Ухвала
від 11.01.2011 по справі 2-а-2778/08/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-2778/08/0770

Рядок статзвіту –< Текст >

код - 06

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 січня 2011 року                                                                                                               м. Ужгород

      Про зупинення провадження у справі

Закарпатський окружний адміністративний суд   в складі :

головуючої судді Большакової О.О.,  

при секретарі  Рибак Т.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду  в місті Ужгороді адміністративну справу за позовом Хустської  об»єднаної державної податкової  інспекції до  Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Маріам» про стягнення заборгованості,

встановив:

29 жовтня 2008 року Хустська об»єднана державна податкова інспекція звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до ТОВ «Фірма Маріам»про  стягнення заборгованості .

Позовні вимоги мотивовані  несплатою  відповідачем заборгованості до бюджету в  розмірі 296886 гривень 33 копійки, провадження  у адміністративній справі  за позовом Хустської об»єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Маріам»про стягнення заборгованості до вирішення Вищим адміністративним судом України адміністративної справи № К -9109\08 за позовом Товариства з обмеженою  відповідальністю  Фірма «Маріам»до Хустської об»єднаної державної податкової інспекції Закарпатської області про  визнання нечинними   податкових  повідомлень –рішень.

Як вбачається з позовної  заяви,  позивач просить стягнути донараховані податковою інспекцією суми, зокрема по податку на прибуток по податковим повідомленням –рішенням   від 8 травня 2003 року №0000112690/0, яким платнику донараховано 61150 гривень та застосовано фінансову санкцію  в сумі 30575   гривень .

Товариство  з обмеженою відповідальністю «Фірма Маріам»звернулося до господарського суду Закарпатської області з адміністративним позовом до Хустської ОДПІ про визнання нечинними податкових  повідомлень-  рішень від 8 травня 2003 року, нараховані санкції  за яким включені до суми стягнення  в розмірі 17298 гривень відповідно до позовних  вимог у адміністративній справі , що розглядається.

Як вбачається з копії  постанови господарського суду   Закарпатської  області  від 26 червня 2007 року по справі № 2/283- А за позовом  ТОФ «Фірма Маріам»до Хустської  ОДПІ  про визнання нечинними податкових  повідомлень-  рішень від 8 травня 2003 року, позовні вимоги було частково задоволено та визнано нечинним податкове повідомлення рішення в частині донарахування 14721 гривні 02 копійки податку на прибуток.  Апеляційною  інстанцією це судове рішення  було залишено без  змін .

Ухвалою Вищого адміністративного  суду України  від 8 грудня 2009 року  було скасовано ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від  18 березня 2008 року та скасовано постанову  господарського суду закарпатської області від  26 червня 2007 року,  а справу було надіслано на новий розгляд по суті позовних вимог до Закарпатського окружного адміністративного суду .

Відповідно  до п.  3 ч. 1 статі 156 КАС України  суд зупиняє провадження у  справі у разі  неможливості  розгляду цієї  справи до вирішення  іншої справи , що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі .

Таким чином,  оскільки предметом позову у цій справі є  стягнення податкової  заборгованості відповідача, яка утворилася внаслідок донарахування податковою  інспекцією податку на прибуток згідно податкового рішення, яке  у встановленому законодавством порядку було оскаржено ТОВ «Фірма Маріам»до господарського суду й на даний час після скасування Вищим  адміністративним  судом України   судових рішень, що були прийняті у цій справі,  адміністративний спір щодо законності прийнятого суб”єктом владних повноважень рішення про застосування фінансових санкцій не  вирішено, дану справу (про стягнення коштів) неможливо вирішити до вирішення  пов»язаної справи  за позовом  Товариства з обмеженою  відповідальністю “Маріам” до Хустської  об”єднаної  державної  податкової  інспекції  Закарпатської області про  визнання недійсним рішення від 8 травня 2003 року ( № справи в Закарпатському окружному адмнітсративному суді 2а –4795/09/0770 .

На підставі вищевикладеного, керуючись  ст. ст. 7 - 11, 156  Кодексу адміністративного судочинства України ,  

ухвалив:

Зупинити провадження  у адміністративній справі  за позовом Хустської  об»єднаної  державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Маріам»про стягнення заборгованості до набуття законної сили судовим рішенням у адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою  відповідальністю  Фірма «Маріам»до Хустської  об»єднаної  державної податкової  інспекції Закарпатської області про  визнання нечинними   податкових  повідомлень –рішень ( №2а-4795/0770).

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного  суду  через Закарпатський окружний адміністративний суд  шляхом подання заяви про  апеляційне оскарження  в  5 - денний термін з дня проголошення  та подання  апеляційної скарги у 10 –денний термін після подання заяви про апеляційне оскарження, в порядку, визначеному ст.186  КАС  України .

Ухвала відповідно до ч.1 ст.254 КАС України набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого цим  Кодексом,  якщо таку заяву не  було подано .

Головуюча                                                   О.О. Большакова

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.01.2011
Оприлюднено04.11.2011
Номер документу18846828
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2778/08/0770

Постанова від 04.10.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 08.09.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 02.06.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 12.10.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 07.05.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 11.01.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Большакова О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні