Ухвала
від 13.10.2011 по справі 3962-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

Автономна Республіка К рим, 95003, м.Сімферополь, вул.О.Нев ського/Річна, 29/11, к. 121

УХВАЛА

< Список (При необходимости выбрать) >

< Список (При необходимос ти выбрать) >

13.10.2011 Справа №5002-23/3962-2011

за позовом Фізичної особи-п ідприємця ОСОБА_1 (АДРЕС А_1; ідентифікаційний номер 2891203912)

до відповідача Виконавчог о комітету Завіто-Ленінської сільської ради (вул. Шевченка , буд. 20, с. Завіт-Ленінський , Джанкойський район, АР Крим, 96126; ідентифікаційний код 36927898)

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійні вимог и на предмет спору, Сільськог осподарського виробничого к ооперативу «Парус» (вул. Шевч енко, буд. 1, с. Завіт-Ленінський , Джанкойський район, АР Крим, 96126; ідентифікаційний код 32066209)

про визнання недійсним ріш ення

Суддя Доброрез І.О.

П Р Е Д С Т А В Н И К И :

Від позивача - ОСОБА_2, а двокат (свідоцтво № 441 від 03.12.2003 р .), представ. за договором дору чення від 29.09.2011 р.,

Від відповідача - не з' яв ився.

Від третьої особи - Савін В .В., керуючий санацією

Суть спору: Фізична особа-пі дприємець ОСОБА_1 звернул ася до господарського суду А втономної Республіки Крим з позовом про скасування рішен ня Виконавчого комітету Заві то-Ленінської сільської ради № 44 про визнання права власно сті на об' єкти нерухомого м айна за СВК «Парус», що знаход яться за адресою: вул. Шевченк о, буд. 1, с. Завіт-Ленінський, Д жанкойський район, АР Крим, 96126.

Позовні вимоги мотивовані незаконністю спірного рішен ня виконкому, оскільки жодно го договору купівлі-продажу майна, яке є спільною частков ою власністю членів Сільсько господарського виробничого кооперативу «Парус», з коопе ративом не укладалося. Отже, н а думку позивача, були відсут ні правові підстави для прий няття рішення про визнання з а третьою особою права власн ості на дане майно.

Разом з поданням позову Фіз ичною особою-підприємцем О СОБА_1 надане клопотання пр о вжиття заходів забезпеченн я позову шляхом заборони тре тій особі вчиняти будь які ді ї щодо реалізації нерухомого майна, розташованого за адре сою: вул. Шевченко, буд. 1, с. За віт-Ленінський, Джанкойський район, АР Крим, 96126, а саме: консе рвний завод, котельна консер вного заводу, лабораторія (до писка «від р уки» - адміністративна буді вля), вісова, масло цех, столяр ська майстерня, склад тарног о цеху, склад готової продукц ії, склад консервного цеху, ви нцех 1953 р., винцех 1983 р., холодильн ик 2200 т, загорожа, туалет.

Заявлене клопотання позив ача мотивоване тим, що господ арським судом АР Крим поруше но провадження у справі № 5002-3/4469 -2010 про банкрутство СВК «Парус », в процесі вирішення якої сп ірне майно може бути реалізо ване з метою погашення креди торської заборгованості.

Ухвалою господарського су ду АР Крим від 16.09.2011 р. позовну за яву прийнято до розгляду і по рушено провадження у справі.

10.10.2011 р. до канцелярії суду кер уючим санацією СВК «Парус» н адане клопотання про припине ння провадження у справі у зв ' язку з відсутністю предмет у спору. В обґрунтування нада ного клопотання, представник третьої особи зазначає на те , що позивач не має права зверт атися до виконкому з вимогам и щодо скасування рішення ві д 2003 р. за № 44, оскільки він не має жодного відношення до спірн их об' єктів, на які визнано п раво власності за СВК «Парус ». У зв' язку з чим, на його дум ку, між сторонами по справі ві дсутній предмет спору.

Представник позивача в суд ове засідання з' явився, вим оги суду щодо надання витреб уваних документів не виконав , позовні вимоги підтримав у п овному обсязі.

Відповідач явку свого повн оважного представника в судо ве засідання не забезпечив, п ро час та місце слухання спра ви проінформований належним чином - рекомендованою кор еспонденцією за адресою його місцезнаходження, проте 13.10.2011 р . до суду надійшло клопотання про відкладення розгляду сп рави на більш пізніший строк у зв' язку з неможливістю пр ибуття його в засідання суду .

Керуючий санацією Сільськ огосподарського виробничог о кооперативу «Парус» в судо ве засідання з' явився, прос ив припинити провадження у с праві.

Представник позивача з дов одами третьої особи не погод жувався, усно клопотав про ві дкладення розгляду справи на більш пізніший строк у зв' я зку з необхідністю ознайомле ння з матеріалами справи для надання мотивованих запереч ень.

З огляду на викладене, врахо вуючи неявку представника ві дповідача, заявлені клопотан ня, необхідність надання дод аткових документів, з метою н едопущення порушення процес уальних прав сторін на участ ь у судовому засіданні, повно го та всебічного з' ясування обставин справи, суд вважає з а можливе слухання по справі відкласти, повторивши викли к представників позивача, ві дповідача і третьої особи в с удове засідання та витребува ти у них додаткові матеріали , необхідні для розгляду спра ви по суті.

Керуючись ст.ст. 77, 86 ГПК Украї ни, суд -

У Х В А Л И В :

Розгляд справи відкласти н а 03 листопада 2011 р. на 10.10 годин.

Засідання відбудетьс я у приміщенні господарськог о суду Автономної Республіки Крим (вул. О. Невського/Річ на, буд. 29/11, каб. 121, м. Сімферополь , АР Крим, 95003).

До дня слухання справи:

Позивачу - повністю викон ати вимоги попередньої ухвал и суду та надати оригінали до кументів, доданих до позовно ї заяви, для огляду в судовому засіданні; документи, що підт верджують статус ФОП (оригін али для огляду у судовому зас іданні); власне письмове підт вердження того, що у провадже нні господарського суду, або іншого органу, який в межах св оєї компетенції вирішує госп одарський спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами , про той же предмет, з тих же пі дстав, а також немає рішення ц их органів по даному спору; ор игінали доказів, що підтверд жують направлення копії позо вної заяви зі всіма доданими до неї матеріалами на адресу відповідача відповідно до в имог ст. 56 ГПК України (з описом вкладення); відомості щодо ба нківських рахунків (якщо так і є). Крім того, суд покладає об ов' язок на позивача надати правове обґрунтування позов у у відповідності до вимог ст . 16 ЦК України та ст. 20 ГК України ; письмові пояснення щодо тог о, чим спірне рішення виконко му порушує права позивача; на дати свідоцтва про право вла сності на майновий пай члені в колективного сільськогосп одарського підприємства (май нові сертифікати), договори п ереуступки права вимоги, укл адені між всіма співвласника ми спірного майна і ФОП ОСО БА_1 (оригінали для огляду у с удовому засіданні та належни м чином засвідчені копії для залучення до матеріалів спр ави). Забезпечити явку предст авника в судове засідання.

Відповідачу - надат и письмовий відзив на позов, у порядку ст. 59 ГПК України, з док ументальним та правовим обґр унтуванням своїх заперечень , який міститиме правове обґр унтування законності набутт я СВК «Парус» права власност і на спірне майно; документи, щ о підтверджують юридичний ст атус (оригінали для огляду у с удовому засіданні та належни м чином засвідчені копії для залучення до матеріалів спр ави); відомості щодо банківсь ких рахунків (якщо такі є). Крі м того, суд покладає обов' яз ок на відповідача надати нал ежним чином засвідчену копію спірного рішення № 44 для залу чення до матеріалів справи. З абезпечити явку представник а в судове засідання.

Третій особі - письм ові пояснення по суті спору, щ о міститимуть докази набуття нею права власності на спірн е майно (правовстановлюючі д окументи), на підставі яких бу ло прийнято рішення виконком у № 44; документи, що підтверджу ють юридичний статус (оригін али для огляду у судовому зас іданні та належним чином зас відчені копії для залучення до матеріалів справи); відомо сті щодо банківських рахункі в (якщо такі є). Забезпечити яв ку представника в судове зас ідання.

Копії документів, що н адаються, повинні бути засві дчені належним чином, згідно з пунктом 5.27 Держстандарту Ук раїни № 4163-2003 «Уніфікована сист ема організаційно-розпорядч ої документації. Вимоги до оф ормлювання документів» і под аються з супровідним листом.

Попередити сторін, що у разі ухилення від виконання вимо г ухвали, господарський суд м ає право стягнути в доход Дер жавного бюджету України штра ф у розмірі до ста неоподатко вуваних мінімумів доходів гр омадян у порядку, передбачен ому п. 5 ст. 83 ГПК України.

Явку представників с торін і третьої особи в судов е засідання визнати обов'язк овою.

Дану ухвалу направити сторонам і третій особі реко мендованою кореспонденцією .

Для пропуску в приміщ ення суду представникам стор ін і третьої особи при собі ма ти документи, що засвідчують особистість.

Суддя Господарсько го суду

Автономної Республіки Кр им Доб рорез І.О.

Дата ухвалення рішення13.10.2011
Оприлюднено02.11.2011
Номер документу18798502
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним ріш ення

Судовий реєстр по справі —3962-2011

Рішення від 22.11.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

Ухвала від 03.11.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

Ухвала від 13.10.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

Ухвала від 29.09.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні