Ухвала
від 27.09.2011 по справі б3/116-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 т ел. 235-24-26

УХВАЛА

підготовчого засідання

"27" вересня 2011 р. Сп рава № Б3/116-11

за заявою То вариства з обмеженою відпові дальністю «Інвестиційно-буд івна корпорація «Місто», м. Ки їв

до Товариства з о бмеженою відповідальністю « УК Екосорб»,

с. Петропавлі вська Борщагівка, Києво-Свят ошинський район, Київська об ласть

про банкр утство

суддя: Лопатін А.В.

за участю представникі в:

від заявника: ОСОБА_1 ., за дов. від 25.02.2011р. №37-02/11;

від боржника: ОСОБ А_2., за дов. від 27.09.2011р. №37;

від кандидата арбітражног о керуючого: Куделя М.О., за л іц.

Обставини справи:

Ухвалою господарсько го суду Київської області ві д 09.09.2011р. було порушено провадже ння у справі за заявою Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Інвестиційно-будівна корпорація «Місто»до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «УК Екосорб»про банкру тство та призначено підготов че засідання на 27.09.2011 р.

27.09.2011р. через канцелярію госп одарського суду Київської об ласті подана заява арбітражн ого керуючого Куделі М.О. від 2 6.09.2011р. №1102, про участь у справі пр о банкрутство ТОВ «УК Екосор б».

У судовому засіданні, яке відбулось 27.09.2011р., розглянувши м атеріали справи та заслухавш и пояснення представників уч асників судового процесу, су д

встановив:

Рішенням господарсько го суду Київської області ві д 23.01.2009 р. по справі №20/008-09 позов ТОВ «Інвестиційно-будівна корпо рація «Місто»до відповідача

ТОВ «УК Екосорб»про стяг нення заборгованості задово лено частково. Стягнуто з

ТОВ «УК Екосорб»на користь Т ОВ «Інвестиційно-будівна кор порація «Місто»2613097 (два мільйо ни шістсот тринадцять тисяч дев' яносто сім гривень) 14 коп . боргу, 16623 (шістнадцять тисяч ш істсот двадцять три гривні) 34 коп. державного мита та 76 (сімд есят шість гривень) 94 коп. витр ат на інформаційно-технічне забезпечення судового проце су.

На виконання рішення госп одарського суду Київської об ласті від 23.01.2009 р. по справі №20/008-09 б уло видано наказ від 23.02.2009 р., яки й 04.03.2009 р. було пред'явлено до при мусового виконання у встанов леному відповідним чинним за конодавством України порядк у до Відділу ДВС Києво-Святош инського районного управлін ня юстиції Київської області . Постановою Відділу ДВС Києв о-Святошинського районного у правління юстиції від 09.03.2009р. бу ло відкрито виконавче провад ження по стягненню з ТОВ «УК Е косорб»на користь

ТОВ «Ін вестиційно-будівна корпорац ія «Місто»заборгованості в р озмірі

2629797,42 грн. У листі Від ділу ДВС Києво-Святошинськог о районного управління юстиц ії Київської області від 02.09.2011р . вказано, що постановою від 24.12 .2009р. було зупинено виконавче п ровадження з примусового вик онання у зв' язку з тим, що дер жавним виконавцем винесено п останову про призначення екс перта щодо оцінки описаного майна. 08.07.2010 р. винесено постано ву про поновлення виконавчог о провадження. У зв' язку з ти м, що чинність звіту про оцінк у майна минула, 01.09.2011р. повторно винесено постанову про приз начення експерта для участі у виконавчому провадженні що до визначення вартості арешт ованого майна боржника (копі я листа у матеріалах справи).

В подальшому ТОВ «Інвест иційно-будівна корпорація «М істо»долучило вказані викон авчі документи до заяви про п орушення справи про банкрутс тво.

Стаття 1 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»визначає, що безспірні вимоги кредитор ів - вимоги кредиторів, виз нані боржником, інші вимоги к редиторів, підтверджені вико навчими документами чи розра хунковими документами, за як ими відповідно до законодавс тва здійснюється списання ко штів з рахунків боржника; до с кладу грошових зобов' язань боржника не зараховуються н едоїмка (пеня та штраф), визнач ена на дату подання заяви до г осподарського суду, а також з обов' язання, які виникли вн аслідок заподіяння шкоди жит тю і здоров' ю громадян, зобо в' язання з виплати авторськ ої винагороди, зобов' язання перед засновниками (учасник ами) боржника - юридичної особ и, що виникли з такої участі.

Статтею 7 Закону України « Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом»встановлено , що до заяви кредитора додают ься відповідні документи: рі шення суду, господарського с уду, які розглядали вимоги кр едитора до боржника; копія не оплаченого розрахункового д окумента, за яким відповідно до законодавства здійснюєть ся списання коштів з рахункі в боржника, з підтвердженням банківською установою боржн ика про прийняття цього доку мента до виконання із зазнач енням дати прийняття, викона вчі документи (виконавчий ли ст, виконавчий напис нотаріу са тощо) чи інші документи, які підтверджують визнання борж ником вимог кредиторів.

Загальна сума вимог ініцію ючого кредитора становить 26297 97,42 грн. основного боргу.

Станом на дату судового зас ідання боржником не було под ано відзиву на заяву про пору шення справи про банкрутство .

Відповідно до частини 12 ст. 11 Закону України «Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом»відсутність відзиву бо ржника не зупиняє провадженн я у справі.

Згідно п. 3 ст. 6 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом» справа п ро банкрутство порушується г осподарським судом, якщо без спірні вимоги кредитора (кре диторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробі тної плати, які не були задово лені боржником протягом трьо х місяців після встановленог о для їх погашення строку.

Судом встановлено, що осно вні грошові вимоги (в сумі 2629797,42 грн.) ініціюючого кредитора д о боржника є безспірними, скл адали на час подання до госпо дарського суду заяви про пор ушення справи про банкрутств о не менше трьохсот мінімаль них розмірів заробітної плат и, боржник не погасив вказані вимоги протягом трьох місяц ів. З огляду на викладене, заяв лені кредиторські вимоги док ументально підтверджені, а т ому визнаються судом обґрунт ованими.

Відповідно до частини 2 та 3 с т. 13 Закону України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом»якщо інше не передбач ено цим Законом, розпорядник ом майна може бути призначен о фізичну особу - суб'єкта підп риємницької діяльності, яка має вищу юридичну чи економі чну освіту або володіє спеці альними знаннями, не є заінте ресованою особою стосовно бо ржника та кредиторів відпові дно до статті 1 цього Закону і яка має ліцензію арбітражног о керуючого, що видається в ус тановленому законодавством порядку. Розпорядник майна п ризначається господарським судом із числа осіб, зареєстр ованих державним органом з п итань банкрутства як арбітра жні керуючі, відомості про як их надаються в установленому порядку Вищому господарсько му суду України. Кредитори ма ють право запропонувати канд идатуру розпорядника майна, яка відповідає вимогам, пере дбаченим цим Законом.

Як зазначено вище, через кан целярію господарського суду Київської області 27.09.2011 р. пода на заява арбітражного керуюч ого Куделі М.О. від 26.09.2011р. №1102, про участь у справі про банкрутс тво ТОВ «УК Екосорб»з додатк ом у вигляді копії ліцензії; і нших пропозицій щодо кандида тур на призначення розпорядн иком майна боржника до суду н е надходило (зокрема, і від іні ціюючого кредитора). Врахову ючи викладене суд вирішив пр изначити Куделю М. О. розпоряд ником майна боржника по дані й справі у відповідності із З аконом України «Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том».

Відповідно до частини 11 ст. 11 Закону України «Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом»за результатами розгля ду заяви кредитора та відзив у боржника у підготовчому за сіданні виноситься ухвала, в якій визначаються: розмір ви мог кредиторів, які подали за яву про порушення справи про банкрутство; дата складення розпорядником майна реєстру вимог кредиторів, який має бу ти складений та поданий до го сподарського суду на затверд ження не пізніше двох місяці в та десяти днів після дати пр оведення підготовчого засід ання суду; дата попереднього засідання суду, яке має відбу тися не пізніше трьох місяці в після дати проведення підг отовчого засідання суду; дат а скликання перших загальних зборів кредиторів, які мають відбутися не пізніше трьох м ісяців і десяти днів після да ти проведення підготовчого з асідання суду;

Враховуючи вищезазначен е, є підстави для визнання кре дитором

ТОВ «Інвестиційн о-будівна корпорація «Місто» з основними грошовими вимога ми в сумі 2629797,42 грн. та закінченн я підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст. 1, 6, 7, 11, 13 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», с т. 86 Господарського процесуал ьного кодексу України, суд -

ухвалив:

1. Визнати кредитор ом Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Інвестицій но-будівна корпорація «Місто »(02002, м. Київ, вул. Автозаводська , 18-К; код ЄДРПОУ 32204722) з основними грошовими вимогами в сумі 26297 97,42 грн.

2. Зобов' язати ініцію ючого кредитора подати до оф іційних друкованих органів у десятиденний строк з дня отр имання ухвали за його рахуно к оголошення про порушення с прави про банкрутство Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «УК Екосорб»(08130, Київськ а область, Києво-Святошинськ ий район,

с. Петропавлівсь ка Борщагівка, вул. Грушевськ ого, 60; код ЄДРПОУ 33269251).

Газетне оголошення має містити повне найменуван ня боржника, його поштову адр есу, банківські реквізити, на йменування та адресу суду, но мер справи, відомості про роз порядника майна. Примірни к газети з оголошенням надат и господарському суду Київсь кої області.

3. Ввести процедуру ро зпорядження майном боржника та призначити у справі розпо рядником майна - арбітражно го керуючого Куделю Марію Ол ександрівну (ліцензія серії НОМЕР_2 від 15.12.2008р.; ідентифік аційний номер НОМЕР_1;

АДРЕСА_1).

Зобов' язати розпор ядника майна Куделю Марію Ол ександрівну належним чином в иконувати покладені на неї п овноваження, які передбачені статтею 13 Закону України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом».

4. Зобов' язати розпо рядника майна Куделю Марію О лександрівну надати господ арському суду на затверджен ня реєстр вимог кредиторів до 14.11.2011р.

5. Закінчити підготов че засідання.

6. Попереднє засідання суду призначити на “16” лис топада 2011 року о

14:15 год.

7. Перші збори кредитор ів доручити призначити розпо ряднику майна за узгодженням з кредиторами, проте не пізні ше трьох місяців і десяти дні в після дати проведення підг отовчого засідання суду.

Копію ухвали н аправити учасникам судового процесу, реєстратору та Міні стерству юстиції України.

Суддя А.В. Лопатін

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення27.09.2011
Оприлюднено20.10.2011
Номер документу18583774
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б3/116-11

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 13.06.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 16.05.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Постанова від 17.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 02.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Постанова від 05.02.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 23.01.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 21.11.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Постанова від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні