Ухвала
від 26.09.2011 по справі 46/119-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАСІДАННЯ

Справа № 46/119-б 26.09.11

За заявою Публічного акціонерного товариства “Комерційний бан к “Приватбанк”

До Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Техінвест” (ідентифікаційний код 24932553)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника ОСОБА_1 - представник за д овіреністю від 21.03.2011 р.

Від боржника не з' явився

Арбітражний керуючий не з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Публічне акціонерне т овариство “Комерційний банк “Приватбанк” (далі - заявни к) звернувся до суду з заявою п ро порушення провадження у с праві про банкрутство віднос но Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Техінвест” у зв' язку з неспроможністю підприємства сплатити прост рочену заборгованість та нар аховані йому відсотки у розм ірі 1 187 972,85 грн.

Провадження у справі за вка заною заявою порушено ухвало ю Господарського суду міста Києва № 46/119-б від 06.06.2011 р.

22.06.2011 р. у справі № 46/119-б винесено ухвалу підготовчого засідан ня з відповідними процесуаль ними наслідками, якою, зокрем а було визнано розмір безспі рних грошових вимог ініціююч ого кредитора до боржника в р озмірі 978 500,00 грн., призначено ар бітражного керуючого Білоус а А.В. розпорядником майна бор жника, попереднє судове засі дання для розгляду реєстру в имог кредиторів було признач ено на 12.09.2011 р.

Ухвалою від 12.09.2011 р. розгляд сп рави у попередньому засіданн і було відкладено на 26.09.2011 р.

26.09.2011 р. у попереднє засідання з' явився представник ініці юючого кредитора, який подав суду для залучення до матері алів справи письмові пояснен ня по суті заявлених до боржн ика додаткових грошових вимо г.

Розпорядник майна в попере днє судове засідання не з' я вився, але подав через відділ діловодства суду письмові п ояснення до реєстру вимог кр едиторів відповідно до ухвал и суду від 12.09.2011 р.

Відповідно до ч. 1 ст. 15 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” (н адалі - Закон) у попередньом у засіданні господарський су д розглядає реєстр вимог кре диторів, вимоги кредиторів, щ одо яких були заперечення бо ржника і які не були включені розпорядником майна до реєс тру вимог кредиторів.

Згідно з ч. 1 ст. 14 Закону конку рсні кредитори за вимогами, я кі виникли до дня порушення п ровадження у справі про банк рутство, протягом тридцяти д нів від дня опублікування в о фіційному друкованому орган і оголошення про порушення п ровадження у справі про банк рутство зобов'язані подати д о господарського суду письмо ві заяви з вимогами до боржни ка, а також документи, що їх пі дтверджують.

З матеріалів справи судом в становлено, що відповідне ог олошення було опубліковано в газеті “Голос України” № 118 (5118) від 02.07.2011 р.

Після публікації вказаног о оголошення та у строк, встан овлений ст. 14 Закону, до суду на дійшла одна заява з грошовим и вимогами до боржника від ін іціюючого кредитора, яким бу ло заявлено додаткові конкур сні грошові вимоги щодо відс отків, нарахованих на неопла чений боржником вексель в ро змірі 209 472,85 грн..

В ході попереднього засіда ння судом встановлено, що дод атково заявлені до боржника грошові вимоги ініціюючого к редитора були включені розпо рядником майна до реєстру ви мог кредиторів, який подано н а затвердження суду поряд з б езспірними грошовими вимога ми Публічного акціонерного т овариства “Комерційний банк “Приватбанк”, визнаними в ух валі підготовчого засідання в розмірі 978 500,00 грн.

Виходячи зі ст. 15 Закону за ре зультатами розгляду реєстру вимог кредиторів господарсь кий суд виносить ухвалу, в які й зазначається розмір визнан их судом вимог кредиторів, як і включаються розпорядником майна до реєстру вимог креди торів, та призначається дата проведення зборів кредиторі в. Реєстр вимог кредиторів по винен включати усі визнані с удом вимоги кредиторів. У реє стрі вимог кредиторів повинн і міститися відомості про ко жного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'яза ннями чи зобов'язаннями щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування та ін ші види загальнообов'язковог о державного соціального стр ахування, податків і зборів (о бов'язкових платежів), чергов ість задоволення кожної вимо ги, окремо розмір неустойки (ш трафу, пені).

У ст. 31 Закону встановлено, що кошти, одержані від продажу м айна банкрута, спрямовуються на задоволення вимог кредит орів, у наступному порядку:

1) у першу чергу задовольняю ться:

а) вимоги, забезпечені заста вою; б) вимоги щодо виплати заб оргованості із заробітної пл ати за три місяці роботи, що пе редують порушенню справи про банкрутство чи припиненню т рудових відносин у разі звіл ьнення працівника до порушен ня зазначеної справи, грошов ої компенсації за всі невико ристані дні щорічної відпуст ки та додаткової відпустки п рацівникам, які мають дітей, п раво на які виникло протягом двох років, відпрацьованих д о порушення справи про банкр утство чи припинення трудови х відносин, інших коштів, нале жних працівникам у зв'язку з о плачуваною відсутністю на ро боті (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов'язків, гара нтії і компенсації при служб ових відрядженнях, гарантії для працівників, що направля ються для підвищення кваліфі кації, гарантії для донорів, г арантії для працівників, що н аправляються на обстеження д о медичного закладу, соціаль ні виплати у зв'язку з тимчасо вою втратою працездатності з а рахунок коштів підприємств а тощо), право на які виникло п ротягом трьох останніх місяц ів до порушення справи про ба нкрутство чи припинення труд ових відносин, а також вихідн ої допомоги, належної праців никам у зв'язку з припиненням трудових відносин, у тому чис лі відшкодування кредиту, от риманого на ці цілі; в) витрати Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що пов'язані з н абуттям ним прав кредитора щ одо банку, - у розмірі всієї су ми відшкодування за вкладами фізичних осіб; в-1) вимоги кред иторів за договорами страхув ання; г) витрати, пов'язані з пр овадженням у справі про банк рутство в господарському суд і та роботою ліквідаційної к омісії, у тому числі: витрати н а оплату державного мита; вит рати заявника на публікацію оголошення про порушення спр ави про банкрутство; витрати на публікацію в офіційних др укованих органах інформації про порядок продажу майна ба нкрута; витрати на публікаці ю в засобах масової інформац ії про поновлення провадженн я у справі про банкрутство у з в'язку з визнанням мирової уг оди недійсною; витрати арбіт ражного керуючого (розпорядн ика майна, керуючого санаціє ю, ліквідатора), пов'язані з ут риманням і збереженням майно вих активів банкрута; витрат и кредиторів на проведення а удиту, якщо аудит проводився за рішенням господарського суду за рахунок їх коштів; вит рати на оплату праці арбітра жних керуючих (розпорядника майна, керуючого санацією, лі квідатора) в порядку, передба ченому ст. 27 цього Закону.

2) у другу чергу задовольняю ться вимоги, що виникли із зоб ов'язань банкрута перед прац івниками підприємства-банкр ута (за винятком повернення в несків членів трудового коле ктиву до статутного фонду пі дприємства), крім вимог, задов олених у першу чергу, зобов'яз ань, що виникли внаслідок зап одіяння шкоди життю та здоро в'ю громадян, шляхом капіталі зації відповідних платежів, у тому числі до Фонду соціаль ного страхування від нещасни х випадків на виробництві та професійних захворювань Укр аїни за громадян, які застрах овані в цьому Фонді, у порядку , встановленому Кабінетом Мі ністрів України, зобов'язань зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язко вого державного соціального страхування, а також вимоги г ромадян - довірителів (вкладн иків) довірчих товариств або інших суб'єктів підприємниц ької діяльності, які залучал и майно (кошти) довірителів (вк ладників);

3) у третю чергу задовольняю ться вимоги щодо сплати пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів). Вимоги центрального органу виконавчої влади, що з дійснює управління державни м резервом;

4) у четверту чергу задоволь няються вимоги кредиторів, н е забезпечені заставою, у том у числі і вимоги кредиторів, щ о виникли із зобов'язань у про цедурі розпорядження майном боржника чи в процедурі сана ції боржника;

5) у п'яту чергу задовольняют ься вимоги щодо повернення в несків членів трудового коле ктиву до статутного фонду пі дприємства;

6) у шосту чергу задовольняю ться інші вимоги.

Як вище вказувалося, з матер іалів справи судом встановле но, що грошові вимоги до боржн ика були заявлені лише ініці юючим кредитором у справі - Публічного акціонерного тов ариства “Комерційний банк “П риватбанк”, розмір таких вим ог складається з безспірних грошових вимог банку до борж ника в розмірі 978 500,00 грн., що доку ментально підтверджені, а мо тиви їх визнання судом навед ені в ухвалі підготовчого за сідання від 18.03.2011 р. № 46/57-б, а також з додатково заявлених грошо вих вимог в розмірі 209 472,85 грн., як і являють собою відсотки, нар аховані на прострочену суму боргу за неоплаченим векселе м в порядку регресу в разі неп латежу, виходячи зі ст. 48, 49, 77 Уні фікованого закону про перека зні векселі і прості векселі та ст. 2 Закону України “Про об іг векселів в Україні”.

Розглянувши в попередньом у засіданні реєстр вимог кре диторів, заслухавши поясненн я учасника судового процесу та вивчивши матеріали справи , суд вважає за доцільне затве рдити реєстр вимог кредиторі в боржника на загальну суму 1 188 057,85 грн. (з них вимоги першої че рги становлять 85,00 грн. - обов' язкові до сплати витрати з де ржавного мита за подання зая ви про порушення провадження у справі про банкрутство і ви моги четверної черги - 1 187 972,85 г рн. основного боргу за простр оченим векселем і нараховани ми на нього відсотками).

Згідно з абз. 2 ч. 6 ст. 14 Закону р озпорядник майна зобов'язани й окремо внести до реєстру ві домості про вимоги щодо випл ати заробітної плати, авторс ької винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшко дування шкоди, заподіяної жи ттю та здоров'ю громадян, згід но із заявами таких кредитор ів та даними обліку боржника .

Відомостей та доказів щодо наявності у боржника заборг ованості з виплат, вказаних у абз. 2 ч. 4 ст. 14 Закону, суду не под ано.

Відповідно до абз. 2 ч. 4 ст. 14 За кону розпорядник майна зобов 'язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторі в, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їх з аявами, а за їх відсутності, - з гідно з даними обліку боржни ка, а також внести окремо до ре єстру відомості про майно бо ржника, яке є предметом заста ви згідно з державним реєстр ом застав.

Для затвердження реєстру в имог кредиторів згідно з вим огами абз. 2 ч. 4 ст. 14 Закону судом досліджено відомості щодо н аявності у боржника майна, як е обтяжене та встановлено, що в Державному реєстрі обтяже нь рухомого майна станом на 30. 08.2011 р. міститься один запис, а са ме: вид обтяження - публічне обтяження, тип обтяження - а решт рухомого майна, підстав а обтяження - постанова про відкриття виконавчого прова дження 21417573 від 17.09.2010 р. ВДВС Солом ' янського РУЮ у м. Києві, об' єкт обтяження - все рухоме м айно, обтяжувач - відділ дер жавної виконавчої служби Сол ом' янського районного упра вління юстиції у м. Києві, терм ін дії - 17.09.2015 р.

В Єдиному реєстрі заборон в ідчуження об' єктів нерухом ого майна станом на 30.08.2011 р. тако ж міститься один запис, що сто сується боржника, а саме: тип о бтяження - арешт нерухомого майна, підстава обтяження - постанова про відкриття вико навчого провадження 21417573 від 17.0 9.2010 р. ВДВС Солом' янського РУЮ у м. Києві, об' єкт обтяження - все нерухоме майно, обтяжу вач - відділ державної викон авчої служби Солом' янськог о районного управління юстиц ії у м. Києві.

У зв' язку з наведеним, скла дений розпорядником майна ре єстр вимог кредиторів підляг ає уточненню щодо черговості вимог заявленого та визнано го судом кредитора, а також зв ажаючи на необхідність включ ення до реєстру відомостей п ро майно боржника, яке є предметом застав згідно з де ржавними реєстрами обтяжень .

Відповідно до ч. 8 ст. 53 Закону господарський суд в порядку , передбаченому цим Законом, р озглядає реєстр вимог кредит орів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржн ика і які не були включені до р еєстру вимог кредиторів. За р езультатами розгляду господ арський суд виносить ухвалу, в якій зазначає розмір визна них судом вимог кредиторів, з атверджує реєстр вимог креди торів і визначає дату провед ення зборів кредиторів.

Станом на 26.09.2011 р. заяв від кред иторів та осіб, які виявили ба жання взяти участь у санації боржника не надійшло.

Дослідивши матеріали спра ви, поданий розпорядником ма йна на затвердження реєстр в имог кредиторів, додатково п еревіривши правові підстави заявлення кредитором грошов их вимог до боржника, господа рський суд погоджується з ро зпорядником майна, щодо визн ання кредиторських вимог, вв ажає за доцільне затвердити реєстр вимог кредиторів та з акінчити попереднє засіданн я.

Враховуючи вищезазначене та керуючись Законом України “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”, ст. 86 Госпо дарського процесуального ко дексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Визнати кредит ором Товариства з обмеженою відповідальністю “Техінвес т” Публічне акціонерне товар иство “Комерційний банк “При ватбанк” на 1 188 057,85 грн. (85,00 грн. - перша черга, 1 187 972,85 грн. - четве рта черга);

2. Затвердити реєстр ви мог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю “Техінвест”.

3. Зобов' язати розпор ядника майна Товариства з об меженою відповідальністю “Т ехінвест” арбітражного керу ючого Білоуса А.В. у п' ятиден ний строк з дня отримання дан ої ухвали надати суду уточне ний реєстр вимог кредиторів, оформлений відповідно до ви мог Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” та наказу Міністерс тва економіки України “Про з атвердження Методичних реко мендацій щодо заповнення реє стру вимог кредиторів” від 02.0 7.2010 р. № 788.

4. Зобов' язати розпор ядника майна Товариства з об меженою відповідальністю “Т ехінвест” арбітражного керу ючого Білоуса А.В. протягом 3-х днів повідомити кредиторів про місце і час проведення зб орів кредиторів та провести відповідні збори.

5. Зобов' язати розпор ядника майна Товариства з об меженою відповідальністю “Т ехінвест” арбітражного керу ючого Білоуса А.В. надати суду протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комі тет кредиторів боржника, а та кож протокол засідання коміт ету кредиторів, на якому вирі шено питання про відкриття л іквідаційної процедури або п роцедури санації боржника, п ризначення ліквідатора або к еруючого санацією боржника.

6. Вимоги конкурсних кр едиторів, що заявлені після з акінчення строку, встановлен ого для їх подання, або не заяв лені взагалі, - не розглядають ся і вважаються погашеними.

7. Копію ухвали направи ти боржнику, кредитору, розпо ряднику майна, прокуратурі м . Києва та державному органу з питань банкрутства.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення26.09.2011
Оприлюднено14.10.2011
Номер документу18545653
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Судд я Омельченко Л.В

Судовий реєстр по справі —46/119-б

Ухвала від 24.05.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 29.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 12.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 26.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 22.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні