Постанова
від 20.12.2011 по справі 4-1797/11
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №4-1797/11

Пров. №4/2120/18492/11

20.12.2011 року

Суворовський районний суд м. Херсона у складі:

Головуючого судді Корецького Д.Б.

при секретарі Кур'яніновій В.В.

за участю прокурора Кістярьова Я.С.

розглянувши подання слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Херсонській області майора податкової міліції Дятчина А.П. про проведення обшуку володіння особи за адресою: АДРЕСА_2 -

В С Т А Н О В И В :

Слідчим відділом ПМ ДПА у Херсонській області розслідується кримінальна справа № 330314-11, порушена за фактом придбання фіктивного суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) ТОВ «Світ-Імпекс» (код 36235508), з метою прикриття незаконної діяльності - ухилення від сплати податків суб'єктів господарювання - контрагентів, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України.

Органом досудового слідства встановлено, що група невстановлених осіб упродовж квітня-серпня 2011 року, з метою отримання незаконного доходу від зайняття фіктивним підприємництвом, без наміру здійснювати діяльність, пов'язану з виробництвом та продажем товарно-матеріальних цінностей, виконанням робіт або наданням послуг, в порушення встановленого законодавством порядку здійснення підприємницької діяльності придбали товариство з обмеженою відповідальністю «Світ-Імпекс» (код 36235508, м. Херсон).

Засновником та керівником ТОВ «Світ-Імпекс» значиться ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_1, і.н. НОМЕР_1), зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1, який в квітні 2011 року прийняв на себе обов'язки засновника та директора підприємства за винагороду та не має відношення до ведення фінансово-господарської діяльності підприємства.

В подальшому, вступивши у змову із службовими особами підприємств із реального сектору економіки, невстановлені особи, усвідомлюючи, що директор ТОВ «Світ-Імпекс» ОСОБА_2 не має жодного відношення до діяльності підприємства, представляючи інтереси останнього, використали реквізити зазначеного підприємства під час здійснення злочинної діяльності, а саме: ухилення від сплати податків суб'єктів господарювання - контрагентів, шляхом безпідставного завищення податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат з податку на прибуток підприємства по, начебто, проведеним операціям купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей, виконання робіт, надання послуг, шляхом документального оформлення безтоварних операцій.

Внаслідок незаконної діяльності невстановленої групи осіб державі заподіяно матеріальної шкоди на суму 1 321 463,72 грн., що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

В ході досудового слідства встановлено, що податковий кредит від ТОВ «Світ-Імпекс» формували підприємства із реального сектору економіки, в тому числі і ТОВ «Ро-сла» (33511102).

Таким чином є підстави вважати що службові ТОВ «Ро-сла»» (33511102) можуть бути причетними до скоєння злочинів у сфері оподаткування та зберігати предмети та документи, що мають значення для встановлення істини по справі.

Досудовим слідством встановлено, що ТОВ «Ро-сла» (33511102) фактично знаходиться і здійснює господарську діяльність за адресою: АДРЕСА_2. Відповідно до відомостей, наданих Херсонським ДБТІ, володіння за адресою: АДРЕСА_2 на праві приватної власності належить ОСОБА_3.

На підставі викладеного, є достатні підстави вважати, що за місцем фактичного знаходження і здійснення господарської діяльності ТОВ «Ро-сла» за адресою: АДРЕСА_2 можуть знаходитись предмети та документи, які мають значення для встановлення істини по справі, а саме: первинні бухгалтерські документи щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ «Ро-сла» по взаємовідносинам із ТОВ «Світ Імпекс», технічні засоби (у тому числі комп'ютерної техніки), які використовувались при здійсненні незаконної діяльності, печатки підприємств, чорнові записи та записні книжки, щодо такої діяльності, незаповнені бланки з відбитками печаток, документи із вільними зразками підпису та почерку осіб, причетних до незаконної діяльності, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети, документи і цінності, які мають значення для встановлення істини у справі, а також ті, що виключені законом з обігу, та можуть бути використані для виявлення інших злочинів.

Керуючись ст. 177 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Подання слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Херсонській області майора податкової міліції Дятчина А.П. про проведення обшуку володіння особи за адресою: АДРЕСА_2 - задовольнити.

Провести по кримінальній справі № 330314-11 обшук володіння особи за адресою: АДРЕСА_2, що належить на праві приватної власності ОСОБА_3, за місцем фактичного знаходження і здійснення господарської діяльності ТОВ «Ро-сла» (33511102) з метою виявлення і вилучення предметів та документів, які мають значення для встановлення істини по справі, а саме: первинних бухгалтерських документів щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ «Ро-сла» по взаємовідносинам із ТОВ «Світ Імпекс», технічних засобів (у тому числі комп'ютерної техніки), які використовувались при здійсненні незаконної діяльності, печаток підприємств, чорнових записів та записних книжок, щодо такої діяльності, незаповнених бланків з відбитками печаток, документів із вільними зразками підпису та почерку осіб, причетних до незаконної діяльності, грошових кошти, здобутих злочинним шляхом, а також інших предметів, документів і цінностей, які мають значення для встановлення істини у справі, а також тих, що виключені законом з обігу, та можуть бути використані для виявлення інших злочинів.

Постанова оскарженню не підлягає.

СуддяКорецький Д. Б.

Дата ухвалення рішення20.12.2011
Оприлюднено04.08.2016
Номер документу47863804
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1797/11

Постанова від 20.12.2011

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Херсона

Корецький Д. Б.

Постанова від 25.07.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Постанова від 17.10.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Постанова від 09.11.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Постанова від 08.09.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Олійник О. М.

Постанова від 04.08.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Постанова від 21.04.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні