Рішення
від 23.09.2011 по справі 57/236
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 57/236 23.09.11

За позовом ОСОБА_1

до Приватног о акціонерного товариства "Р ембудторг"

про визнання недійсним рішення загальних зборів

Суддя Гу левець О.В.

Представники сторін:

від позивача ОСОБА_1

від відповідача ОСО БА_2 (Дов.).

У судовому засіданні 23.09.20 11 судом оголошено вступну та р езолютивну частини рішення у справі відповідно до положе нь ч. 2 ст. 85 Господарського проц есуального кодексу України.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До Господарського суду м. Києва звернувся ОСОБА_1 (далі - позивач) з позовом до Пр иватного акціонерного товар иства "Рембудторг" (далі - відп овідач) про визнання загальн их зборів акціонерів ЗАТ "Рем будторг" від 29.04.2011р. неправомочн ими та визнання рішення прий нятого на загальних зборах в ід 29.04.2011р. недійсним.

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначає, що об' єктом спору між сторонами, є р ішення загальних зборів акці онерів ЗАТ "Рембудторг" від 29.04. 2011р. Позивач вважає, що його пра ва, як акціонера, були порушен і та наводить наступні підст ави визнання недійсними ріше ння загальних зборів, а саме:

- реєстрація акціонерів, що прибули для участі у загальн их зборах акціонерів ЗАТ "Рем будторг" від 29.04.2011р. здійснювала сь з грубим порушенням вимог чинного законодавства;

- кворум, необхідний для виз нання загальних зборів акціо нерів правомочними, визначен ий не правильно;

- до порядку денного загальн их зборів від 29.04.2011р. включено п итання про обрання одноосібн ого виконавчого органу (Дире ктора) та членів Наглядової р ади, існування яких було не пе редбачено чинним Статутом то вариства;

- питання про обрання Голови Наглядової ради включене до порядку денного загальних з борів від 29.04.2011р. не розглядалос ь на зборах;

- розгляд питань про зміну н айменування акціонерного то вариства з закритого акціоне рного товариства "Рембудторг " на приватне акціонерне това риство "Рембудторг", внесення змін до Статуту товариства ш ляхом викладення його в нові й редакції та відміна діючих і затвердження нових положе нь, що регламентують діяльні сть органів управління товар иства та прийняття з цих пита нь рішень є порушенням вимог п. 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про акціонерні товариства".

Ухвалою Господарського су ду м. Києва від 12.07.2011р. порушено п ровадження у справі та призн ачено розгляд справи на 09.08.2011 р.

В судовому засіданні 09.08.2011р. п озивач надав суду письмові п ояснення по справі.

Відповідач в судовому засі данні подав відзив на позовн у заяву, згідно якого проти по зову заперечує та просить ві дмовити в задоволенні позовн их вимог з підстав, викладени х у відзиві.

В судовому засіданні 09.08.2011р. н а підставі ст. 77 ГПК України ог олошено перерву до 09.09.2011р.

09.09.2011р. через відділ діловодс тва господарського суду м. Ки єва позивачем подано письмов і заперечення на відзив, в яки х позивач у зв' язку із подан ням відповідачем відзиву на позовну заяву виклав аргумен ти щодо безпідставності дово дів відповідача викладених у відзиві.

В судовому засіданні 09.09.2011р. п редставники сторін надали су ду клопотання про продовженн я строків розгляду спору від повідно до ст. 69 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни.

Згідно з ч. 3 ст. 69 ГПК України у виняткових випадках за клоп отанням сторони, з урахуванн ям особливостей розгляду спо ру, господарський суд ухвало ю може продовжити строк розг ляду спору, але не більш як на п' ятнадцять днів.

Ухвалою господарського су ду міста Києва від 09.09.2011р. продо вжено строк вирішення спору у справі № 57/236.

В судовому засіданні 09.09.2011р. в ідповідно до ст. 77 ГПК України оголошено перерву до 23.09.2011р.

21.09.2011р. через відділ діловодс тва господарського суду м. Ки єва відповідачем подано пись мові пояснення щодо надання на вимогу позивача переліку акціонерів ЗАТ "Рембудторг" т а додано протоколи загальних зборів акціонерів від 02.12.2008р. т а 15.01.2010р., якими підтверджується обрання персонального склад у Правління ЗАТ "Рембудторг".

Позивач позовні вимоги в су довому засіданні 23.09.2011р. підтри мав, вважає їх обґрунтованим и і правомірними та такими, що підлягають задоволенню з пі дстав, зазначених в позовній заяві.

Представник відповідача в судовому засіданні проти по зовних вимог заперечує, вваж ає їх необґрунтованими та пр осить суд відмовити в задово ленні позову.

Розглянувши документи і ма теріали, додані до позову, все бічно і повно з' ясувавши вс і обставини справи, оцінивши докази, які мають значення дл я вирішення спору, вислухавш и представників сторін, суд

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до приписів ч. 1 ст. 167 Господарського кодек су України, корпоративні пра ва - це права особи, частка яко ї визначається у статутному фонді (майні) господарської о рганізації, що включають пра вомочності на участь цієї ос оби в управлінні господарськ ою організацією, отримання ч астки прибутку (дивідендів) д аної організації та активів у разі ліквідації останньої відповідно до закону, а також інші правомочності, передба чені законом та статутними д окументами. Під корпоративни ми відносинами розуміють від носини, що виникають, змінюют ься та припиняються щодо кор поративних прав.

ОСОБА_1 є акціонером відпо відача, що підтверджується в ипискою про стан рахунку у ці нних паперах № 357/01 від 07.07.2011р. та є власником 21 акції товариства номінальною вартістю 10,50 грн. к ожна.

29.04.2011р. було проведено загаль ні збори акціонерів товарист ва, на яких було прийнят о низку рішень, оформлених Пр отоколом № 1 від 29.04.2011р.

На загальних зборах акціон ерів були присутні акціонери та представники акціонерів відповідача, що представляют ь у сукупності 294 голосів, що ст ановить 78,6% від загальної кіль кості голосів товариства.

Позивач, в свою чергу, наявн ість правових підстав для ви знання загальних зборів акці онерів ЗАТ "Рембудторг" від 29.04. 2011р. неправомочними та визнан ня рішення прийнятого на заг альних зборах від 29.04.2011р. недійс ним обґрунтовує наступними о бставинами.

Відповідно до ст. 41 Закону Ук раїни "Про господарські това риства" та положень п . 10.2.5 Статуту ЗАТ "Рембудторг" за гальні збори цього товариств а вважаються правомочними, я кщо в них беруть участь акціо нери, які мають більше ніж 60% го лосів.

Відповідно до зазначеної с татті Закону України "Про гос подарські товариства" реєстр ація акціонерів (їх представ ників), які прибули для участі у загальних зборах, здійснює ться згідно з реєстром акціо нерів у день проведення зага льних зборів виконавчим орга ном акціонерного товариства або реєстратором на підстав і укладеного з ним договору. Ц ей реєстр підписується голов ою та секретарем зборів.

Проте, як зазначає позивач, при проведенні загальних збо рів від 29.04.2011р. зазначений вище порядок реєстрації акціонер ів, що прибули для участі у цих загальних зборів, був грубо п орушено саме:

- реєстрація акціонерів зді йснювалась не Правлінням тов ариства або представниками З берігача, а здійснювалась не уповноваженими особами;

- реєстрація акціонері в здійснювалась за відсутнос ті переліку акціонерів, скла деному станом на 29.04.2011р. згідно з вимогами про депозитарну д іяльність;

- акціонери, що прибули для участі у загальних зборі в, а саме ОСОБА_3 та ОСОБА _4., реєструвалися із зазначе нням такої кількості голосів (акцій), яка не відповідала ді йсній кількості акцій, що зна ходилися у їх власності;

- представники акціоне рів реєструвались без належн их документів, що підтверджу ють їх право на представницт во.

Враховуючи зазначені порушення порядку реєстраці ї акціонерів, позивач вважає , що правильно визначити квор ум, який необхідний для встан овлення правомочності загал ьних зборів не можливо.

Однак доводи позивача щодо неправомочності проведення загальних зборів акціонерів ЗАТ "Рембудторг" від 29.04.2011р. не пр иймаються судом виходячи з н аступного.

Відповідно до п.п. 2.4., 2.5. Рекоме ндацій Вищого господарськог о суду від 28.12.2007р. № 04-5/14 "Про практи ку застосування законодавст ва у розгляді справ, що виника ють з корпоративних відносин " відповідно до частини восьм ої статті 41, частини першої ст атті 60 Закону України "Про гос подарські товариства" загаль ні збори учасників (акціонер ів) акціонерних товариств, то вариств з обмеженою або дода тковою відповідальністю є пр авомочними, якщо на них прису тні учасники (акціонери) або п редставники учасників (акціо нерів), що володіють у сукупно сті більш як 60 відсотками голо сів від загальної кількості голосів. Зазначеними нормами не передбачається можливіст ь встановлення у статутах ци х товариств іншого кворуму. Т ому у вирішенні питання про п равомочність загальних збор ів учасників (акціонерів) гос подарських товариств господ арським судам слід виходити з того, що незалежно від полож ень статуту товариства щодо кворуму загальних зборів вон и є правомочними, якщо на них з ареєструвалися учасники, які володіють у сукупності біль ш як 60 відсотками голосів від загальної кількості голосів .

Відповідно до частини перш ої статті 41 Закону України "Пр о господарські товариства" а кціонери (їх представники), як і беруть участь у загальних з борах, реєструються із зазна ченням кількості голосів, як у має кожний учасник.

Реєстрація акціонерів (їх п редставників), які прибули дл я участі у загальних зборах, з дійснюється згідно з реєстро м акціонерів у день проведен ня загальних зборів реєстрац ійною (мандатною) комісією, пр изначеною виконавчим органо м акціонерного товариства аб о акціонерами, які у сукупнос ті володіють більше ніж 10 % гол осів і скликали загальні збо ри, або реєстратором на підст аві укладеного з акціонерним товариством договору. Вих одячи з цього, господарський суд може визначити правомоч ність загальних зборів акціо нерів за даними протоколу ре єстраційної (мандатної) комі сії, в якому повинні бути відо бражені результати реєстрац ії акціонерів.

Відповідно до протоколу за сідання правління ЗАТ "Рембу дторг" від 25.04.2011р. рішення про ст ворення реєстраційної коміс ії для проведення реєстрації акціонерів та перевірки їх п овноважень на загальних збор ах акціонерів, які призначен ня на 29.04.2011р. прийнято уповноваж еними особами ОСОБА_3, ОС ОБА_5, ОСОБА_6., що підтверд жується протоколами загальн их зборів акціонерів від 02.12.2008р . та 15.01.2010р.

Згідно з Протоколу № 1 засід ання реєстраційної комісії з агальних зборів акціонерів З АТ "Рембудторг", які призначен і до проведення на 29.04.2011р. за адр есою: Україна, м. Київ, вул. Наро дного Ополчення, 21, 2 поверх, щод о підведення підсумків реєст рації акціонерів, які прибул и для участі в Зборах (копія як ого наявна в матеріалах спра ви), протягом реєстрації для у часті в загальних зборах зар еєстровано 10 акціонерів та пр едставників акціонерів, які в сукупності володіють кільк істю голосів, яка складає 294 шт ук, що становить 78,6% від загальн ої кількості голосів, віднос но яких визначається кворум.

З журналу реєстрації та від омості для реєстрації учасни ків загальних зборів акціоне рів ЗАТ "Рембудторг" вбачаєть ся, що акціонери зареєстрова ні належним чином із зазначе нням документу що посвідчує представника акціонера та кі лькості голосів, на яку видан о бюлетень.

Відносно реєстрації ОСОБ А_3 та ОСОБА_4, то судом вст ановлено, що з відомості для р еєстрації вбачається, що реє струвалися із зазначенням та кої кількості голосів (акцій ), яка відповідає дійсній кіль кості акцій, що знаходилися у їх власності, що підтверджує ться випискою про стан рахун ку у цінних паперах, видана зб ерігачем - ТОВ "Фінтайм" на ім' я ОСОБА_4 станом на 29.04.2011р., з я кої слідує, що останній є влас ником акцій товариства в кіл ькості 93 шт. та випискою про ст ан рахунку у цінних паперах, в идана зберігачем - ТОВ "Фінтай м" на ім' я ОСОБА_3 станом н а 29.04.2011р., з якої слідує, що вона є власником акцій товариства в кількості 171 шт.

Оскільки, на загальних збор ах, що відбулися 29.04.2011р., були при сутні акціонери, що в сукупно сті володіли 78,6 % акцій, відносн о яких визначається кворум т а проведення реєстрації акці онерів здійснено відповідно до вимог законодавства, то за гальні збори є повноважними та мали право вирішувати буд ь-які питання порядку денног о, а висновок позивача про від сутність на зборах кворуму а кціонерів, з тих мотивів, що ре єстрація акціонерів здійсне на з порушеннями є безпідста вним та не підтверджується н алежними доказами.

Щодо вимог позивача про нео бхідність надання переліку ( реєстру) акціонерів, складен им на ПАТ "Національний депоз итарій України", то суд зазнач ає, що обов' язок надання пер еліку (реєстру) акціонерів не передбачений чинним законод авством, а відомості відобра жені в протоколі реєстраційн ої комісії є достатніми для в изнання правомочними зборів акціонерів.

Крім того відповідно до ст. 41 Закону України "Про цінні па пери та фондовий ринок" інфор мація про облік іменних цінн их паперів розкривається уча сниками депозитарної систем и України:

- на письмовий запит власник а інформації або з його письм ового дозволу, крім випадків , передбачених абзацами трет ім і четвертим цієї частини;

- за рішенням суду;

- на письмову вимогу органів прокуратури, служби безпеки , внутрішніх справ, органів де ржавної податкової служби, Н аціональної комісії з цінних паперів та фондового ринку і Антимонопольного комітету У країни, інших державних орга нів відповідно до законодавс тва - стосовно операцій у сист емах обліку іменних цінних п аперів, що здійснюються конк ретною юридичною особою або фізичною особою за конкретни й проміжок часу.

Отже, інформація що відобра жена в переліку (реєстрі) акці онерів є такою, що стосується лише окремих зареєстрованих осіб і може бути надана відпо відно до вимог зазначеного З акону лише з їх письмового до зволу.

Позивач також вважає, що йог о корпоративні права порушен і виходячи з наступного.

Згідно з п. 8 Порядку денного , запропонованого для розгля ду на загальних зборах від 29.04.2 011р., включено питання про обра ння Директора товариства, що відповідно до ст. 47 Закону Укр аїни "Про господарські товар иства" є ознакою одноосібног о виконавчого органу товарис тва. Проте у чинному на той час Статуті товариства було виз начено, що виконавчим органо м товариства є колегіальний орган товариства - Правління .

Таким чином, на думку позива ча до Порядку денного загаль них зборів від 29.04.2011р. включено питання про створення (обран ня) виконавчого органу, не пер едбаченого Статутом товарис тва, тобто нелегітимного орг ану управління товариством, а включення цього питання до Порядку денного, розгляд цьо го питання на загальних збор ах та прийняття на ньому ріше ння про обрання (створення) та кого нелегітимного органу уп равління є грубим порушенням прав позивача щодо участі в у правлінні справами товарист ва.

Те ж саме стосується і п.9 Пор ядку денного про обрання Гол ови та членів Наглядової рад и товариства, оскільки чинни м на час проведення загальни х зборів від 29.04.2011р. Статутом то вариства наявність в товарис тві Наглядової ради взагалі не передбачалося.

Окрім цього, позивач вважає , що порушенням його корпорат ивних прав є також включення до Порядку денного загальни х зборів від 29.04.2011 року питань, щ одо зміни найменування ЗАТ "Р ембудторг" на ПАТ "Рембудторг " та внесення змін до чинного С татуту шляхом викладення йог о в новій редакції.

Проте, зазначені позивачем обставини для визнання ріше ння прийнятого на загальних зборах від 29.04.2011р. недійсним, су д вважає необґрунтованими та такими що не містять правови х підстав, з огляду на наступн е.

Станом на час проведення зб орів акціонерів відповідача 29.04.2011р. діяльність акціонерних товариств регулювалась Циві льним кодексом України та За коном України "Про господарс ькі товариства", за якими вони поділялись на відкриті та за криті акціонерні товариства .

Статтею 87 ЦК України передб ачено, що для створення юриди чної особи її учасники (засно вники) розробляють установчі документи, яким для акціонер ного товариства є статут (ст. 1 54 ЦК України). Вимоги до статут у акціонерного товариства мі стять ст. 88 та ст. 154 ЦК України. С аме даний документ визначає органи управління товариств а, їх компетенцію, порядок при йняття рішення тощо. Отже, ста тут є основним документом, як ий врегульовує діяльність то вариства та на підставі яког о останнє її здійснює.

Таким чином, правомірність оскаржуваного рішення судом оцінюється на відповідність Цивільному кодексу України та Закону України "Про господ арські товариства" в редакці ї, чинній на час прийняття ріш ення та Закону України "Про ак ціонерні товариства".

Згідно з розділом 13 Статуту затвердженого рішенням Уста новчих зборів засновників пр отоколом від 22.05.2006р. зміни та до повнення до установчих докум ентів товариства вносяться н а підставі рішення загальних зборів акціонерів (учасникі в товариства). Зміни, які стали ся в установчих документах т овариства і які вносяться до державного реєстру, підляга ють державній реєстрації за тими ж правилами, що встановл ені для державної реєстрації товариства. У разі зміни назв и, організаційної форми або ф орми власності проводиться р еєстрація установчих докуме нтів товариства.

До порядку денного загальн их зборів приведення статуту товариства у відповідність до чинного Закону України "Пр о акціонерні товариства" бул и внесені питання про: внесен ня змін до статуту товариств а шляхом викладення статуту у новій редакції; відкликанн я Голови та членів правління товариства та обрання Дирек тора; обрання Голови та члені в Наглядової ради товариства .

Як вбачається з Протоколу № 1/2011 Загальних зборів акціонер ів ЗАТ "Рембудторг" від 29.04.2011р. но вою редакцією Статуту приват ного акціонерного товариств а "Рембудторг", який був винесе ний на розгляд загальних збо рів і затверджений ними, пере дбачений одноосібний викона вчий орган -директор. В зв' яз ку з цим до порядку денного бу ло включено питання про обра ння директора товариства. За гальними зборами було прийня то відповідне рішення та згі дно з п.п. 9.3., 9.4. Протоколу № 1/2011 зат верджено одноособовий викон авчий орган товариства - Дире ктор товариства та обрано і з атверджено ОСОБА_4 на поса ді Директора товариства.

Що стосується питання про о брання Загальними зборами Го лови Наглядової ради товарис тва то вказане питання розгл януто Загальними зборами та згідно п. 10.1 Протоколу № 1/2011 прий нято рішення про обрання Гол овою Наглядової ради ОСОБА _3 і членів Наглядової ради - ОСОБА_7. та ОСОБА_5

Формування ж Загальними зб орами Наглядової ради здійсн ювалось в зв' язку з тим, що в новій редакції Статуту прива тного акціонерного товарист ва, який приведений у відпові дність до Закону України "Про акціонерні товариства", таки й орган управління передбаче ний.

Відповідно до ст. 18 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців" якщо відом ості, які підлягають внесенн ю до Єдиного державного реєс тру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються до стовірними і можуть бути вик ористані в спорі з третього о собою, доки до них не внесено в ідповідних змін.

Згідно з виписки з єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприє мців серії ААБ № 020950, зміни до ус тановчих документів - нова ре дакція статуту приватного ак ціонерного товариства "Рембу дторг" (ідентифікаційний код 01547829) зареєстровані.

Крім того, пунктом другим ро зділу XVII "Прикінцеві та перехі дні положення" Закону Україн и "Про акціонерні товариства " передбачено, що через два рок и з дня набрання чинності цим Законом (тобто з 30.04.2011 року) втра чають чинність статті 1 - 49 Зако ну України "Про господарські товариства" у частині, що стос ується акціонерних товарист в.

Пунктом п' ятим розділу XVII "П рикінцеві та перехідні полож ення" Закону України "Про акці онерні товариства" передбаче но, що статути та внутрішні по ложення акціонерних товарис тв, створених до набрання чин ності цим Законом, підлягают ь приведенню у відповідність із нормами цього Закону не пі зніше ніж протягом двох рокі в з дня набрання чинності цим Законом (тобто в термін до 30.04.201 1 року).

Тобто, приведенням діяльно сті акціонерних товариств, с творених до набрання чинност і Законом України "Про акціон ерні товариства", у відповідн ість із цим Законом є здійсне ння таких дій як внесення змі н до статуту товариства, які в тому числі передбачають змі ну найменування акціонерног о товариства з відкритого аб о закритого акціонерного тов ариства на публічне акціонер не товариство чи з відкритог о або закритого акціонерного товариства на приватне акці онерне товариство та приведе ння внутрішніх положень това риства у відповідність із ви могами цього Закону.

Таким чином, прийняття ріше ння загальними зборами товар иства що стосуються внесення змін до Статуту відповідают ь вимогам чинного законодавс тва, а посилання позивача про існування реальної загрози реалізації його корпоративн их прав не містять правового обґрунтування та є імовірни ми припущеннями порушення в майбутньому його прав як акц іонера.

Згідно з п. 17 постанови Плену му Верховного Суду України в ід 24.10.2008 р. № 13 "Про практику розгл яду судами корпоративних спо рів" підставами для визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів (учасникі в) господарського товариства можуть бути: порушення вимог закону та/або установчих док ументів під час скликання та проведення загальних зборів товариства; позбавлення акц іонера (учасника) товариства можливості взяти участь у за гальних зборах; порушення пр ав чи законних інтересів акц іонера (учасника) товариства рішенням загальних зборів.

Відповідно до п. 18 постанови пленуму Верховного Суду Укр аїни від 24.10.2008 р. № 13 "Про практику розгляду судами корпоративн их спорів" при розгляді справ судам слід враховувати, що не всі порушення законодавства , допущені під час скликання т а проведення загальних зборі в господарського товариства , є підставою для визнання нед ійсними прийнятих на них ріш ень.

Безумовною підставою для в изнання недійсними рішень за гальних зборів у зв'язку з пря мою вказівкою закону є:

- прийняття загальними збор ами рішення за відсутності к воруму для проведення загаль них зборів чи прийняття ріше ння;

- прийняття загальними збор ами рішень з питань, не включе них до порядку денного загал ьних зборів товариства;

- прийняття загальними збор ами рішення про зміну статут ного капіталу товариства, як що не дотримано процедури на дання акціонерам (учасникам) відповідної інформації.

Пунктом 19 вказаної постанов и визначено, що суди мають вра ховувати, що для визнання нед ійсним рішення загальних збо рів товариства необхідно вст ановити факт порушення цим р ішенням прав та законних інт ересів учасника (акціонера) т овариства. Якщо за результат ами розгляду справи факт так ого порушення не встановлено , господарський суд не має під став для задоволення позову.

У судовому засіданні із дос ліджених доказів судом не бу ло встановлено порушень поря дку процедури реєстрації акц іонерів, порядку прийняття р ішень, які б могли вплинути на прийняття загальними зборам и відповідних рішень та могл и б бути підставою для визнан ня прийнятих загальними збор ами акціонерів рішень від 29.04.20 11р. недійсними.

Судом також не було встанов лено порушення прав чи закон них інтересів позивача прийн яттям оскаржуваного рішення .

Відповідачем було належни м чином здійснено реєстрацію акціонерів та загальними зб орами прийнято рішення внесе них до Порядку денного, що під тверджується наданими доказ ами.

Позивачем, в свою чергу, не д оведено безумовних підстав, у зв' язку з прямою вказівко ю закону, для визнання загаль них зборів акціонерів ЗАТ "Ре мбудторг" від 29.04.2011р. неправомоч ними та визнання недійсним р ішення загальних зборів акці онерів товариства від 29.04.2011p.

З огляду на те, що відповіда ч дотримався процедури прове дення загальних зборів акціо нерів, рішення на яких прийма лися на підставі дійсного во левиявлення акціонерів, позо вні вимоги позивача задоволе нню не підлягають.

Враховуючи вищенаведене, с уд дійшов висновку про відсу тність підстав для задоволен ня позовних вимог з підстав з азначених в позовній заяві.

Витрати за розгляд справи в ідповідно до ст. 49 ГПК України та витрати за інформаційно-т ехнічне забезпечення судово го процесу відповідно до ст. 44 ГПК України покладаються на позивача.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 44, 49, 82-85 ГПК Україн и, господарський суд, -

В И Р І Ш И В:

У задоволенні позовни х вимог відмовити.

Рішення господарсько го суду набирає законної сил и після закінчення строку по дання апеляційної скарги, як що апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляц ійної скарги рішення, якщо йо го не скасовано, набирає зако нної сили після розгляду спр ави апеляційним господарськ им судом.

Суддя О.В. Гулевець

Дата підписання рішення 2 9.09.2011р.

Дата ухвалення рішення23.09.2011
Оприлюднено17.10.2011
Номер документу18589851
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення загальних зборів

Судовий реєстр по справі —57/236

Ухвала від 24.01.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Аюпова Р.М.

Ухвала від 06.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Аюпова Р.М.

Ухвала від 07.06.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Аюпова Р.М.

Ухвала від 18.05.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Аюпова Р.М.

Ухвала від 01.03.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Аюпова Р.М.

Ухвала від 26.01.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Аюпова Р.М.

Постанова від 15.11.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Рішення від 23.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 09.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні