Ухвала
від 19.07.2011 по справі 5/135б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

19.07.11 р. Справа № 5/135б

За заявою кредитора (зая вника) Управління Пенсійного фонду України в Гірницькому районі м. Макіївки

до боржника Товариства з о бмеженою відповідальністю „ Гранітний кар' єр”, м. Макіївка

арбітражний керуючий Несв іт Л.П.

про банкрутство

Суддя господарського суд у Донецької області Чор ненька І.К.

Представники:

від кредитора (заявника) ОСОБА_1., ОСОБА_2., ОСОБА_3 , ОСОБА_4., за довіреністю

від боржника ОСОБА_5., за довіреністю

арбітражний керуючий Несв іт Л.П. (ліквідатор)

У с удовому засіданні 18.07.2011р.

огол ошено перерву на 19.07.2011р.

Ухвалою господарського су ду Донецької області від 21.08.2006р . за заявою Управління Пенсій ного фонду України в Гірниць кому районі м. Макіївки поруш ена справа про банкрутство Т овариства з обмеженою відпов ідальністю „Гранітний кар' єр”, м. Макіївка.

Ухвалою господарського су ду Донецької області від 23.01.2007р . за результатами попередньо го засідання затверджено реє стр вимог кредиторів Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „Гранітний кар' єр”, м. М акіївка.

Ухвалою господарського су ду від 15.04.2008р. по справі № 5/135Б відк рита процедура санації боржн ика Товариства з обмеженою в ідповідальністю „Гранітний кар' єр”, м. Ма кіївка, керуючим санацією пр изначено керівника боржника - Товариства з обмеженою ві дповідальністю „Гранітний к ар' єр”, м. Макіївка, Гриву В.В ., розпорядником майна в проце дурі санації - Товариства з об меженою відповідальністю „Г ранітний кар' єр”, м. Макіївка, призначено ар бітражного керуючого Несвіт Людмилу Пилипівну.

Постановою господарського суду від 20.10.2009р. Товариство з об меженою відповідальністю „Г ранітний кар' єр”, м. Макіївк а, визнано банкрутом, відкрит а ліквідаційна процедура та ліквідатором призначено арб ітражного керуючого Несвіт Л юдмилу Пилипівну.

22.10.2010р. Макіївською об' єдна ною державною податковою інс пекцією, м. Макіївка суду нада но клопотання, в якому податк ова інспекція просить затвер дити ліквідаційний баланс ТО В „Гранітний кар' єр” після отримання результатів прове дення перевірки податковими органами.

Ліквідатором за результат ами проведеної роботи суду н адані звіт та ліквідаційний баланс для затвердження.

Ухвалою господарського су ду від 06.07.2011р. звіт та ліквідаці йний баланс призначені до ро згляду у судовому засіданні на 18.07.2011р. та суд зобов' язав Ма кіївську об' єднану державн у податкову інспекцію до дат и судового засідання надати господарському суду результ ати проведеної позапланової виїзної перевірки.

Розглянувши у судовому зас іданні 19.07.2011р. клопотання Макії вської ОДПІ та матеріали спр ави, суд дійшов висновку, що кл опотання не обґрунтоване та задоволенню не підлягає, оск ільки:

Відповідно до ст. 78 Податков ого Кодексу України, у разі по рушення провадження у справі про визнання банкрутом плат ника податків органами держа вної податкової служби прово диться документальна позапл анова виїзна перевірка.

Згідно ст. 82 Податкового Код ексу України, тривалість док ументальної позапланової ви їзної перевірки не повинна перевищувати 15 робочих днів для великих платників под атків, щодо суб'єктів малого підприємництва - 5 робочих дні в, інших платників податкі в - 10 робочих днів. Продовження строків проведення перевіро к можливе за рішенням керівн ика органу державної податко вої служби не більш як на 10 ро бочих днів для великих плат ників податків, щодо суб'єкт ів малого підприємництва - не більш як на 2 робочих дні, і нших платників податків - не б ільш як на 5 робочих днів.

Макіївською об' єднаною д ержавною податковою інспекц ією не надано суду результат ів проведеної позапланової п еревірки боржника.

Розглянувши звіт та лікві даційний баланс боржника у с удових засіданнях 18.07.2011р., 19.07.2011р. з аслухавши пояснення предста вників кредиторів та ліквіда тора, суд встановив:

Згідно звіту ліквідатора у ході ліквідаційної процедур и ліквідатором проведена інв ентаризація майнових активі в банкрута - Товариства з об меженою відповідальністю „Г ранітний кар' єр”, м. Макіївк а, також в ході ліквідаційної процедури проведена експерт на оцінка майна банкрута Тов ариства з обмеженою відповід альністю „Гранітний кар' єр ”, м. Макіївка.

На підставі рішення коміте ту кредиторів (протокол засі дання комітету кредиторів ві д 20.11.2009р.) реалізація майна банк рута проводилась шляхом пров едення аукціону.

Згідно ст. 31 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом” кошти, одерж ані від продажу майна банкру та, спрямовуються на задовол ення вимог кредиторів, у поря дку, встановленому цією стат тею:

1) у першу чергу задовольняю ться:

а) вимоги, забезпечені заста вою;

б) вимоги щодо виплати забор гованості із заробітної плат и за три місяці роботи, що пере дують порушенню справи про б анкрутство чи припиненню тру дових відносин у разі звільн ення працівника до порушення зазначеної справи, грошової компенсації за всі невикори стані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки пра цівникам, які мають дітей, пра во на які виникло протягом дв ох років, відпрацьованих до п орушення справи про банкрутс тво чи припинення трудових в ідносин, інших коштів, належн их працівникам у зв'язку з опл ачуваною відсутністю на робо ті (оплата часу простою не з ви ни працівника, гарантії на ча с виконання державних або гр омадських обов'язків, гарант ії і компенсації при службов их відрядженнях, гарантії дл я працівників, що направляют ься для підвищення кваліфіка ції, гарантії для донорів, гар антії для працівників, що нап равляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв'язку з тимчасово ю втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), право на які виникло пр отягом трьох останніх місяці в до порушення справи про бан крутство чи припинення трудо вих відносин, а також вихідно ї допомоги, належної працівн икам у зв'язку з припиненням т рудових відносин, у тому числ і відшкодування кредиту, отр иманого на ці цілі;

в) витрати Фонду гарантуван ня вкладів фізичних осіб, що п ов'язані з набуттям ним прав к редитора щодо банку, - у розмір і всієї суми відшкодування з а вкладами фізичних осіб;

в1) вимоги кредиторів за дог оворами страхування;

г) витрати, пов'язані з прова дженням у справі про банкрут ство в господарському суді т а роботою ліквідаційної комі сії...

Перелічені витрати відшко довуються ліквідаційною ком ісією після реалізації нею ч астини ліквідаційної маси, я кщо інше не передбачено цим З аконом;

2) у другу чергу задовольняю ться вимоги, що виникли із зоб ов'язань банкрута перед прац івниками підприємства-банкр ута (за винятком повернення в несків членів трудового коле ктиву до статутного фонду пі дприємства), крім вимог, задов олених у першу чергу, зобов'яз ань, що виникли внаслідок зап одіяння шкоди життю та здоро в'ю громадян, шляхом капіталі зації відповідних платежів, у тому числі до Фонду соціаль ного страхування від нещасни х випадків на виробництві та професійних захворювань Укр аїни за громадян, які застрах овані в цьому Фонді, у порядку , встановленому Кабінетом Мі ністрів України, зобов'язань зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язко вого державного соціального страхування, а також вимоги г ромадян - довірителів (вкладн иків) довірчих товариств або інших суб'єктів підприємниц ької діяльності, які залучал и майно (кошти) довірителів (вк ладників);

3) у третю чергу задовольняю ться вимоги щодо сплати пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів). Вимоги центрального органу виконавчої влади, що з дійснює управління державни м резервом;

4) у четверту чергу задоволь няються вимоги кредиторів, н е забезпечені заставою, у том у числі і вимоги кредиторів, щ о виникли із зобов'язань у про цедурі розпорядження майном боржника чи в процедурі сана ції боржника;

5) у п'яту чергу задовольняют ься вимоги щодо повернення в несків членів трудового коле ктиву до статутного фонду пі дприємства;

6) у шосту чергу задовольняю ться інші вимоги.

Ч. 2 ст. 31 Закону України „Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом” передбачає, що: „ Вимоги кожної наступної черг и задовольняються в міру над ходження на рахунок коштів в ід продажу майна банкрута пі сля повного задоволення вимо г попередньої черги.”

У разі недостатності кошті в, одержаних від продажу майн а банкрута, для повного задов олення всіх вимог однієї чер ги вимоги задовольняються пр опорційно сумі вимог, що нале жить кожному кредиторові одн ієї черги (ч. 3 ст. 31 Закону Украї ни „Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”).

Згідно звіту ліквідатора у ході ліквідаційної процедур и отримані грошові кошти у ро змірі 2 685 852,94грн. направлені на з адоволення вимог першої черг и та часткове задоволення ви мог другої черги (згідно реєс тру вимог кредиторів з ураху ванням поточних кредиторськ их вимог).

У зв' язку з недостатністю майнових активів, кредиторс ькі вимоги третьої, четверто ї, шостої та частково другої ч ерг залишились незадоволени ми.

Документи Товариства з обм еженою відповідальністю „Гр анітний кар' єр”, м. Макіївка здани на зберігання до Товар иства з обмеженою відповідал ьністю „Регіональний міжгал узевий архів” (акт № 1 від 01.09.2010р. приймання - передачі докуме нтів на зберігання).

Звіт та ліквідаційний бала нс, фінансовий звіт розгляну ті на засіданні комітету кре диторів 06.07.2011р. (протокол засіда ння комітету кредиторів від 06.07.2011р.) та схвалені одноголосно .

Представники кредиторів, п рисутні у засіданні суду 19.07.2011р . підтримали затвердження зв іту та ліквідаційного баланс у. Заперечень та зауважень до звіту ліквідатора суду не на дано.

Враховуючи викладене та ке руючись ст. 3-1, ст.ст. 31, 32, п.6 ст. 40 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, суд, -

У Х В А Л И В :

Затвердити звіт ліквідато ра та ліквідаційний баланс Т овариства з обмеженою відпов ідальністю „Гранітний кар' єр”, м. Макіївка.

Ліквідувати юридичну особ у - Товариство з обмеженою від повідальністю „Гранітний ка р' єр”, м. Макіївка (86129, Донецьк а обл., м. Макіївка, вул. Репіна, адмінбудівля ВАТ „Завод ЗБВ і К”; код ЄДР 31959679).

Вимоги, не задоволені за від сутністю майна, вважати пога шеними.

Припинити провадження по с праві про банкрутство Товари ства з обмеженою відповідаль ністю „Гранітний кар' єр”, м . Макіївка.

Ліквідатору в триденний ст рок надати суду акт про знище ння печатки та штампу боржни ка.

Зобов' язати державного р еєстратора здійснити держав ну реєстрацію припинення юри дичної особи.

Копію цієї ухвали направит и особам, переліченим в ст. 32 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” та органу ДВС.

Суддя Чорненька І.К.

Вик Петрова Л.Є. тел. 305-67-79

Надруковано примірників - 16 :

господарському суду Донец ької області - 1,

сторонам - 15 ,

Дата ухвалення рішення19.07.2011
Оприлюднено26.07.2011
Номер документу17217784
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/135б

Ухвала від 20.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 29.11.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 23.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Заріцька А.О.

Постанова від 20.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 11.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Постанова від 28.04.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 10.04.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 07.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні