Ухвала
від 29.08.2011 по справі 6-60/2011
СЛОВ’ЯНОСЕРБСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                                                                             Справа № 6-60/2011

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" серпня 2011 р.                         Слов`яносербський районний суд в складі:

головуючого  судді                                       Кобзій Т.І.

при секретарі                                                 Бондаренко Г.Я.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в сел. Слов`яносербськ  справу за заявою ОСОБА_1 про  розстрочку виконання рішення суду,

ВСТАНОВИВ:

             ОСОБА_1 звернувся до суду з цією заявою, посилаючись на ту обставину, що  рішенням Слов`яносербського районного суду від 13 жовтня 2009 року з  нього стягнено на користь  Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Первомайської міської ради на відшкодування матеріальної шкоди 24402 грн. та судові витрати за проведення товарознавчого  дослідження 420 грн., повернення витрат за проведення судової автотехнічної експертизи 985,32 грн., судового збору в сумі 244,02 грн., витрат на інформаційно-технічне забезпечення суду в сумі 30 грн... Після вступу рішення суду до законної сили було видано  виконавчий лист, який направлено на виконання до ВДВС Слов`яносербського районного управління юстиції, де відкрито виконавче провадження. По виконавчому провадженню було накладено арешт на автомобіль  «ЗАЗ-110307»2005 року випуску та вилучено технічний паспорт на автомобіль. Посилаючись на те, що він на даний час ніде не працює, має хронічне захворювання, основним джерелом його доходу був автомобіль, оскільки він займався приватним підвозом, заявник просив дати йому можливість заробляти кошти шляхом зняття арешту з автомобіля та розстрочити виконання рішення суду шляхом сплати щомісячно по 1000 грн. до повної сплати суми стягнення.   

          В судовому засіданні ОСОБА_1 підтримав свої вимоги.

          Представник Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Первомайської міської ради з заявою не згодна, суду показала, що за час після винесення рішення суду, і  навіть після відкриття виконавчого провадження до сьогодні боржником не сплачено на відшкодування шкоди жодної суми, і за умови сплати по 1000 грн. на місяць на погашення всієї суми піде більше 2 років, з чим підприємство не згодне.

Представник  відділу державної виконавчої служби суду показала, що боржник ухиляється від виконання рішення суду, в липні 2010 року було відкрито провадження по виконавчому листу, на пропозицію про добровільне погашення боргу жодної відповіді не надійшло,  до цього часу боржником не сплачено сум на відшкодування шкоди, арешт  на автомобіль було накладено 27 квітня 2011 року, на даний час для оцінки автомобіля залучено експерта, стягувачу запропоновано оплатити вартість оцінки, після чого автомобіль буде реалізовано для стягнення сум    боргу.  Для винесення дозволу на розстрочку жодних підстав не має..

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення сторін, суд вважає, що заява не підлягає задоволенню, оскільки у відповідності зі ст..373 ЦПК України суд у виняткових випадках, за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім`ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо, тощо), може  відстрочити або розстрочити виконання рішення, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення суду. В судовому засіданні встановлено, що постановою про відкриття виконавчого провадження від 26.07.2010 року ВП №21087716 головним державним виконавцем було   запропоновано боржнику в строк до 02.08.2010 року добровільно виконати рішення суду про стягнення суми боргу. Проте, добровільно сума шкоди боржником не сплачена. Жодної суми  до теперішнього часу не сплачено на користь стягувача. Причини, на які боржник посилається, як на підставу для розстрочки виконання рішення суду, не є винятковими та такими, які згідно закону можуть бути підставою для розстрочки виконання рішення.  Суд не вбачає виняткових обставин, які  ускладнюють виконання рішення суду від 13.10.2009 року, та які потребують  розстрочки виконання рішення суду.

          На підставі викладеного, керуючись  Законом України „Про виконавче провадження”, ст.ст. 373,210,293 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

 Відмовити ОСОБА_1 в заяві про розстрочку виконання рішення суду за безпідставністю.  

   Ухвалу може бути оскаржено в апеляційний суд Луганської області.                                                                 Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом 5 днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу суду було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5  днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                            Кобзій Т.І.

СудСлов’яносербський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення29.08.2011
Оприлюднено27.09.2011
Номер документу17957360
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-60/2011

Ухвала від 29.07.2011

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Ухвала від 16.01.2012

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 14.09.2011

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Федитник І. Д.

Ухвала від 19.12.2011

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Білецька В. І.

Ухвала від 29.08.2011

Цивільне

Слов’яносербський районний суд Луганської області

Кобзій Т. І.

Ухвала від 03.08.2011

Цивільне

Бахчисарайський районний суд Автономної Республіки Крим

Большаков Ю. М.

Ухвала від 21.07.2011

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Труханович В. В.

Ухвала від 01.06.2011

Цивільне

Балаклавський районний суд міста Севастополя

Шкірай М. І.

Ухвала від 24.05.2011

Цивільне

Первомайський міський суд Луганської області

Русанова Т. Т.

Ухвала від 05.05.2011

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Вінер Е. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні