Ухвала
від 12.07.2011 по справі 2а-0870/5260/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

12 липня 2011 року С права № 2а-0870/5260/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Шара І.В., перевіривши матер іали адміністративного позо ву

Прокурора Чернігівського району в інтересах держави, в особі органу, уповноваженог о представляти інтереси держ ави

Управління Пенсійного фон ду України в Чернігівському районі Запорізької області

до Відкритого акціонерног о товариства «Чернігівське р емонтно-транспортне підприє мство»

про стягнення заборговано сті з фактичних витрат на вип лату та доставку пільгових п енсій

ВСТАНОВИВ:

11.07.2011 Прокурор Чернігівськог о району (далі - прокурор) звер нувся до Запорізького окружн ого адміністративного суду ( далі - суд) із позовом в інтере сах держави, в особі органу, уп овноваженого представляти і нтереси держави Управління Пенсійного фонду України в Ч ернігівському районі Запорі зької області (далі - позива ч) до Відкритого акціонерног о товариства «Чернігівське р емонтно-транспортне підприє мство» (далі - відповідач), в як ому просить стягнути з відпо відача заборгованість з фак тичних витрат на виплату та д оставку пільгових пенсій у с умі 17 781,53 грн.

Відповідно до ст.107 Кодексу адміністративного судочинс тва України (далі - КАС Україн и) суддя після одержання позо вної заяви, зокрема, з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим ст.106 КА С України.

Позовна заява подана без до держання вимог, встановлених ст. 106 КАС України, з огляду на н аступне.

Відповідно до ч.2 ст.106 КАС Укр аїни на підтвердження обстав ин, якими обґрунтовуються по зовні вимоги, позивач зазнач ає докази, про які йому відомо і які можуть бути використан і судом.

Так, право на призначення пі льгової пенсії, відповідно д о вимог п. «б» - «з» Закону Укра їни «Про пенсійне забезпечен ня» підтверджується, зокрема , належним чином засвідченим и довідками, виданими відпов ідачем, які уточнюють особли вий характер роботи та умови праці, що необхідні для призн ачення пільгової пенсії. Вид аючи відповідні довідки, від повідачем підтверджується н аявність у громадян пільгов ого стажу і надане їм право на отримання пільгової пенсії, а отже, з цього моменту у відп овідача виникає обов' язок в ідшкодування фактичних витр ат на виплату та доставку так ої пенсії. Проте, вказані дові дки в матеріалах справи відс утні.

Крім того, з 01.01.2011 набув чиннос ті Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на зага льнообов'язкове державне соц іальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VІ (далі - Закон №2464-VІ).

В п.7 Прикінцевих та перехід них положень Закону №2464-VІ зазн ачено, що заборгованість із с плати збору на обов'язкове де ржавне пенсійне страхування , нарахованого до 1 січня 2004 рок у, не погашена станом на 1 січн я 2011 року, з відшкодування факт ичних витрат на виплату та до ставку пільгових пенсій, із с плати фінансових санкцій та пені, що виникла до 1 січня 2011 ро ку, підлягає розстроченню не більш як на 60 календарних міс яців починаючи з 1 січня 2011 року .

Розстрочена сума підлягає сплаті (в тому числі пеня і шт рафні санкції) рівними частк ами щокварталу не пізніше 20 чи сла місяця, що настає після за значеного періоду, незалежно від факту виплати заробітно ї плати за цей період.

Повідомлення про розстроч ення суми заборгованості, пе ні та штрафних санкцій надси лається платникам у встановл еному Пенсійним фондом поряд ку.

Проте, прокурором не надано суду доказів, що Управлінням Пенсійного фонду України в Ч ернігівському районі Запорі зької області було виконано приписи п.7 Прикінцевих та пе рехідних положень Закону №2464- VІ, а саме, що на адресу відпові дача надсилалось повідомле ння про розстрочення суми за боргованості за жовтень-груд ень 2010 року.

Крім того, приписами ч. 5 ст. 10 6 КАС України встановлено, що о дночасно з позовною заявою п одається довіреність чи інши й документ, що підтверджує по вноваження представника.

Відповідно до положень ч. 3 с т. 56 та ч. 2 ст. 60 КАС України проку рор здійснює в суді представ ництво інтересів громадян аб о держави в порядку, встановл еному цим Кодексом та іншими законами.

У розумінні приписів ст. 56 За кону України «Про прокуратур у» прокурором в адміністрати вному судочинстві є: Генерал ьний прокурор України та йог о заступники, підпорядковані прокурори та їх заступники, с тарші помічники і помічники прокурора, начальники управл інь і відділів, їх заступники , старші прокурори і прокурор и управлінь і відділів, які ді ють у межах своєї компетенці ї.

За правилами ч.2 ст.58 КАС Укра їни повноваження законних пр едставників підтверджуютьс я документами, які стверджую ть займану посаду (копія нака зу, службового посвідчення).

Із матеріалів справи вбача ється, що адміністративний п озов підписано прокурором Че рнігівського району ОСОБА _1, проте документи, що підтве рджують повноваження ОСОБ А_1 на підписання відповідн их документів у матеріалах с прави відсутні.

Такі обставини вказують на невідповідність позовної за яви вимогам процесуального з аконодавства, а тому, згідно з ч.1 ст.108 КАС України, вона підля гає залишенню без руху з нада нням позивачу строку для усу нення вказаних недоліків.

Керуючись ст.ст.106, 108, 160, 165 КАС Ук раїни, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний поз ов Прокурора Чернігівського району в інтересах держави, в особі органу, уповноваженог о представляти інтереси держ ави Управління Пенсійного фо нду України в Чернігівському районі Запорізької області до Відкритого акціонерного т овариства «Чернігівське рем онтно-транспортне підприємс тво»про стягнення заборгова ності з фактичних витрат на в иплату та доставку пільгових пенсій - залишити без руху.

У строк до 05.08.2011 привести у від повідність до ст. 106 КАС Україн и позовну заяву, а саме:

надати суду належним чином засвідчені довідки, які уточ нюють особливий характер роб оти та умови праці, що необхід ні для призначення пільгових пенсій щодо осіб, які вказан і в позові;

надати підтвердження наді слання відповідачу повідомл ення про розстрочення суми з аборгованості за жовтень-гру день 2010 року та підтвердження отримання відповідачем заз наченої вимоги;

надати докази повноважень особи, яка підписала позов.

Копію ухвали надіслати Про курору Чернігівського район у.

Роз' яснити позивачу, що ві дповідно до п. 1 ч. 3 ст.108 КАС Укра їни, позовна заява повертаєт ься позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги, я кщо вона не була подана у вста новлені строки. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної с карги, відмови у відкритті ап еляційного провадження або н абрання законної сили рішенн ям за наслідками апеляційног о провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дн іпропетровського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Запорізький окружний ад міністративний суд шляхом по дачі в 5-денний строк з дня про голошення ухвали (якщо ухвал у було постановлено без викл ику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отриманн я цією особою копії ухвали) ап еляційної скарги, з подачею ї ї копії відповідно до кілько сті осіб, які беруть участь у с праві.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляці йне оскарження ухвали суду о бчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденно го строку з моменту отриманн я суб'єктом владних повноваж ень повідомлення про можливі сть отримання копії ухвали с уду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя: (підпис) І.В. Шара

05 серпня 2011 року

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.07.2011
Оприлюднено18.07.2011
Номер документу16942358
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/5260/11

Ухвала від 13.02.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 08.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Ухвала від 30.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Постанова від 08.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Ухвала від 27.02.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Постанова від 08.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Ухвала від 12.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні