Ухвала
від 24.03.2011 по справі 20/58б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

Іменем України

          

24.03.11                                                                                 Справа № 20/58б.

За заявою

кредитора       -    Алчевської об’єднаної державної податкової інспекції

   в Луганській області

до боржника  -    Приватного підприємства "Покоління", м. Алчевськ  

Луганської області,

про банкрутство,

суддя Т.С. Кірпа,

від кредитора -  Галушка Г.С., довіреність № 416/240 від 05.01.2011, Алчевська ОДПІ

                          в Луганській області

ліквідатор        - Бохан О.С.,

обставини справи: банкрутство відповідно до положень ст. 52 Закону України від “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, 14.05.1992. №2343-ХІІ (в редакції Закону від 30.06.1999 №784-ХІV), розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута,

                                                  в с т а н о в и в:

          

          За заявою кредитора, Алчевської об’єднаної державної податкової інспекції, 12.05.2010 господарським судом Луганської області порушено провадження у справі про банкрутство стосовно боржника, Приватного підприємства «Покоління», м. Алчевськ Луганської області, згідно положень ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його  банкрутом”, у зв’язку з неспроможністю останнього сплатити  податковий борг  перед кредитором у загальній сумі  3662 грн. 00 коп., у тому числі податок на додану вартість – 2848 грн. 00 коп. та податок з орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності –814 грн. 42 коп. у встановлений Законом строк, а також у зв’язку з відсутністю підприємства-боржника за юридичною адресою, припиненням останнім фінансово-господарської діяльності та неподанням звітності до податкового органу більше року, з 20.03.2008.

      Згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб

підприємців Державного реєстратора виконавчого комітету Алчевської міської ради Луганської області, записи №№ 8, 11, 12, відповідно від 01.08.2007, 06.03.2009 та 17.03.2009 –внесена інформація щодо відсутності юридичної особи, Приватного підприємства "Покоління", м. Алчевськ, Луганської області, вул. Дунауйвароська, буд. 16, ідентифікаційний код 33451688.

Приймаючи до уваги вищенаведене, враховуючи фактичні обставини справи, відсутність майнових активів у боржника, суд визнав грошові вимоги кредитора Алчевської об’єднаної державної податкової інспекції в Луганській області до Приватного підприємства "Покоління", ідентифікаційний код 33451688, м. Алчевськ Луганської області, вул. Дунауйвароська, буд. 16,  у сумі 3662 грн. 42 коп., визнав останнє банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, тобто до 25.05.2011, призначив ліквідатором у справі арбітражного керуючого  Бохана Олександра Сергійовича ліцензія НОМЕР_1 від 17.10.2007, мешкає за адресою: АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_2, якого зобов’язав письмово повідомити про визнання боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника.

Керуючись абз. 6 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»суд скасував арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Як вбачається із матеріалів справи, ліквідатором Боханом О.С. на адресу господарського суду подано клопотання від 22.02.2011 за №02/22-01 про наступне.

В ході ліквідаційної процедури встановлено, що підприємство-банкрут має банківський рахунок № 26000284051, відкритий у ЛОД ПАТ "Райффайзен Банк Аваль"(МФО 380805). Зазначений рахунок був відкритий банківською установою самостійно у зв'язку із зміною поточних рахунків ЛОД ПАТ "Райффайзен Банк Аваль".

Під час зміни картки із зразками підписів ліквідатор був повідомлений ЛОД ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" про неможливість проведення розрахунково-касового обслуговування за вищевказаним рахунком в зв'язку із відсутністю реєстрації даного рахунку в ОДПІ в м. Алчевську

Зазначена обставина позбавляє ліквідатора можливості продовжувати ліквідаційну процедуру та навіть здійснити операції із закриття вищезазначеного рахунку.

Відповідно до норм п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"  з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 23-25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор Бохан О.С. просив винести ухвалу, якою зобов'язати ЛОД ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" (МФО 380805) здійснювати розрахунково-видаткові операції за банківським рахунком ПП "Покоління" №26000284051.

Оцінивши доводи ліквідатора, розглянувши матеріали справи, суд задовольнив подане клопотання, виходячи з наступного.

Відповідно до норм п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або    інших    обмежень    щодо    розпорядження    майном    банкрута    не допускається, що і зазначено в постанові господарського суду від 25.05.20109 №20/58б.

Закон України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” містить спеціальні норми, які мають пріоритет у застосуванні при розгляді справ про банкрутство щодо інших законодавчих актів України (п. 1 Постанови Пленуму Верховного суду України № 15 від 18.12.2009. "Про судову практику в справах про банкрутство").

Відповідно до ст. 4-1   Господарського процесуального кодексу України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених  Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»(2343-12).

З огляду на ч. 4 ст. 65 Господарського процесуального кодексу України, з метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору (заяви), суддя в необхідних випадках зобов’язує сторони, інші підприємства, установи, організації, державні та інші органи, їх посадових осіб виконати певні дії, витребує від них документи, відомості, висновки, необхідні для вирішення спору (заяви).

Враховуючи зазначене, суд зобов’язав ЛОД ПАТ «Райффайзен Банк Аваль»здійснювати розрахунково-видаткові операції за банківським рахунком ПП «Покоління»№26000284051.

На виконання вимог постанови господарського суду  від 25.05.2010 №20/58б ліквідатором банкрута Боханом О.С. надано звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута відповідно до ст. ст. 16, 22-32, 52  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

      Так при проведенні ліквідаційної процедури ліквідатором встановлено, що залишок коштів на рахунках банкрута складав 8123 грн. 10 коп., які витрачені відповідно до ст. 31  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” –витрати на ліквідаційну процедуру. Зазначені витрати документально підтверджені.

  Згідно довідок Комунального підприємства «Алчевське бюро технічної інвентаризації»від 23.03.2011 № 982, Відділення Державтоінспекції з обслуговування м. Алчевська та автомобільно-технічної інспекції підпорядковане УДАІ УМВС в Луганській області від 11.03.2011 № 520, Відділу Держкомзему у м. Алчевськ Луганської області від 03.03.2011 №367, Перевальської районної державної адміністрації Управління агропромислового розвитку Луганської області від 15.03.2011 № 33, ВДВС Алчевського міського управління юстиції у Луганській області від 15.03.2011 № 7622 об'єкти нерухомого майна, транспортні засоби, земельні ділянки, сільськогосподарська техніка за боржником не зареєстровані та відсутні виконавчі документи.

          У зв`язку з викладеним, на засіданні комітету кредиторів (протокол від 23.03.2011. №3) прийнято рішення про затвердження звіту ліквідатора про проведену роботу та про звернення до господарського суду Луганської області з клопотанням щодо винесення ухвали про ліквідацію підприємства-банкрута.  

          Як вбачається із матеріалів справи, в тому числі ліквідаційного балансу  банкрута, звіту ліквідатора, банкрут протягом тривалого часу підприємницькою діяльністю не займається, не функціонує, як господарюючий суб’єкт, основних і обігових засобів та інших активів не має, керівні органи підприємства за юридичною адресою відсутні.

          Реальних можливостей для задоволення грошових вимог кредиторів  у повному обсязі ліквідатор не бачить, в зв’язку з чим клопоче перед судом про прийняття рішення про ліквідацію банкрута, як юридичної особи.

Надані ліквідатором матеріали та реєстр вимог кредиторів свідчать про звернення та визнання боржником грошових вимог кредиторів:

- ініціюючого кредитора Алчевської об’єднаної державної податкової інспекції Луганської області у сумі 3662 грн. 42 коп.;

- Виконавчої дирекції ЛОВ ФСС з тимчасової втрати працездатності, м. Луганськ, у сумі 30 грн. 40 коп.;

- Алчевського міського центру зайнятості у сумі 27 грн. 35 коп.

Оцінивши надані матеріали за звітом, суд дійшов висновку, що ліквідатор  здійснив заходи по розшуку  майна банкрута, його керівних органів, по виявленню його усіх майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, і, за браком останніх, склав відповідний ліквідаційний баланс та подав до суду.

За таких обставин, суд:

          - припиняє ліквідаційну процедуру банкрута, Приватного підприємства «Покоління», м. Алчевськ Луганської області;

- затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, Приватного підприємства «Покоління», м. Алчевськ  Луганської області;

          - ліквідує, як юридичну особу Приватне підприємство «Покоління»,  м. Алчевськ Луганської області, вул. Леніна, буд. 37, ідентифікаційний код 33451688;

- на підставі ч. 6 ст. 80 ГПК України, ч. 6 ст. 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, провадження у справі припиняє та скасовує мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, вимоги,  не задоволені за  недостатністю майна,  вважаються погашеними.

На підставі викладеного, керуючись  ст. ст. 1, 31, 5, 12, 22-34, ч. 6 ст. 40, ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.. 41, ч. 4 ст. 65, ч. 6 ст. 80, ст. ст. 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

у х в а л и в:

          1. Припинити ліквідаційну процедуру Приватного підприємства «Покоління»,                м. Алчевськ  Луганської області.

          2. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства «Поколінняг»,  м. Алчевськ  Луганської області.

3. Ліквідувати Приватне підприємство «Покоління»,  м. Алчевськ Луганської області, вул. Леніна, буд. 37, ідентифікаційний код 33451688.

4. Провадження у справі припинити.

          5. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів.

          6. Відповідно до вимог ч. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, вимоги,  не задоволені за  недостатністю майна,  вважати погашеними.

7. Зобов’язати ліквідатора Бохана О.С. в порядку ч. 1 ст. 25, ст. 34 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” передати до відповідної архівної установи на зберігання документи банкрута, які згідно до нормативно-правових документів підлягають обов’язковому зберіганню, та  у строк до 24.04.2011. надати суду письмові докази здачі документації банкрута на збереження до архівної установи у встановленому чинним законодавством порядку.

          8. Зобов’язати АТ «Банк «Фінанси та кредит»в особі Луганської філії, ПАТ КБ «Приватбанк»в особі Луганської філії припинити розрахунково-касове обслуговування Приватного підприємства «Покоління»,  м. Алчевськ Луганської області, вул. Леніна, буд. 37, ідентифікаційний код 33451688.

9. Зобов‘язати Державного реєстратора виконавчого комітету Алчевської міської ради Луганської області за місцем знаходженням Приватного підприємства «Покоління»,  м. Алчевськ Луганської області, вул. Леніна, буд. 37, ідентифікаційний код 33451688, провести припинення державної реєстрації юридичної особи у відповідності до вимог ст. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних  осіб–підприємців».

10. Ухвалу надіслати: банкруту; кредиторам у справі; ліквідатору Бохану О.С., ВДВС Алчевського МУЮ  Луганської області; Відділу з питань банкрутства у Луганській області; Державному реєстратору виконавчого комітету Алчевської міської ради Луганської області; АТ «Банк «Фінанси та кредит»в особі Луганської філії, ПАТ КБ «Приватбанк»в особі Луганської філії; ВДВС Алчевського МУЮ  Луганської області;  Державному реєстратору виконавчого комітету Алчевської міської ради Луганської області.

Суддя                                                                                Т.С. Кірпа

Дата ухвалення рішення24.03.2011
Оприлюднено29.03.2011
Номер документу14409393
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство,

Судовий реєстр по справі —20/58б

Ухвала від 23.04.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 02.04.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 20.02.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 25.01.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 14.12.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Постанова від 08.11.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Ухвала від 26.08.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні