Ухвала
від 13.04.2011 по справі 27/87б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

13.04.11 р. С права № 27/87б

розглянувши матеріали з а заявою кредитора (заявника ) Товариства з обмеженою в ідповідальністю „Стимул”, м. Київ

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Сан Ремо”, м. Донецьк

арбітражний керуючий Коз ловська Д.В.

про визнання банкрутом

Суддя Б.Д.Плотніцький

Представники:

від кредиторів:

від боржника:

арбітражний керуючий:

В засіданні суду брали учас ть:

Господарським судом Донец ької області ухвалою від 01.09.09р . порушена справа про банкрут ство Товариства з обмеже ною відповідальністю „Сан Ре мо” м.Донецьк, введений морат орій на задоволення вимог кр едиторів, введена процедура розпорядження майном боржни ка строком на 6 місяців до 01.03.2010р ., розпорядником майна призна чена арбітражний керуючий Козловська Д.В.

13.10.2009р. судом винесена ухвала за результатами підготовчог о засідання.

В газеті „Урядовий кур' єр ” №198 від 27.10.09р. опубліковано ого лошення про порушення справи №27/87б про банкрутство ТОВ „Сан Ремо” м.Донецьк.

Постановою Вищого господа рського суду від 10.03.2010р. ухвала господарського суду від 13.10.2009р . скасована та справа направл ена на розгляд до господарсь кого суду.

Ухвалою за результатами пі дготовчого засідання від 21.07.201 0р. затверджений розмір вимог ініціюючого кредитора до бо ржника в сумі основного борг у 201 700 грн. 00 коп., встановлена дат а складання реєстру вимог кр едиторів - 07.09.2010р. та дата попе реднього засідання суду щодо розгляду реєстру вимог кред иторів на 09.09.2010р. на 10-00 год.

Одночасно вказаною ухвало ю зобов' язано ініціюючого к редитора у десятиденний стро к за власний рахунок подати д о офіційного друкованого орг ану Верховної Ради України ч и Кабінету Міністрів України оголошення про порушення сп рави №27/87б про банкрутство Т овариства з обмеженою відп овідальністю „Сан Ремо”, м. До нецьк.

В газеті „Урядовий кур' єр ” №140 від 31.07.2010р. опубліковане ого лошення про порушення справи №27/87б про банкрутство Товар иства з обмеженою відповід альністю „Сан Ремо”, м. Донець к

Ухвалою суду від 09.12.2010р. прова дження по справі було зупине не до розгляду по суті справи №28/247пд за позовом Товариств а з обмеженою відповідальн істю „Сан Ремо”, м. Донецьк до відповідача Публічного акціонерного товариства „Ук рСиббанк”, м. Харків про визна ння недійсним договору порук и б/н від 23.07.2008р.

Ухвалою суду від 12.04.2011р. прова дження по справі поновлене т а призначений до розгляду ре єстр вимог кредиторів на 19.05.2011р . на 10-30 год.

12.04.2011р. господарським судом о тримана заява розпорядника м айна Товариства з обмеже ною відповідальністю „Сан Ре мо”, м. Донецьк - арбітражног о керуючого Козловської Д.В . б/н 12.04.2011р. про вжиття заходів щодо забезпечення вимог кре диторів, шляхом зупинення ст ягнення на підставі виконавч ого напису №52, що вчинений 16.01.2010р . приватним нотаріусом Харкі вського міського нотаріальн ого округу ОСОБА_4 на вико нання договору іпотеки від 23.0 7.2008р. (зареєстрований в реєстрі за №19289) та заборони будь-яким п осадовим особам Департамент у державної виконавчої служб и Міністерства юстиції Украї ни та будь-яким іншим відділо м державної виконавчої служб и України вчиняти усі дії, що п ов' язані з примусовим відчу женням майна Товариства з обмеженою відповідальніст ю „Сан Ремо”, м. Донецьк - неж илого будинку (літера А) загал ьною площею 10 150,30 кв.м., що знаход иться за адресою: м.Київ, Печер ський район, вул. Суворова, б.4, в тому числі з примусового оп ису, арешту та реалізації вищ езазначеного майна будь-яким шляхом.

В обґрунтування поданого к лопотання розпорядник майна посилається на те, що головни м державним виконавцем відді лу примусового виконання ріш ень Департаменту державної в иконавчої служби Міністерст ва юстиції України Мазуром Г.І. 29.03.2011р. винесено постанов у про відкриття виконавчого провадження з виконання вико навчого напису приватного но таріуса Харківського місько го нотаріального округу про звернення стягнення на нежил ий будинок (літера А) загально ю площею 10 150,30 кв.м., що знаходить ся за адресою: м.Київ, Печерськ ий район, вул. Суворова, б.4, та н алежить боржнику на праві вл асності.

За твердженням арбітражно го керуючого, дані дії з боку Публічного акціонерного товариства „УкрСиббанк”, м. Х арків приводять до порушення інтересів всіх інших кредит орів.

Оскільки п.9 ст.13 Закону Украї ни „Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” до обов' язків розпорядника майна від несений обов' язок вжиття за ходів для захисту майна борж ника, арбітражний керуючий Козловська Д.В. звернулась до суду із заявою про вжиття з аходів щодо забезпечення вим ог кредиторів.

Виходячи з принципу повног о, всебічного та об' єктивно го розгляду всіх обставин сп рави, господарський суд вваж ає клопотання розпорядника м айна Товариства з обмеже ною відповідальністю „Сан Ре мо”, м. Донецьк - арбітражног о керуючого Козловської Д.В . б/н 12.04.2011р. таким, що підлягає з адоволенню, враховуючи насту пне:

У відповідності з п.1 ст.5 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” провадження у справах про б анкрутство регулюється цим З аконом, Господарським процес уальним кодексом України, ін шими законодавчими актами Ук раїни.

За приписом ст.4-1 Господарсь кого процесуального кодексу України господарські суди р озглядають справи про банкру тство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”.

Відповідно до ст.4-3 Господар ського процесуального кодек су України судочинство в гос подарських судах здійснюєть ся на засадах змагальності.

При дослідженні доданих до заяви документів господарсь ким судом встановлено, що 29.03.2011р . головним державним виконав цем відділу примусового вико нання рішень Департаменту де ржавної виконавчої служби Мі ністерства юстиції України Мазуром Г.І. винесено пост анову про відкриття виконавч ого провадження з виконання виконавчого напису приватно го нотаріуса Харківського мі ського нотаріального округу про звернення стягнення на н ежитловий будинок (літера А) з агальною площею 10 150,30 кв.м., що зн аходиться за адресою: м.Київ, П ечерський район, вул. Суворов а, б.4, який належить на праві вл асності боржнику та був пере даний в іпотеку Акціонерному комерційному інноваційному банку „УкрСиббанк” в забезп еченням виконання зобов' яз ань ПАТ „Родовід Банк”.

Крім цього, 12.04.2011р. державним в иконавцем Мазуром Г.І. на підс таві зазначеного виконавчог о напису був накладений ареш т на вказане майно, про що скла дено акт опису й арешту майна , який наявний в матеріалах сп рави.

Таким чином, у господарсько го суду наявні докази, які сві дчать про підготовку до прод ажу майна боржника.

Згідно зі ст.12 Закону Україн и "Про підновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" господарс ький суд має право за клопота нням сторін або учасників пр овадження у справі про банк рутство чи за своєю ініціат ивою як вживати заходів щодо забезпечення вимог кредитор ів, так і їх скасовувати або зм інювати. Відповідно до абз.2 п 1 даної статті господарські с уди, крім передбачених заход ів також можуть вчиняти і інш і заходи для збереження майн а боржника.

Таким чином, господарський суд у справі про банкрутство може вжити заходи забезпече ння, передбачені Законом Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" та ст. 67 Г ПК України та не позбавлений можливості застосовувати і інші заходи, які, за переконан ням суду, є необхідними у конк ретній справі.

Право вибору необхідних за ходів належить суду з урахув анням конкретних обставин сп рави.

Згідно зі ст. ст. 66, 67 ГПК Украї ни господарський суд за заяв ою сторони, прокурора чи йо го заступника, який подав поз ов, або з своєї ініціативи має право вжити, передбачених ст аттею 67 цього Кодексу, заходів до забезпечення позову.

Забезпечення позову допус кається в будь-якій стадії пр овадження у справі, якщо невж иття таких заходів може утру днити чи зробити неможливим виконання рішення господарс ького суду.

Забезпечення позову може м ати місце в будь-якій стадії п ровадження у справі, тобто як при підготовці до розгляду, т ак і при розгляді справи по су ті.

Зокрема, п. 10 ст. 65 ГПК України передбачає можливість вжитт я заходів щодо забезпечення позову при підготовці справи до розгляду.

Метою вжиття заходів до заб езпечення позову є уникнення можливого порушення в майбу тньому прав та охоронюваних законом інтересів позивача ( кредитора, кредиторів).

При цьому слід враховувати , що заходи забезпечення, відп овідно до вимог ст. 12 Закон; Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" вживаю ться судом з метою забезпече ння вимог кредиторів та збер еження майна боржника та за с воїм характером не повинні у неможливлювати фінансово-го сподарську діяльність боржн ика, оскільки його підприємн ицька діяльність не припиняє ться у зв'язку з порушенням пр овадження у справі про банкр утство.

Дана правова позиція підтр имана Вищим господарським су дом України у постанові від 13. 05.2009р. №Б-39/69-08.

За приписом п.5 ст.3-1 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” арбіт ражний керуючий зобов'язаний здійснювати заходи щодо зах исту майна боржника.

Одночасно п.6 ст.3-1 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом” при ре алізації своїх прав та обо в'язків арбітражний керуючи й зобов'язаний діяти сумлінн о та розумно з урахуванням ін тересів боржника та його кре диторів.

Згідно з вимогами ст.66 Госпо дарського процесуального ко дексу України господарський суд за заявою сторони, про курора чи його заступника, я кий подав позов, або з своєї ін іціативи має право вжити пер едбачених ст.67 цього Кодексу з аходів до забезпечення позов у. Забезпечення позову допус кається в будь-якій стадії пр овадження у справі, якщо невж иття таких заходів може утру днити чи зробити неможливим виконання рішення господарс ького суду.

Крім цього, за змістом ст.67 Го сподарського процесуальног о кодексу України позов забе зпечується в тому числі і заб ороною іншим особам вчиняти дії, що стосуються предмету с пору.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст.3-1, 5, 12 Закону Украї ни „Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”, ст.ст. 4-1, 4-3, 65, 66, 67, 86 Господарського процесу ального кодексу України, гос подарський суд, -

У Х В А Л И В:

Задовольнити заяву розпор ядника майна Товариства з обмеженою відповідальніст ю „Сан Ремо”, м. Донецьк - арб ітражного керуючого Козло вської Д.В. б/н 12.04.2011р.

Вжити заходи щодо забезпеч ення вимог кредиторів по спр аві №27/87б про банкрутство То вариства з обмеженою відпо відальністю „Сан Ремо”, м. Дон ецьк.

Зупинити стягнення на підс таві виконавчого напису №52, що вчинений 16.01.2010р. приватним нота ріусом Харківського міськог о нотаріального округу ОСО БА_4 (зареєстрований в реєст рі за №19289).

Заборонити відділу примус ового виконання рішень Депар таменту державної виконавчо ї служби Міністерства юстиці ї України та будь-яким іншим в ідділам державної виконавчо ї служби України вчиняти усі дії, що пов' язані з примусов им відчуженням майна Товар иства з обмеженою відповід альністю „Сан Ремо” (83054, м.Доне цьк, пр.Ілліча, б.66, ЄДРПОУ 33294487) - нежитлового будинку (літера А) загальною площею 10 150,30 кв.м., щ о знаходиться за адресою: м.Ки їв, Печерський район, вул. Сув орова, б.4, в тому числі з примус ового опису, арешту та реаліз ації вищезазначеного майна б удь-яким шляхом.

Направити ухвалу приватно му нотаріусу Харківського мі ського нотаріального округу ОСОБА_4 (61000, АДРЕСА_1).

Направити ухвалу до відділ у примусового виконання ріше нь Департаменту державної ви конавчої служби Міністерств а юстиції України (01030, м.Київ, ву л.М.Коцюбинського, 12).

Суддя Плотніцьки й Б.Д.

Дата ухвалення рішення13.04.2011
Оприлюднено05.05.2011
Номер документу15095678
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —27/87б

Ухвала від 16.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Судовий наказ від 02.09.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 19.05.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 06.05.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 17.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 06.05.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 21.11.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 13.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Запорощенко M.Д.

Ухвала від 29.05.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 02.04.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні