Постанова
від 16.06.2011 по справі 01/1250
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКА СЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"16" червня 2011 р. Справа № 01/1250

Господарський суд Черкас ької області у складі: голову ючого судді Чевгуза О.В., із се кретарем Олійник І.С, за участ ю представників:

від інвестора: ОСОБА_1 т а ОСОБА_2 - представники за довіреностями від товарис тва з обмеженою відповідальн істю “ПАНДА”,

керуючого санацією - По столенка В.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Черкас и клопотання керуючого санац ією про визнання боржника ба нкрутом, введення процедури ліквідації та призначення лі квідатора

у справі за заявою товарист ва з обмеженою відповідальні стю “Капітал - Компані”, м. Ки їв

до товариства з обмеженою в ідповідальністю “Цибулівсь кий цукровий завод”, смт. Цибу лів, Монастирищенського райо ну, Черкаської області

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 05 травня 2009 року порушено пров адження у справі про банкрут ство товариства з обмеженою відповідальністю “Цибулівс ький цукровий завод” (вул. Лен іна, 1, смт. Цибулів, Монастирищ енський район, Черкаська обл асть, код ЄДР 32256655).

Ухвалою суду від 07 вересня 201 0 року введено процедуру сана ції боржника, керуючим санац ією призначено арбітражного керуючого Постоленка Воло димира Олексійовича.

Ухвалою суду від 04 листопад а 2010 року затверджено план сан ації товариства з обмеженою відповідальністю “Цибулівс ький цукровий завод”.

До суду з клопотання м про оголошення боржника ба нкрутом та введення процедур и ліквідації звернувся керую чий санацією.

Розгляд клопотання призн ачено у судовому засіданні.

Представники інвестора та керуючий санацією у судовом у засіданні клопотання підтр имали у повному обсязі.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши доводи предст авників інвестора та керуючо го санацією, суд вважає за нео бхідне клопотання останньог о задовольнити, з огляду на на ступне.

Керуючим санацією комітет у кредиторів надано звіт, від повідно до якого за період з л истопада 2010 року по червень 2011 р оку інвестором - товариство м з обмеженою відповідальні стю “ПАНДА” повністю виконан о, затверджений ухвалою суду від 04 листопада 2010 року та схва лений комітетом кредиторів 2 1 жовтня 2010 року, план санації: п огашено вимоги конкурсних кр едиторів, виплачено заробітн у плату працівникам, сплачен о витрати, пов' язані з проце дурою санації, та вніс пропоз ицію про введення процедури ліквідації боржника, оскільк и майнових активів останньог о недостатнього для здійснен ня господарської діяльності .

За результатами розгляду з віту керуючого санацією комі тет кредиторів на зборах (про токол зборів комітету кредит орів №4 від 07 червня 2011 року) прий няв рішення про дострокове п рипинення процедури санації і відкриття ліквідаційної п роцедури, покладення обов' язків ліквідатора на керуючо го санацією.

Відповідно до ст. 21 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або в изнання його банкрутом” (да лі - Закон) за п' ятнадцять д нів до закінчення санації, а т акож за наявності підстав дл я дострокового припинення са нації керуючий санацією зобо в' язаний надати комітету кр едиторів письмовий звіт і по відомити членів комітету кре диторів про час і місце прове дення засідання комітету кре диторів.

Звіт керуючого санацією ма є містити:

баланс боржника на останню звітну дату;

рахунок прибутків і збиткі в боржника;

відомості про наявність у б оржника грошових коштів, які можуть бути спрямовані на за доволення вимог кредиторів б оржника;

відомості про дебіторську заборгованість боржника на дату подання звіту та про нер еалізовані права вимоги борж ника;

відомості про стан кредито рської заборгованості боржн ика на дату подання звіту;

До звіту керуючого санаціє ю додаються докази задоволен ня вимог конкурсних кредитор ів згідно з реєстром.

Одночасно із звітом керуюч ий санацією вносить до коміт ету кредиторів одну з пропоз ицій:

про прийняття рішення про д острокове припинення процед ури санації у зв' язку з відн овленням платоспроможності боржника;

про прийняття рішення щодо припинення процедури санаці ї і укладення мирової угоди;

про звернення до господарс ького суду з клопотанням про продовження процедури санац ії;

про звернення до господарс ького суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури.

Звіт керуючого санацією ма є бути розглянутий комітетом кредиторів не пізніше десят и днів від дати його надходже ння.

За наслідками розгляду зві ту керуючого санацією коміте т кредиторів приймає рішення про звернення до господарсь кого суду з клопотанням щодо :

припинення процедури сана ції у зв' язку з виконанням п лану санації і відновленням платоспроможності боржника ;

продовження встановленого строку процедури санації;

припинення процедури сана ції, визнання боржника банкр утом і відкриття ліквідаційн ої процедури;

припинення процедури сана ції і укладення мирової угод и.

У разі виникнення обставин , що є підставою для припиненн я процедури санації, комітет кредиторів може прийняти ві дповідне рішення за відсутно сті звіту керуючого санацією .

Якщо комітетом кредиторів не прийнято жодне з цих рішен ь або таке рішення не подано в господарський суд протягом п'ятнадцяти днів з дня закінч ення санації чи виникнення п ідстав для її дострокового п рипинення, господарський суд розглядає питання про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури в порядку, передбаченому цим Законом.

Звіт керуючого санацією, ро зглянутий комітетом кредито рів, і протокол засідання ком ітету кредиторів направляют ься в господарський суд не пі зніше п' яти днів після дати проведення засідання коміте ту кредиторів.

До звіту керуючого санаціє ю додаються реєстр вимог кре диторів і, за наявності, скар ги кредиторів, які голосувал и проти прийнятого комітетом кредиторів рішення або не бр али участі в голосуванні.

Звіт керуючого санацією та скарги кредиторів розглядаю ться на засіданні господарсь кого суду. Про час і місце розг ляду повідомляються керуючи й санацією та кредитори, які п одали скарги.

Якщо комітет кредиторів пр ийняв рішення про припинення процедури санації у зв' язк у з виконанням плану санації і відновленням платоспромож ності боржника, звіт керуючо го санацією підлягає затверд женню господарським судом, я кщо інше не передбачено цим З аконом.

У разі встановлення господ арським судом обґрунтованос ті скарг кредиторів господар ський суд може відмовити у за твердженні звіту керуючого с анацією.

Про затвердження звіту кер уючого санацією або про відм ову в затвердженні зазначено го звіту, чи про продовження с анації, або про затвердження мирової угоди виноситься ух вала, яка може бути оскаржена у встановленому порядку.

Якщо розрахунки з кредитор ами не проведено у строки, пер едбачені планом санації, гос подарський суд у разі відсут ності клопотання комітету кр едиторів про продовження тер мінів, передбачених планом с анації, і внесення відповідн их змін до плану санації визн ає боржника банкрутом і відк риває ліквідаційну процедур у.

Розрахунки з кредиторами, в имоги яких включені до реєст ру, проводяться керуючим сан ацією починаючи з дати, зазна ченої у затвердженому господ арським судом плану санації, в порядку черговості, устано вленому статтею 31 цього Закон у.

Суд, приймаючи до уваги, що комітетом кредиторів прийня то рішення про припинення пр оцедури санації, визнання бо ржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, ск арг не надходило, вважає за не обхідне на підставі ст. 22 Зако ну визнати боржника банкруто м, відкрити ліквідаційну про цедуру та задовольнити клопо тання комітету кредиторів пр о призначення ліквідатором б оржника арбітражного керуюч ого Постоленка Володимира Олексійовича.

Згідно з абз. 4 ст. 1 Закону суб ' єкт господарської діяльно сті може бути визнаний банкр утом тільки в разі встановле ння господарським судом його неспроможності відновити св ою платоспроможність та задо вольнити визнані судом вимог и кредиторів не інакше як чер ез застосування ліквідаційн ої процедури.

На підставі зазначеного, ке руючись ст.ст. 16, 21, 22 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або виз нання його банкрутом”, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з обмеженою відповідальністю “Цибулівський цукровий заво д” (вул. Леніна, 1, смт. Цибулів, М онастирищенський район, Черк аська область, код ЄДР 32256655) банк рутом.

Відкрити ліквідаційну пр оцедуру.

Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відп овідальністю “Цибулівський цукровий завод” арбітражног о керуючого Постоленка Вол одимира Олексійовича (ліце нзія серії НОМЕР_1 від 29 бер езня 2010 року), який мешкає за ад ресою: АДРЕСА_1.

Скасувати арешт, накладени й на все майно боржника ухвал ою суду від 05 травня 2009 року.

Копію постанови направити сторонам, ліквідатору, секто ру з питань банкрутства в Чер каській області, державному реєстратору Монастирищенсь кої районної державної адмін істрації, відділу державної виконавчої служби Монастири щенського районного управлі ння юстиції.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го господарського суду.

Суддя О .В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення16.06.2011
Оприлюднено23.08.2011
Номер документу17777652
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/1250

Ухвала від 06.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 08.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 19.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Постанова від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 01.06.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 30.03.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні