Ухвала
від 10.10.2011 по справі 27/87б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

10.10.11 р. Справа № 27/87б

Господарський суд Донец ької області у складі колегі ї суддів:

головуючого судді Плотніц ького Б.Д.

судді Сковородіної О.М.

судді Чорненької І.К.

при секретарі судового зас ідання Шамовій О.С.

розглянув у відкритому суд овому засіданні матеріали за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою від повідальністю „Стимул”, м. Ки їв

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Сан Ремо”, м. Донецьк

арбітражний керуючий Коз ловська Д.В.

про банкрутство

Суддя Плотніцький Б.Д.

Представники:

Від кредиторів: ОСОБА_3, ОСОБА_4 - за довір.

Від боржника: ОСОБА_5 - д овір.

Арбітражний керуючий: Ко зловська Д.В. - ліквідатор

В засіданні суду брали учас ть:

Господарським судом Донец ької області ухвалою від 01.09.2009р . порушена справа про банкрут ство Товариства з обмеже ною відповідальністю „Сан Ре мо” м.Донецьк, введений морат орій на задоволення вимог кр едиторів, введена процедура розпорядження майном боржни ка строком на 6 місяців до 01.03.2010р ., розпорядником майна призна чена арбітражний керуючий Козловська Д.В.

13.10.2009р. судом винесена ухвала за результатами підготовчог о засідання.

В газеті „Урядовий кур' єр ” №198 від 27.10.09р. опубліковано ого лошення про порушення справи №27/87б про банкрутство ТОВ „Сан Ремо” м.Донецьк.

Постановою Вищого господа рського суду України від 10.03.2010р . ухвала господарського суду від 13.10.2009р. скасована та справа направлена на розгляд до гос подарського суду.

Ухвалою за результатами пі дготовчого засідання від 21.07.201 0р. затверджений розмір вимог ініціюючого кредитора до бо ржника в сумі основного борг у 201 700 грн. 00 коп., встановлена дат а складання реєстру вимог кр едиторів - 07.09.2010р. та дата попе реднього засідання суду щодо розгляду реєстру вимог кред иторів на 09.09.2010р. на 10-00 год.

Одночасно вказаною ухвало ю зобов' язано ініціюючого к редитора у десятиденний стро к за власний рахунок подати д о офіційного друкованого орг ану Верховної Ради України ч и Кабінету Міністрів України оголошення про порушення сп рави №27/87б про банкрутство Т овариства з обмеженою відп овідальністю „Сан Ремо”, м. До нецьк.

В газеті „Урядовий кур' єр ” №140 від 31.07.2010р. опубліковане ого лошення про порушення справи №27/87б про банкрутство Товар иства з обмеженою відповід альністю „Сан Ремо”, м. Донець к

Ухвалою суду від 09.12.2010р. прова дження по справі було зупине не до розгляду по суті справи №28/247пд за позовом Товариств а з обмеженою відповідальн істю „Сан Ремо”, м. Донецьк до відповідача Публічного акціонерного товариства „Ук рСиббанк”, м.Харків про визна ння недійсним договору порук и б/н від 23.07.2008р.

Ухвалою господарського су ду від 13.04.2011р. провадження по сп раві поновлене.

Розпорядженням в.о голови г осподарського суду Донецько ї області Плотніцького Б.Д. від 16.05.2011р. справа №27/87б про бан крутство Товариства з об меженою відповідальністю „С ан Ремо”, м. Донецьк передана для розгляду колегіально у с кладі: головуючого судді Пло тніцького Б.Д., судді Сковород іної О.М. та судді Чорненької І .К.

Ухвалою господарського су ду за результатами попереднь ого засідання від 23.05.2011р. затвер джений реєстр вимог кредитор ів, встановлена дата проведе ння перших загальних зборів кредиторів на 01.06.2011р. та дата за сідання суду з розгляду пита ння щодо введення подальшої процедури на 08.06.2011р.

Постановою господарського суду від 23.06.2011р. боржник визнан ий банкрутом, відкрита лікві даційна процедура та ліквіда тором призначений арбітражн ий керуючий Козловська Д.В.

26.09.2011р. господарським судом о триманий звіт та ліквідаційн ий баланс Товариства з об меженою відповідальністю „С ан Ремо”, м. Донецьк, який приз начений до судового розгляду ухвалою господарського суду від 04.10.2011р.

В судове засідання 10.10.2011р. з' явились представники кредит орів та ліквідатор, повноваж ення яких підтверджені належ ним чином.

Розглянувши в судовому зас іданні звіт ліквідатора, лік відаційний баланс банкрута т а інші матеріали справи, засл ухавши думку представників к редиторів, суд встановив:

У відповідності з вимогами ст.32 Закону України „Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” після завершення ус іх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господа рського суду звіт та ліквіда ційний баланс, до якого додаю ться:

- показники виявленої лікві даційної маси (дані її інвент аризації);

- відомості про реалізацію о б'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені дого вори купівлі-продажу;

- копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання-пере дачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів;

- документи, які підтверджую ть погашення вимог кредиторі в.

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Ліквідатор повідомляє дер жавний орган з питань банкру тства про завершення ліквіда ційної процедури.

Якщо за результатами лікві даційного балансу після задо волення вимог кредиторів не залишилося майна, господарсь кий суд виносить ухвалу про л іквідацію юридичної особи - б анкрута. Копія цієї ухвали на правляється органу, який зді йснив державну реєстрацію юр идичної особи - банкрута, та ор ганам державної статистики д ля виключення юридичної особ и з Єдиного державного реєст ру підприємств та організаці й України, а також власнику (ор гану, уповноваженому управля ти майном), органам державної податкової служби за місцез находженням банкрута.

Якщо майна банкрута вистач ило, щоб задовольнити всі вим оги кредиторів, він вважаєть ся таким, що не має боргів, і мо же продовжувати свою підприє мницьку діяльність. Господар ський суд може винести ухвал у про ліквідацію юридичної о соби, що звільнилася від борг ів, лише у разі, якщо в неї зали шилося майнових активів менш е, ніж вимагається для її функ ціонування згідно із законод авством.

У разі якщо господарський с уд дійшов висновку, що ліквід атор не виявив або не реалізу вав усі наявні майнові актив и ліквідаційної маси, необхі дні для повного задоволення кредиторів, він виносить ухв алу про призначення нового л іквідатора. Новий ліквідатор очолює ліквідаційну комісію і діє згідно з вимогами цього Закону.

Якщо ліквідатор не виявив м айнових активів, що підлягаю ть включенню до ліквідаційно ї маси, він зобов'язаний подат и господарському суду ліквід аційний баланс, який засвідч ує відсутність у банкрута ма йна.

На виконання вимог ст.32 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальні стю „Сан Ремо”, м. Донецьк був складений звіт та ліквідацій ний баланс банкрута.

Під час проведення інвента ризації майна банкрута лікві датором виявлені основні зас оби та інші необоротні матер іальні активи на загальну су му 165 699 400 грн. 00 коп., а саме: нежитл ова будівля, яка знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Суворо ва, б.4, інші необоротні майнов і активи, дебіторська заборг ованість.

Відповідно до приписів Зак ону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” на засіданні комітету кред иторів 04.07.2011р. був встановлений порядок реалізації ліквідац ійної маси банкрута.

Крім цього, ліквідатором ви явлений поточний рахунок бан крута в АТ „КБ „СОЮЗ” в націон альній валюті із залишком гр ошових коштів у сумі 153 377 грн. 78 к оп.

Даний рахунок був використ аний ліквідатором для провед ення ліквідаційної процедур и та для зарахування коштів, що отримані від реалізації л іквідаційної маси та стягнен ня дебіторської заборговано сті.

Залишок коштів на рахунку б анкрута був розподілений лік відатором наступним чином: 140 025 грн. 26 коп. - сплата податків , що пов' язані з виплатою зар обітної плати; 378 277 грн. 02 коп. - витрати, що пов' язані з пров еденням ліквідаційної проце дури; 4 498 грн. 67 коп. - банківськ і послуги; 122 265 грн. 34 коп. сплата заробітної плати та аліменті в; 14 127 грн. 07 коп. - сплата держав ного мита; 235 550 881 грн. 32 коп. - пог ашення кредиторських вимог.

За рахунок коштів, отримани х від реалізації активів бор жника в ході ліквідаційної п роцедури, погашені вимоги кр едиторів першої черги та час тково четвертої черги.

В зв' язку з недостатністю майна боржника кредиторські вимоги четвертої черги част ково залишились не задоволен ими і вважаються погашеними відповідно до приписів п. 6 ст. 31 Закону України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”.

Станом на 10.10.2011р. грошові кошт и на рахунку банкрута відсут ні, банківські рахунки Това риства з обмеженою відпові дальністю „Сан Ремо”, м. Донец ьк закриті.

В результаті проведеної р оботи встановлено, що у банкр ута відсутні майнові активи та грошові кошти, щоб задовол ьнити кредиторську заборгов аність у загальній сумі 39 650 818 г рн. 68 коп.

Також ліквідатором була пр оведена робота по обробці, пі дготовці та передачі докумен тів банкрута в архів.

Відповідно до договору №15/08/1 7 від 15.08.2011р. ліквідатором були п ередані архівні документи Товариства з обмеженою від повідальністю „Сан Ремо”, м. Д онецьк (накази з особистого с кладу, особові картки, відомо сті про нарахування заробітн ої плати за період 2006-2011р.) на збе реження до архівного відділу Голосіївської районної в м. К иєві державної адміністраці ї.

Вищевикладене підтверджує ться довідкою архівного відд ілу Голосіївської районної в м. Києві державної адміністр ації №19-30/138 від 18.08.2011р.

Крім цього, ліквідатором на дані Витяги з Державного реє стру обтяжень рухомого майна , з Єдиного реєстру заборон ві дчуження об' єктів нерухомо го майна, з Державного реєстр у іпотек, відповідно до яких у банкрута відсутні активи, як і перебувають під обтяженням и.

Комітет кредиторів на засі данні 26.09.2011р. одноголосно прийн яв рішення про затвердження наданого ліквідатором звіту про проведену роботу та лікв ідаційного балансу банкрута ; робота ліквідатора визнана комітетом кредиторів такою, що відповідає чинному закон одавству та інтересам кредит орів.

Присутні в судовому засіда нні представники кредиторів повідомили про відсутність зауважень чи заперечень до р оботи ліквідатора.

Судом встановлено, що подан ий ліквідатором звіт та лікв ідаційний баланс відповідаю ть вимогам ст.32 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”, активи та г рошові кошти у банкрута відс утні.

Письмові заперечення та за уваження на представлений зв іт ліквідатора та ліквідацій ний баланс банкрута у господ арського суду відсутні.

Ст.32 Закону України „Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” передбачає, що гос подарський суд після заслухо вування звіту ліквідатора та думки членів комітету креди торів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затверд ження звіту ліквідатора та л іквідаційного балансу, тобто право затверджувати предста влений звіт ліквідатора та л іквідаційний баланс належит ь до повноважень суду.

За таких обставин звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута підлягають затв ердженню, юридична особа - л іквідації і виключенню з Єди ного державного реєстру.

У зв'язку із затвердженням з віту і ліквідаційного баланс у провадження у справі припи няється.

В силу п.2 ст.32 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”, якщо за рез ультатами ліквідаційного ба лансу не залишилося майна, го сподарський суд виносить ухв алу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

За результатами розгляду в судовому засіданні матеріал ів справи, наданого звіту лік відатора, ліквідаційного бал ансу Товариства з обмеже ною відповідальністю „Сан Ре мо”, м. Донецьк, заслухавши дум ку кредиторів, суд вважає за н еобхідне задовольнити клопо тання ліквідатора та затверд ити звіт ліквідатора, ліквід аційний баланс банкрута, лік відувати юридичну особу та п рипинити провадження по спра ві.

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” в имоги, не задоволені за недос татністю майна, вважаються п огашеними.

Враховуючи викладене та ке руючись ст.ст. 3-1, 31, 32, 40 п.6 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуальн ого кодексу України, господа рський суд

У Х В А Л И В:

Затвердити звіт ліквідато ра та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою від повідальністю „Сан Ремо”, м. Д онецьк.

Ліквідувати юридичну особ у - Товариство з обмежен ою відповідальністю „Сан Рем о”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 33294487), що зар еєстроване за адресою: 83052, м.До нецьк, пр. Ілліча,66.

Провадження по справі №27/87б припинити.

Ліквідатору повідомити пр о завершення ліквідаційної п роцедури державний орган з п итань банкрутства.

Зобов' язати ліквідатора закрити рахунок банкрута в б анківській установі; знищити печатки та штампи, докази под ати до суду в 10-денний строк.

Зобов' язати орган держав ної реєстрації виключити під приємство-банкрута з ЄДРПОУ.

Копію цієї ухвали направит и особам, переліченим в ст.32 За кону України „Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”.

Суддя Плотніць кий Б.Д.

Суддя О.М.Сковородіна

Суддя І.К.Чорненька

Вик < Текст > тел. < Текст >

Надруковано примірників - < Текст > :

господарському суду Донец ької області - < Текст >,

сторонам - < Текст > ,

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення10.10.2011
Оприлюднено08.11.2011
Номер документу18887998
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —27/87б

Ухвала від 16.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Судовий наказ від 02.09.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 19.05.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 06.05.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 17.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 06.05.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 21.11.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 13.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Запорощенко M.Д.

Ухвала від 29.05.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 02.04.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні