Постанова
від 27.07.2011 по справі 4/51-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПРО ВИЗНАННЯ БАНКРУТОМ

"27" липня 2011 р. Справа № 4/51-Б

Господарський суд Волин ської області /суддя Слободя н П. Р./, розглянувши клопотанн я розпорядника майна про п ерехід на процедуру ліквідац ії, голови комітету кредитор ів про призначення ліквідато ра

в справі за заявою ОСО БА_1, м. Горохів

про визнання банкрутом Горохівської районної д рукарні, м. Горохів

Встановив: кредитор - ОСОБА_1 звернувся до су ду про визнання банкрутом Г орохівської районної друк арні у зв' язку з тим, що в ост анньої існує заборгованість перед ОСОБА_1 на загальну суму 7060,78грн., боржник відсутні й за місцезнаходженням, що пі дтверджується витягом з єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємств серія АД № 028067.

Ухвалою суду від 23.06.2010 року по рушено провадження у справі № 4/51-Б про визнання банкрутом Горохівської районної дру карні, м. Горохів.

Постановою господарського суду від 06.07.2010 року визнано бан крутом Горохівську райо нну друкарню, відкрито лікві даційну процедуру, призначен о ліквідатором Корольчука Юрія Миколайовича (ліцензі я Мінекономіки України АВ № НОМЕР_1 від 23.03.2010р.).

Ухвалою суду від 15.10.2010р. поста новлено процедуру ліквідаці ї Горохівської районної друкарні в порядку ст. 52 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" - пр ипинити, і перейти до загальн их судових процедур у справі про банкрутство.

Арбітражним керуючим вжит о систему заходів щодо розпо рядженням майном боржника з метою забезпечення збережен ня та ефективного використан ня майнових активів боржника та проведення аналізу його ф інансового становища.

Діяльність боржника має яс краво виражений сезонний хар актер роботи, на ринку полігр афічних послуг жорстка конку ренція та відсутність постій ного попиту. Для забезпеченн я рентабельної діяльності бо ржника необхідні фінансові і нвестиції в розмірі, що суттє во перевищують ліквідаційну масу. Приміщення займані бор жником недоцільно використо вувати в повному об'ємі за при значенням.

Наведене вище свідчить - реа лізація наявних основних зас обів боржника (станків) призв еде до неможливості здійснюв ати господарську діяльність разом з тим реалізація об'єкт ів нерухомості заборонена Законом України "Про посилен ня захисту майна редакцій за собів масової інформації, ви давництв, книгарень, підприє мств книгорозповсюдження, тв орчих спілок" і в даному ви падку найоптимальніше реалі зувати корпоративні права на боржника.

Рухомого майна банкрута не вистачає для погашення неза доволених вимог кредиторів і погасити усю заборгованість можливо лише у випадку повер нення у власність банкрута п риміщення друкарні та авто г аражів.

20.07.2011 року розпорядником майн а погоджено процедуру та под ано до Горохівської місь кої ради заяву про скасуванн я рішення виконкому від 03.09.08 ро ку №120 про оформлення права вл асності на приміщення друкар ні за Горохівською район ною радою та відповідно про о формлення права власності на цей об'єкт нерухомості за Г орохівською районною друк арнею.

Зазначене свідчить, що відп ала необхідність у продовжен ні процедури розпорядження м айном, і відповідно необхідн о переходити до процедури лі квідації.

Відповідно до вимог п. 8 ст. 16 Закону України «Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том»прийняття рішення про зв ернення до господарського су ду з клопотанням про признач ення нового арбітражного кер уючого (розпорядника майна, к еруючого санацією, ліквідато ра) належить до компетенції к омітету кредиторів.

Рішенням комітету кредито рів від 21.07.2011 року погоджено пер ехід на процедуру ліквідації Горохівської районної д рукарні та призначення лікві датором арбітражного керуюч ого /розпорядника майна/ Ко рольчука Юрія Миколайовича (АДРЕСА_1., тел.моб.НОМЕР _2., ліцензія серія АВ №НОМЕ Р_1 від "23" березня 2010 року). Уп овноважено голову комітету к редиторів подати до господар ського суду клопотання про п ризначення ліквідатором Г орохівської районної друк арні арбітражного керуючого /розпорядника майна/ Корол ьчука Юрія Миколайовича.

Розглянувши матеріали спр ави, беручи до уваги обґрунто ваність клопотання комітету кредиторів про необхідність скорочення процедури розпор ядження майном боржника та в ідкриття ліквідаційної проц едури, суд вважає за необхідн е визнати боржника Горохі вську районну друкарню б анкрутом та відкрити відносн о нього ліквідаційну процеду ру. Ліквідатором боржника, з в рахуванням рішення комітету кредиторів від 21.07.2011р. суд вваж ає за можливе призначити Ко рольчука Ю. М., який має відпо відну ліцензію серії НОМЕР _1 від 23.03.2010р.

Керуючись ст.ст. 22, 23, 24 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", госп одарський суд,-

постановив:

1. Припинити судову процеду ру розпорядження майном борж ника Горохівської район ної друкарні, м. Горохів, вул. С окальська, 6, код 02465861.

2. Припинити повноваження р озпорядника майна боржника Горохівської районної д рукарні арбітражного керу ючого Корольчука Ю. М.

3. Визнати боржника - Гор охівську районну друкарню , м. Горохів, вул. Сокальська, 6, к од 02465861, банкрутом.

4. Ввести відносно Горохі вської районної друкарні, м . Горохів, вул. Сокальська, 6, код 02465861 процедуру банкрутства - ліквідацію у відповідност і з Законом України «Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом»строком на шість міс яців.

5. Призначити ліквідатором б оржника Горохівської ра йонної друкарні, (м. Горохів, в ул. Сокальська, 6, код 02465861) арбі тражного керуючого Корол ьчука Юрія Миколайовича (лі цензія Мінекономіки України АВ № НОМЕР_1 від 23.03.2010р.).

6. Строк виконання всіх грош ових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати стр ахових внесків на загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування, податків і збор ів (обов'язкових платежів) вва жається таким, що настав.

7. Припинити нарахування неу стойки (штрафу, пені), проценті в та інших економічних санкц ій по всіх видах заборговано сті банкрута.

8. Скасувати арешт, накладен ий на майно боржника, визнано го банкрутом, чи інші обмежен ня щодо розпорядження майном боржника. Накладення нових а рештів або інших обмежень що до розпорядження майном банк рута не допускається.

9. Встановити, що вимоги за зо бов'язаннями боржника, визна ного банкрутом, що виникли пі д час проведення процедур ба нкрутства, можуть пред'являт ися тільки в межах ліквідаці йної процедури.

10. Виконання зобов'язань бор жника, визнаного банкрутом, з дійснювати у випадках і поря дку, передбаченому Законом У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом".

11. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном.

12. Зобов' язати ліквідатора боржника опублікувати відом ості про визнання боржника б анкрутом у офіційних друкова них органах за рахунок банкр ута у п' ятиденний строк.

Відомості про визнання бор жника банкрутом повинні міст ити: найменування та інші рек візити боржника, визнаного б анкрутом; найменування госпо дарського суду, в провадженн і якого знаходиться справа п ро банкрутство; дату прийнят тя господарським судом поста нови про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційн у комісію).

Докази подачі оголошення н адати суду в строк до 08.08.2011 р.

13. Ліквідатору за резуль татами роботи подати господа рському суду звіт про свою ді яльність та ліквідаційний ба ланс.

Суддя П. Р. Слобод ян

Дата ухвалення рішення27.07.2011
Оприлюднено08.08.2011
Номер документу17317559
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/51-б

Постанова від 06.07.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 15.10.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 30.09.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 25.09.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 18.09.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 15.10.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 10.02.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні