Ухвала
від 24.01.2011 по справі 2а-0870/463/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

24 січня 2011 року С права № 2а-0870/463/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Артоуз О.О., перевіривши мат еріали адміністративного по зову

за позовною заявою: Товарис тво з обмеженою відповідальн істю «Кримснаб»

до: Державн ої податкової інспекції у Хо ртицькому районі м. Запоріжж я

про: визнанн я нечинними та скасування по даткових повідомлень - ріше нь

ВСТАНОВИВ:

21 січня 2011 року до Запорізько го окружного адміністративн ого суду надійшов адміністра тивний позов Товариства з об меженою відповідальністю «К римснаб» до Державної податк ової інспекції у Хортицькому районі м. Запоріжжя щодо визн ання нечинними та скасування податкових повідомлень - р ішень № 0000012310/0 від 13.01.2011, № 0000022310/0 від 13.01 .2011.

Судом встановлено, що позов на заява не відповідає вимог ам ст. 106 КАС України.

Відповідно до ч. 4 ст. 106 КАС поз овна заява підписується пози вачем або його представником із зазначенням дати її підпи сання.

Згідно з ч. 5 ст. 106 КАС якщо поз овна заява подається позивач ем, то у ній зазначається ім' я представника, його поштова адреса, а також номер засобу з в'язку, адреса електронної по шти, якщо такі є. Одночасно з п озовною заявою подається дов іреність чи інший документ, щ о підтверджує повноваження п редставника.

Частина 2 ст.58 КАС України вс тановлює, що повноваження за конних представників підтве рджуються документами, які с тверджують займану ними поса ду

Адміністративний позов ТО В «Кримснаб» підписаний дире ктором підприємства ОСОБА _1

Також звертаємо увагу, що в додатках зазначено, що до поз овної заяви додається проток ол про призначення ОСОБА_2 директором ТОВ «Кримснаб», а додано протокол зборів уча сників ТОВ «Ікар плюс»№ 28 від 05.06.2006.

До поданої Вами позовної за яви не додані докази, які підт верджують те що ОСОБА_1. є д иректором ТОВ «Кримснаб», а с аме статут, довідка зі статуп равління та інщі документи.

Викладені обставини переш коджають суду у вирішенні пи тання щодо можливості відкри ття провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 Кодекс у адміністративного судочин ства України суддя, встанови вши, що позовну заяву подано б ез додержання вимог, встанов лених статтею 106 цього Кодексу , постановляє ухвалу про зали шення позовної заяви без рух у, у якій зазначаються недолі ки позовної заяви, спосіб їх у сунення і встановлюється стр ок, достатній для усунення не доліків.

З огляду на викладене, суд д ійшов висновку, що адміністр ативний позов позивача слід залишити без руху.

Недоліки позовної заяви мо жуть бути усунені шляхом над іслання на адресу суду з урах уванням вимог пункту 4 Нормат ивів і нормативних строків п ересилання поштових відправ лень та поштових переказів (з атверджених Наказом Міністе рства транспорту та зв'язку У країни від 12 грудня 2007 року N 1149) т а фактичного отримання судом до встановленої дати - належн им чином завірені доказами щ о підтверджують повноваженн я особи, яка підписала адміні стративний позов (статут, дов ідка зі статуправління та ін щі документи)

Керуючись ст.106, ст.108, ст. ст. 160, 164 Кодексу адміністративного с удочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов То вариства з обмеженою відпові дальністю «Кримснаб» до Держ авної податкової інспекції у Хортицькому районі м. Запорі жжя щодо визнання нечинними та скасування податкових пов ідомлень - рішень - залиши ти без руху.

ТОВ «Кримснаб» у строк до 18 л ютого 2011 усунути недоліки поз овної заяви, шляхом надіслан ня на адресу суду із супровід ним листом з посиланням на но мер справи, з урахуванням вим ог пункту 4 Нормативів і норма тивних строків пересилання п оштових відправлень та пошто вих переказів (затверджених Наказом Міністерства трансп орту та зв'язку України від 12 г рудня 2007 року N 1149) та фактичного отримання судом до встановл еної дати - належним чином зав ірені доказами що підтверджу ють повноваження особи, яка п ідписала адміністративний п озов (статут, довідка зі стат управління та інщі документи )

Копію ухвали направити поз ивачу.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги, я кщо вона не була подана у вста новлені строки. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної с карги, відмови у відкритті ап еляційного провадження або н абрання законної сили рішенн ям за наслідками апеляційног о провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дн іпропетровського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Запорізький окружний ад міністративний суд шляхом по дачі в 5-денний строк з дня про голошення ухвали (якщо ухвал у було постановлено без викл ику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отриманн я цією особою копії ухвали) ап еляційної скарги, з подачею ї ї копії відповідно до кілько сті осіб, які беруть участь у с праві.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляці йне оскарження ухвали суду о бчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденно го строку з моменту отриманн я суб'єктом владних повноваж ень повідомлення про можливі сть отримання копії ухвали с уду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /підпис/ О.О. Артоуз

УХВАЛИВ:

18 лютого 2011 року

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.01.2011
Оприлюднено07.02.2011
Номер документу13624225
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/463/11

Ухвала від 30.07.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Ухвала від 11.07.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Постанова від 15.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 18.02.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 24.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні