Ухвала
від 10.03.2011 по справі 2-а-403/07
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: №2-а-403/07 Головуючий у 1- й інстанції Ноздряков С. В.

Суддя - доповідач: Горяйн ов А.М.

У Х В А Л А

Іменем України

10 березня 2011 р. м. Киї в

Колегія суддів Київськ ого апеляційного адміністра тивного суду у складі:

головуючого судді - Г оряйнова А.М.,

суддів - М амчура Я.С. та Шостака О.О.,

розглянувши в порядку пись мового провадження в м. Києві апеляційну скаргу Управлінн я Пенсійного фонду України в Подільському районі м. Києва на додаткову постанову Поді льського районного суду м. Ки єва від 18 листопада 2009 року у сп раві за адміністративним поз овом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного фонду України в П одільському районі м. Києва п ро перерахунок пенсії, -

ВСТАНОВИЛА:

Постановою Подільськ ого районного суду м. Києва ві д 25 грудня 2007 року, яка залишена без змін ухвалами Київськог о апеляційного адміністрати вного суду від 19 грудня 2008 року та Вищого адміністративного суду України від 20 травня 2010 ро ку, Управління Пенсійного фо нду України в Подільському р айоні м. Києва було зобов' яз ане починаючи з здійснювати виплату щомісячної пенсії ОСОБА_2 відповідно до вимог ч. 1 ст. 51 Закону України «Про ст атус і соціальний захист гро мадян, які постраждали внасл ідок Чорнобильської катастр офи» в розмірі 3280 грн. 00 коп. та щ омісячної додаткової пенсії відповідно до вимог ст. 50 вказ аного Закону - у розмірі 307 гр н. 50 коп.

У жовтні 2009 року ОСОБА_2 зв ернувся до суду із заявою, у як ій просив винести додаткове рішення, яким зобов' язати в ідповідача виплачувати щомі сячну пенсію та додаткову пе нсію за шкоду, заподіяну здор ов' ю, згідно затвердженим б юджетом на кожний наступний рік, починаючи з 2010 року та зобо в' язано зробити перерахуно к виплачених ОСОБА_2 грошо вих коштів, призначених згід но рішення Подільського райо нного суду м. Києва від 25 грудн я 2007 року, та виплатити різницю .

Не погоджуючись із додатко вою постановою суду від 18 лист опада 2009 року відповідач пода в апеляційну скаргу в якій пр осить скасувати оскаржувану додаткову постанову та прий няти нове рішення про відмов у в задоволенні заяви. Свої ви моги обґрунтовує тим, що судо м першої інстанції було пору шено норми матеріального та процесуального права, що при звело до неправильного виріш ення справи. Зокрема апелянт вказує на те, що постанова Под ільського районного суду м. К иєва від 25 грудня 2007 року на час ухвалення додаткової постан ови була виконана та на те, що Законом України «Про державн ий бюджет України на 2010 рік»не передбачено фінансування ви трат на виплату пенсії та дод аткової пенсії у розмірах, пе редбачених ст.ст. 50, 54 Закону Ук раїни «Про статус і соціальн ий захист громадян, які постр аждали внаслідок Чорнобильс ької катастрофи».

Особи, які беруть участь у с праві, з клопотаннями про роз гляд справи за їх участю - не зверталися. В матеріалах спр ави достатньо письмових дока зів для вирішення апеляційно ї скарги, а особиста участь ст орін у розгляді справи не обо в' язкова. З огляду на виклад ене, колегія суддів визнала м ожливим розглянути справу в порядку письмового провадже ння, як це передбачено ст. 197 КАС України.

Заслухавши суддю-доповіда ча, перевіривши матеріали сп рави, доводи апеляційної ска рги, колегія суддів вважає не обхідним апеляційну скаргу У правління Пенсійного фонду У країни в Подільському районі м. Києва - задовольнити, а дод аткову постанову Подільсько го районного суду м. Києва від 18 листопада 2009 року - скасуват и та прийняти нове рішення пр о відмову в задоволенні заяв и позивача виходячи із насту пного.

У відповідності до ст. 202 КАС України суд апеляційної інст анції скасовує рішення суду першої інстанції та ухвалює нове якщо встановить порушен ня норм матеріального або пр оцесуального права, що призв ело до неправильного вирішен ня справи або питання.

Згідно ч. 1 ст. 168 КАС України су д, що ухвалив судове рішення, м оже за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додатко ву постанову чи постановити додаткову ухвалу у випадках, якщо щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої дослідж увалися докази, чи одного з кл опотань не ухвалено рішення, суд, вирішивши питання про пр аво, не визначив способу вико нання судового рішення, судо м не вирішено питання про суд ові витрати.

Дослідивши матеріали спра ви колегія суддів не встанов ила підстав, передбачених ч. 1 ст. 168 КАС України, для ухваленн я додаткової постанови.

Так, постановою Подільсько го районного суду м. Києва від 25 грудня 2007 року було вирішено всі позовні вимоги, що заявля лися позивачем в адміністрат ивному позові.

Також судом першої інстанц ії було визначено спосіб вик онання судового рішення, а са ме - шляхом зобов' язання Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Подільському районі м. Києва здійснити виплату що місячної пенсії у розмірі 3280 г рн. 00 коп. та додаткової пенсії у розмірі 307 грн. 50 коп.

Як на підставу для ухваленн я додаткового судового рішен ня позивач послався на ту обс тавину, що розмір виплат, пере дбачених ст.ст. 50, 51 Закону Укра їни «Про статус і соціальний захист громадян, які постраж дали внаслідок Чорнобильськ ої катастрофи», залежить від розміру мінімальної пенсії за віком, розмір якої постійн о збільшується законами про державний бюджет на відповід ні роки.

У зв' язку з тим, що відпові дач здійснює нарахування вка заних виплат у розмірах, визн ачених постановою Подільськ ого районного суду м. Києва ві д 25 грудня 2007 року, а не розмірах , що передбачені законами про державний бюджет на наступн і роки, позивач просить суд по становити додаткову, якою зо бов' язати Управління Пенсі йного фонду України в Поділь ському районі м. Києва здійсн ювати виплату пенсії та дода ткової пенсії відповідно до пенсій, затверджених бюджета ми України на кожний наступн ий рік.

Колегія суддів вважає, що по зивачем було фактично заявле но, а судом першої інстанції р озглянуто нові позовні вимог и.

З огляду на викладене, колег ія суддів дійшла висновку, що судом першої інстанції було порушено процесуального пра ва, що призвело до неправильн ого вирішення справи. За таки х обставин колегія суддів вв ажає необхідним апеляційну с каргу Управління Пенсійного фонду України в Подільськом у районі м. Києва - задовольн ити, додаткову постанову Под ільського районного суду м. К иєва від 18 листопада 2009 року - скасувати та відмовити в зад оволенні заяви позивача про ухвалення додаткової постан ови.

Керуючись ст.ст. 160, 167, 195, 197, 198, 202, 205, 206 , 212, 254 КАС України, колегія судді в, -

УХВАЛИЛА:

Апеляційну скаргу Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Подільському районі м . Києва - задовольнити.

Додаткову постанову Поділ ьського районного суду м. Киє ва від 18 листопада 2009 року - ск асувати.

У задоволенні заяви ОСОБ А_2 про ухвалення додатково ї постанови - відмовити.

Ухвала набирає законної си ли через п'ять днів після напр авлення її копії особам, які б еруть участь у справі, та може бути оскаржена протягом два дцяти днів після набрання не ю законної сили шляхом подач і касаційної скарги безпосер едньо до Вищого адміністрати вного суду України.

Головуючий суддя А.М. Горяйнов

Судді Я.С. Мамчур

О. О. Шостак

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.03.2011
Оприлюднено29.03.2011
Номер документу14407999
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-403/07

Ухвала від 13.02.2009

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

Ухвала від 09.06.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гаманко О.І.

Ухвала від 06.06.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гаманко О.І.

Ухвала від 17.03.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

Ухвала від 01.03.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

Ухвала від 10.03.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Горяйнов А.М.

Ухвала від 11.11.2010

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гаманко О.І.

Ухвала від 29.12.2007

Адміністративне

Балаклавський районний суд міста Севастополя

Курнякова Т.А.

Постанова від 11.06.2007

Адміністративне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Зайцев А.В.

Постанова від 18.09.2007

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Чалий І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні