Ухвала
від 27.04.2011 по справі 13/27/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кір овоградської області

ПОСТАНОВА

"27" квітня 2011 р. № 13/27/1 1

Господарський суд Кіров оградської області в складі судді Поліщук Г.Б. розглянувш и справу № 13/27/11

за заявою кредитора - управл іння Пенсійного фонду Україн и в Кіровоградському районі, м. Кіровоград

до боржника - Обласного виро бничо - технічного центру ста ндартизації і метрології яко сті продукції, м. Кіровоград

про банкрутство відсутньо го боржника, -

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - участі не бр али;

від боржника - участі не бра ли.

Кредитор - управління Пенсі йного фонду України в Кірово градському районі, звернувся до господарського суду із за явою про порушення справи пр о банкрутство відсутнього бо ржника обласного виробничо-т ехнічного центру стандартиз ації, метрології та якості пр одукції "Облагростандарт" з п ричин неспроможності останн ього сплатити заборгованіст ь в сумі 29491,67 грн.

Згідно довідки № 14-677 від 26.01.11 р. Головного управління статис тики у Кіровоградській облас ті в ЄДРПОУ за ідентифікацій ним кодом 13767565 значиться юриди чна особа - Обласний виробнич о - технічний центр стандарти зації і метрології якості пр одукції.

Оскільки ідентифікаційний код співпадає з ідентифікац ійним кодом, зазначеним у зая ві про порушення справи про б анкрутство, правильною назво ю боржника слід вважати Обла сний виробничо - технічний це нтр стандартизації і метроло гії якості продукції.

Боржник відзив на заяву кре дитора не подав, наявність бо ргу не заперечив.

Відсутність відзиву боржн ика, відповідно до ч.12 ст. 11 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом" н е зупиняє провадження у спра ві.

Відповідно до ст.75 Господар ського процесуального кодек су України господарський суд вважає за можливе розглянут и справу при відсутності від зиву боржника та за відсутно сті повноважного представни ка боржника.

Ухвали про порушення прова дження у справі та про відкла дення розгляду справи направ лені на адресу боржника, зазн ачену в довідці Головного уп равління статистики у Кірово градській області від 26.01.2011 рок у, тому господарський суд вва жає, що боржник належним чино м повідомлений про час та міс це засідання суду.

Розглянувши наявні матері али справи, заслухавши предс тавника кредитора, господарс ький суд, -

ВСТАНОВИВ:

Обласний виробничо - техніч ний центр стандартизації і м етрології якості продукції ( код ЄДРПОУ 13767565) зареєстровани й як юридична особа 29.03.1995 року в иконавчим комітетом Кіровог радської міської ради, з форм ою господарювання як державн е підприємство.

Регіональне відділення Фо нду державного майна України по Кіровоградській області у листі № 17-45 від 24.01.11 р. повідомил о суд, що інформація стосовно частки державного майна у ст атутному капіталі боржника в ідсутня.

Міністерство аграрної пол ітики та продовольства Украї ни у листі № 37-11-3-15/5934 від 14.04.11 р. підт римало відкриття ліквідацій ної процедури щодо відсутньо го боржника Обласного виробн ичо - технічного центру станд артизації і метрології якост і продукції, оскільки наказо м № 92 від 26.02.10 р. "Про припинення д іяльності державних підприє мств" Мінагрополітики прийня то рішення про припинення ді яльності Обласного виробнич о - технічного центру стандар тизації і метрології якості продукції через припинення п ідприємством виробничої дія льності більше ніж 5 років та в ідсутність зазначеної юриди чної особи за місцем реєстра ції.

Вимоги кредитора до боржни ка станом на 13.01.2011р. (день поданн я заяви про порушення справи про банкрутство до суду) скла дають 29491,67 грн., що підтверджуєт ься матеріалами справи.

Докази сплати боржником бо ргу відсутні.

Кредитором подані суду дос татні докази наявності у Обл асного виробничо - технічног о центру стандартизації і ме трології якості продукції оз нак відсутнього боржника. Ві дповідно до довідки від 20.10.2010 ро ку Кіровоградської ОДПІ Обла сний виробничо - технічний це нтр стандартизації і метроло гії якості продукції останню податкову звітність подав 11.0 8.09 р. (а.с. 40 т. 1).

Відповідно до інформації, н аданої реєструючими органам и, довідки яких надано господ арському суду кредитором та долучено до матеріалів справ и (а.с. 135-137, 141) за боржником не заре єстровано рухомого та нерухо мого майна.

До заяви про порушення спра ви про банкрутство відсутньо го боржника ініціюючим креди тором додано копії виконавчи х листів господарського суду Кіровоградської області та Кіровоградського окружного адміністративного суду (а.с. 2 6-29) про стягнення з Обласного в иробничо - технічного центру стандартизації і метрології якості продукції на користь управління Пенсійного фонду України в Кіровоградському районі заборгованості та коп ії постанов державного викон авця Кіровського відділу дер жавної виконавчої служби Кір овоградського міського упра вління юстиції про поверненн я виконавчого документа стяг увачеві (а.с. 30-33).

Вищезазначене свідчить пр о відсутність підприємницьк ої діяльності боржника та йо го неплатоспроможність.

Відповідно до ст.4-3 Господар ського процесуального кодек су України, судочинство в гос подарських судах здійснюєть ся на засадах змагальності.

За приписами ст.33 Господарс ького процесуального кодекс у України, кожна сторона пови нна довести ті обставини, на я кі вона посилається в обґрун тування своїх вимог або запе речень.

При цьому, з урахуванням вим ог ст.43 Господарського процес уального кодексу України, го сподарський суд оцінює доказ и за своїм внутрішнім переко нанням, що ґрунтується на все бічному, повному і об'єктивно му розгляді в судовому проце сі всіх обставин справи в їх с укупності, керуючись законом .

Оцінивши подані документи , заслухавши пояснення креди тора, суд дійшов висновку, що в матеріалах справи містяться належні докази заборгованос ті перед кредитором та доказ и, що підтверджують неспромо жність боржника погасити заб оргованість.

Таким чином, господарський суд визнає наявність заборг ованості боржника перед кред итором в сумі 29491,67 грн. та неспр оможність боржника сплатити цю заборгованість через від сутність грошових коштів.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" гос подарський суд в двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відс утнього боржника виносить по станову про визнання відсутн ього боржника банкрутом, від криває ліквідаційну процеду ру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за зго дою останнього.

До господарського суду 20.04.2011 року надійшов лист № 01-14/402 від 18.04 .2011 року Сектора з питань банкр утства у Кіровоградській обл асті Державного департамент у з питань банкрутства з проп озицією призначити ліквідат ором Обласного виробничо - те хнічного центру стандартиза ції і метрології якості прод укції арбітражного керуючог о Кундас В.А.

Арбітражний керуючий Кунд ас В.А. відповідно до ч. 3 ст. 3-1 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м" подала суду заяву про те, що вона стосовно Обласного вир обничо - технічного центру ст андартизації і метрології як ості продукції не належить д о жодної з категорій осіб, які згідно із законом не можуть б ути призначені арбітражними керуючими.

Оскільки управління Пенсі йного фонду України в Кірово градському районі, згідно з ч инним законодавством, звільн ено від сплати державного ми та та судових витрат, на боржн ика відповідно до ст. ст. 44, 49 ГПК України додатково покладаєт ься державне мито в сумі 85грн. та витрати на інформаційно - т ехнічне забезпечення судово го процесу в сумі 236грн.

Крім того, враховуючи полож ення Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" та ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом", господарський суд вважає за необхідне зобо в'язати державного реєстрато ра виконавчого комітету Кіро воградської міської ради вне сти до Єдиного державного ре єстру юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців відпов ідні відомості про заміну ке рівника боржника на ліквідат ора банкрута.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", ст.ст . 4-1, 44, 49 Господарського процесуа льного кодексу України, госп одарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати відсутнього борж ника - Обласний виробничо - тех нічний центр стандартизації і метрології якості продукц ії (код 13767565) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну про цедуру щодо банкрута Обласно го виробничо - технічного цен тру стандартизації і метроло гії якості продукції (вул. Аер офлотська, буд. 17, м. Кіровоград) на строк до 27.10.2 011 р.

3. Призначити ліквідатором б анкрута - арбітражного керую чого Кундас Вікторію Андріїв ну (ідент. код НОМЕР_1) ліцен зія серії НОМЕР_2 видана 01.1 2.10 р. Державним департаментом з питань банкрутства, яка про живає за адресою: АДРЕСА_1 .

4. Зобов'язати ліквідатора - а рбітражного керуючого Кунда с В.А.:

- письмово повідомити про ви знання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом власника боржника, усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника (в тому числі н аправити таке повідомлення К іровському відділу ДВС Кіров оградського міського управл іння юстиції), копії письмови х повідомлень подати господа рському суду до 27.05.2011р.; здійсни ти у встановленому Законом У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" поря дку заходи по задоволенню ви мог кредиторів;

- до 27.07.2011 року подати господар ському суду відомості (інфор мацію) про виконану роботу по проведенню ліквідаційної пр оцедури;

- не пізніше 27.10.2011 року подати г осподарському суду звіт та л іквідаційний баланс банкрут а, що відповідають вимогам ст атті 32 Закону України "Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом".

При необхідності продовже ння строку ліквідаційної про цедури ліквідатор зобов' яз аний подати господарському с уду обґрунтоване клопотання , до якого мають бути додані ко пії документів, що свідчать п ро виконану ліквідатором роб оту в ході ліквідаційної про цедури та підтверджують необ хідність продовження строку ліквідаційної процедури.

5. Відповідно до частини 3 ста тті 12 Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом" скасувати заходи що до забезпечення грошових вим ог кредиторів в частині забо рони Обласному виробничо - те хнічному центру стандартиза ції і метрології якості прод укції і всім його органам упр авління відчуження у будь-як ий спосіб належних боржнику на праві власності основних засобів (фондів) та вчинення д ій щодо реорганізації та лік відації юридичної особи борж ника, застосовані ухвалою су ду про порушення провадження у справі від 17.01.2011р.

6. На підставі підпункту 93.1.3 пу нкту 93.1 статті 93 Податкового ко дексу України припинити дію податкової застави майна бор жника Обласного виробничо - т ехнічного центру стандартиз ації і метрології якості про дукції та звільнити активи в казаного банкрута з податков ої застави з дня прийняття ці єї постанови.

7. Стягнути з Обласного виро бничо - технічного центру ста ндартизації і метрології яко сті продукції, вул. Аерофлотс ька, буд. 17, м. Кіровоград (ідент ифікаційний код 13767565) в доход Де ржавного бюджету на рахунок УДК у м. Кіровограді, банк отри мувача: ГУДКУ у Кіровоградсь кій області, рахунок №31115095700002 в Г УДКУ у Кіровоградській облас ті, МФО 823016, ідентифікаційний к од 24145329, код бюджетної класифік ації 22090200 "Державне мито, не відн есене до інших категорій" - 85,00 г рн. державного мита.

Наказ видати і надіслати ст ягувачу.

8. Стягнути з Обласного виро бничо - технічного центру ста ндартизації і метрології яко сті продукції, вул. Аерофлотс ька, буд. 17, м. Кіровоград (ідент ифікаційний код 13767565) в доход Де ржавного бюджету на рахунок УДК у м. Кіровограді, банк отри мувача: ГУДКУ у Кіровоградсь кій області, рахунок 31214264700002 в ГУ ДКУ у Кіровоградській област і, МФО 823016, ідентифікаційний ко д 24145329, код бюджетної класифіка ції 22050003 "Оплата витрат з інформ аційно-технічного забезпече ння розгляду справ у судах" - 236, 00 грн. витрат на інформаційно- технічне забезпечення судов ого процесу.

Наказ видати і надіслати ст ягувачу.

9. Зобов'язати державного ре єстратора виконавчого коміт ету Кіровоградської міської ради відповідно до ч. 2 ст. 25 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " та Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в" внести до Єдиного державно го реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в ідомості про заміну керівник а Обласного виробничо - техні чного центру стандартизації і метрології якості продукц ії на ліквідатора, арбітражн ого керуючого Кундас Вікторі ю Андріївну.

10. Примірники цієї постанов и направити кредитору, банкр уту, сектору з питань банкрут ства у Кіровоградській облас ті Державного департаменту з питань банкрутства, виконав чому комітету Кіровоградськ ої міської ради для державно го реєстратора, Кіровському відділу ДВС Кіровоградськог о міського управління юстиці ї для відома.

Суддя Г.Б. Поліщук

Дата ухвалення рішення27.04.2011
Оприлюднено30.06.2011
Номер документу16470571
СудочинствоГосподарське
Сутьчас та міс це засідання суду. Розглянувши наявні матері али справи, заслухавши предс тавника кредитора, господарс ький суд

Судовий реєстр по справі —13/27/11

Ухвала від 05.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 11.05.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 04.05.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 08.01.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 22.01.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 22.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні