Ухвала
від 24.10.2011 по справі 22/63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міс та КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельниць кого,44-Б тел. 284-18-98

У Х В А Л А

справа № 22/63 24.10.11

За позовом Від критого акціонерного товари ства «Акціонерна компанія «К иївводоканал»

в особі Розрахунков ого Департаменту

до Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Світ побуту»

про стягнення заборгованості за надані по слуги

суддя Самсін Р.І.

Представники сторін:

від позивача: ОСОБА _1. (довіреність № 319 від 30.09.2011р.);

від відповідача: не з' я вились;

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Відкрите акціонерне тов ариство «Акціонерна компані я «Київводоканал»в особі роз рахункового департаменту зв ернулось в суд з позовом до То вариства з обмеженою відпові дальністю «Світ побуту»про с тягнення основного боргу у р озмірі 55 697, 55 грн. та інфляційни х втрат у розмірі 14 782, 78 грн..

Відповідач в судове засідання не з' явився, про р озгляд справи повідомлений н алежним чином. В матеріалах с прави наявний відзив на позо в.

В судовому засіданні пред ставником позивача повідомл ено про зміну найменування ю ридичної особи, у зв' язку із прийняттям Закону «Про акці онерні товариства», заявлено клопотання про заміну найме нування сторони судового про цесу.

Відповідно до ст. 25 ГПК Украї ни у разі смерті або оголошен ня фізичної особи померлою, п рипинення діяльності суб'єкт а господарювання шляхом реор ганізації (злиття, приєднанн я, поділу, перетворення), замін и кредитора чи боржника в зоб ов'язанні, а також в інших випа дках заміни особи у відносин ах, щодо яких виник спір, госпо дарський суд залучає до учас ті у справі правонаступника відповідної сторони або трет ьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчи нені в процесі до вступу прав онаступника, є обов' язковим и для нього в такій же мірі, в я кій вони були б обов' язкови ми для особи, яку він замінив.

Відкрите акціонерне това риство «Акціонерна компанія «Київводоканал»перейменов ано на Публічне акціонерне т овариство «Акціонерна компа нія «Київводоканал», що відп овідно є підставою для замін и позивача процесуальним пра вонаступником.

Вимоги суду позивачем вико нані не у повному обсязі, до сп рави представлені лише докум енти підтверджуючі здійснен ня обліку споживання послуг у спірному періоді, розшифро вки рахунків абонента, та док ументи підтверджуючі направ лення акту звірки на адресу в ідповідача, що при заявлених позивачем вимогах не є доста тніми доказами для вирішення спору по суті.

Відповідно до пункт у 1, 2 частини першої статті 77 ГП К України господарський суд відкладає розгляд справи в р азі нез' явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, ненадання витребуваних дока зів.

Враховуючи ненадання суд у витребуваних документів, з метою недопущення порушення процесуальних прав сторін н а участь у судовому засіданн і, повного та всебічного з' я сування обставин справи, суд вважає за доцільне відкласт и розгляд справи чим надати в ідповідачеві додаткову можл ивість скористатись своїм пр авом на участь у розгляді спр ави.

Керуючись ст. 25, п. 1, 2 ст. 77, ст. 86 ГП К України, господарський суд , -

У Х В А Л И В:

1. Здійснити заміну позивач а Відкритого акціонерного то вариства «Акціонерна компан ія «Київводоканал»на його пр авонаступника - Публічне акц іонерне товариство «Акціоне рна компанія «Київводоканал ».

2. Розгляд справи відкласти до 14.11.2011 о 12:20.

3. Викликати в судове засіда ння представників позивача, відповідача. Засідання відбу деться за адресою м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 44-В, зал судов ого засідання № 52.

4. Зобов' язати позивача вик онати вимоги ухвали суду від 04.10.2011р. у справі, а також надати:

- обгрунтування заявлених в имог по сумі боргу, письмов о вказати щодо врахування сплати в розмірі 20 262, 61 грн. згід но платіжного доручення № 245 в ід 17.09.2008р., та інші розбіжності п о оплатам про які зазначено у відзиві на позовну заяву;

- акт звірки, зобовязання по проведенню якої покладено н а АК «Київводоканал»ухвалою суду від 04.10.2011р. (акт підписаний обома сторонами по спі рному періоду);

- письмові обгрунтува ння щодо здійсненого розраху нку інфляційних збитків із в казанням періоду визначення середнього індексу інфляції , оскільки наведений розраху нок у вигляді таблиці переві рити неможливо;

- в разі підтримання заявлен их вимог про стягнення з відп овідача інфляційних втрат на вести розрахунки із зазначен ням по якому періоду простро чення у відношенні відповідн ої суми боргу здійснюється н арахування, із застосування яких індексів інфляції визна чено середній індекс інфляці ї в цьому періоді.

5. Запропонувати сторонам на дати додаткові наявні та не п редставлені суду докази на п ідтвердження заявлених вимо г та заперечень.

Попередити відповідача, щ о при ухиленні від виконання вимог суду та участі в судово му засіданні справа буде роз глянута відповідно до ст. 75 Го сподарського процесуальног о кодексу України за наявним и в ній матеріалами.

Суддя Р.І. Самсін

Дата ухвалення рішення24.10.2011
Оприлюднено09.11.2011
Номер документу18984125
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —22/63

Ухвала від 11.11.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Плужник О.В.

Рішення від 11.05.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Желік М.Б.

Ухвала від 07.02.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

Ухвала від 23.01.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Безрук Т.М.

Постанова від 23.04.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Рябуха В.І.

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Самсін Р.І.

Рішення від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Самсін Р.І.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Самсін Р.І.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Желік М.Б.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Самсін Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні