Постанова
від 09.06.2011 по справі 4-1268/11
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу: 09.06.2011

Справа № 4-1268/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 червня 2011 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзе вського районного суду м. Зап оріжжя Крамаренко І.А., розгля нувши подання слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА у Запорізькій облас ті старшого лейтенанта подат кової міліції Ткаченка С.П. , про накладення арешту на б анківські рахунки, -

В С Т А Н О В И В:

Згідно подання в пр оваджені слідчого відділу по даткової міліції ДПА у Запор ізькій області знаходиться к римінальна справа № 561101, поруше на відносно ОСОБА_2 та ОС ОБА_3, за фактом вчинення фік тивного підприємництва, тобт о створення юридичної особи ПП «Укрдрон»з метою прикритт я незаконної діяльності, що з аподіяло велику матеріальну шкоду державі, за ознаками зл очину, передбаченого ч. 2 ст. 205 К К України.

В ході проведення досудов ого слідства встановлено, що ОСОБА_2, діючи за попер едньою змовою з ОСОБА_3, ма ючи умисел на фіктивне підпр иємництво, тобто створення с уб' єкта підприємницької ді яльності з метою прикриття н езаконної діяльності, що нап равлена на ухилення від спла ти податків, у січні 2010 року зді йснили державну реєстрацію ф іктивного суб' єкта господа рювання - ПП «Укрдрон»(код Є ДРПОУ 36911228) за наступних обстав ин.

Так, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 діючи умисно, за попередньою змовою, знаходячись у дружні х відносинах зі ОСОБА_4 ум овили останню за винагороду зареєструвати на своє ім' я суб' єкт підприємницької ді яльності ПП «Укрдрон», та при значити себе у подальшому на посаду директора підприємст ва, без мети ведення фінансов о-господарської діяльності.

Згідно зі злочинним планом ОСОБА_2 та ОСОБА_3, ОС ОБА_4 повинна була формальн о бути засновником та директ ором підприємства ПП «Укрдро н»та одночасно бути підконт рольною вказаним особам.

Так, 26.01.2010 року в денний час О СОБА_4, будучи необізнаною, щ одо злочинного плану ОСОБА _2 та ОСОБА_3, знаходячись у кабінеті приватного нотар іусу Запорізького міського н отаріального округу ОСОБА _5, підписала статут ПП «Укрд рон».

Після чого, 26.01.2010 року статут П П «Укрдрон»зареєстровано ві дділом реєстрації та єдиного реєстру виконавчого комітет у Запорізької міської ради з а № 11031020000026657.

Після реєстрації ПП «Укрдр он», слідуючи злочинного пла ну ОСОБА_2 та ОСОБ А_3 отримали від ОСОБА_4 р еєстраційні документи та печ атку підприємства.

Створивши ПП «Укрдрон»та о тримавши повний контроль по керівництву вказаною юридич ною особою ОСОБА_2 та ОСО БА_3, з метою прикриття незак онної діяльності різних підп риємств, направленої на умис не ухилення від сплати подат ків, використовуючи печатку та реєстраційні документи пі дконтрольного підприємства ПП «Укрдрон»у період часу з 01 .01.2010 р. по 31.12.2010 р. незаконно сформу вали податковий кредит ТОВ « НВО Інженер», ПП «НВК «Електр ощитовик-М», ТОВ «Южспеценер го-2001», ПП НВКО «Тата»та ТОВ «Завод стальної д робі»на загальну суму 554 143, 12 гр н., чим заподіяли велику матер іальну шкоду державі.

Крім того, слідством встано влено, що ОСОБА_3 та ОСОБ А_2 здійснюють свою незакон ну діяльність разом із ОСОБ А_6, який зареєстрований як ф ізична особа - підприємець.

Додатково встановлено, що Ф ОП ОСОБА_6 (інн НОМЕР_1) м ає банківський рахунок № НО МЕР_2, який відкрито у АТ «Мет абанк»(МФО НОМЕР_3).

В поданні про накладення а решту на банківські рахунки, з метою запобігання противо правним діям з використанням банківського рахунку, припи нення злочинної діяльності, відшкодування спричинених д ержаві збитків, забезпечення можливого в майбутньому цив ільного позову по справі та з абезпечення виконання вирок у суду в частині можливої кон фіскації майна, слідчий прос ить суд винести постанову пр о накладення арешту на грошо ві кошти на поточних рахунка х.

Відповідно до ст.4 КПК Укра їни слідчий і орган дізнання зобов”язані в межах своєї ко мпетенції порушити кримінал ьну справу в кожному випадку виявлення ознак злочину, вжи ти всіх передбачених заходів до встановлення події злочи ну, осіб, винних у вчиненні зло чину і до їх покарання.

Згідно ст.29 КПК України при н аявності достатніх даних про те, що злочином завдана матер іальна шкода або понесені ви трати закладом охорони здоро в”я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину, орг ан дізнання, слідчий, прокуро р і суд зобов”язані вжити зах одів до забезпеченню позову.

Відповідно до ст.126 КПК Украї ни забезпечення цивільного п озову і можливої конфіскації майна проводиться шляхом на кладення арешту на вклади, ці нності та інше майно обвинув аченого чи підозрюваного або осіб, які несуть за законом ма теріальну відповідальність за його дії, де б ці вклади, цін ності та інше майно не знаход илось, а також шляхом вилучен ня майна, на яке накладено аре шт.

Відповідно до ч.1 ст.59 З акону України „Про банки та б анківську діяльність” № 2121- 3 ві д 07.12.2000 року ( із змінами та допов неннями) - „арешт на майно аб о кошти банку, що знаходяться на його рахунках, арешт на кош ти та інші цінності юридични х або фізичних осіб, що знаход яться в банку, здійснюються в иключно за рішенням суду про стягнення коштів або про нак ладення арешту в порядку, вст ановленому законом”.

Дослідивши матеріали справи і приймаючи до уваги в ищезазначені положення зако ну та фактичні данні, суд при ходить до висновку, що поданн я слідчого не підлягає задов оленню з наступних підстав.

Згідно ст.28 КПК Укра їни, особа, яка зазнала матері альної шкоди від злочину, впр аві при провадженні в кримін альній справі пред”явити до обвинуваченого або до осіб, щ о несуть матеріальну відпові дальність за дії обвинувачен ого, цивільний позов, який роз глядається судом разом з кри мінальною справою.

В наданих суду матері алах відсутня яка-небудь інф ормація, що по справі в устано вленому законом порядку заяв лено цивільний позов і слідч им притягнуто обвинувачуван их або осіб, що несуть матеріа льну відповідальність за дії обвинувачуваного в якості ц ивільного відповідача.

Крім того, як в подані, так і в матеріалах доданих до подання відсутня яка-небудь інформація стосовно того, що ФОП ОСОБА_6 несе відповід но до діючого законодавства України матеріальну відпові дальність за дії підозрювани х чи обвинувачених.

В поданні ставиться питан ня про накладення арешту на г рошові кошти на поточному ра хунку №НОМЕР_2, який відкр ито у АТ «Метабанк»(МФО НОМ ЕР_3), разом з тим , в поданні н е зазначено в якому розмірі з находяться грошові кошти на цьому поточному рахунку на я кий прохається накласти ареш т.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 126 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні подання слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА у Зап орізькій області старшого ле йтенанта податкової міліції Ткаченка С.П., про накладе ння арешту на банківські рах унки № НОМЕР_2 відкритому ФОП ОСОБА_6 (інн НОМЕР_1 ) у АТ «Метабанк»(МФО НОМЕР_3 );

заборону АТ «Метабанк»(МФ О НОМЕР_3) проводити видат кові операції по перерахуван ню і зняттю грошових коштів з банківського рахунку № НОМ ЕР_2 відкритому ФОП ОСОБА_ 6 (інн НОМЕР_1), за винятком операцій зі сплати податків , зборів, обов' язкових плате жів, а також визначених контр олюючим органом грошових зоб ов' язань;

зобов' язання службових о сіб вказаного банку видавати письмову інформацію про зал ишок грошових коштів на вказ аному рахунку, який належить ФОП ОСОБА_6 (інн НОМЕР_1) з моменту пред' я влення постанови суду про на кладення арешту та кожну дек аду місяця ініціатору винесе ння подання за адресою: 69107, м. За поріжжя, пр. Леніна, 166, Слідчий відділ податкової міліції ДП А у Запорізькій області - відм овити.

Суддя І .А.Крамаренко

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення09.06.2011
Оприлюднено04.08.2011
Номер документу17182255
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1268/11

Постанова від 17.03.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Постанова від 02.08.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Башмаков Є. А.

Постанова від 29.12.2011

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Бібік М. М.

Постанова від 09.11.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Деменок С. В.

Постанова від 18.04.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Кут'я С. Д.

Постанова від 17.05.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Малинников О. Ф.

Постанова від 09.06.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Постанова від 20.06.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 12.05.2011

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В.А. В. А.

Постанова від 13.05.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні