Ухвала
від 03.08.2011 по справі 6-23/2011
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6-23/2011

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 серпня 2011 року Бус ький районний суд Львівсько ї області у складі головуючо ї судді Шендрікова Г. О., при с екретарі Квасниці Ю.П., з участ ю старшого державного викона вця відділу ДВС Буського РУЮ Вільшанецької Д.С. розглянув ши у відкритому судовому зас іданні у залі суду в м. Буську подання старшого державног о виконавця відділу Державно ї виконавчої служби Буського управління юстиції Вільшане цької Д.С. про тимчасове обмеж ення у праві виїзду за межі Ук раїни , -

в с т а н о в и в:

Старший держав ний виконавець відділу ДВС Б уського РУЮ Вільшанецька Д.С . звернулася до суду з подання м, погодженим начальником ві дділу ДВС Буського РУЮ Лісни м І.В., про надання дозволу на т имчасове обмеження ОСОБА_3 у праві виїзду за межі Укра їни до виконання ним своїх зо бов' язань відповідно до вик онавчого листа № 2-1406 Самбірськ ого районного суду Львівсько ї області виданого 09.12.2010 року пр о стягнення з ОСОБА_3 на ко ристь ОСОБА_4 аліментів на утримання сина ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі 400 грн . щомісячно, починаючи з 15.11.2010 ро ку, але не менше 30% прожитковог о мінімуму для дитини відпов ідного віку до повноліття ди тини, мотивуючи тим, що боржни ком заборгованість згідно ви щесказаного виконавчого лис та не погашено, що є підставою для обмеження особи у праві в иїзду за межі України.

В судовому засіданні ст арший державний виконавець в ідділу ДВС Буського РУЮ Віль шанецька Д.С. подання підтрим ала повністю та пояснила, що н ею, як державним виконавцем, в ідповідно до вимог ст. 11 Закон у України «Про виконавче про вадження», вживалися всі нео бхідні заходи по виконанню ОСОБА_3 своїх зобов' язань . Однак, в результаті проведен ня вказаних заходів заборгов аність, згідно виконавчого л иста, станом на день розгляду справи, не погашена, боржник ухиляється від виконання зоб ов' язань. Просить суд подан ня задоволити.

Заслухавши думку старш ого державного виконавця, пе ревіривши матеріали подання , суд приходить до висновку, що подання підлягає до задовол ення з наступних підстав.

Положенням ст.6 Закону Ук раїни «Про порядок виїзду з У країни та в'їзду в Україну гро мадян України» встановлено, що громадянинові України, як ий має паспорт, може бути тимч асово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема у випадках, як що діють неврегульовані алім ентні, договірні чи інші неви конані зобов'язання - до викон ання зобов'язань, або розв'яза ння спору за погодженням сто рін у передбачених законом в ипадках, або забезпечення зо бов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України.

Згідно ч.1 ст.11 Закону Укра їни «Про виконавче проваджен ня» державний виконавець зоб ов' язаний вживати передбач ені цим Законом заходи приму сового виконання рішень, неу переджено, своєчасно і в повн ому обсязі вчиняти виконавчі дії.

Відповідно до п.18 ч.2 ст.11 За кону України «Про виконавче провадження» у разі ухилення боржника від виконання зобо в'язань, покладених на нього р ішенням, державний виконавец ь має право звертатися до суд у за встановленням тимчасово го обмеження у праві виїзду б оржника - фізичної особи або к ерівника боржника - юридично ї особи за межі України - до ви конання зобов'язань за рішен ням.

Частиною 1 ст.377-1 ЦПК України встановлено, що пита ння про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичн ої особи у праві виїзду за меж і України при виконанні судо вих рішень та рішень інших ор ганів (посадових осіб) вирішу ється судом за місцезнаходже нням органу державної викона вчої служби за поданням держ авного виконавця, погодженим з начальником відділу держа вної виконавчої служби. Суд н егайно розглядає подання, за значене в частині першій ціє ї статті, без виклику чи повід омлення сторін та інших заін тересованих осіб за участю д ержавного виконавця.

Як вбачається з матеріал ів подання заборгованість ОСОБА_3 згідно виконавчого листа № 2-1406 Самбірського район ного суду Львівської області виданого 09.12.2010 року про стягнен ня з ОСОБА_3 на користь О СОБА_4 аліментів на утриман ня сина ОСОБА_5, ІНФОРМАЦ ІЯ_1 в розмірі 400 грн. щомісячн о, починаючи з 15.11.2010 року, але не м енше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного вік у до повноліття дитини, не по гашена та станом на 15.07.2011 року с тановить 3606 грн.88 коп.

Таким чином, наявність у ОСОБА_3 невиконаного зоб ов' язання, покладеного на н ього виконавчим листом, є під ставою для обмеження у праві виїзду за межі України.

За таких обставин суд пр иходить до висновку, що подан ня старшого державного викон авця відділу ДВС Буського РУ Ю Вільшанецької Д.С. слід задо волити та тимчасово обмежити у праві виїзду за межі Україн и ОСОБА_3 до сплати останн ім заборгованості, згідно ви конавчого листа № 2-1406 виданого 09.12.2010 року Самбірським районни м судом Львівської області

На підставі Закону Украї ни «Про порядок виїзду і в'їзд у в Україну громадян України », керуючись ст. 377-1 ЦПК України , суд, -

у х в а л и в :

Подання задоволи ти.

Тимчасово обмежити у пра ві виїзду за межі України О СОБА_3, 1980 року народжен ня, українцю, громадянину Укр аїни, проживаючого АДРЕСА _1, без вилучення паспортног о документа, до виконання ним своїх зобов' язань по сплат і заборгованості в сумі 3606 гри вень 88 копійок, згідно виконав чого листа Самбірського райо нного суду Львівської област і № 2-1406 виданого 09.12.2010 року.

Ухвала може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о апеляційного суду Львівськ ої області через Буський рай онний суд Львівської області шляхом подачі апеляційної с карги протягом п' яти днів з дня її проголошення.

Суддя Шендрікова Г. О.

СудБуський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення03.08.2011
Оприлюднено03.04.2012
Номер документу18955449
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-23/2011

Ухвала від 06.04.2011

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Ухвала від 19.12.2011

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Бондар Ю. О.

Ухвала від 07.02.2011

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицак Р. М.

Ухвала від 07.02.2011

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицак Р. М.

Ухвала від 08.12.2011

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 06.09.2011

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 25.11.2011

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Гребик Л. В.

Ухвала від 03.08.2011

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 29.09.2011

Цивільне

Кам'янсько-Дніпровський районний суд Запорізької області

Васильченко В. В.

Ухвала від 22.09.2011

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Глушкова В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні