Ухвала
від 12.07.2011 по справі 28/115-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

28/115-б

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98


УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ

У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

12.07.11 Справа № 28/115-б.

за заявою   державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва

до                    державного підприємства "Київський виноробний завод" (код 32980874)

про                     визнання банкрутом

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податкова інспекція у Печерському районі м. Києва звернулась до господарського суду міста Києва з заявою про визнання банкрутом державного підприємства "Київський виноробний завод", з урахуванням приписів ст. 1, 3-14 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

        Ухвалою господарського суду міста Києва від 20.05.2011 № 05-5-15/5288 заяву про порушення справи про банкрутство було повернуто заявнику без розгляду (суддя Хоменко М.Г.).

        Державна податкова інспекція у Печерському районі м. Києва не погодившись із зазначеною ухвалою, звернулась до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою в якій просила скасувати ухвалу господарського суду міста Києва від 20.05.2011 та передати на розгляд до суду першої інстанції.

         Постановою Київського апеляційного господарського суду від 29.06.2011 апеляційну скаргу державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва задоволено, ухвалу господарського суду м. Києва від 20.05.2011 № 05-5-15/5288 скасовано, а заяву про порушення провадження у справі про банкрутство і додані до неї документи передано на розгляд до господарського суду міста Києва.

         08.07.2011 згідно автоматизованої системи документообігу матеріали справи № 05-5-15/5288 були передані для розгляду судді Копитовій О.С.

Керуючись ст. ст. 1, 3-14 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом”, ст.ст.64, 65, 86 ГПК України, -

 УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву до розгляду, порушити провадження у справі та присвоїти їй № 28/115-б.

2. Підготовче засідання суду призначити на 09.08.11  о 11:20 Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва в залі судових засідань № 29. Викликати для участі у засіданні представників заявника та боржника.

3. Зобов'язати:

Заявника надати суду: докази від державного органу реєстрації боржника про юридичну адресу боржника, докази про внесення державним реєстратором до Єдиного державного реєстру запису про порушення провадження у справі про банкрутство відповідно до  п 1 ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців"; докази на уповноваження особи, яка підписала заяву про порушення провадження у справі про банкрутство (установчі документи заявника, або законодавчий акт, яким визначено повноваження цієї особи).

   Крім того, зобов'язати заявника надати суду письмові пояснення з доданням відповідних доказів на підтвердження зазначених у заяві про визнання боржника банкрутом обставин, а саме невиконання боржником зазначених рішень та неперерахування заборгованості.

        

Боржника надати суду: відзив, установчі документи, статут підприємства, довідку від державного реєстратора про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України станом на день розгляду справи, належним чином засвідчену довіреність представника в матеріали справи.

4. З моменту порушення провадження у справі ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника, відповідно до ст. 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Зупинити виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів, строк виконання яких настав до введення мораторію).

Зупинити заходи спрямовані на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до прийняття рішення проведення мораторію.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів не поширюється на виплату заробітної плати, аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян, авторської винагороди, а також на задоволення вимог кредиторів, що виникли у зв'язку з зобов'язаннями боржника в процедурах розпорядження майном боржника та санації.

Мораторій діє на весь час провадження справи про банкрутство.

5. Заборонити посадовим особам боржника вчиняти дії щодо відчуження майна, реорганізації чи ліквідації юридичної особи укладення угод про зазначене з іншими суб'єктами підприємницької діяльності.

Заборонити посадовим особам боржника або власнику його майна чи уповноваженому ним органу або іншим особам вчиняти певні дії щодо майнових активів боржника.

6. Ввести процедуру розпорядження майном боржника.

7. Зобов'язати Державного реєстратора за місцем знаходження боржника внести до Єдиного державного реєстру запис про порушення провадження у справі про банкрутство боржника відповідно до частини 1 статті 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", про внесення запису повідомити суд у десятиденний термін з моменту винесення судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство.

Також, зобов'язати Державного реєстратора за місцем знаходження боржника надати суду інформацію щодо наявності в Єдиному державному реєстрі відомостей про знаходження  (незнаходження ) керівних органів боржника за адресою реєстрації. В разі наявності інформації про відсутність керівних органів боржника за адресою реєстрації внести відповідні відомості до Єдиного  державного реєстру та надати суду витяг з Єдиного державного реєстру  на підтвердження вчинення зазначених дій.

Крім того, надати суду копії установчих документів боржника, відомості щодо внесення змін до установчих документів та проведення державним реєстратором відповідних реєстраційних дій в Єдиному державному реєстрі.

Уповноважити заявника на одержання відповідних відомостей від Державного реєстратора на підставі ухвали про порушення провадження у справі для надання у судовому засіданні.

8. Зобов'язати державну податкову інспекцію за місцем знаходження боржника  у семиденний термін поінформувати господарський суд про підприємницьку діяльність боржника, зокрема, щодо останньої дати подання боржником документів бухгалтерської звітності та податкових декларацій, а також відомості щодо зміни адреси боржника; надати відомості про відкриття та закриття боржником рахунків у банківських установах; відомості щодо наявності/відсутності у боржника заборгованості по податкам, зборам та обов'язковим платежам. У випадках припинення підприємницької діяльності, зазначити про це в інформації, що подається. Також, повідомити суд про наявність інформації щодо підтвердження знаходження керівних органів боржника за адресою реєстрації, зокрема зазначити чи здійснювались посадовими особами податкового органу заходи щодо пошуку боржника та чи призвели ці заходи до відповідних результатів. В разі наявності зазначеної інформації надати суду підтверджуючі документи, зокрема акти  складені співробітниками податкового органу, тощо.

9. Зобов'язати управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва у семиденний термін надати суду відомості щодо звітності боржника за останній рік та наявності у боржника заборгованості по заробітній платі.

10. Зобов'язати Головне управління статистики у м. Києві надати суду відомості про подання боржником звітності на повідомити суд про дату подання останньої звітності.

11. Направити Державному департаменту з питань банкрутства (03150, м. Київ, вул. Любченка, 15) ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство для погодження кандидатури арбітражного керуючого, який може виконувати обов'язки розпорядника майна державного підприємства "Київський виноробний завод", при веденні справи про банкрутство № 28/115-б.

        12. Залучити Державний департамент з питань банкрутства у якості учасника процесу.

13. Копію ухвали направити:

-  заявнику (рекомендованим листом);

- боржнику (рекомендованим листом);

- Міністерству аграрної політики та продовольства України;

- установі банку боржника;

- управлінню Пенсійного фонду України за місцем знаходження боржника;

- Головному управлінню статистики у м. Києві, (м. Київ, вул. Тургенівська, 71);

-  Київському управлінню з питань банкрутства, м. Київ, вул. Любченка, 15;

-  державній виконавчій службі за місцем знаходження боржника;

-  державній податковій інспекції за місцем знаходження боржника;

- державному реєстратору за місцем знаходження боржника для виконання (рекомендованим листом);

- Прокуратурі за місцезнаходженням боржника;

- Державній податковій адміністрації у місті Києві (м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19), (Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА в м. Києві).

      Суддя                                                                                                         О.С. Копитова

Дата ухвалення рішення12.07.2011
Оприлюднено26.08.2011
Номер документу17854293
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/115-б

Постанова від 21.09.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 09.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Постанова від 10.06.2008

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 14.05.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні