Ухвала
від 14.07.2011 по справі 4/111-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 т ел. 235-24-26

УХВАЛА

"14" липня 2011 р. Сп рава № 4/111-10

Господарський суд Київс ької області у складі судді Щ откіна О.В., розглянувши заяв у Фізичної особи - підприєм ця ОСОБА_1 про роз' яснен ня рішення суду у справі

за позовом Фізичної о соби - підприємця ОСОБА_1,

смт. Гостомель

до Масиву садівничих то вариств "Озера-15", с. Озера

про усунення перешкод в користуванні орендованим пр иміщенням.

без виклику предста вників сторін

встановив:

Рішенням господа рського суду Київської облас ті від 09.08.2010р. у справі №4/111-10, позов задоволено повністю: 1. зобов' язано Масив садівничих товар иств "Озера-15" (07834, Київська обл., Б ородянський р-н, с. Озера, вул. Л еніна, 1, код ЄДРПОУ 25668147) усунути перешкоди в користуванні Фі зичною особою - підприємцем ОСОБА_1 (08290, АДРЕСА_1, код НОМЕР_1) орендованим нежи тловим приміщенням, магазино м, який знаходиться за адресо ю: АДРЕСА_2, загальною площ ею 86 м2, торгівельна площа мага зину 38 м2, шляхом допуску Фізич ної особи - підприємця ОСО БА_1 (08290, АДРЕСА_1, код НОМ ЕР_1) до цього приміщення та н е втручання в його господарс ьку діяльність; 2. стягнуто з М асиву садівничих товариств " Озера-15" (07834, Київська обл., Бород янський р-н, с. Озера, вул. Ленін а, 1, код ЄДРПОУ 25668147) на користь Фі зичної особи - підприємця ОСОБА_1 (08290, АДРЕСА_1, код НОМЕР_1) 85 (вісімдесят п' ять ) грн. 00 коп. державного мита та 236 (двісті тридцять шість) грн.. 00 коп. витрат на інформаційно- технічне забезпечення судов ого процесу.

Постановою Київськог о міжобласного апеляційного господарського суду від 03.11.2010р . рішення господарського суд у Київської області від 03.11.2010р. у справі №4/111-10 залишено без змі н.

На виконання рішення суду першої інстанції було в идано відповідні накази.

01.07.2011р. на адресу господ арського суду Київської обла сті від Фізичної особи - підпр иємця ОСОБА_1 надійшла зая ва про надання судом на підст аві ст. 89 Господарського проце суального кодексу України ро з' яснення рішення суду в за значеній справі, а саме чи охо плює рішення, предметом яког о є усунення перешкод в корис туванні орендованим майном ш ляхом допуску фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 до о рендованого приміщення та не втручання в його господарсь ку діяльність - перешкоди у користуванні майном, зумовле ні відключенням орендодавце м електроенергії, відсутніст ь якої призводить до псуванн я харчових продуктів, антиса нітарного стану об' єкту, що було встановлено судовим рі шенням.

Розглянувши заяву та мате ріали справи судом встановле но наступне:

Згідно ст. 89 Господарського процесуального кодексу Укра їни суддя за заявою сторони р оз' яснює рішення, ухвалу, не змінюючи при цьому їх змісту .

Роз'яснення рішення, ухвали - засіб виправлення недолікі в судового акта, який полягає в усуненні неясності судово го акта.

Роз'яснюючи рішення, ухвалу , господарський суд не вправі змінювати зміст рішення, ухв али, тобто не має права змінюв ати: відомостей, викладених у рішенні відповідно до вимог ст. 84 ГПК.

Відповідно до п. 2 резолютив ної частини рішення від 09.08.2010р. зобов'язано Масив садівничих товариств "Озера-15" усунути пе решкоди в користуванні Фізич ною особою - підприємцем О СОБА_1 орендованим нежитлов им приміщенням, магазином, як ий знаходиться за адресою: АДРЕСА_2, загальною площею 86 м2, торгівельна площа магазин у 38 м2, шляхом допуску Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 (08290, АДРЕСА_1, код НОМЕР_1 ) до цього приміщення та не в тручання Масиву садівничих т овариств "Озера-15" в господарс ьку діяльність ФОП ОСОБА_1 .

Приписами статті 84 Господар ського кодексу України пере дбачено, що рішення господар ського суду ухвалюється імен ем України і складається із в ступної, описової, мотивувал ьної і резолютивної частин, п ри цьому: 1) у вступній частині вказуються найменування гос подарського суду, номер спра ви, дата прийняття рішення, на йменування сторін, ціна позо ву, прізвище судді (суддів), пр едставників сторін, прокурор а та інших осіб, які брали учас ть у засіданні, посади цих осі б. При розгляді справи на підп риємстві, в організації про ц е також вказується у вступні й частині рішення; 2) описова ч астина має містити стислий в иклад вимог позивача, відзив у на позовну заяву, заяв, поясн ень і клопотань сторін та їх п редставників, інших учасникі в судового процесу, опис дій, в иконаних господарським судо м (огляд та дослідження доказ ів і ознайомлення з матеріал ами безпосередньо в місці їх знаходження); 3) у мотивувальн ій частині вказуються обстав ини справи, встановлені госп одарським судом; причини вин икнення спору; докази, на підс таві яких прийнято рішення; з міст письмової угоди сторін, якщо її досягнуто; доводи, за якими господарський суд відх илив клопотання і докази сто рін, їх пропозиції щодо умов д оговору або угоди сторін; зак онодавство, яким господарськ ий суд керувався, приймаючи р ішення; обгрунтування відстр очки або розстрочки виконанн я рішення; 4) резолютивна части на має містити висновок про з адоволення позову або про ві дмову в позові повністю чи ча стково по кожній з заявлених вимог. Висновок не може залеж ати від настання або ненаста ння якихось обставин (умовне рішення).

У резолютивній частині ріш ення має бути остаточна відп овідь щодо всіх вимог, які бул и предметом судового розгляд у.

Предметом розгляду даної с прави були вимоги щодо зобов 'язання Масиву садівничих то вариств "Озера-15" усунути пере шкоди в користуванні Фізично ю особою - підприємцем ОСО БА_1 орендованим нежитловим приміщенням, магазином, який знаходиться за адресою: АД РЕСА_2, загальною площею 86 м2, т оргівельна площа магазину 38 м 2, шляхом допуску Фізичної осо би - підприємця ОСОБА_1 до цього приміщення та не втруч ання в його господарську дія льність.

Так, при вирішенні питання п ро межі, в яких суд вправі діят и, надаючи роз'яснення рішенн я, слід виходити з приписів ст . ст. 84 ГПК щодо змісту рішення.

Відповідно до положень ста тті 3 Господарського кодексу України, під господарською д іяльністю розуміється діяль ність суб'єктів господарюван ня у сфері суспільного вироб ництва, спрямована на вигото влення та реалізацію продукц ії, виконання робіт чи наданн я послуг вартісного характер у, що мають цінову визначеніс ть.

Враховуючи приписи Господ арського кодексу України, а т акож положення п. 2 резолютивн ої частини рішення, господар ський суд зазначає, що не втру чання в господарську діяльні сть є поняттям відносним та о хоплює будь-яку неправомірну діяльність з боку третіх осі б, яка порушує нормальний пор ядок ведення господарської д іяльності шляхом вчинення бу дь-яких перешкод у її здійсне нні, у зв' язку з чим може мати місце при роз' ясненні част ини 2 п. 2 резолютивної частини рішення.

Статтею 124 Конституції Укра їни передбачено, що судові рі шення ухвалюються судами іме нем України і є обов'язковими до виконання на всій територ ії України.

Враховуючи викладені вищ е обставини, керуючись ст.ст. 8 4, 86, 89 Господарського процесуал ьного кодексу України,

ухвалив :

1. Заяву ФОП ОСОБА _1 про роз' яснення рішення суду задовольнити частково.

2. В частині контексту п итання - чи охоплює рішення про усунення перешкод в кори стуванні орендованим майном шляхом допуску фізичної осо би-підприємця ОСОБА_1 до о рендованого приміщення та не втручання в його господарсь ку діяльність - перешкоди у к ористуванні майном, зумовлен і відключенням орендодавцем електроенергії, відсутність якої призводить до псування харчових продуктів, антисан ітарного стану об' єкту, суд зазначає наступне:

«Не втручання в господарс ьку діяльність охоплює будь- яку неправомірну діяльність з боку третіх осіб, яка порушу є нормальний порядок ведення господарської діяльності шл яхом вчинення будь-яких пе решкод у її здійсненні».

3. Копію ухвали направ ити сторонам у справі.

Суддя О.В. Щоткін

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.07.2011
Оприлюднено28.07.2011
Номер документу17148772
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/111-10

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 14.03.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 25.02.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 28.01.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Постанова від 10.11.2010

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Синиця О.Ф.

Рішення від 09.08.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 19.07.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Рішення від 25.08.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Наталія Петрівна

Ухвала від 03.06.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ємленінова З.І.

Ухвала від 16.08.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Наталія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні