Ухвала
від 24.03.2011 по справі 3/90-1325
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ С УД УКРАЇНИ

УХВАЛА

24 березня 2011 р. № 3/90-1325

Вищий господарський суд України у складі колегії суд дів:

головуючого Добролюбової Т.В.

суддів Гоголь Т.Г.

Швеця В.О.

перевіривши матеріали кас аційної скарги Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Нове життя"

на постанову Львівського апеляційног о господарського суду від 03 л истопада 2010 року

у справі № 3/90-1325

господарського суду Тернопільської області

за позовом 1) ОСОБА_1,

2) ОСОБА_2

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Нове життя"

третя особа Державний реєстратор Тер нопільської районної держав ної адміністрації

про визнання недійсним рішен ня загальних зборів сільсько господарського Товариства з обмеженою відповідальністю "Нове життя" № 2 від 07.10.04 та скасув ання державної реєстрації но вої редакції статуту Товари ства з обмеженою відповідаль ністю Нове життя", проведеної 21.01.05 державним реєстратором Т ернопільської РДА

Подана Товариством з обм еженою відповідальністю "Нов е життя" касаційна скарг а не може бути прийнята до роз гляду Вищим господарським су дом України, оскільки вона не відповідає вимогам розділу ХІІ1 Господарського процесуа льного кодексу України з нас тупних підстав.

Відповідно до статті 110 Гос подарського процесуального кодексу України касаційна с карга (подання) може бути пода на (внесена) протягом одного м ісяця з дня набрання рішення м місцевого господарського с уду чи постановою апеляційно го господарського суду закон ної сили.

Як вбачається з наявних мат еріалів справи, ухвалою Вищо го господарського суду Украї ни від 13.01.11 касаційна скарга То вариства з обмеженою відпові дальністю "Нове життя" вже пов ерталася заявнику для привед ення у відповідність до вимо г розділу ХІІ1 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни з підстав, визначених пу нктами 1, 5 частини 1 статті 1113 Го сподарського процесуальног о кодексу України.

Товариства з обмеженою від повідальністю "Нове життя" вд руге звернулося до Вищого го сподарського суду України з касаційною скаргою на постан ову Львівського апеляційног о господарського суду від 03.11. 10 та з клопотанням про відновл ення строку для подачі касац ійної скарги.

Відповідно до статті 53 Госп одарського процесуального к одексу України касаційна інс танція за заявою сторони, про курора може визнати причину пропуску встановленого зако ном процесуального строку по важною і відновити пропущени й процесуальний строк. Разом з тим, виходячи із змісту вказ аної статті, поважними визна ються лише ті обставини, які є об' єктивно непереборними і пов' язані з дійсними істот ними труднощами для вчинення процесуальних дій.

Обґрунтовуючи поважність причин пропуску процесуальн ого строку Товариство з обме женою відповідальністю "Нове життя" вказує на те, що ухвало ю Вищого господарського суду України від 13.01.11 подана ним кас аційна скарга була повернута без розгляду, усунувши недол іки скаржник просить віднови ти процесуальний строк для п одання цієї касаційної скарг и.

Будь - яких інших доводів в обґрунтування поважності причин пропуску процесуаль ного строку скаржником не на дано, як і доказів того, що він не мав можливості вчасно зді йснити відповідні процесуал ьні дії.

Разом з цим, колегія суддів зазначає, що відновлення про пущеного процесуального стр оку є правом суду, яким останн ій користується виходячи із поважності причин пропуску с троку, що в даному випадку не в бачається за відсутності обс тавин, які об' єктивно переш коджали скаржнику реалізува ти своє право на подання каса ційної скарги протягом закон одавчо встановленого термін у.

Отже, можливість вчасного п одання належним чином оформл еної касаційної скарги на по станову Львівського апеляц ійного господарського суду від 03.11.10 залежала виключно від волевиявлення самого скаржн ика, тобто мала суб' єктивни й характер, тому підстав для в ідновлення пропущеного проц есуального строку у даному в ипадку колегія суддів не вба чає, відтак, заявлене клопота ння скаржника не підлягає за доволенню.

Відповідно до пункту 5 части ни 1 статті 1113 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни, касаційна скарга не прийм ається до розгляду і поверта ється судом, якщо скаргу пода но після закінчення строку, в становленого для її подання, без клопотання або таке клоп отання відхилено про відновл ення цього строку.

Враховуючи викладене, ке руючись статтею 86, пунктом 5 ча стини 1 статті 1113 Господарсько го процесуального кодексу України, Вищий господарськи й суд України, -

У Х В А Л И В:

Відмовити Товариству з обмеженою відповідальніст ю "Нове життя" в задоволенні кл опотання про відновлення про пущеного процесуального стр оку для подачі касаційної ск арги.

Касаційну скаргу Товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Нове життя" на постанову Львівського апеляційного го сподарського суду від 03.11.10 у сп раві № 3/90-1325 господарського суд у Тернопільської області пов ернути скаржнику без розгляд у.

Головуючий суддя Т .Добролюбова

Судді Т.Го голь

В.Ш вець

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення24.03.2011
Оприлюднено09.04.2011
Номер документу14636039
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/90-1325

Судовий наказ від 13.09.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Судовий наказ від 13.09.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 12.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 24.03.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Швець В.О.

Ухвала від 13.01.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Швець В.О.

Постанова від 03.11.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Бойко С.М.

Ухвала від 20.10.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Бойко С.М.

Ухвала від 27.09.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Бойко С.М.

Рішення від 02.09.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 23.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні