Ухвала
від 14.06.2011 по справі 01/1250
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

           14 червня 2011 року                                                  Справа №01/1250

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого – судді Чевгуза О.В., при секретарі Олійник І.С., за участю учасників провадження у справі:

від кредиторів: представники не з‘явилися,

від боржника: представник не з‘явився,  

від відділу державної виконавчої служби Монастирищенського районного управління юстиції: представник не з‘явився,  

керуючого санацією – Постоленка В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області заяву відділу державної виконавчої служби Монастирищенського районного управління юстиції про визнання поточним кредитором

у справі за заявою товариства з обмеженою відповідальністю “Капітал –Компані”, м. Київ

до товариства з обмеженою відповідальністю “Цибулівський цукровий завод”, смт. Цибулів, Монастирищенського району, Черкаської області

про визнання банкрутом, -                                                               

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 05 травня 2009 року порушено провадження у справі про банкрутство боржника.

          Ухвалою від 21 вересня 2009 року визнанні вимоги конкурсних кредиторів.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 07 вересня 2010 року введено процедуру санації товариства з обмеженою відповідальністю “Цибулівський цукровий завод” (вул. Леніна, 1, смт. Цибулів, Монастирищенський район, Черкаська область, код ЄДР 32256655), керуючим санацією призначено арбітражного керуючого Постоленка Володимира Олексійовича.

Ухвалою від 04 листопада 2010 року затверджено план санації товариства з обмеженою відповідальністю “Цибулівський цукровий завод”.

До суду із заявою про визнання поточним кредитором боржника звернувся відділ державної виконавчої служби Монастирищенського районного управління юстиції (далі – заявник).

Розгляд заяви призначено у судовому засіданні.

          У судове засідання представник заявника не з’явився, про причини неявки не повідомив.

          Керуючий санацією проти визнання вимог заявника заперечив, мотивуючи тим, що поточні вимоги можуть заявлятися тільки в межах ліквідаційної процедури, а відносно боржника у справі триває процедура санації.

          Заслухавши керуючого санацією, дослідивши наявні у справі докази, суд вважає вимоги заявника такими,  що не підлягають до визнання з таких правових підстав та мотивів.

          Як йдеться із заяви та встановлено у судовому засіданні державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Монастирищенського районного управління юстиції були прийняті наступні постанови про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю “Цибулівський цукровий завод” виконавчого збору: 15 квітня 2009 року на суму 4481,87 грн., 20 жовтня 2008 року на суму 499386,31 грн. та 294543,01 грн., 30 червня 2009 року на суму 1043,46 грн., 25 лютого 2009 року на суму 16906,47 грн. та 2770,88 грн., 12 грудня 2008 року на суму 13470,04 грн., 26 листопада 2007 року на суму 45589,42 грн., всього на суму 878191 грн. 46 коп. Однак, заявник у заяві просить визнати відділ державної виконавчої служби Монастирищенського районного управління юстиції поточним кредитором боржника на суму 866518 грн. 43 коп.  

Таким чином із заяви, яка надійшла до суду 26 травня 2011 року, вбачається, що вимоги заявника на суму 877148 грн. до боржника виникли до порушення провадження у справі про банкрутство і за своєю правовою природою являються конкурсними вимогами, вимоги на суму 1043 грн. 46 коп.  –після порушення провадження у справі про банкрутство та можуть заявлятися тільки протягом строку ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 14 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі – Закон)  конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов’язані  подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

          Боржник разом з розпорядником майна за наслідками розгляду зазначених вимог повністю або частково визнає їх або відхиляє, з обґрунтуванням підстав відхилення, про що розпорядник майна повідомляє письмово заявників і господарський суд.

          Відповідно до ч. 2 ст. 15 Закону у попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

          За результатами розгляду господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначається розмір визнаних судом вимог кредиторів, які включаються розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, та призначається дата проведення зборів кредиторів.

          Реєстр вимог кредиторів повинен включати усі визнані судом вимоги кредиторів.

          У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов’язаннями чи зобов’язаннями  щодо сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов’язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов’язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені).

Ухвалою попереднього засідання від 21 вересня 2009 року господарським судом визнані вимоги конкурсних кредиторів та встановлено, що вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення  30-денного строку  після опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство боржника, або не заявлені взагалі не розглядаються і вважаються погашеними.

Вимоги заявника у встановлений Законом строк до суду не надходили і судом не розглядались.

Відповідно до ст. 1 Закону кредитор –юридична або фізична особа, яка має у встановленому порядку підтверджені документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника, щодо виплати заборгованості із заробітної плати працівникам боржника, а також органи державної податкової служби та інші державні органи, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, податків і зборів (обов’язкових платежів). Конкурсні кредитори –кредитори за вимогами до боржника, які виникли до порушення провадження у справі про банкрутство та вимоги яких не забезпечені заставою майна боржника. До конкурсних кредиторів відносяться також кредитори, вимоги яких до боржника виникли внаслідок правонаступництва за умови виникнення таких вимог до порушення провадження у справі про банкрутство. Поточні кредитори –кредитори з вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство.

Таким чином, вимоги заявника на суму 877148 грн. за своєю правовою природою являються конкурсними вимогами та оскільки протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство заявник не подав до господарського суду письмову заяву з вимогами до боржника, ці вимоги являються погашеними.

Вимоги заявника на суму 1043 грн. 46 коп., які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство, за своєю правовою природою являються поточними вимогами.

Відповідно до ст. 23 Закону з моменту публікації відомостей про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури поточні кредитори, вимоги яких виникли після порушення провадження у справі про банкрутство (у процедурах розпорядження майном, санації та ліквідації) зобов’язані заявити їх ліквідатору та до господарського суду протягом строку ліквідаційної процедури.

Оскільки в даній справі триває процедура санації і ліквідація банкрута не застосовувалась, кредитори не вправі подавати до суду заяви про визнання їх поточними кредиторами.

На підставі зазначеного, керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 14, 23  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд -

УХВАЛИВ:

У визнанні вимог відділу державної виконавчої служби Монастирищенського районного управління юстиції до товариства з обмеженою відповідальністю “Цибулівський цукровий завод” на загальну суму 866518 грн. 43 коп.  відмовити.

СУДДЯ                                                                         О.В. Чевгуз

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення14.06.2011
Оприлюднено23.08.2011
Номер документу17777643
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/1250

Ухвала від 06.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 08.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 19.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Постанова від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 01.06.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 30.03.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні