Ухвала
від 22.09.2011 по справі 15/151-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

"22" вересня 2011 р. Справ а № 15/151-09

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді К лепай З.В. при секретарі Буюклу І.Г., розглянувши заяв у фермерського господарств а "Кардинал Плюс" про надання в ідстрочки виконання судовог о рішення у справі

за позовом: Приватного малого підприємства "Будів ельник", м. Каховка Херсонсько ї області

до: Фермерського госпо дарства "Кардинал Плюс", м. Бер ислав Херсонської області

про стягнення 29 739 грн . 09 коп.

за участю

представників сторін:

від позивача - не прибув;

від відповідача - Муминов Худойнозар Абдинозарович - п аспорт серії НОМЕР_1, вида ний Бериславським РВ УМВС Ук раїни від 23.06.2006р. - керівник ф/г;

За заявою відповіда ча.

Суть справи викладен а в рішенні по справі від 24.09.09р., яким позов задоволений у пов ному обсязі та стягнуто з Фер мерського господарства "Кард инал плюс", Херсонська област ь, м. Берислав, вул. Овражна, 38, н а користь Приватного підприє мства "Будівельник", м. Каховка , вул. К. Маркаса, 138, 25560 грн. основн ого боргу, збитки від інфляці ї - 3348 грн. 39 коп., 3% річних у розмір і 830 грн. 70 коп., 297 грн. 39 коп. витрат по держмиту та 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забез печення судового процесу.

Відповідач звернувся з заявою про надання відстро чки виконання рішення у непо гашеній ним сумі - 12929 грн. 09 коп., п о справі терміном на два роки , оскільки в цей час ФГ не збир ає врожаю винограду а здійсн ює догляд за виноградом трет ього року посадки на площі 10га .

У судовому засіданні представник ФГ підтримав св оє клопотання.

Представник позивача , повідомлений належним чино м про час та місце судового за сідання, у судове засідання н е з'явився, причини неявки не п овідомив.

Розглянувши заяву ві дповідача, суд -

в с т а н о в и в:

Відповідно до с т.121 ГПК України наявності обс тавин, що ускладнюють викона ння рішення або роблять його неможливим, за заявою сторон и, державного виконавця, прок урора чи його заступника або за своєю ініціативою господ арський суд, який видав викон авчий документ, у десятиденн ий строк розглядає це питанн я у судовому засіданні з викл иком сторін, прокурора чи йог о заступника і у виняткових в ипадках, залежно від обстави н справи, може відстрочити аб о розстрочити виконання ріше ння, ухвали, постанови, змінит и спосіб та порядок їх викона ння. Заявник повинен довести , що існують обставини, які пер ешкоджають виконання судово го рішення, що відповідачем н е зроблено, оскільки із розді лу 3 Статуту відповідача вбач ається, що предметом діяльно сті відповідача є сільського сподарське виробництво та ре алізація товарної продукції і сировини (вирощування зерн ових, овочевих та масляних ку льтур, м'ясне та молочне вироб ництво, птахівництво та інші види сільськогосподарськог о виробництва), а також ще 10 різ новидів діяльності, тобто ви рощування винограду - це не єд иний вид діяльності, а тому ві дповідач борг може погасити із прибутків, отриманих від і нших видів діяльності.

Відповідно до ст.115 ГПК України Рішення, ухвали , постанови господарського суду, що набрали законної сил и, є обов'язковими на всій тери торії України і виконуються у порядку, встановленому Зак оном України "Про виконавче п ровадження". Із матеріалів сп рави вбачається, що рішення г осподарського суду по цій сп раві не виконується вже 2 роки , та надання відповідачу відс трочки терміном на 2 роки зроб ить виконання рішення неможл ивим.

За таких обставин під став для задоволення заяви в ідповідача не вбачається.

На підставі викладен ого та керуючись ст.121 ГПК Укра їни, суд -

у х в а л и в:

1.Заяву відповідача за лишити без задоволення.

Суддя З.В. Клепай

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення22.09.2011
Оприлюднено10.10.2011
Номер документу18476376
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/151-09

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

Ухвала від 14.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

Ухвала від 20.05.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резниченко О.Ю.

Рішення від 24.09.2009

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

Ухвала від 09.02.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

Рішення від 20.05.2009

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні