Вирок
від 25.03.2011 по справі 1-22
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

   Справа №  1-22  

                                                              В И Р О К

                                        ІМЕНЕМ УКРАЇНИ    

25 березня 2011 року                                                                              м.  Коломия

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області в складі :                                              судді П”ятковського В.І.

                                                                                                секретаря  Іванишин Х.І.

                                                                                            з участю прокурора Мартин М.М., захисника ОСОБА_1, громадського захисника ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Коломиї справу про обвинувачення ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця і жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, ІНФОРМАЦІЯ_3, одруженого, до арешту не працюючого, на утриманні малолітня дитина, раніше судимого 02 жовтня 2008 року Коломийським міськрайонним судом за ст. 307 ч.2 КК України до п»яти років позбавлення волі, із застосуванням ст.ст. 75, 76 КК України, із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на три роки,  гр. України,

           

         - в скоєнні злочину передбаченого ст. 307 ч. 2  КК України,

В С Т А Н О В И В :

          

Підсудний ОСОБА_3 незаконно придбав, зберігав з метою збуту та збув психотропні речовини та особливо небезпечні наркотичні засоби, повторно.

Так підсудний будучи раніше судимим за злочин пов»язаний з незаконним обігом наркотичних засобів, в період звільнення від відбування покарання з іспитовим строком, на шлях виправлення не став, а вчинив новий, аналогічний злочин за наступних обставин.

Так в першій декаді серпня 2010 року підсудний в м. Коломиї у невстановленої особи незаконно придбав психотропну речовину, обіг якої обмежений – амфетамін та особливо-небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений – канабіс, які перевіз до себе додому і зберігав з метою збуту, а 10 серпня 2010 року біля 19 год. діючи умисно, повторно, біля будинку № 23 по вул. Січових Стрільців в м. Коломиї незаконно збув гр. ОСОБА_4 за 200 грн. поліетиленовий мішечок із білою порошкоподібною речовиною загальною масою 0,593 грами, яка згідно заключення судово-хімічної експертизи  № 1047 від 08 вересня 2010 року містить  психотропну речовину, обіг якої обмежений – аамфетамін кількістю 0.14 грами, яка згідно заключення судово-хімічної експертизи  № 0120 від 20 лютого 2008 р. являються особливо-небезпечним наркотичним засобом – канабісом (маріхуаною).

Крім цього 10 серпня 2010 року біля 21 год. по місцю проживання підсудного по вул. Січових Стрільців, 23/36 був проведений санкціонований обшук в ході якого у квартирі було виявлено і вилучено порошкоподібну речовину білого кольору, в трьох мішечках загальною масою 1.3 грами, яка згідно висновку судово-хімічної експертизи  № 1046 від 08 вересня 2010 року містить  психотропну речовину, обіг якої обмежений – аамфетамін кількістю 0.32 грами, порошкоподібну речовину білого кольору вагою 0.06 грами в згоротку з фольги та залишкову речовину у двох згортках з фольги, яка згідно висновку судово-хімічної експертизи  № 1048 від 08 вересня 2010 року містить  психотропну речовину, обіг якої обмежений – аамфетамін кількістю 0.012 грами, залишки порошкоподібної речовини білого кольору в пакетику із защіпкою на горловині, яка згідно висновку судово-хімічної експертизи  № 1044 від 09 вересня 2010 року містить психотропну речовину, обіг якої обмежений – амфетамін в залишковій кількості, речовину рослинного походження, яка згідно заключення судово-хімічної експертизи  № 1044 від 09 вересня 2010 р. являються особливо-небезпечним наркотичним засобом – обіг якого заборонено канабісом (маріхуаною) масою в перерахунку на суху речовину 0.44 грами, які підсудний незаконно придбав і зберігав з метою збуту, повторно.

            Свою вину у скоєному злочині підсудний визнав і дав показання, що дійсно у серпні минулого року у незнайомої особи в м. Коломиї придбав для збуту наркотичні засоби, оскількине мав місця роботи і він вирішив таким чином заробити гроші, щоб допомогти дружині і дитині.

10 серпня під час першого збуту біля власного будинку його було затримано. Решту купленої наркоречовини було вилучено із квартири по місцю проживання.

У вчиненому щиро розкаюється, запевняє суд, що більше злочинів вчиняти не буде.  Просить не карати суворо врахувавши при цьому, що на утриманні у нього знаходиться малолітня дитина, а сам тяжко хворіє.

Виходячи із вимог ст. 299 КПК України суд визнав недоцільним дослідження інших фактичних обставин справи, оскільки вони ніким не оспорюються і всі учасники судового розгляду правильно розуміють зміст цих обставин, а тому у суду немає сумнівів у добровільності та істинності їх позицій.

Таким чином в судовому засіданні знайшла підтвердження вина підсудного ОСОБА_3 в незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту і збуті психотропних речовин та особливо небезпечних наркотичних засобів, повторно, тобто скоєнні злочину передбаченого ст. 307 ч. 2 КК  України.

При обранні покарання підсудному суд приймає до уваги підвищену ступінь суспільної небезпеки вчиненого злочину та дані про його особу.

Обставин, що обтяжують покарання  суд не вбачає.

           Обставинами, що пом”якшують покарання підсудному суд вважає –  розкаєння у вчиненому,  наявність на утриманні малолітньої дитини та негативний стан здоров»я викликаний тяжким захворюванням.

            Також суд бере до уваги, що вказаний злочин підсудним скоєно під час відбуття покарання за попереднім вироком Коломийського міськрайонного суду від 02 жовтня 2008 року, де він був засуджений за аналогічний злочин до п»яти років позбавлення волі, з відстрочкою виконання вироку суду строком на три роки.

          Речові докази знищити.

          На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України,

           З А С У Д И В :

ОСОБА_3 визнати винним за ст. 307 ч. 2 КК України та призначити покарання - :п»ять років позбавлення волі, з конфіскацією всього майна, яке належить йому на праві власності.

На підставі ст. 71 КК України до обраного покарання частково приєднати невідбуте покарання за вироком Коломийського міськрайонного суду від 02 жовтня 2008 року та остаточно визначити покарання – сім років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке належить йому на праві власності.

Початок строку відбування покарання засудженому ОСОБА_3 рахувати з 14 серпня 2010 року.

          Запобіжний захід засудженому до вступу вироку в законну силу залишити тримання під вартою.

Речові докази : грошові купюри в сумі 200 грн, які знаходяться на зберіганні у бухгалтерії Коломийського МВ УМВС – звернути на користь держави; наркотичні засоби – порошкоподібну речовину в поліетиленовому мішечку загальною масою 0,593 грами, порошкоподібну речовину білого кольору, в трьох мішечках загальною масою 1.3 грами, порошкоподібну речовину білого кольору вагою 0,06 грама в згортку з фольги та залишки порошкоподібної речовини білого кольору в пакетику із защіпкою на горловині, що містять наркотичний засіб канабіс (марихуану) і  знаходяться в камері речових доказів СУ УМВС в Івано-Франківській області – знищити.

Вирок може бути оскаржено до апеляційного суду Івано-Франківської області через Коломийський міськрайонний суд на протязі п”ятнадцяти діб, засудженим з часу отримання копії вироку, решту учасниками судового розгляду з моменту  проголошення

    

Суддя:

П'ятковський

СудКоломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення25.03.2011
Оприлюднено28.05.2011
Номер документу15452404
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-22

Постанова від 25.01.2010

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 09.06.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Петришин Л. М.

Вирок від 10.06.2012

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Прокулевич В. С.

Ухвала від 30.04.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Ландар О. В.

Ухвала від 17.06.2015

Кримінальне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Воробйова І. В.

Вирок від 25.03.2011

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Постанова від 24.01.2011

Кримінальне

Єланецький районний суд Миколаївської області

Чернякова Наталія Володимирівна

Постанова від 17.01.2011

Кримінальне

Ружинський районний суд Житомирської області

Нейло В. М.

Вирок від 08.12.2010

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Михайлов Володимир Анатолійович

Постанова від 17.11.2010

Кримінальне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Федоренко Олександр Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні