Ухвала
від 16.02.2011 по справі 28/198-32/175
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міс та КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельниць кого,44-Б тел. 284-18-98

У Х В А Л А

справа №28/198-32/175 16.02.11

За заявою Кабінету Мініс трів України про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Господарського суду міста Києва від 02.06.2008 у справі

За позовом Фонду державного майна Укра їни

до Публічного а кціонерного товариства «Тра нснаціональна фінансово - п ромислова нафтова компанія « Укртатнафта»

Корп орації International, Inc»(США)

За участю третьої особи, як а не заявляє самостійні вимо ги на предмет спору, на сторон і Позивача:

Кабі нету Міністрів України

За участю третіх осіб, які н е заявляють самостійних вимо г на предмет спору, на стороні відповідачів:

Закрито го акціонерного товариства « Кременчуцька нафтова компан ія»

Відк ритого акціонерного товарис тва «Татнафта»ім. В.Д. Шашина

Відкрит ого акціонерного товариства «Татнафтохімінвест холдинг »

Публічн ого акціонерного товариства «Національна акціонерна

компані я «Нафтогаз України»

про ви знання недійсною угоди

За позовом третьої особи , яка заявляє самостійні вимо ги

на предмет спору Пу блічного акціонерного товар иства «Транснаціональна фін ансово -

промисл ова нафтова компанія «Укртат нафта»

до Корпорації I nternational, Inc»(США)

Закритого акціоне рного товариства «Інформсис тема»

Про в изнання недійсним контракту та зобов' язання вчинити ді ї

За участю Генеральної прок уратури України

Суддя Хрипун О.О.

Представники сторін:

від Позивача

від Відповідача - 1

від Відповідача - 2

від Третьої особи на сторон і відповідачів - 1 та КМУ

від Третьої особи на сторон і відповідачів - 2, 3

від Третьої особа на сторон і відповідачів - 4

від Генпрокуратури Кузнєцов Л.А. - предст.

Шарапа Ю.А. - предст.

Храпай Ю.А. - предст.

не з' явились

Назарчук І. Е. - предст.

Раченков В.О. - предст.

не з'явились

Обставини справи:

У проваджені судді Го сподарського суду міста Києв а Хрипуна О.О. знаходиться зая ва Кабінету Міністрів Україн и про перегляд за нововиявле ними обставинами рішення Гос подарського суду міста Києва від 02.06.2008 у справі № 28/198-32/175.

16.02.2010 в судове засідання пред ставник Кабінету міністрів У країни не з'явився, проте до за гального відділу канцелярії Господарського суду міста К иєва надійшло клопотання про відкладення розгляду справи .

В судовому засіданні предс тавником Корпорації International, Inc»(С ША) надано відзив на заяву про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Господа рського суду міста Києва від 02.06.2008, відповідно до якого стор она погоджується з викладени ми Кабінетом Міністрів Украї ни обставинами у повному обс язі та повідомляє про неможл ивість надання письмових док азів, які витребувані від неї ухвалою Господарського суду міста Києва від 11.08.2010.

До суду надано відзив на зая ву про перегляд за нововиявл еними обставинами представн иком Публічного акціонерног о товариства «Транснаціонал ьна фінансово - промислова н афтова компанія «Укртатнафт а», відповідно до якого проси ть залишити рішення без змін , а заяву без задоволення з огл яду на її необґрунтованість.

Представником Фонду Держа вного майна України подано к лопотання про залучення до у часті у справі третьої особи , яка не заявляє самостійних в имог на предмет спору на стор оні Позивача - Міністерства е нергетики та вугільної проми словості України.

Також в ході судового засід ання представником Корпорац ії oup International, Inc»(США) подано клопота ння про витребування відомос тей стосовно депозитарія та зберігача, що здійснюють обл ік прав власності на відпові дні акції АТ «Укртатнафта»та залучення до участі у справі третьою особою, яка не заявля є самостійних вимог на предм ет спору - Товариства з обмеже ною відповідальністю «Корса н»та третіх осіб (у разі придб ання такими третіми особами у власність відповідних акці й АТ «Укртатнафта»), які набул и у власність акції АТ «Укрта тнафта»у зв'язку з прийнятим рішенням Господарського суд у міста Києва від 02.06.2008 у даній с праві.

Перегляд судового рішення за нововиявленими обставина ми є окремою процесуальною ф ормою судового процесу, яка в изначається юридичною приро дою цих обставин.

Розділом XIII Господарського процесуального кодексу Укра їни встановлено правила пере гляду рішення господарськог о суду за нововиявленими обс тавинами. Так ст. 112 встановл ені підставити перегляду суд ових рішень за нововиявленим и обставинами, зокрема, істот ні для справи обставини, що не були і не могли бути відомі ос обі, яка звертається із заяво ю, на час розгляду справи.

За загальним правилом ново виявлена обставина - це юрид ичний факт, який передбачени й нормами права і тягне за соб ою виникнення, припинення аб о зміну правовідносин, має іс тотне значення для правильно го вирішення даної справи, іс нував на момент звернення за явника до суду з позовом і під час розгляду справи судом не міг бути відомий особі, яка за явила про це в подальшому.

При перегляді судового акт а за нововиявленими обставин ами суд фактично розглядає т у позовну вимогу, що була заяв лена в суді при первісному ро згляді, але лише в тій частині мотивування, якої стосуєтьс я заявлена нововиявлена обст авина.

Таким чином при перегляді с прави за нововиявленими обст авинами суд повинен оцінюват и докази, які були наявні в мат еріалах справи на момент вин есення рішення, залучення до даткових доказів, особливо щ одо обставин, які мали місце п ісля прийняття рішення у спр аві, не входить до процесуаль ної форми перегляду рішення за нововиявленими обставина ми, оскільки має ознаки новог о розгляду справи.

Те ж саме стосується і залуч ення третіх осіб до участі у с праві.

При цьому в своїх клопотанн я сторони не надали обґрунту вання, яким чином перегляд рі шення за нововиявленими обст авинами вплине на права та об ов' язки осіб, залучення яки х, на їх думку, є необхідним.

Враховуючи викладені обст авини, а також те, що в клопота ннях сторін відсутнє будь - яке обґрунтування необхідно сті залучення додаткових док азів, не зазначено, яким чином вони стосуються розгляду сп рави по суті, а також сторонам и не зазначено, яким чином пер егляд рішення за нововиявлен ими обставинами може вплинут и на права та обов' язки трет іх осіб, суд відмовляє в їх зад оволенні.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Госпо дарського процесуального ко дексу України господарський суд відкладає розгляд справ и в разі нез' явлення в засід ання представників сторін, і нших учасників судового проц есу; неподання витребуваних доказів; необхідності витреб ування нових доказів.

У зв' язку з неявкою предс тавників Кабінету Міністрів України, Генеральної прокур атури України спір не може бу ти вирішено у даному судовом у засіданні, а тому підлягає в ідкладенню.

Керуючись ст.ст. 77, 86, 112 Госпо дарського процесуального ко дексу України, Господарський суд міста Києва

У Х В А Л И В:

Відмовити Фонду держа вного майна України та Корпо рації p International, Inc» (США) в задоволен ні клопотань про витребуван ня доказів та залучення трет іх осіб до участі у справі.

Розгляд справи відкласти н а 02.03.2011 о 15:00. Засідання від будеться за адресою: м. Київ, в ул. Б.Хмельницького, 44-В, зал суд ового засідання № 48.

Явку повноважних представ ників сторін в судове засіда ння визнати обов' язковою.

Суддя О.О.Хрипун

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.02.2011
Оприлюднено24.02.2011
Номер документу13899743
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/198-32/175

Рішення від 27.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Ухвала від 08.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Ухвала від 02.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Ухвала від 16.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Ухвала від 11.08.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Постанова від 07.08.2008

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Моторний О.А.

Постанова від 24.09.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Остапенко М.І.

Постанова від 07.08.2008

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Моторний О.А.

Ухвала від 15.09.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Остапенко М.І.

Ухвала від 15.09.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Остапенко М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні