Постанова
від 17.08.2011 по справі 14/355-10
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

14/355-10

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.08.2011 року                                    Справа №  14/355-10

Дніпропетровський апеляційний господарський суд у складі колегії  суддів:

головуючого судді  Чимбар Л.О,  (доповідача),

суддів: Пруднікова В.В., Орєшкіної Е.В.,

при секретарі судового засідання:  Манчік О.О.,

представники сторін в судове засідання не з'явилися, повідомлені належним чином,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву публічного акціонерного товариства по газифікації та газопостачанню “Дніпропетровськгаз”,                            м. Дніпропетровськ  у справі №14/355-10

за позовом: публічного акціонерного товариства по газифікації та газопостачанню “Дніпропетровськгаз”, м. Дніпропетровськ  

до відкритого акціонерного товариства “Енергопостачальна компанія “Дніпрообленерго”, м. Дніпропетровськ

про стягнення 15613грн.52коп.,  

ВСТАНОВИВ:

В листопаді 2010р. публічне акціонерне товариство по газифікації та газопостачанню "Дніпропетровськгаз" звернулося до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до відкритого акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Дніпрообленерго" про стягнення заборгованості в сумі 15613грн.52коп. та судових витрат.

      Рішенням  господарського суду Дніпропетровської області від 28.12.2010р. у справі  № 14/355-10 (суддя –Панна С.П.) в задоволенні позовних вимог відмовлено.  

Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 06.04.2011 року рішення  господарського суду Дніпропетровської області від 28.12.2010 року скасовано. Позов задоволено. Стягнуто з відкритого акціонерного товариства “Енергопостачальна компанія “Дніпрообленерго”,              м. Дніпропетровськ на користь публічного акціонерного товариства по газифікації та газопостачанню “Дніпропетровськгаз”, м. Дніпропетровськ заборгованість в сумі 15 613 грн. 52 коп. і судові витрати по сплаті державного мита 156 грн.14 коп. та по оплаті  витрат з  інформаційно-технічного забезпечення в сумі 236 грн.(а. с. 106-107 т.1)

18.07.2011 року публічне акціонерне товариство по газифікації та газопостачанню “Дніпропетровськгаз” звернулося в Дніпропетровський апеляційний господарський суд з заявою про прийняття додаткової постанови про стягнення з відповідача витрат на сплату державного мита у сумі 78грн.07коп.(а.с.6 т.2)

Відповідно до частини 1 статті 88 Господарського процесуального кодексу України господарський суд має право за заявою сторони, прокурора, який брав участь в судовому процесі, або за своєю ініціативою прийняти додаткове рішення, ухвалу, якщо:

- з якоїсь позовної вимоги, яку було розглянуто в судовому засіданні господарського суду, не прийнято рішення;

- не вирішено питання про розподіл господарських витрат або про повернення державного мита з бюджету.

Відповідно до статті 49 Господарського процесуального кодексу України державне мито покладається у спорах, що виникають при укладанні, зміні та розірванні договорів, - на сторону, яка безпідставно ухиляється від прийняття пропозицій іншої сторони, або на обидві сторони, якщо господарським судом відхилено частину пропозицій кожної із сторін. Суми, які підлягають сплаті за проведення судової експертизи, послуги перекладача, витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу та інші витрати, пов'язані з розглядом справи, покладаються при задоволенні позову –на відповідача.

На підставі викладеного, на відповідача слід покласти витрати на сплату державного мита за розгляд справи у першій та апеляційній інстанціях.  

Керуючись статтями 49, 88 Господарського процесуального кодексу України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

         Стягнути з відкритого акціонерного товариства “Енергопостачальна компанія “Дніпрообленерго”, м. Дніпропетровськ  на користь публічного акціонерного товариства по газифікації та газопостачанню “Дніпропетровськгаз”, м. Дніпропетровськ   витрати на сплату державного мита за розгляд позовної заяви у сумі 78грн.07коп.

         Видачу наказу доручити господарському суду Дніпропетровської області.

         Додаткова постанова набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку протягом двадцяти днів до Вищого господарського суду України.

         Головуючий                                                                      Л.О. Чимбар

 Судді:                                                                                В.В. Прудніков

                                                                                            Е.В. Орєшкіна

                                                                             

Дата ухвалення рішення17.08.2011
Оприлюднено26.09.2011
Номер документу18242705
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/355-10

Постанова від 17.08.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Чимбар Любов Олексіївна

Постанова від 16.06.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Грек Б.М.

Постанова від 06.04.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Чимбар Любов Олексіївна

Рішення від 28.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні