Ухвала
від 26.05.2011 по справі 11/637-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-9 8

УХВАЛА

"26" травня 2011 р. Справа № 11/637-10

За позовом товариства з обмеженою відповідальніст ю "Хмельницького обласного с портивно-технічного центру в одних видів спорту "Хвиля" м. Х мельницький

до приватного підприєм ства "Легіон" с. Ружичанка Хмел ьницького району, Хмельниць кої області

про стягнення 68664,00 грн. мат еріальної шкоди

Суддя Радчен я Д.І.

Представники сторін:

Від позивача: не з' явився,

Від відповідача: Гуцал юк Р. директор ПП „Легіон”

Суть спору:

Рішенням господарськог о суду області позов товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Хмельницького обласног о спортивно-технічного центр у водних видів спорту "Хвиля" м . Хмельницький до Приватного підприємства "Легіон" с. Ружич анка Хмельницького району пр о стягнення 68664,00 грн. матеріаль ної шкоди задоволено. Стягну то з приватного підприємства "Легіон" (с. Ружичанка Хмельни цького району, вул. Леніна, буд .29, код: 32166991) на користь товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Хмельницького обласного спортивно-технічного центру водних видів спорту "Хвиля" (м . Хмельницький, вул. Нижня Бере гова, 2/1, код: 36450776) 68664,00 грн. матеріа льної шкоди, 686,64 грн. - державног о мита та 236,00 грн. витрат на інф ормаційно-технічне забезпеч ення судового процесу. Видан о наказ.

12 березня 2011 року відповідач звернувся до суду в порядку ст. 112 ГПК України з письмовою з аявою про перегляд рішення з а нововиявленими обставинам и.

Відповідно до ст. 114 ГПК Украї ни у разі скасування судовог о рішення за результатами йо го перегляду за нововиявлени ми обставинами справа розгля дається господарським судом за правилами, встановленими цим Кодексом.

З врахуванням вказаних нор м закону, рішення господарсь кого суду від 07.07.2010 року по спра ві №11/637-10 за результатами розгл яду заяви про перегляд рішен ня суду за нововиявленими об ставинами скасоване, а розгл яд справи в подальшому прод овжено за правилами Господа рського процесуального код ексу України.

В подальшому в ході розгляд у справи, заявник - відповідач просив призначити по даній справі пожежно-технічну екс пертизу, проведення якої до ручити Науково-дослідному е кспертно-криміналістичному центру УМВСУ в Хмельницькій області (29000, м. Хмельницький, ву л. Молодіжна, 12) запропонувавш и перелік питань, які належит ь поставити на розгляд судо вому експерту.

Представник позивача прот и призначення експертизи зап еречував.

Провівши аналіз всіх навед ених міркувань та наявних в м атеріалах справи доказів суд вважав за належне по справі № 11/637-10 призначити судову пожеж но-технічну експертизу, пров едення якої доручити Науково -дослідному експертно-кримін алістичному центру УМВСУ в Х мельницькій області (29000,м. Хмел ьницький, вул. Молодіжна, 12).

На дослідження експерта на лежить поставити наступні пи тання:

- де знаходився осередок по жежі?

- як розповсюджувалось полу м'я?

- яка причина пожежі?

Крім того експерту при про веденні експертизи належит ь провести: металознавче д ослідження для встановлення : чи є ознаки короткого за микання електропроводки, якщ о є, визначити момент його вин икнення (первинне чи вторинн е) коротке замикання та хі мічне дослідження для встано влення: чи є на обвуглених залишках деревини підлоги з алишки нафтопродуктів, якщо є то яких саме?

Для проведення металознав чого та хімічного досліджен ня належить зобов' язати від повідача, надати експертам е лектропроводку, вилучену під час пожежі із ознаками корот кого замикання та обвуглену деревину підлоги приміщення .

Оплату вартості експертно го дослідження покласти на в ідповідача - ПП „Легіон” .

З огляду на викладене ухвал ою від 04.05.2011р. у справі призначе на судова пожежно-технічна е кспертиза проведення якої до ручено Науково-дослідному ек спертно-криміналістичному ц ентру УМВСУ в Хмельницькій о бласті (29000,м. Хмельницький, вул . Молодіжна, 12), а провадження у справі №11/1589-10 зупинено до одерж ання висновків експертизи.

16.05.2011р. на адресу суду від Наук ово-дослідного експертно-кри міналістичного центру УМВСУ в Хмельницькій області наді йшов лист в якому повідомлен о, що проведення судової пож ежно-технічної експертизи по справі №11/637-10 від 04.05.2011р. науково-д ослідним експертно-кримінал істичним центром УМВСУ в Хме льницькій області є неможлив им, з огляду на відсутність ек сперта з правом проведення в казаного виду досліджень.

Вказаним листом також пові домлено, що судова пожежно-те хнічна експертиза може бути проведена на базі ДНДЕКЦ МВС України, за адресою: м. Київ, ву л. Велика Кільцева, 4.

З огляду на те, що проведенн я судової пожежно-технічної експертизи по справі №11/637-10 від 04.05.2011р. науково-дослідним експе ртно-криміналістичним центр ом УМВСУ в Хмельницькій обла сті є неможливим, тому суд вва жає за належне провадження у справі поновити та призначи ти її до розгляду в судовому з асіданні, при цьому витребув ати у сторін письмові поясне ння, щодо доцільності призна чення у справі судової пожеж но-технічної експертизи пров едення якої доручити ДНДЕКЦ МВС України, за адресою: м. Киї в, вул. Велика Кільцева, 4, або ін шій повноважній експертній у станові.

В судове засідання 26 травня 2011 року повноважний представ ник позивача за викликом не з ' явився, доказів поважності причин неявки суду не надав, проте судом вжито належних з аходів щодо повідомлення йо го про час дату проведення су дового засідання. Так, копії ухвали суду про поновлення п ровадження по справі надісла ні сторонам за юридичними ад ресами, про що свідчить випис ка із реєстру про відсилку р екомендованої кореспонденц ії від 23.05.2011 року.

Керівник підприємства від повідача в судовому засіданн і заперечуючи проти позову н аполягає на проведенні судо вої пожежно-технічної експер тизи проведення якої належит ь доручити ДНДЕКЦ МВС Україн и, за адресою: м. Київ, вул. Велик а Кільцева, 4.

З огляду на викладене, госпо дарський суд аналізуючи зіб рані у справі докази та мірку вання сторін дійшов до висно вку про необхідність по спр аві № 11/637-10 призначити судову п ожежно-технічну експертизу, проведення якої доручити ДНД ЕКЦ МВС України, за адресою: м. Київ, вул. Велика Кільцева, 4.

На дослідження експертизи належить наступні питання:

- де знаходився осередок по жежі?

- як розповсюджувалось полу м'я?

- яка причина пожежі?

Крім того експерту при про веденні експертизи належит ь провести: металознавче д ослідження для встановлення : чи є ознаки короткого за микання електропроводки, якщ о є, визначити момент його вин икнення (первинне чи вторинн е) коротке замикання та хі мічне дослідження для встано влення: чи є на обвуглених залишках деревини підлоги з алишки нафтопродуктів, якщо є то яких саме?

Для проведення металознав чого та хімічного досліджен ня належить зобов' язати від повідача, надати експертам е лектропроводку, вилучену під час пожежі із ознаками корот кого замикання та обвуглену деревину підлоги приміщення .

Оплату вартості експертно го дослідження належить пок ласти на відповідача - ПП „Л егіон” .

В зв' язку з призначення п о справі № 11/637-10 судової пожежн о-технічної експертизи, пров адження у справі № 11/1589-10 підляг ає зупиненню.

Керуючись ст. ст. 41, 79, ст. 86 Госп одарського процесуального к одексу України, суд-

УХВАЛИВ:

Клопотання ПП „Легіон ” про проведення у справі №11/637- 10 судової пожежно-технічної е кспертизи задовольнити.

Призначити по справі №11/637-10 судову пожежно-технічну експ ертизу, проведення якої дору чити ДНДЕКЦ МВС України, за ад ресою: м. Київ, вул. Велика Кіль цева, 4.

На дослідження експертизи поставити такі питання:

- де знаходився осередок п ожежі?

- як розповсюджувалось полу м'я?

- яка причина пожежі?

При проведенні експертизи належить провести: метало знавче дослідження для встан овлення: чи є ознаки корот кого замикання електропрово дки, якщо є, визначити момент й ого виникнення (первинне чи в торинне) коротке замикання т а хімічне дослідження для встановлення: чи є на обву глених залишках деревини під логи залишки нафтопродуктів , якщо є то саме яких.

Для проведення металознав чого та хімічного досліджен ня зобов' язати позивача, надати експертам електро проводку, вилучену під час по жежі із ознаками короткого з амикання та обвуглену дереви ну підлоги приміщення.

Оплату вартості експертно го дослідження покласти на в ідповідача - ПП „Легіон” .

Вирішити інші питання, які виникнуть в процесі проведе ння експертизи.

Попередити судового експе рта про кримінальну відповід альність, передбачену стаття ми 384, 385 Кримінального кодексу України за подання за відомо неправдивого висновку або в ідмову без поважних причин в ід виконання покладених судо м обов'язків.

Зобов'язати експерта повід омити сторін та господарськи й суд рекомендованою кореспо нденцією про дату та час пров едення експертизи.

Зобов'язати сторін забезпе чити явку повноважних предст авників під час проведення е кспертизи до об'єкту дослідж ення та надати на вимогу експ ерта всю необхідну первинну проектну документацію.

Зобов'язати експерта надіс лати копії експертного висно вку на адреси сторін та госпо дарського суду.

Провадження у справі №11/637-10 зу пинити до одержання висновкі в експертизи.

Матеріали справи №11/637-10 надіс лати ДНДЕКЦ МВС України, за ад ресою: м. Київ, вул. Велика Кіль цева, 4.

Після проведення експерти зи матеріали справи №11/637-10 з від повідними висновками поверн ути господарському суду Хмел ьницької області.

Суддя Д.І. Ра дченя

З оригіналом „в ірно”

секретар судового засідан ня К.М.Ціхоцька

Віддрук. 3 прим.:

1 - до справи, 2 - позивачу, 3 - відповідачу

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення26.05.2011
Оприлюднено02.06.2011
Номер документу15869278
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/637-10

Ухвала від 03.06.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 26.05.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 13.05.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 04.06.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 17.06.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 09.04.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 17.09.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Овечкін В.Е.

Ухвала від 20.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Овечкін В.Е.

Ухвала від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Постанова від 20.12.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гулова А.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні