Рішення
від 12.04.2011 по справі 2-63/11
САВРАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Савранський районний суд Одеської області

Справа №2-63/11

2011 рік

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

18 січня 2011 року Савранськи й районний суд Одеської обла сті в складі:

головуючого судді - Бро стовської Н.О.,

при секретарі - Пус товіт С.П.,

за участю прокурора - Бід юк О.В.,

представника Савранського районного центру зайнятості Одеської області - Кірієв ського М.П.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в смт.Саврань, Одеської обла сті, цивільну справу за позов ом Прокурора Савранського ра йону Одеської області в інте ресах Савранського районног о центру зайнятості Одеської області до ОСОБА_2 про стя гнення незаконно отриманої д опомоги по безробіттю в сумі 9926,89грн.,

ВСТАНОВИВ:

Зважаючи на складність у викладенні повного тексту рішення суду, пов' язаного з потребою в обґрунтуванні до водів сторін, на що може бути в итрачений значний час, суд вв ажає за необхідне проголосит и його вступну та резолютивн у частини.

На підставі викладеного, ке руючись ст.2 Закону України «П ро зайнятість населення», ч.ч .2, 3 ст.36 Закону України «Про заг альнообов' язкове державне соціальне страхування на ви падок безробіття», ч.1 ст.1166 ЦК У країни, п.6 ч.2 ст.20, ст.361 Закону Укр аїни «Про прокуратуру», ст.ст .3, 15, ч.2 ст.45, ч.1 ст.61, ч.3 ст.88, ч.4 ст.130, ч.4 с т.174, ч.3 ст.208, ст.ст.209, 212-215, ч.1 ст.218 ЦПК У країни, суд

ВИРІШИВ:

Позов Прокурора Савра нського району Одеської обла сті в інтересах Савранського районного центру зайнятості Одеської області до ОСОБА_ 2 про стягнення незаконно о триманої допомоги по безробі ттю в сумі 9926,89 грн., задоволь нити частково.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с .Кам' яне, Савранського райо ну, Одеської області, який з ареєстрований і проживає за адресою АДРЕСА_1 на кор исть Савранського районного центру зайнятості, код ЄДР ПОУ 20997596, яке знаходиться за адр есою: смт.Саврань, вул.Горьког о, 12, Савранського району, Одес ької області, розрахунковий рахунок №37171300900411, МФО 828011, банк отри мувача - ГУДКУ в Одеській об ласті, незаконно отриману допомогу по безробіттю в сум і 9926,89грн. (дев' ять тисяч дев ' ятсот двадцять шість грн. в ісімдесят дев' ять коп.).

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с .Кам' яне, Савранського райо ну, Одеської області, який з ареєстрований і проживає за адресою АДРЕСА_1 в дохі д держави державне мито в сум і 99,30грн.(дев' яносто дев' я ть грн. тридцять коп.).

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с .Кам' яне, Савранського райо ну, Одеської області, який з ареєстрований і проживає за адресою АДРЕСА_1 витрат и на інформаційно-технічне з абезпечення розгляду справи в сумі 120,00грн. (сто двадцять грн.).

В іншій частині позовних ви мог відмовити.

Рішення може бути оскарж ено в апеляційному порядк у до Апеляційного суду Одесь кої області шляхом подачі ап еляційної скарги через Савра нський районний суд Одеської області протягом десяти д нів з дня проголошення ріш ення (ч.1 ст.294, ч.1 ст.296 ЦПК України ).

Рішення суду набирає закон ної сили після закінчення де сятиденного строку для подан ня апеляційної скарги, якщо а пеляційну скаргу не було под ано. У разі подання апеляційн ої скарги рішення, якщо його н е скасовано, набирає законно ї сили після розгляду справи апеляційним судом (ч.1 ст.223 ЦПК України).

СУДДЯ

Копія

Справа №2-63/11

2011 рік

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2011 року Саврансь кий районний суд Одеської об ласті в складі:

головуючого судді - Бро стовської Н.О.,

при секретарі - Пус товіт С.П.,

за участю прокурора - Бід юк О.В.,

представника Савранського районного центру зайнятості Одеської області - Кірієв ського М.П.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в смт.Саврань, Одеської обла сті, цивільну справу за позов ом Прокурора Савранського ра йону Одеської області в інте ресах Савранського районног о центру зайнятості Одеської області до ОСОБА_2 про стя гнення незаконно отриманої д опомоги по безробіттю в сумі 9926,89грн.,

ВСТАНОВИВ:

23.12.2010р. прокурор Саврансь кого району Одеської області в порядку ст.361 Закону України «Про прокуратуру»звернувся до суду з позовом в інтересах Савранського районного цент ру зайнятості Одеської облас ті до ОСОБА_2 про стягненн я незаконно отриманої допомо ги по безробіттю в сумі 9926,89грн . (а.с.1-3), обґрунтовуючи вимоги т им, що 28.01.2009р. прокуратурою Савр анського району Одеської обл асті відносно ОСОБА_2 було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів , передбачених ст.190 ч.1, ст.191 ч.2, ст .366 ч.1 КК України, яка постаново ю Савранського районного суд у Одеської області від 01.07.2010р. б ула закрита внаслідок акта а мністії. При цьому з даної кри мінальної справи прокурором району враховуються наступн і підстави для звернення з ци м позовом до суду. Так, відпові дач, який працював директоро м ПП «Глибочанське», 22.12.2006р. док ументально звільнився з цієї посади, а 17.01.2007р. став на облік в Савранський РЦЗ і отримав ст атус безробітного. З даного ч асу йому було розпочато випл ату допомоги по безробіттю в ідповідно до Законів України «Про зайнятість населення»т а «Про загальнообов' язкове державне соціальне страхува ння на випадок безробіття», я ка тривала до травня 2007 року, та всього склала 4344,44грн.. 04.05.2007р. О СОБА_2 звернувся до Савранс ького РЦЗ із заявою про випла ту йому одноразової допомоги по безробіттю для організац ії підприємницької діяльнос ті, яку він отримав у червні 2007 року в сумі 5582,45грн.. Проте, на пр отязі 2007 року ОСОБА_2, знахо дячись в статусі безробітног о, продовжував займатися фін ансово-господарською діяльн істю ПП «Глибочанське», про щ о свідчить звітність цього п ідприємства, яку він надавав в різні державні установи за своїм особистим підписом, як керівник ПП «Глибочанське», та виступав від імені підпри ємства в угодах, які носять ци вільно-правовий характер. От же на момент постановки його на облік у Савранському РЦЗ я к безробітного, він відносив ся до категорії зайнятого на селення та не міг бути постав лений на облік як безробітни й, а тому не мав підстав для от римання допомоги по безробіт тю, чим завдав матеріальних з битків державі на загальну с уму 9926,89грн., зважаючи на що прок урор, реалізуючи визначені К онституцією повноваження, на підставі ст.361 Закону України «Про прокуратуру», в інтерес ах держави, а саме Саврансько го районного центру зайнятос ті, звернувся до суду з вказан им позовом. Крім того, в забезп ечення позовних вимог прокур ор просив накласти арешт на м айно відповідача.

Прокурор Савранського рай ону Одеської області Бідюк О.В. та представник Савранс ького районного центру зайня тості Одеської області Кір ієвський М.П. в судовому зас іданні підтримали позовні ви моги і просили суд їх задовол ьнити.

Відповідач в судовому засі данні позов визнав в повному обсязі, на підтвердження цьо го також подав до суду заяву (а .с.96).

Оскільки відповідач визна в позовні вимоги у повному об сязі, суд, на підставі ч.4 ст.130 ЦП К України, в порядку ч.4 ст.174 цьо го кодексу, ухвалив закінчит и розгляд справи та ухвалити рішення, оскільки визнання в ідповідачем позову не супере чить закону, не порушує права , свободи та інтереси інших ос іб.

Суд, дослідивши матеріали с прави, заслухавши думку прок урора, взявши до уваги визнан ня відповідачем позову в пов ному обсязі, вважає, що позов п ідлягає частковому задоволе нню з наступних підстав.

Судом встановлені такі фак ти і відповідні їм правовідн осини.

В Україні до зайнятого насе лення належать громадяни, що проживають на території дер жави на законних підставах, з окрема, працюючі по найму на у мовах повного або неповного робочого дня (тижня) на підпри ємствах, в установах і органі заціях, незалежно від форм вл асності (пункт «а»ч.3 ст.1 Закон у України від 01.03.1991р. №803-XII «Про за йнятість населення»).

Відповідно до ч.1 ст.2 цього за кону безробітними визнаютьс я працездатні громадяни прац ездатного віку, які через від сутність роботи не мають зар обітку або інших передбачени х законодавством доходів і з ареєстровані у державній слу жбі зайнятості як такі, що шук ають роботу, готові та здатні приступити до підходящої ро боти.

Статтею 25 вказаного закону встановлено, що держава ство рює умови незайнятим громадя нам у поновленні їх трудової діяльності та забезпечує їм серед іншого компенсацію з в иплати в установленому поряд ку допомоги по безробіттю. Ро зміри та умови надання матер іального забезпечення на вип адок безробіття визначаютьс я Законом України від 02.03.2000р. №1533 -III «Про загальнообов' язкове державне соціальне страхува ння на випадок безробіття».

Так, згідно ч.1 ст.6 та ч.1 ст.22 Зак ону України «Про загальнообо в' язкове державне соціальн е страхування на випадок без робіття»право на матеріальн е забезпечення на випадок бе зробіття (далі - забезпеченн я) та соціальні послуги мають застраховані особи, які у вст ановленому порядку визнані б езробітними, які протягом 12 мі сяців, що передували початку безробіття, працювали на умо вах повного або неповного ро бочого дня (тижня) не менше 26 ка лендарних тижнів та сплачува ли страхові внески, мають пра во на допомогу по безробіттю залежно від страхового стаж у.

У ч.ч.2, 3 ст.36 цього закону пере дбачено, що застраховані осо би, зареєстровані в установл еному порядку як безробітні, зобов' язані своєчасно пода вати відомості про обставини , що впливають на умови виплат и їм забезпечення та надання соціальних послуг. Сума випл аченого забезпечення та варт ості наданих соціальних посл уг застрахованій особі внасл ідок умисного невиконання не ю своїх обов' язків та зловж ивання ними стягується з ціє ї особи відповідно до законо давства України з моменту ви никнення обставин, що вплива ють на умови виплати їй забез печення та надання соціальни х послуг. При цьому, спори, що в иникають із правовідносин за цим Законом, вирішуються в су довому порядку (ст.39 названого закону).

Також, згідно з п.6.14 розд.6 Поря дку надання допомоги по безр обіттю, у тому числі одноразо вої її виплати для організац ії безробітними підприємниц ької діяльності, затверджено го наказом Міністерства прац і та соціальної політики Укр аїни від 20.11.2000р. №307, якщо під час о держання допомоги по безробі ттю безробітний своєчасно не подав відомості про обстави ни, що впливають на умови її ви плати, у тому числі встановле ні під час розслідування стр ахових випадків та обґрунтов аності виплати матеріальног о забезпечення, з безробітно го стягується сума виплачено ї допомоги по безробіттю з мо менту виникнення цих обстави н. Якщо безробітний відмовив ся добровільно повернути заз начені кошти, то питання щодо їх повернення вирішується у судовому порядку.

Так, судом встановлено, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, пра цював директором Приватного підприємства «Глибочанське », код в ЄДРПОУ 12935690, яке знаходи ться в с.Глибочок, Саврансько го району, Одеської області, щ о підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців від 10.03.2009р., в яко му керівником даного підприє мства зазначено ОСОБА_2 (а .с.14), а також записами в його тр удовій книжці (а.с.6-7).

22.12.2006р. відповідач звільнився з посади директора ПП «Глибо чанське»на підставі п.1 ст.36 КЗ пП України (а.с.6) та 17.01.2007р. зверну вся до Савранського районног о центру зайнятості Одеської області (далі - Савранський РЦЗ) з заявою щодо вирішення п итання про його працевлаштув ання та надання йому статусу безробітного з оплатою допо моги по безробіттю відповідн о до Законів України «Про зай нятість населення»та «Про за гальнообов' язкове державн е соціальне страхування на в ипадок безробіття»(а.с.24).

На підставі цієї заяви згід но наказу Савранського РЦЗ в ід 17.01.2007р. №НТ070117 (а.с.28) ОСОБА_2 б уло надано статус безробітно го та з цього дня призначено в иплату допомоги по безробітт ю, про що в його трудовій книжц і також було зроблено запис в ід 17.01.2007р. (а.с.8).

За період з 17.01.2007р. по травень 2 007 року включно відповідачу бу ла виплачена допомога по без робіттю в сумі 4344,44грн., що підтв ерджується довідкою Савранс ького РЦЗ від 20.02.2009р. (а.с.26).

19.06.2007р. відповідач був зареєс трований як підприємець, що п ідтверджується свідоцтвом п ро державну реєстрацію фізич ної особи-підприємця серії НОМЕР_1 (а.с.9).

Згідно заяви ОСОБА_2 від 04.05.2007р. (а.с.25) Савранським РЦЗ на п ідставі наказу від 26.06.2007р. №НТ07062 6 (а.с.27) йому одноразово була ви плачена допомога по безробіт тю для організації безробітн им підприємницької діяльнос ті в сумі 5582,45грн. (а.с.26).

Між тим, відповідач, перебув аючи в статусі безробітного вів справи ПП «Глибочанське» , а саме вів звітність цього пі дприємства та надавав її в де ржавні установи за своїм осо бистим підписом, як керівник підприємства, посвідченим п ечаткою ПП «Глибочанське». Д ані обставини підтверджують ся поданими ним у першому пів річчі 2007 році звітами цього пі дприємства, а саме: податкови ми деклараціями з податку на додану вартість - до Савран ського відділу Любашівської міжрайонної державної подат кової інспекції за грудень 2006 року - вх.№8210 від 22.01.2007р. (а.с.62-65), за січень 2007 рік - вх.№975 від 27.02.2007р. (а.с.51-54), лютий - вх.№1249 від 20.03.2007р. (а .с.47-50), березень - вх.№2350 від 20.04.2007р . (а.с.55-58), квітень - вх.№3165 від 21.05.2007р . (а.с.43-46), травень - вх.№4744 від 26.07.2007 р. (а.с.35-38), червень - вх.№4256 від 20.07.2 007р. (а.с.39-42), податковим розрахун ком фіксованого сільськогос подарського податку на 2007 рік від 31.01.2007р. (а.с.59-61), а також звітом ПП «Глибочанське»про нарахо вані внески, перерахування т а витрати, пов' язані з загал ьнообов' язковим державним соціальним страхуванням у з в' язку з тимчасовою втратою працездатності за 2006 рік від 18 .01.2007р. (а.с.67- 68), розрахунковою відо містю даного підприємства пр о нарахування і перерахуванн я страхових внесків та витра чання коштів Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни за перший квартал 2007 року в ід 14.04.2007р. (а.с.71-71), копією листка не працездатності працівниці П П «Глибочанське»ОСОБА_4, в иданого Савранською централ ьною районною лікарнею 27.12.2006р., закритого - 01.05.2007р., який теж бу ло підписано ОСОБА_2, як ди ректором цього підприємства (а.с.69).

З постанови Савранського р айонного суду Одеської облас ті від 01.07.2010р. у кримінальній сп раві №1-37/2010р. (а.с.89), яка була закри та внаслідок акта амністії, в бачається, що ОСОБА_2 обви нувачувався за скоєння злочи нів, передбачених ст.190 ч.1, ст.191 ч .2, ст.366 ч.1 КК України, в якої були зазначені вищевказані обста вини незаконного отримання д опомоги по безробіттю на заг альну суму 9926,89грн..

Отже, з наведеного вбачаєть ся, що ОСОБА_2 в період знах одження на обліку у Саврансь кому РЦЗ з 17.01.2007р. по 19.06.2007р. займав ся фінансово-господарською д іяльністю ПП «Глибочанське» як керівник цього підприємст ва, у зв' язку з чим ним були п орушені вимоги ч.2 ст.36 Закону У країни «Про загальнообов' я зкове державне соціальне стр ахування на випадок безробіт тя», згідно яких застрахован і особи, зареєстровані в уста новленому порядку як безробі тні, зобов' язані своєчасно подавати відомості про обста вини, що впливають на умови ви плати їм забезпечення та над ання соціальних послуг. Таки м чином, суд вважає, що відпові дач не мав права на отримання допомоги по безробіттю, оскі льки належав до категорії за йнятого населення, а тому отр имання ОСОБА_2 вказаної со ціальної допомоги є незаконн им.

Частиною 2 ст.14 Закону Україн и від 12.12.2008р. №660-VI «Про амністію»т акож встановлено, що амніс тія не звільняє від обов' яз ку відшкодувати заподіяну зл очином шкоду, який покладе но на винну особу вироком або рішенням суду, а звільняє лиш е від покарання.

Крім того, відповідно до ч.1 с т.1166 ЦК України майнова шкода, з авдана неправомірними рішен нями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особ и, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особ и, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала .

Під час досудового слідств а по вказаній кримінальній с праві та судом не було виріше но питання щодо відшкодуванн я збитків, які завдано держав і внаслідок вчинення злочинн их дій відповідача щодо непр авомірного отримання допомо ги по безробіттю.

Судом встановлено, що на ден ь розгляду даної справи неза конно отримана відповідачем допомога по безробіттю в сум і 9926,89грн. Савранському РЦЗ не в ідшкодована.

З огляду на вищезазначене, а також на те, що всі обставини у даній справі визнані сторо нами та підтверджені належни ми та допустимими доказами, п озов в цій частині є обґрунто ваним і підлягає задоволенню .

Разом з тим вимога позивача щодо забезпечення позову не підлягає задоволенню, оскіл ьки така вимога в супереч пол ожень ч.1 ст.151 ЦПК України та ро з' яснень, які містяться у пу нктах 1, 4 Постанови Пленуму Ве рховного Суду України від 22.12.20 06р. №9 «Про практику застосува ння судами цивільного процес уального законодавства при р озгляді заяв про забезпеченн я позову», є невмотивованою, п озивачем не доведено обстави н про існування реальної заг рози невиконання чи утруднен ня виконання можливого рішен ня суду про задоволення позо ву.

При зверненні прокурором д о суду з цим позовом в інтерес ах Савранського РЦЗ суд тако ж враховує, що відповідно до п .2 ст.121 Конституції на прокурат уру покладається представни цтво інтересів громадян або держави в суді у випадках, виз начених законом.

Такі випадки передбачені, з окрема, ст.ст.20, 33, 361 Закону Украї ни від 05.11.1991р. №1789-XII «Про прокурат уру»та ст.45 ЦПК України.

Так, згідно зі статтею 361 Зако ну України «Про прокуратуру» представництво прокуратуро ю інтересів держави в суді по лягає у здійсненні прокурора ми від імені держави процесу альних та інших дій, спрямова них на захист у суді інтересі в держави у випадках, передба чених законом. Підставою пре дставництва у суді інтересів держави є наявність порушен ь або загрози порушень еконо мічних, політичних та інших д ержавних інтересів внаслідо к протиправних дій (бездіяль ності) фізичних або юридични х осіб, що вчиняються у віднос инах між ними або з державою.

За змістом ч.5 ст.361 цього зако ну прокурор самостійно визна чає підстави для представниц тва у судах, форму його здійсн ення і може здійснювати пред ставництво в будь-якій стаді ї судочинства в порядку, пере дбаченому процесуальним зак оном.

Пунктом 6 ч.2 ст.20 Закону Украї ни «Про прокуратуру»встанов лено, що при виявленні поруше нь закону право звертатися д о суду з заявами про захист пр ав інтересів громадян, держа ви, а також інших юридичних ос іб мають прокурор або його за ступник у межах своєї компет енції. Також ч.2 ст.45 ЦПК України передбачено, що прокуратура забезпечує представництво д ержави в суді із зазначенням органу, уповноваженого держ авою здійснювати відповідні функції у спірних відносина х.

Таким чином, прокурор зверн увся до суду з зазначеним поз овом в межах наданих йому ст.12 1 Конституції України, ст.45 ЦПК України та ст.361 Закону Україн и «Про прокуратуру»повноваж ень і мотивував підстави пре дставництва.

Згідно з п.6 ч.1 ст.214 ЦПК Україн и під час ухвалення рішення с уд вирішує питання про розпо діл між сторонами судових ви трат. Статтею 79 цього кодексу встановлено, що судові витра ти складаються із судового з бору та витрат, пов' язаних з розглядом справи.

Пунктом 30 ст.4 Декрету КМУ «Пр о державне мито»від 21.01.1993р. №7-93 в становлено, що Генеральна пр окуратура України та її орга ни звільняються від сплати д ержавного мита з позовами, з я кими вони звертаються до суд у в інтересах громадян і держ ави.

Також згідно ч.5 ст.81 ЦПК Укра їни не підлягають оплаті вит рати на інформаційно-технічн е забезпечення у справах, в як их, у випадках, встановлених з аконом, представництво інтер есів громадянина або держави в суді здійснює прокурор.

Відповідно до положень ч.3 с т.88 ЦПК України, якщо позивача , на користь якого ухвалено рі шення, звільнено від сплати с удового збору, він стягуєтьс я з відповідача в дохід держа ви пропорційно до задоволено ї чи відхиленої частини вимо г.

Згідно з підпунктом а) п.1 ст.3 Декрету КМУ «Про державне ми то» при зверненні до суду з да ним позовом необхідно було б сплатити судовий збір в сумі 99,30грн., а також витрати на інфо рмаційно-технічне забезпече ння розгляду справи відповід но до п.1 ч.1 Розмірів витрат з ін формаційно-технічного забез печення судових процесів, по в' язаних з розглядом цивіль них та господарських справ, з атверджених постановою КМУ в ід 21.12.2005р. (в редакції постанови КМУ від 05.08.2009р. №825), в сумі 120,00грн..

Отже виходячи з наведеного , з відповідача на підставі ч.3 ст.88 ЦПК України слід також ст ягнути в дохід держави вказа ні судові витрати.

На підставі викладеного, ке руючись ст.2 Закону України «П ро зайнятість населення», ч.ч .2, 3 ст.36 Закону України «Про заг альнообов' язкове державне соціальне страхування на ви падок безробіття», ч.1 ст.1166 ЦК У країни, п.6 ч.2 ст.20, ст.361 Закону Укр аїни «Про прокуратуру», ст.ст .3, 15, ч.2 ст.45, ч.1 ст.61, ч.3 ст.88, ч.4 ст.130, ч.4 с т.174, ч.3 ст.208, ст.ст.209, 212-215 ЦПК України , суд

ВИРІШИВ:

Позов Прокурора Сав ранського району Одеської об ласті в інтересах Саврансько го районного центру зайнятос ті Одеської області до ОСОБ А_2 про стягнення незаконно отриманої допомоги по безро біттю в сумі 9926,89 грн., задово льнити частково.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с .Кам' яне, Савранського райо ну, Одеської області, який з ареєстрований і проживає за адресою АДРЕСА_1 на кор исть Савранського районного центру зайнятості, код ЄДР ПОУ 20997596, яке знаходиться за адр есою: смт.Саврань, вул.Горьког о, 12, Савранського району, Одес ької області, розрахунковий рахунок №37171300900411, МФО 828011, банк отри мувача - ГУДКУ в Одеській об ласті, незаконно отриману допомогу по безробіттю в сум і 9926,89грн. (дев' ять тисяч дев ' ятсот двадцять шість грн. в ісімдесят дев' ять коп.).

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с .Кам' яне, Савранського райо ну, Одеської області, який з ареєстрований і проживає за адресою АДРЕСА_1 в дохі д держави державне мито в сум і 99,30грн.(дев' яносто дев' я ть грн. тридцять коп.).

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с .Кам' яне, Савранського райо ну, Одеської області, який з ареєстрований і проживає за адресою АДРЕСА_1 витрат и на інформаційно-технічне з абезпечення розгляду справи в сумі 120,00грн. (сто двадцять грн.).

В іншій частині позовних ви мог відмовити.

Рішення може бути оскарж ено в апеляційному порядк у до Апеляційного суду Одесь кої області шляхом подачі ап еляційної скарги через Савра нський районний суд Одеської області протягом десяти д нів з дня проголошення ріш ення (ч.1 ст.294, ч.1 ст.296 ЦПК України ).

Рішення суду набирає закон ної сили після закінчення де сятиденного строку для подан ня апеляційної скарги, якщо а пеляційну скаргу не було под ано. У разі подання апеляційн ої скарги рішення, якщо його н е скасовано, набирає законно ї сили після розгляду справи апеляційним судом (ч.1 ст.223 ЦПК України).

СУДДЯ (підпис)

Суддя Савранського ра йонного

суду Одеської області Бростовська Н.О.

Дата ухвалення рішення12.04.2011
Оприлюднено18.04.2011
Номер документу14820097
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-63/11

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 21.07.2022

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 08.07.2022

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Шипович Владислав Володимирович

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мельник Ярослав Сергійович

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мельник Ярослав Сергійович

Ухвала від 07.10.2021

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 27.09.2021

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні