Постанова
від 27.04.2011 по справі 4-289/11
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

4-289/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.04.2011 Подільського райо нного суду м. Києва Войтенк о Т.В., при секретарі - Волош ину В.М., за участю прокурора - Живіло В.В., розглянувши у від критому судовому засіданні п одання слідчого СВ ПМ ДПІ у По дільському районі м.Києва Н овачука С.А. про проведення обшуку житла за адресою: АД РЕСА_1, з метою виявлення пре дметів та документів, які маю ть значення для встановлення істини по кримінальній спра ві, порушеній за фактом фікти вного підприємництва ТОВ «Ко мпанія «Інкомлайн-ЛТД», ТОВ « Альтагруп Лімітед-Т», ТОВ «Пр офісистем-М» за ознаками скл аду злочину, передбаченого ч . 2 ст. 205 КК України та за фактом ухилення від сплати податкі в в особливо великих розміра х, скоєного службовими особа ми ПП «Фірма АФА» за ч. 3 ст. 212 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ ПМ ДПІ у Поділь ському районі м.Києва Новач ук С.А.. за згодою заступника прокурора Подільського рай ону м.Києва, вніс до суду подан ня про проведення обшуку в жи тлі ОСОБА_3 за адресою: А ДРЕСА_1 з метою виявлення бу хгалтерських документів та і нших первинних документів ТО В «Лайн Сервіс ЛТД», ТОВ « Ільфаком», ТОВ «Радіосистема » та ПП «Фірма АФА», речей, мат еріальних цінностей здобути х злочинним шляхом, а також те хніки із встановленою систем ою клієнт-банк підприємств, я кі мають значення для встано влення істини по кримінальні й справі №77-00183, порушеній за фак том фіктивного підприємницт ва ТОВ «Компанія «Інкомлайн- ЛТД», ТОВ «Альтагруп Лімітед -Т», ТОВ «Профісистем-М» за озн аками складу злочину, передб аченого ч. 2 ст. 205 КК України та за фактом умисного ухилення від сплати податків в особли во великих розмірах, скоєног о службовими особами ПП «Фір ма «AFA».

В судовому засіданні слідч ий подання підтримав, прокур ор також просив подання задо вольнити з викладених у ньом у підстав.

Вивчивши подання, матеріал и кримінальної справи, вислу хавши слідчого, прокурора, вв ажаю, що подання підлягає зад оволенню з наступних підстав .

З матеріалів подання вбача ється, що в провадженні СВ ПМ Д ПІ у Подільському районі м. Ки єва знаходиться кримінальна справа № 77-00183 порушена за факто м фіктивного підприємництва ТОВ «Компанія «Інкомлайн-ЛТ Д» (код ЄДРПОУ 35790504), ТОВ «Альтаг руп Лімітед-Т» (код ЄДРПОУ 35792056), ТОВ «Профісистем-М» (код ЄДРП ОУ 35644739) за ознаками складу злоч ину, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України та за фактом умисног о ухилення від сплати податк ів в особливо великих розмір ах, скоєного службовими особ ами ПП «Фірма «AFA».

Досудовим слідством встан овлено, що невстановлені слі дством особи, що діяли від іме ні ТОВ «Альтагруп Лімітед-Т» та ТОВ «Прим-Трейдполіс» в пе ріод 2008-2009 років перераховувал и грошові кошти з рахунків да них підприємств на рахунок П П «Фірма «Афа» нібито за купі влю скретч карток, які потім с лужбові особи ПП «Фірма «Афа » перерахували на підприємст ва-провайдерів скретч карток .

В подальшому, підприємства -провайдери скретч карток пе редали продукцію службовим о собам ПП «Фірма «Афа».

Разом з тим, ПП «Фірма «Афа» дані картки згідно видатков их накладних та довіреностей передавав начебто службовим особам ТОВ «Альтагруп Ліміт ед-Т» та ТОВ «Прим-Трейдполіс », а насправді вони реалізову вались фізичним особам підпр иємцям на ринку «Караваєві д ачі», які за отримані скретч к артки, які їм документально н е належать, передавали готів ку службовим особам ПП «Фірм а «АФА».

Разом з цим, до кримінальної справи залучено матеріали Д епартаменту боротьби з відми вання доходів, одержаних зло чинним шляхом ДПА України, що до проведення невстановлени ми слідством особами, що діли від імені ТОВ «Компанія «Інк омлайн-ЛТД», ТОВ «Альтагруп Л імітед-Т», ТОВ «Прим-Трейдпол іс», ТОВ «Профісистем-М», ПП «Н ікобуд», ПП «Шляхбуд» операц ій з документального оформле ння купівлі-продажу скретч к арток поповнення рахунків мо більного зв' язку у ТОВ «Ла йн Сервіс ЛТД» (код ЄДРПОУ 360 16774) та ТОВ «Ільфаком» (код ЄДРП ОУ 37166048).

Встановлено, що засновнико м та директором ТОВ «Лайн С ервіс ЛТД» (код ЄДРПОУ 36016774, за реєстроване в м. Києві), ТО В «Ільфаком» (код ЄДРПОУ 37166048, за реєстроване в м. Києві), ТО В «Радіосистема» (код ЄДРПОУ 36074999, зареєстроване в м. Хмель ницький) являється одна осо ба - ОСОБА_5.

ТОВ «Лайн Сервіс ЛТД» т а ТОВ «Ільфаком» в особі ОС ОБА_5 здійснює діяльність з придбання скретч карток у ТО В «Радіосистема», яке придба ває скретч картки у ЗАТ «Ки ївстар Дж.Ес.Ем».

В подальшому встановлено, щ о ОСОБА_5 як директор ТОВ « Лайн Сервіс ЛТД» і ТОВ «Іл ьфаком» здійснює лише докуме нтальне оформлення операцій з придбання скретч карток у с амої себе як директора ТОВ «Р адіосистема», а фактично реа лізовує скретч картки за гот івку через мережу торгівельн их об' єктів та автозаправни х станцій в м. Хмельницький.

Разом з цим встановлено, що ТОВ «Лайн Сервіс ЛТД» і ТО В «Ільфаком» формує податков ий кредит від операцій з прид бання скретч карток у ТОВ «Ра діосистема» та в свою чергу ф ормує податкові зобов' язан ня даних підприємств шляхом документального оформлення операцій із рядом суб' єкті в господарської діяльності У країни щодо надання маркетин гових послуг, щодо продажу ме талопрокату, будівельних мат еріалів, хімічної продукції тощо.

При цьому суб' єкти господ арської діяльності України о тримують право на формування податкового кредиту від нач ебто отриманих послуг і това ру від ТОВ «Лайн Сервіс ЛТ Д» і ТОВ «Ільфаком» здійснюю чи перерахування грошових ко штів на рахунки зазначених п ідприємств.

В подальшому ОСОБА_5 як з асновник та директор ТОВ «Л айн Сервіс ЛТД» ТОВ «Ільфак ом» і ТОВ «Радіосистема», пер ераховує грошові кошти отрим ані від різних суб' єктів го сподарської діяльності Укра їни на рахунок ЗАТ «Київста р Дж.Ес.Ем» за скретч картки , здійснює реалізацію карток через торгівельні мережі за готівку, яку повертає службо вим особам ряду суб' єктів г осподарювання.

ОСОБА_5 проживає за адресо ю: АДРЕСА_2? частини якої за даними Хмельницького БТІ на лежить їй на праві приватної власності, інша частина її д очці ОСОБА_7

З відомостей подання вбача ється, що ОСОБА_7 фактично проживає за адресою: АДРЕС А_1 яка належить на праві вла сності співзасновнику ТОВ « Лайн Сервіс ЛТД», ТОВ «Іль факом» і ТОВ «Радіосистема» ОСОБА_3.

З огляду на наявність доста тніх даних про те, що в квартир і співзасновника ТОВ «Лайн Сервіс ЛТД», ТОВ «Ільфаком » і ТОВ «Радіосистема» ОСОБ А_3 можуть знаходитись бухг алтерські документи та інші первинні документи ТОВ «Ла йн Сервіс ЛТД», ТОВ «Ільфак ом» і ТОВ «Радіосистема», реч і, матеріальні цінності здоб уті злочинним шляхом, а також техніка із встановленою сис темою клієнт-банк підприємст в, які мають значення для вста новлення істини по криміналь ній справі та з метою не допущ ення їх знищення, суд приходи ть до висновку, що подання слі дчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 177 КПК України , -

ПОСТАНОВИВ:

Провести обшук в жи тлі за адресою: АДРЕСА_1 що належить ОСОБА_3 з метою в иявлення предметів та докуме нтів, які мають значення для в становлення істини по кримін альній справі №77-00183.

Постанова оскарженню не пі длягає.

СУДДЯ Войтенко Т. В.

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення27.04.2011
Оприлюднено24.06.2011
Номер документу16398785
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-289/11

Постанова від 19.09.2011

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Манько М. В.

Постанова від 26.01.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

Постанова від 01.01.2012

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Євдокімова О. П.

Постанова від 18.03.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Біда М. А.

Постанова від 17.03.2011

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г. В.

Постанова від 09.12.2011

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Постанова від 30.12.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Шишилін О. Г.

Постанова від 03.11.2011

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Курбатова О. М.

Постанова від 18.08.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Гончар М. С.

Постанова від 12.07.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Батюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні