Рішення
від 19.07.2011 по справі 4/276
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 4/276 19.07.11

За позовом Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Футбольний клуб «Дінамо»Київ»

До Управління з матеріально-т ехнічного забезпечення спор тивних послуг «Укрспортзабе зпечення»Міністерства Укра їни у справах сім' ї, молоді т а спорту

Про стягнення 431 600,00 грн.

С уддя Борисенко І.І.

Представники:

Від позивача ОСОБА _1 - за дов.

Від відповідача Кач инський С.О.- нач. управління

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до суд у з позовом про стягнення з ві дповідача - Управління з мат еріально-технічного забезпе чення спортивних послуг «Укр спортзабезпечення»Міністе рства України у справах сім' ї, молоді та спорту 431 600,00 грн. за боргованості за договором п ро закупівлю № 836 від 30.09.2009р.

Відповідач в судовому засі данні 19.07.2011р. позовну суму визна в у повному обсязі, про що зазн ачив у письмовому відзиві на позовну заяву від 19.07.2011р.

Розглянувши надані учасни ками судового процесу докуме нти і матеріали, заслухавши п ояснення представників стор ін, з' ясувавши обставини, на яких ґрунтуються позовні ви моги і заперечення проти поз ову, об' єктивно оцінивши в с укупності докази, які мають з начення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Гос подарський суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

30.09.2009р. між Товариством з об меженою відповідальністю «Ф утбольний клуб «Дінамо»Київ »та Управлінням з матеріальн о-технічного забезпечення сп ортивних послуг «Укрспортза безпечення»Міністерства Ук раїни у справах сім' ї, молод і та спорту було укладено дог овір про закупівлю № 836.

Відповідно до п.1.1., п. 2.2 догов ору про закупівлю, виконавец ь (Позивач) зобов'язався нада ти послуги з експлуатації сп ортивних споруд, харчування та проживання для участі нац іональної збірної компанії У країни з футболу у кваліфіка ційному матчі чемпіонату сві ту Україна- Андора, а Замовник (Відповідач) зобов'язався опл атити послуги за цінами, зазн аченими в Додатку №1 до цього Д оговору, який є його невід' є мною частиною.

Відповідно до п.1.4 договору п ослуги надаються 4-5 вересня 2009р ., що визначено наказами Мініс терства України у справах сі м' ї, молоді та спорту №2757 від 0 3.08.2009р. та передбачено затвердж еним кошторисом.

Пунктом 2.1 договору сторона ми визначена загальна ціна д оговору, яка становить 431 600,00грн ., у тому числі ПДВ 71 933,33грн.

Згідно п. 2.2 розрахунки за цим договором Замовник здійснює після виділення Міністерств у коштів Стабілізаційного фо нду для виконання заходів Де ржавної цільової програми пі дготовки та проведення фінал ьної частини чемпіонату Євро пи 2012року з футболу у безготів ковій формі протягом 30 календ арних днів після підписання акту здачі-приймання послуг шляхом перерахування Замовн иком грошових коштів у націо нальній грошовій одиниці на банківський рахунок Виконав ця на підставі рахунків-факт ур.

Відповідно до п.2.3 договору н адання послуг має бути підтв ерджене актами здачі-прийман ня наданих послуг, які склада ються та підписуються сторон ами протягом 5 робочих днів, пі сля підписання договору.

Пунктом 2.4 договору визначе но, що послуги вважаються над аними після підписання акта- здачі-приймання наданих посл уг Замовником.

Відповідно до п.5.1 договору, д аний договір набуває чинност і з моменту його підписання і діє до 04.10.2009р., а в частині розрах унків - до повного виконанн я Сторонами взятих на себе зо бов' язань згідно з умовами даного Договору.

Позивач виконав свої зобо в' язання за договором належ ним чином, повністю та вчасно . Послуги були надані у строки 4-5 вересня 2009р., як і передбачено у Договорі, що підтверджуєть ся відповідними документами , а саме Актом здачі-приймання наданих послуг від 07.10.09р, який б ув складений та підписаний о бома сторонами договору.

Відповідач свої зобов' яз ання в частині оплати вищеза значених послуг не виконав, ч им порушив п.3.3.1 договору про за купівлю № 836 від 30.09.2009р..

Оцінюючи наявні в матеріал ах справи документи та дослі джуючи в судовому засіданні докази, Господарський суд вв ажає позовні вимоги обґрунто ваними та такими, що підлягаю ть задоволенню з наступних п ідстав:

За своєю правовою природою укладений між сторонами дог овір є договором про надання послуг.

Згідно зі ст. 901 ЦК України за договором про надання послу г одна сторона - (виконавець ) зобов' язується за завданн ями другої сторони (замовник а) надати послугу, яка спожива ється в процесі вчинення пев ної дії або здійснення певно ї діяльності, а замовник зобо в' язується оплатити викона вцеві зазначену послугу, якщ о інше не встановлено догово ром.

Позивач виконав свої зобов ' язання за договором належн им чином, повністю та вчасно. П ослуги були надані у строки 4-5 вересня 2009р., що підтверджуєть ся відповідними документами , а саме Актом здачі-приймання наданих послуг від 07.10.09р.

Тобто, послуги за вказаним А ктом було надано у повному об сязі, про що свідчать підписи уповноважених осіб позивача та відповідача, належним чин ом засвідчена копія якого мі ститься у матеріалах справи.

Таким чином, факт надання по слуг позивачем та його прийн яття відповідачем вважаєтьс я судом доведеним.

Згідно зі ст. 903 ЦК України в изначена плата за договором про надання послуг.

Відповідно до ч.1 ст. 903 ЦК Укра їни, якщо договором передбач ено надання послуг за плату, з амовник зобов' язаний оплат ити надану йому послугу в роз мірі, у строки та в порядку, що встановлені договором.

Частиною 2. ст. 903 ЦК України в изначено, якщо неможливість виконати договір виникла з в ини замовника, він зобов' яз аний виплатити виконавцеві п лату в повному обсязі, якщо ін ше не встановлено договором або законом.

Пунктом 1.2 договору Замовни к зобов' язався оплатити пос луги за ціною зазначеною в п. 2 .1. договору 431 600,00грн.

Відповідно до п. 2.2 договору розрахунки за цим договором Замовник здійснює у безготі вковій формі протягом 30 кален дарних днів після підписання акту здачі-приймання послуг шляхом перерахування Замовн иком грошових коштів у націо нальній грошовій одиниці на банківський рахунок Виконав ця на підставі рахунків-факт ур.

Акт здачі-приймання надан их послуг від 07.10.09р. був складен ий та підписаний обома сторо нами договору. Тобто, строки о плати визначені сторонами в договорі настали.

Матеріали справи свідчать , що відповідачем не сплачено суму боргу за надані послуги у розмірі 431 600,00 грн.

Статтею 525 Цивільного кодек су України встановлено, що од ностороння відмова від зобов 'язання або одностороння змі на його умов не допускається , якщо інше не встановлено дог овором або законом.

Відповідно до ст. 526 Цивільно го кодексу України зобов'яза ння має виконуватися - належн им чином відповідно до умов д оговору та вимог цього Кодек су, інших актів цивільного за конодавства, а за відсутност і таких умов та вимог - відпові дно до звичаїв ділового обор оту або інших вимог, що звичай но ставляться. Відповід но до ст. 193 Господарського код ексу України суб'єкти господ арювання та інші учасники го сподарських відносин повинн і виконувати господарські зо бов'язання належним чином та відповідно до закону, інших п равових актів, договору.

Відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 193 Го сподарського кодексу Україн и, суб' єкти господарювання та інші учасники господарськ их відносин повинні виконува ти господарські зобов' язан ня належним чином відповідно до закону, інших правових акт ів, договорів, а за відсутност і конкретних вимог щодо вико нання зобов' язання - відпо відно до вимог, що у певних умо вах звичайно ставляться.

Частиною 2 ст. 193 Господарсько го кодексу України, кожна сто рона повинна вжити усіх захо дів, необхідних для неналежн ого виконання нею зобов' яза нь, враховуючи інтереси друг ої сторони та забезпечення з агальногосподарського інте ресу. Порушення зобов' язань є підставою для застосуванн я господарських санкцій, пер едбачених цим кодексом, інши ми законами або договором.

Факт наявності боргу у Відп овідача за договором про зак упівлю від 30.09.2009р. за № 836 у сумі 431 60 0,00 грн. Позивачем належним чин ом доведений, документально підтверджений і Відповідаче м визнаний, і тому ця сума має бути стягнута з відповідача.

Відповідно до ст. 33 ГПК Украї ни, кожна сторона повинна дов ести ті обставини, на які вона посилається як на підставу с воїх вимог чи заперечень.

Відповідно до ст. 34 Господар ського процесуального кодек су України, Господарський су д приймає тільки ті докази, як і мають значення для справи. О бставини справи, які відпові дно до законодавства повинні бути підтверджені певними з асобами доказування, не можу ть підтверджуватись іншими з асобами доказування.

Виходячи з вищенаведених н орм закону, відповідачем нал ежним чином протягом розгляд у справи не було надано належ них доказів по справі на спро стування позовних вимог в ча стині стягнення 431 600,00 грн. основ ного боргу.

В судовому засіданні, допус тимими доказами, які знаходя ться в матеріалах справи поз ивач довів, що його позовні ви моги є обґрунтованими та під лягають задоволенню у повном у обсязі.

Витрати по оплаті держмита та інформаційно-технічного забезпечення судового проце су, згідно ст. 49 ГПК України пок ладаються на відповідача.

Керуючись ст. 49, ст.ст. 82-85 ГПК Ук раїни, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити повн істю.

Стягнути з Управління з мат еріально-технічного забезпе чення спортивних послуг «Укр спортзабезпечення»Міністе рства України у справах сім' ї, молоді та спорту (010010, м. Київ, Е спланадна, 30-Б, код ЄДРПОУ 03767831) на користь Товариства з обмеже ною відповідальністю «Футбо льний клуб «Дінамо»Київ»(01001, м . Київ, вул. Грушевського, 3, код ЄДРПОУ 00305981) 431 600,00 грн. основного боргу, 4 316 грн. 00 коп. державного мита та 236 грн. 00коп. витрат на ін формаційно-технічне забезпе чення судового процесу.

Наказ видати відповідно до ст. 116 ГПК України.

Рішення набирає законної с или в порядку, встановленому ст. 85 Господарського процесуа льного кодексу України.

Рішення може бути оскаржен е в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст. 93 Госп одарського процесуального к одексу України.

Суддя І.І.Борис енко

Повне рішення складе но: 20.07.2011р.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.07.2011
Оприлюднено26.08.2011
Номер документу17853511
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/276

Ухвала від 24.07.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Ухвала від 13.07.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Ухвала від 20.06.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Постанова від 28.12.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Чернота Л.Ф.

Судовий наказ від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 06.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вовк П.В.

Рішення від 13.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Рішення від 19.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Рішення від 21.03.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Марченко О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні