Постанова
від 21.06.2011 по справі 4-1916/11
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 4-1916/11

П О С Т А Н О В А

іменем України

"21" червня 2011 р.суддя Ше вченківського районного суд у м. Києва Волокітіна Н.Б., розг лянувши подання старшого слі дчого з ОВС СУ ПМ ДПА України Горбатюка О.В., про проведе ння обшуку, -

в с т а н о в и в:

Старший слідчий в ОВС СУ ПМ ДПА України Горбатюк О.В. за згодою із заступнико м Генерального прокурора Укр аїни радника юстиції 2 класу Блажівського Є.М. в зв' язк у з розслідуванням криміналь ної справи, № 69-107, порушеної за ф актом заволодіння службовим и особами ДК «Укргазвидобува ння»НАК «Нафтогаз України»(к од ЄДРПОУ 30019775) чужим майном в ос обливо великих розмірах, шля хом зловживання своїм службо вим становищем та за фактом у мисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ДК «Укргазвидобування»НАК « Нафтогаз України», скоєного за попередньою змовою із нев становленими слідством особ ами, які діяли від імені ПП «Ро м Строй»(код ЄДРПОУ 35037034), за озн аками складу злочину, передб аченого ст.191 ч.5, ст.212 ч.3 КК Украї ни звернувся до суду з поданн ям про проведення обшуку в жи тловому приміщенні за адресо ю: АДРЕСА_1.

Вивчивши подання, перевіри вши матеріали кримінальної с прави, вважаю, що подання підл ягає задоволенню з наступних підстав.

Досудовим слідством встан овлено, що службові особи ДК «Укргазвидобування»НАК «На фтогаз України»у період 2010 ро ку з метою ухилення від сплат и податків в особливо велики х розмірах та заволодіння де ржавними коштами, шляхом зло вживання своїм службовим ста новищем, діючи умисно та прот иправно, вступили у попередн ю змову з невстановленими сл ідством особами, які діяли ві д імені фіктивного підприємс тва ПП «Ром-Строй».

Так, службові особи ДК «Укрг азвидобування» НАК «Нафтога з України»за попередньою змо вою з невстановленими слідст вом особами, які діяли від іме ні ПП «Ром-Строй»підписали д оговір поставки №УГВ997/11-10 п' я ти газотурбінних приводів на суму 119 767 130 грн.

Далі, службові особи ДК «Укр газвидобування»НАК «Нафтог аз України», діючи умисно, про типравно, відповідно до розр обленого злочинного плану, с прямованого на ухилення від сплати податку на додану вар тість та на заволодіння чужи м майном шляхом зловживання службовою особою своїм служб овим становищем, перерахувал и на рахунок ПП «Ром-Строй» ко шти в сумі 119 767 130,00 грн.

Допитаний у ході досудовог о слідства ОСОБА_3 (директ ор та засновник ПП «Ром-Строй »), показав, що у квітні 2010 року, у становчі та реєстраційні док ументи ПП «Ром-Строй», щодо пе ререєстрації підприємства н а його ім' я підписав за грош ову винагороду. Ніякого відн ошення до фінансово-господар ської діяльності підприємст ва ПП «Ром-Строй»не має. Ніяки х товарно-матеріальних цінно стей в адресу ДК «Укргазвидо бування»НАК «Нафтогаз Украї ни»не реалізовував.

Допитана в ході досудового слідства ОСОБА_4 (поперед ній засновник та директор ПП «Ром Строй»), заперечує факт п ідписання нею будь яких фіна нсово-господарських докумен тів з ВАТ «Мотор Січ»та ДК «Ук ргазвидобування»НАК «Нафто газ України», а також показал а, що свій ноутбук з електронн ою системою доступу до рахун ків «клієнт - банк»ПП «Ром Стр ой», ключі від неї, печатку під приємства, оригінали статутн их та реєстраційних документ ів передала громадянину ОС ОБА_6, який попередньо з нею д омовлявся про купівлю ПП «Ро м Строй»та при здійсненні пе реоформлення ПП «Ром Строй» ОСОБА_6 безпосередньо вка зав їй перереєстровувати ПП «Ром Строй»на ОСОБА_3

Проведеними оперативними заходами по справі встановле но, що оригінали фінансово-го сподарських документів, елек тронна система доступу до ра хунків «клієнт-банк»та печат ка ПП «Ром Строй», які були вик ористанні ОСОБА_6 при здій сненні фінансово-господарсь ких операцій від імені ПП «Ро м Строй», можуть знаходитись в житловому приміщенні за ад ресою: АДРЕСА_1.

Таким чином, у слідства є до статні підстави вважати, що в житловому приміщенні за адр есою: АДРЕСА_1, переховуют ься ноутбук з електронною си стемою інтернет доступу до р ахунків «клієнт - банк»ПП «Ро м Строй», ключі від системи, пе чатка, оригінали статутних, р еєстраційних та фінансово-го сподарських документів ПП «Р ом Строй», а також оригінали д окументів, печатки, штампи, кл іше інших фіктивних підприєм ств, чорнові записи та зошити , комп' ютерна техніка та гот івкові кошти здобуті злочинн им шляхом, що можуть мати силу доказів у справі, а також інші предмети, що свідчать про обс тавини вчинення злочину і ма ють значення для встановленн я істини у справі.

Згідно довідки БТІ м. Запорі жжя №29486390 від 30.03.2011 - житлове при міщення за адресою: АДРЕСА_ 1 належить на праві приватн ої власності ОСОБА_7.

Враховуючи наведене, суд пр иходить до висновку, що є підс тави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1, можуть знаходитис ь предмети, документи та речі , які можуть свідчити про обст авини вчинення злочину і маю ть значення для встановлення істини по кримінальній спра ві.

Керуючись ст. 177 КПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Дозволити старшому с лідчому з ОВС СУ ПМ ДПА Україн и провести обшук в житловому приміщенні за адресою: АДР ЕСА_1, яке належить на праві в ласності ОСОБА_7.

Постанова оскарженню не пі длягає.

Суддя:

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.06.2011
Оприлюднено11.08.2011
Номер документу17557267
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1916/11

Постанова від 23.11.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Селіванова О. О.

Постанова від 29.08.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 09.02.2012

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області

Мішин М.І.

Постанова від 18.10.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

Постанова від 11.06.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Орєхов О. І.

Постанова від 21.06.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волокітіна Н. Б.

Постанова від 01.08.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні