляційне застереження; порядо к дострокового виконання осн овного зобов'язання у разі не платоспроможності боржника або невиконанні боржником с воїх зобов'язань за договоро м про іпотечний борг та юриди чні наслідки цього невиконан ня; право боржника попереджа ти кредитодавця про можливе невиконання основного зобов 'язання; реквізити ліцензії т а/або свідоцтва про внесення кредитодавця до Державного реєстру фінансових установ ч и Державного реєстру банків; інші умови за рішенням креди тодавця. Всупереч положенням зазначеного вище нормативно го акту вказана інформація н е була письмово оприлюднена відповідачем та надана позив ачу. Відповідно до положень с т. 215 ЦК України, підставою неді йсності правочинну є недодер жання в момент вчинення прав очинну стороною (сторонами) в имог, які встановлені частин ами першою - третьою, п'ятою та шостою статті 203 цього Кодекс у. Відповідно до положень ч. 1 с т. 203 ЦК України, зміст правочин ну не може суперечити цьому К одексу, іншим актам цивільно го законодавства, а також мор альним засадам суспільства.

Частина 2 ст.638 Цивільного код ексу України передбачає, дог овір укладається шляхом проп озиції однієї сторони укласт и договір (оферти) прийняття п ропозиції (акцепту) другою ст ороною. В зв'язку з цим інформа ція, яка повинна бути надана д о моменту укладення однією з сторін є частиною пропо зиції та істотною умовою дог овору, оскільки обов'язковіс ть її оприлюднення прямо пер едбачена законом (в даному ви падку ст. 2 Закону України "Про іпотечне кредитування, опер ації з консолідованим іпотеч ним боргом та іпотечні серти фікати".)

Представник позивача в суд ове засідання не з'явився на а дресу суду направив клопотан ня про відкладення розгляду справи справи у зв"язку із йог о зайнятістю в іншому судово му засіданні.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про причини неявки суд не пов ідомив.

Представник третьої особи явку повноважного представн ика забезпечив, однак, письмо вої позиції з приводу подано го позову не подав.

Враховуючи викладені обст авини, неявку представників відповідача та позивача, нео бхідність витребування дода ткових пояснень та доказів, з метою повного та об"єктивног о встановлення обставин спр ави, забезпечення рівності с торін у судовому процесі, роз гляд справи необхідно відкл асти на іншу дату.

Керуючись ст.27, ст.77, ст.86 Госп одарського процесуального к одексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Розгляд справи №15/2173- 10 відкласти на 9год. 10хв. 31 січня 2011р.

Зобов'язати позивача на правити на адресу третьої ос оби, яка не заявляє самостійн их вимог на предмет спору на с тороні позивача копію позовн ої заяви з додатками, докази п ро що надати в судове засідан ня 31.01.2011р., надати суду інформац ію з приводу перебування пре дставника в іншому судовому засіданні 13.01.2011р.

Зобов' язати відповіда ча подати в судове засідан ня письмову позицію з привод у поданого позову з норматив но-документальним обґрунтув анням і підтвердженням своїх доводів.

Зобов"язати третю особу - ОСОБА_1 - подати в судо ве засідання письмову позиці ю з приводу поданого позову з нормативно-документальним о бґрунтуванням і підтверджен ням своїх доводів.

Визнати явку повноважни х представників сторін та тр етьої особи в судове засідан ня обов' язковою.

Суд дя М.Є. Муха

віддруковано 4 примірни ки:

1 - до справи,

2 - позивачу,

3 - третій особі - ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2).

4 - відповідачу.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення13.01.2011
Оприлюднено27.01.2011
Номер документу13501023
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/2173-10

Ухвала від 28.12.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 14.10.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 08.07.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 01.07.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 14.02.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 13.01.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні