Постанова
від 21.04.2011 по справі 4-1797/11
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

С права № 4-1797/11

П О С Т А Н О В А

15 квітня 2011 року суд дя Приморського районного су ду м. Одеси Терзі І.Г., розгляну вши подання слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Одеській області Яшиної Г.Ю., узгоджене з перш им заступником прокурора Оде ської області Мрихиним О.М., пр о проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Як вбачається з мате ріалів подання в провадженні СВ ПМ ДПА в Одеській області з находиться кримінальна спра ва №20120100048, яку порушено стосовн о невстановлених слідством о сіб за фактом організації фі ктивного підприємництва та у хилення від сплати податків з використанням фіктивних су б' єктів підприємницької ді яльності за ознаками злочині в, передбачених ст.ст. 27 ч.3, 205 ч.2, 27 ч.3, 212 ч.3 КК України.

Під час досудового слідс тва зібрано достатньо доказі в, які свідчать, що невстановл ені особи, на протязі 2008-2009 р. ств орили та впровадили злочину схему із незаконного перевед ення коштів у готівку, шляхом їх переказу на банківські ра хунки фіктивних суб' єктів п ідприємницької діяльності, у тому числі ПП «Інторг Преміу м»(ЄДРПОУ 36044681), ПП «Глобал Юніон Трейд»(ЄДРПОУ 35695694).

ПП «Інторг Преміум»(ЄДРП ОУ 36044681) перебувало на обліку в Д ПІ Приморського району м. Оде си, за юридичною адресою підп риємство не знаходиться, фак тична адреса не встановлена. Засновником та директором є ОСОБА_2, який будучи допит аним показав, що створив зазн ачене підприємство на прохан ня невстановлених слідством осіб, без мети здійснення під приємницької діяльності. Фін ансово-господарську діяльно сті ПП «Інторг-Преміум»він н е здійснював, бухгалтерських документів та податкову зві тність не складав, не підпису вав та до ДПІ не надавав. ОСО БА_2 пред' явлено обвинувач ення у скоєнні злочину, перед баченого ст. 205 ч.2 КК України - фіктивне підприємництво, спр аву за його обвинуваченням н аправлено до суду для розгля ду по суті.

ПП «Глобал Юніон Трейд»(ЄДР ПОУ 35695694) перебувало на обліку в ДПІ Приморського району м. Од еси, за юридичною адресою під приємство не знаходиться, фа ктична адреса не встановлена . Засновником та директором П П «Глобал Юніон Трейд»є ОСО БА_3, який будучи допитаним п оказав, що створив зазначене підприємство на прохання не встановлених слідством осіб , без мети здійснення підприє мницької діяльності. Фінансо во-господарську діяльності П П «Глобал Юніон Трейд»він не здійснював, податкову звітн ість та бухгалтерські докуме нти не підписував.

На відпрацювання незакон ної діяльності вищевказаних фіктивних суб' єктів підпри ємницької діяльності встано влено, що зазначені підприєм ства здійснювали фінансові б езтоварні операції з ТОВ «Вс еслав»(ЄДРПОУ 24766244). При цьому, п о взаємовідносинах складали ся підроблені документи від імені директорів ПП «Інторг- Преміум», ПП «Глобал Юніон Тр ейд». Отримані підроблені до кументи використовувалися с лужбовими особами ТОВ «Всесл ав»(ЄДРПОУ 24766244) для безпідстав ного формування податкового кредиту з ПДВ та як наслідок н есплата податку до бюджету д ержави.

15.12.2010р. з метою вилучення док ументів, які свідчать про ніб ито фінансово-господарські в заємовідносини між вищевказ аними підприємствами, службо вим особам ТОВ «Всеслав»(ЄДР ПОУ 24766244) оголошено постанову п ро проведення виїмки. Незваж аючи на обов' язковість нада ння документів - документи не надано.

Разом з тим, будучи допитани м у якості свідка директор ТО В «Всеслав»ОСОБА_4 показа в, що він фінансово-господарс ьку діяльність підприємства не здійснював. Бухгалтерськ их документів, податкову зві тність не складав та не підпи сував. Щодо фінансово-господ арських взаємовідносин між Т ОВ «Всеслав»та ПП «Інторг-Пр еміум», ПП «Глобал Юніон Трей д»йому ні чого не відомо. Тако ж зазначив, що підроблені док ументи, які свідчать про вище вказані взаємовідносини зна ходяться за адресою: м. Одеса, вул. Базарна, буд. 60.

Однак, проведеними операти вними заходами встановлено, що на теперішній час у будівл і № 60 по вул. Базарній у м. Одесі проводяться ремонтні робот и, та частина документів пере везена в офіс розташований з а адресою: АДРЕСА_1, яка згі дно даних КП «ОМБТІ та РОН»за реєстрована за ОСОБА_5.

На підставі наведеного слі дчий з дозволу прокурора зве рнувся до суду з поданням про надання дозволу у проведенн і обшуку по зазначеній адрес і.

Вивчивши матеріали кримін альної справи вважаю, що пода ння підлягає задоволенню, ос кільки слідчим надано достат ньо даних про те, що за адресо ю: АДРЕСА_1, можуть знаходи тися документи, які мають зна чення для встановлення істин и по справі.

На підставі викладеного, к еруючись ст. 177 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Дати згоду на проведе ння обшуку в кв.АДРЕСА_1, як а згідно КП «ОМБТІ та РОН»зар еєстрована за ОСОБА_5.

Постанова оскарженню не пі длягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення21.04.2011
Оприлюднено05.08.2011
Номер документу15499064
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1797/11

Постанова від 20.12.2011

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Херсона

Корецький Д. Б.

Постанова від 25.07.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Постанова від 17.10.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Постанова від 09.11.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Постанова від 08.09.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Олійник О. М.

Постанова від 04.08.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Постанова від 21.04.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні