Ухвала
від 29.09.2011 по справі 12/267
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 12/267 Голову ючий у 1-й інстанції: Чвіркун Ю .І.

Суддя-доповідач: Бєлова Л.В.

У Х В А Л А

Іменем України

"29" вересня 2011 р. м. Київ

Київський апеляційний адм іністративний суд в складі :

головуючого - Бєлової Л.В.,

суддів: Безименної Н.В.,

Міщука М.С.

при секретарі - Салоїд І.М .

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві , в порядку ч. 1 ст. 41 КАС України, апеляційну скаргу позивача - ОСОБА_3 на постанову Окруж ного адміністративного суду м. Києва від 02 квітня 2008 року у с праві за адміністративним по зовом ОСОБА_3 до Голови Ви щого адміністративного суду України Пасенюка Олександ ра Михайловича про бездіял ьність посадової особи ,-

В С Т А Н О В И В :

У жовтні 2007 року позивач - ОСОБА_3 звернувся з адмініс тративним позовом до Окружно го адміністративного суду м. Києва з наступними позовним и вимогами:

- визнати протиправними дії відповідача, щодо не надання письмової відповіді на звер нення від 19 вересня 2007 року у вс тановлений законом строк;

- зобов' язати відповідача надати письмову відповідь п о суті скарги від 19 вересня 2007 р оку.

Постановою Окружного адмі ністративного суду м. Києва в ід 02 квітня 2008 року у задоволен і адміністративного позову в ідмовлено повністю.

Не погоджуючись із вказано ю постановою, позивачем - О СОБА_3 подано апеляційну ск аргу, в якій просить скасуват и постанову суду першої інст анції та прийняти нову поста нову про задоволення позовни х вимог в повному обсязі та кл опотання про поновлення стро ку на апеляційне оскарження постанови суду першої інстан ції.

Ухвалою Київського апеляц ійного адміністративного су ду від 23 червня 2009 року у задово лені клопотання про поновлен ня строку на апеляційне оска рження постанови Окружного а дміністративного суду м. Киє ва від 02 квітня 2008 року - відмо влено, а апеляційну скаргу - залишено без розгляду.

Не погоджуючись з вищезазн аченою ухвалою від 23 червня 2009 року, позивач подав касаційн у скаргу , в якій просив скасув ати оскаржувану ухвалу суду апеляційної інстанції.

Ухвалою Вищого адміністра тивного суду України, касаці йну скаргу ОСОБА_3 задовол ено частково.

Ухвалу Київського апеляці йного адміністративного суд у від 23 червня 2009 року - скасов ано, адміністративну справу направлено для нового розгля ду Київському апеляційному а дміністративному суду.

Сторони, будучи належним чи ном повідомлені про дату, час та місце апеляційного розгл яду справи, в судове засіданн я не з' явилися. Про причини с воєї неявки суд не повідомил и.

Враховуючи, що в матеріалах справи достатньо письмових доказів для правильного вирі шення апеляційної скарги, а о собиста участь сторін в судо вому засіданні - не обов' яз кова, колегія суддів у відпов ідності до ч. 4 ст. 196 КАС України визнала можливим проводити апеляційний розгляд справи з а відсутності представників сторін.

Згідно ст. 41 КАС України фікс ування судового засідання за допомогою звукозаписувальн ого технічного засобу не зді йснювалося.

Заслухавши суддю-доповіда ча, перевіривши матеріали сп рави, доводи апеляційної ска рги, колегія суддів вважає не обхідним апеляційну скаргу п озивача - ОСОБА_3 - залиш ити без задоволення, постано ву Окружного адміністративн ого суду м. Києва від 02 квітня 20 08 року - залишити без змін, ви ходячи із наступного.

Відповідно до статті 198 КАС У країни за наслідками розгляд у апеляційної скарги на пост анову суду першої інстанції суд апеляційної інстанції ма є право залишити апеляційну скаргу без задоволення, а пос танову суду - без змін.

При ухваленні оскаржувано го рішення, суд першої інстан ції дійшов висновку про те, що позовні вимоги є не обґрунто ваними та такими, що не підляг ають задоволенню.

З такими висновками суду пе ршої інстанції колегія судді в погоджується, виходячи з на ступного.

З матеріалів справи вбачає ться, що 19.09.2007 року позивач - О СОБА_3 подав письмову скарг у до Голови ВАС України Пас енюка О.М., мотивовану тим, що йому як довіреній особі пози вача не направлено копію ріш ення по адміністративній спр аві, яка була розглянута Вищи м адміністративним судом Укр аїни.

У своїй скарзі від 19.09.2007 року ОСОБА_3 просив:

1) негайно надати йому копію рішення суду від 29.08.2007 року по а дміністративній справі №2а-115/ 06;

2) дати оцінку неправомірним діям посадових осіб суду та з абезпечити діяльність суду з гідно з вимогами чинного зак онодавства;

3) письмову обґрунтовану від повідь на скаргу надати в уст ановлений законом строк.

На вищезазначене зверненн я від 19.09.2007 року Вищим адміністр ативним судом України листом від 22.10.2007 року було повідомлено заявника про те, що листом суд у за №К-31717/06 ухвала суду від 29.08.2007 р оку надіслана на адресу пози вача, що підтверджується мат еріалами справи.

Отже, звернення позивача ві д 19.09.2007 року було розглянуте і л истом від 22.10.2007 року №13-1/3438/3429 позив ачу надано відповідь за підп исом керівника апарату Вищог о адміністративного суду Укр аїни Цоклана В.І.

Відповідно до ч.4 ст. 230 КАС Укр аїни судові рішення суду кас аційної інстанції ухвалюють ся, проголошуються, видаютьс я або надсилаються особам, як і беруть участь у справі, в пор ядку, встановленому статтями 160 і 167 цього Кодексу.

Таким чином, діяльність щод о ухвалення, проголошення, ви дачі та надсилання судових р ішень є не управлінською, а п роцесуальною діяльністю при здійсненні судочинства, і чи нним процесуальним законода вством передбачено порядок о скарження таких рішень та ді й судді (суду).

Як видно із положень КАС Укр аїни, а також положень інших п роцесуальних кодексів, рішен ня та дії, які прийнятті чи вчи ненні суддею (судом) у порядку , передбаченому процесуальни м законом, можуть бути оскарж енні згідно із відповідним п роцесуальним законом, а отже , оскаржувати їх як рішення, ді ї чи бездіяльність суб' єкта владних повноважень не є мож ливим.

Відповідно до ст. 40 Конститу ції України усі мають право н аправляти індивідуальні чи к олективні письмові зверненн я або особисто звертатися до органів державної влади, орг анів місцевого самоврядуван ня та посадових і службових о сіб цих органів, що зобов'язан і розглянути звернення і дат и обґрунтовану відповідь у в становлений законом строк.

Також правовідносини, що ви никли між сторонами, регулюю ться положеннями Законів Ук раїни «Про звернення громадя н»та «Про судоустрій України ».

Відповідно до ч.1 ст.1 Закону У країни «Про звернення громад ян», громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого с амоврядування, об'єднань гро мадян, підприємств, установ, о рганізацій незалежно від фор м власності, засобів масової інформації, посадових осіб в ідповідно до їх функціональн их обов'язків із зауваженням и, скаргами та пропозиціями, щ о стосуються їх статутної ді яльності, заявою або клопота нням щодо реалізації своїх с оціально-економічних, політи чних та особистих прав і зако нних інтересів та скаргою пр о їх порушення.

Згідно із ч.1 ст.20 Закону Укра їни «Про звернення громадян» звернення розглядаються і ви рішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надх одження , а ті, які не потребую ть додаткового вивчення, - нев ідкладно, але не пізніше п'ятн адцяти днів від дня їх отрима ння. Якщо в місячний термін ви рішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприє мства, установи, організації або його заступник встановл юють необхідний термін для й ого розгляду, про що повідомл яється особі, яка подала звер нення. При цьому загальний те рмін вирішення питань, поруш ених у зверненні, не може пере вищувати сорока п' яти днів.

Враховуючи вищезазначене та дослідивши матеріали та ф актичні обставини справи, ко легія суддів апеляційної інс танції погоджується з виснов ком суду першої інстанції, ві дповідно до якого вимоги поз ивача є необґрунтованими та такими, що не підлягають задо воленню.

Доводи апеляційної скарги не спростовують вірності ви сновків Окружного адміністр ативного суду м. Києва, які вик ладені в постанові від 02 квітн я 2008 року.

Відповідно до статті 200 КАС У країни суд апеляційної інста нції залишає апеляційну скар гу без задоволення, а постано ву або ухвалу суду без змін, як що визнає, що суд першої інста нції правильно встановив обс тавини справи та ухвалив суд ове рішення з додержанням но рм матеріального та процесуа льного права.

Враховуючи викладене, коле гія суддів приходить до висн овку, що постанова суду першо ї інстанції ухвалена з дотри манням норм процесуального т а матеріального права, довод и апеляційної скарги не спро стовують висновки суду першо ї інстанції, у зв' язку з чим п ідстав для скасування постан ови суду першої інстанції не вбачається.

Керуючись ст.ст. 160, 198, 200, 205, 206 КА С України, суд , -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу позивач а - ОСОБА_3 на постанову О кружного адміністративного суду м. Києва від 02 квітня 2008 рок у - залишити без задоволення .

Постанову Окружного адмін істративного суду м. Києва ві д 02 квітня 2008 року - залишити б ез змін.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена протя гом двадцяти днів з дня її скл адання в повному обсязі шлях ом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адм іністративного суду України .

Головуючий суддя Л.В.Бєлова

Судді М.С. Міщук,

Н.В.Безименна

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2011
Оприлюднено18.10.2011
Номер документу18623890
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —12/267

Ухвала від 31.07.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

Ухвала від 04.07.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

Ухвала від 20.06.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

Рішення від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Прокопенко Л.В.

Ухвала від 27.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Прокопенко Л.В.

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Прокопенко Л.В.

Ухвала від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Прокопенко Л.В.

Ухвала від 29.09.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бєлова Л.В.

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Прокопенко Л.В.

Постанова від 02.04.2008

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Цвіркун Ю.І

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні