Вирок
від 20.10.2011 по справі 1-171
ХРИСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-171

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 жовтня 2011 року Христинівський районний су д Черкаської області

в складі :

головуючого - судді Олійника М. Ф.,

при секретарі Нестерук О.В.,

за участю прокурора Мельничука В.Ю.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Христинівці кримінальн у справу по обвинуваченню

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур одженки м. Макіївки Донецьк ої області, українки, грома дянки України, з неповною с ередньою освітою, неодруже ної, непрацюючої, яка прожива є в АДРЕСА_1, раніше судимо ї 22.02.2011р. Христинівським районн им судом Черкаської області за ст.ст. 309 ч.1, 75 КК України до 3 ро ків позбавлення волі з іспит овим строком 3 роки;

у скоєнні злочину, передбач еного ч. 1 ст. 263 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 скоїла придбання , зберігання та носіння вибух ових речовин без передбачено го законом дозволу за таких о бставин.

ОСОБА_1 на початку липня 2011р . в м. Христинівці, знаходячись на місцевому сміттєзвалищі у пошуках металобрухту, неза конно придбала, знайшовши ме талеву банку з мисливським п орохом, яку забрала собі та ді ючи умисно, незаконно носила та зберігала при собі, без пер едбаченого законом дозволу.

01.08.2011р. в період часу з 18 год. 40 хв . по 18 год. 55 хв. в с. Христинівці Х ристинівського району, заход ячись біля ставу по вул. Ленін а, під час особистого огляду ОСОБА_1, працівниками міліц ії виявлено та вилучено мета леву банку із сипучою речови ною темного кольору, яка згід но з висновком експерта від 18. 08.2011р. за № 5/64 є промислово вигото вленою вибуховою речовиною м етальної дії - двоосновним б ездимним (нітроцелюлозним) п орохом, який ОСОБА_1 незак онно придбала, зберігала та н осила при собі, без передбаче ного законом дозволу.

Підсудна ОСОБА_1 у судов ому засіданні визнала себе в инною у пред'явленому їй обви нуваченні, факт і обставини с коєння злочину підтвердила, розкаялась у скоєному та про сила суд про поблажливість д о неї.

Вона пояснила, що на початк у липня 2011р. в м. Христинівці, зн аходячись на місцевому смітт єзвалищі у пошуках металобру хту, знайшла металеву банку з мисливським порохом, яку заб рала собі, після чого носила та зберігала її при собі. 01.08.2011р . в с. Христинівці Христинівсь кого району, заходячись біля ставу по вул. Леніна, під час ї ї особистого огляду, працівн ики міліції виявили та вилуч или металеву банку із порохо м.

На підставі ч. 3 ст. 299 КПК Украї ни суд визнав недоцільним до слідження доказів стосовно т их обставин справи, які ніким не оспорюються, обмежившись допитом підсудної та дослід женням письмових доказів, як і характеризують особу підсу дної. Проти цього не заперечу вали учасники судового розг ляду.

Допитавши підсудну, дослід ивши письмові докази, які хар актеризують особу підсудної , суд приходить до висновку, що вина ОСОБА_1 доведена і во на повинна нести відповідаль ність за ч.1 ст.263 КК України, а са ме, за придбання, зберігання т а носіння вибухових речовин без передбаченого законом до зволу.

При призначенні покарання підсудній ОСОБА_1 суд вра ховує ступінь тяжкості вчине ного злочину, особу винної, об ставини, що пом'якшують та обт яжують покарання.

Підсудна ОСОБА_1 скоїла злочин середньої тяжкості, з лочин скоїла під час іспитов ого строку за попереднім вир оком Христинівського районн ого суду від 22.02.2011р., що засвідчу є її небажання стати на шлях в иправлення. Згідно з характе ристикою, виданою Христинівс ькою сільською радою, за оста нній період на ОСОБА_1 ком прометуючі матеріали до вико нкому ради не поступали, вона не стоїть на обліку у лікаря - нарколога та психіатра.

Обставиною, яка пом'якшує по карання, суд визнає щире каят тя підсудної.

Обставиною, яка обтяжує пок арання, суд визнає рецидив зл очинів.

З врахуванням зазначених о бставин суд вважає, що виправ лення і перевиховання підсуд ної ОСОБА_1 можливі лише в умовах ізоляції її від суспі льства.

Цивільний позов у справі не заявлявся.

Судові витрати у справі за п роведення судової експертиз и вибухових речовин, продукт ів вибуху та пострілу № 5/64 від 1 8.08.2011р. в розмірі 562,56 грн. підлягаю ть стягненню з підсудної ОС ОБА_1 на користь НДЕКЦ при УМ ВС України в Черкаській обла сті.

Речовий доказ у справі: безд имний порох вагою 400 г знищени й на вибуховому майданчику В ВПТД НДЕКЦ при УМВС України в Черкаській області.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК Укра їни, суд

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винною у скоєнні злочину, передбачен ого ч. 1 ст. 263 КК України, та призн ачити їй покарання у виді 2 (дв ох) років позбавлення волі.

Відповідно до ч.1 ст. 71 КК Укра їни до покарання, призначено го за новим вироком, частково приєднати невідбуту частину покарання за попереднім вир оком Христинівського районн ого суду Черкаської області від 22.02.2011 року у виді 1 (одного) ро ку 1 (одного) місяця позбавленн я волі та призначити ОСОБА_ 1 остаточне покарання за су купністю вироків у виді 3 (трьо х) років 1 (одного) місяця позба влення волі.

Строк відбування покаранн я ОСОБА_1 відраховувати з моменту затримання та взяття під варту засудженої ОСОБА _1

Запобіжний захід щодо ОС ОБА_1 у вигляді підписки про невиїзд до набрання вироком законної сили залишити без з мін.

Стягнути з ОСОБА_1 на кор исть НДЕКЦ при УМВС України у Черкаській області 562 (п' ятс от шістдесят дві) грн. 56 коп. суд ових витрат у справі за прове дення судової експертизи виб ухових речовин, продуктів ви буху та пострілу.

Речовий доказ у справі: безд имний порох вагою 400 г - знищени й.

На вирок може бути подана а пеляція до апеляційного суду Черкаської області через Хр истинівський районний суд Че ркаської області протягом п' ятнадцяти діб з моменту його проголошення.

Суддя М. Ф. Олійник

СудХристинівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.10.2011
Оприлюднено15.11.2011
Номер документу19058501
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-171

Вирок від 12.03.2012

Кримінальне

Сватівський районний суд Луганської області

Гашинський М. А.

Постанова від 06.10.2011

Кримінальне

Сватівський районний суд Луганської області

Гашинський М. А.

Постанова від 06.10.2011

Кримінальне

Сватівський районний суд Луганської області

Гашинський М. А.

Вирок від 11.10.2010

Кримінальне

Валківський районний суд Харківської області

Бондаренко В. М.

Вирок від 29.11.2010

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Савіцький Л. П.

Постанова від 30.09.2009

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Скрицький Л. П.

Вирок від 20.10.2011

Кримінальне

Христинівський районний суд Черкаської області

Олійник М. Ф.

Постанова від 30.09.2009

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Скрицький Л. П.

Постанова від 05.11.2010

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Степанова Валентина Миколаївна

Вирок від 30.12.2010

Кримінальне

Мостиський районний суд Львівської області

Джала Сергій Юрієвич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні