Ухвала
від 12.05.2011 по справі 11/2254
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  УКРАЇНИ

           УХВАЛА          

"12" травня 2011 р.                                                                                   

Справа № 11/2254  

Вищий  господарський  суд  України  у складі колегії суддів:

головуючого

суддів

Кравчука Г.А.,

Мачульського Г.М.,

Уліцького А.М.,

перевіривши  матеріали касаційної скарги

Державної екологічної інспекції в Черкаській області

на постанову

Київського апеляційного господарського суду

від

10.03.2011р.

у справі

№ 11/2254

Господарського суду

Черкаської області

за позовом

Черкаського міжрайонного природоохоронного прокурора в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Черкаській області

до

Закритого акціонерного товариства "Золотоніський маслообробний комбінат"

про

стягнення шкоди, -

В С Т А Н О В И В  :

Подана Державною екологічною інспекцією в Черкаській області касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду, оскільки вона подана з порушенням вимог розділу ХІІ1 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно з положеннями ч. 2 ст. 1115 та ч. 1 ст. 1117 Господарського процесуального кодексу України переглядаючи у касаційному порядку судові рішення, касаційна інстанція на підставі встановлених судом фактичних обставин справи перевіряє застосування судом першої та апеляційної інстанції норм матеріального і процесуального права.

Крім того, касаційна інстанція на підставі вже встановлених судом фактичних обставин справи перевіряє судові рішення виключно на предмет правильності юридичної оцінки обставин справи та повноти їх встановлення у рішенні або постанові господарського суду.

Відповідно до п.4 частини першої ст.111 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга подається у письмовій формі і повинна містити вимоги особи, що подала скаргу, із зазначенням суті порушення або неправильного застосування норм матеріального чи процесуального права.

Вимоги вказаної норми процесуального закону скаржником дотримано не було, у поданій касаційній скарзі Державна екологічна інспекція в Черкаській області посилається на порушення норм процесуального права та неправильне застосування норм матеріального права, вказує на неповне з'ясування та недоведеність обставин, що мають значення для справи, посилається на невідповідність висновків, викладених у постанові апеляційного господарського суду обставинам справи, при цьому, не зазначає суті порушення або неправильного застосування вказаних правових норм, та не зазначає свої вимоги щодо того, яке нове рішення прийняти.

Пунктом 6 частини першої ст.1113 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо у скарзі не зазначено суті порушення або неправильного застосування норм матеріального чи процесуального права.

У зв'язку з викладеним, касаційну скаргу Державної екологічної інспекції в Черкаській області слід повернути відповідно до п.6 ч.1 ст.1113 вказаного кодексу.

Керуючись статтями 53, 86, 110, пунктом 6 частини 1 статті 1113 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України, -

У Х В А Л И В :

Касаційну скаргу Державної екологічної інспекції в Черкаській області на постанову Київського апеляційного господарського суду від 10.03.2011р. у справі № 11/2254 Господарського суду Черкаської області повернути особі, що її подала, а справу –до місцевого господарського суду.

]

    Головуючий суддя                                                                     Г.А. Кравчук

Суддя                                                                                        Г.М. Мачульський

   Суддя                                                                                         А.М. Уліцький

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення12.05.2011
Оприлюднено16.05.2011
Номер документу15156102
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/2254

Постанова від 05.10.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Мачульський Г.М.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Мачульський Г.М.

Постанова від 10.03.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Тищенко А.І.

Ухвала від 13.05.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Рішення від 23.10.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні