Ухвала
від 03.03.2011 по справі 17/152-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/152-Б-10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


УХВАЛА

"03" березня 2011 р.                                                                 Справа № 17/152-Б-10

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді  Сулімовської М. Б., при секретарі Шикаловій В.О.,  розглянувши справу  

за заявою:  Державної податкової інспекції у м.Херсоні

до:  Приватного підприємства "Промислово-торгівельна фірма "Оліс", м.Херсон

про визнання банкрутом

за участю представників сторін:

від ініціюючого кредитора - Дудченко Г. Г., довіреність № 185/9/10-105 від 12.01.2011 р.,   

від боржника - не прибув,

розпорядник майна: Тетерич Н. В. (ліцензія серія АВ № 547756 від 07.09.2010 р.).

в с т а н о в и в:

          Ухвалою господарського суду Херсонської області від 25 листопада 2010 року ініціюючого кредитора –Державну податкову інспекцію у м.Херсоні зобов'язано подати до офіційного друкованого органу оголошення про порушення справи про банкрутство боржника –приватного підприємства "Промислово-торгівельна фірма "Оліс"; введено процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядника майна, якого зобов'язано подати до суду реєстр вимог кредиторів та призначено дату проведення попереднього засідання суду.

          Ініціюючим кредитором –ДПІ у м.Херсоні подано до суду примірник газети Голос України №234 від 10.12.2010р., в якому надруковано оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

          Після опублікування оголошення в офіційному друкованому органі до господарського суду з заявами про визнання вимог до боржника звернулися кредитори –відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Херсоні,  Публічне акціонерне товариство "СЕБ Банк", м.Херсон та приватне підприємство "Юг-Сервіс", м.Херсон.                    Розпорядником майна боржника на виконання вимог ухвали суду від 25.11.2010р. подано до суду реєстр вимог кредиторів та докази повідомлення кредиторів про результати розгляду їх вимог.

          Заперечень кредиторів щодо результатів розгляду їх кредиторських вимог та вимог інших кредиторів до суду не надходило.

          Заслухавши представників учасників судового процесу та розпорядника майна, розглянувши та дослідивши матеріали справи, реєстр вимог кредиторів, судом встановлено, що в газеті Голос України №234 від 10.12.2010р. надруковано оголошення про порушення справи про банкрутство боржника – приватного підприємства "Промислово-торгівельна фірма "Оліс".          З заявами про визнання вимог до боржника до суду звернулися кредитори –відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Херсоні,  Публічне акціонерне товариство "СЕБ Банк", м.Херсон та приватне підприємство "Юг-Сервіс", м.Херсон.          

          Боржником разом з розпорядником майна розглянуто та визнано в повному обсязі вимоги кредиторів і включено до реєстру вимог кредиторів вимоги: відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Херсоні в сумі 3 грн. 45 коп. - 2 черга;    приватного підприємства "Юг-Сервіс", м.Херсон в сумі 40818005 грн. 05 коп. - 4 черга, 125,00 грн. судові витрати - 1 черга.

          Вимоги  Публічного акціонерного товариства "СЕБ Банк", м.Херсон визнані частково в сумі 2626233 грн. 27 коп. та включені в сумі 2548845 грн. 14 коп. - 4 черга, 77388 грн. - 6 черга,  125,00 грн. судові витрати - 1 черга.  Решта вимог в сумі 97270 грн. 85 коп. відхилені як поточні.

          Крім того, окремо до реєстру вимог кредиторів внесено відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

          25.02.2011р. кредитором ПАТ "СЕБ Банк" на вимогу ухвали суду від 22.02.2011р. надано належний розрахунок заявлених кредиторських вимог та додаткові докази, які долучено до матеріалів справи.

Відповідно до статті 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли  до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують. Вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними, про що господарський суд зазначає в ухвалі, якою затверджує реєстр вимог кредиторів. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Відповідно до ч.6 ст.14 цього Закону вимоги кредиторів, визнані боржником або господарським судом, включаються розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів. Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та даними обліку боржника.

Відповідно до ч.2 ст.15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Таким чином суд дійшов висновку, що реєстр вимог кредиторів підлягає затвердженню. Включенню до реєстру вимог кредиторів підлягають грошові вимоги у розмірі, що визнані судом в даному судовому засіданні.

1. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Херсоні в сумі 3 грн. 45 коп. - 2 черга.  

2.  Кредитором приватним підприємством "Юг-Сервіс" заявлено кредиторські вимоги в сумі 40818005 грн. 05 коп. Заборгованість обґрунтовано невиконанням боржником зобов'язань за договором купівлі-продажу відходів чорного металу №10, укладеного між сторонами 01.09.2009р. Факт поставки металу підтверджено  специфікаціями до договору, видатковими накладними, податковими накладними та актами приймання-передачі, належним чином засвідчені копії яких містяться в матеріалах справи (т.2 а.с.10-54).

Вимоги приватного підприємства "Юг-Сервіс" визнаються судом в повному обсязі в сумі 40818005 грн. 05 коп. - 4 черга, 125,00 грн. судові витрати - 1 черга.

3. Кредитор Публічне акціонерне товариство "СЕБ Банк"" 10.01.2011р. звернувся до господарського суду з заявою про визнання кредиторських вимог на загальну суму 2723504 грн. 12 коп. При цьому розрахунок заборгованості боржника було здійснено кредитором станом на 05.01.2011р.

Відповідно до приписів статті 14 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” заяви з вимогами до боржника подають конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство. Відповідно ж до абзацу 6 ст.1 цього Закону, поточні кредитори –кредитори за вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство. Враховуючи, що провадження у справі про банкрутство порушено 05.11.2010р., вимоги кредиторів, які виникли після порушення справи –05.11.2010р. є поточними. Зазначені вимоги згідно ст.ст.17, 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" можуть бути заявлені в процедурі санації або ліквідаційній процедурі.

25.02.2011р. кредитором на вимогу господарського суду надано належний розрахунок заборгованості, відповідно до якого заборгованість боржника розрахована станом на 04.11.2010р. включно.

Таким чином вимоги Публічного акціонерного товариства "СЕБ Банк" визнаються судом частково в сумі 2626233 грн. 27 коп., з яких 2548845 грн. 14 коп. - 4 черга, 77388 грн. 13 коп. - 6 черга, 125,00 грн. судові витрати - 1 черга.

Вимоги банку в сумі 97270 грн. 85 коп. суд відхиляє, оскільки вони є поточними.

4. Вимоги ініціюючого кредитора Державної податкової інспекції у м.Херсоні, визнані господарським судом у підготовчому засіданні в повному обсязі в сумі 790521 грн. 12 коп., включаються  в реєстр вимог кредиторів в сумі 790357 грн. 85 коп. - 3 черга, 163 грн. 27 коп. - 6 черга.

          Враховуючи розгляд всіх вимог кредиторів, суд затверджує реєстр вимог кредиторів та, відповідно до ч.2 ст.14 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, визначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними.

          Суд також звертає увагу на те, що відповідно до ч.6 ст.14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядник майна зобов'язаний внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

          З поданого розпорядником майна реєстру вимог кредиторів вбачається, що до нього внесено відомості про майно боржника, яке є предметом застави - майнові права вимоги оплати вартості товару по контракту №14-08 на суму 4350000,00 доларів США, укладеному з Ares Trading Co. (м.Лондон), Великобританія. Обтяжувач - АБ "Факторіал Банк". Зазначене підтверджене витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна (т.2 а.с.74).

          В судовому засіданні 22.02.2011р. представник ПАТ "СЕБ Банк" повідомила, що ПАТ "СЕБ Банк" є правонаступником АБ "Факторіал Банк" який був обтяжувачем заставленого майна  за вищезазначеним контрактом. Станом на день розгляду даної справи заборгованість за контрактом погашена, але запис про обтяження не виключено з реєстру помилково.

          Однак, враховуючи що станом на 03.03.2011р. суду не надано доказів про відсутність в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна запису про виключення обтяження, суд зобов'язує розпорядника майна внести до реєстру вимог кредиторів відомості про майно, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

          Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 14, 15 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  ст.86 Господарського процесуального кодексу України,  господарський суд –

у х в а л и в:

1.          Визнати вимоги кредиторів до приватного підприємства "Оліс" (код ЄДРПОУ 34285866, м.Херсон, вул.Димитрова буд. 20 кв.73)  і затвердити реєстр вимог кредиторів, відповідно до якого вимоги:

- Державної податкової інспекції у м.Херсоні (73000, м.Херсон, вул.І.Куліка, буд. 143 а) в сумі 790357 грн. 85 коп. - 3 черга, 163 грн. 27 коп. - 6 черга.

          - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Херсоні (код ЄДРПОУ 25900302, 73002, м.Херсон, вул.Чорноморська, буд.8 а) в сумі 3 грн. 45 коп. - 2 черга.

          -  Публічного акціонерного товариства "СЕБ Банк" (код ЄДРПОУ 14351016, 73001, м.Херсон, вул.Робоча, буд.64) в сумі  2626233 грн. 27 коп., з яких 2548845 грн. 14 коп. - 4 черга, 77388 грн. 13 коп. - 6 черга, 125,00 грн. судові витрати - 1 черга.

          - Приватного підприємства "Юг-Сервіс" (код ЄДРПОУ 32928531, 73000, м.Херсон, вул.Дзержинського, буд.37) в сумі 40818005 грн. 05 коп. - 4 черга, 125,00 грн. судові витрати - 1 черга.

          2. Вимоги Публічного акціонерного товариства "СЕБ Банк", м.Херсон в сумі 97270грн. 85 коп. відхилити.

          3. Зобов'язати розпорядника майна включити визнані господарським судом вимоги до реєстру вимог кредиторів.

 4. Зобов'язати розпорядника майна відповідно до ч.6 ст.14   Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" внести до реєстру вимог кредиторів відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

          5. Визначити, що вимоги конкурсних кредиторів, які заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними.

          6. Розпоряднику майна в 10-ти денний строк скликати і провести перші загальні збори кредиторів, якими утворити комітет кредиторів і визначитися щодо подальшої процедури банкрутства боржника; протоколи зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів та відповідне рішення комітету кредиторів  розпоряднику майна подати до суду.

          7. Про дату наступного судового засідання для розгляду питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника буде повідомлено додатково.

          8. Ухвалу надіслати кредиторам, боржнику, розпоряднику майна, Херсонському обласному сектору з питань банкрутства.

                             Суддя                                                           М.Б. Сулімовська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення03.03.2011
Оприлюднено12.03.2011
Номер документу14054854
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/152-б-10

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 21.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Постанова від 02.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 20.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 03.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні