Ухвала
від 27.10.2011 по справі 4-1926/11
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №4-1926/11 Головуючи й у І інстанції Сівчук А.Є.

Провадження №10/0390/331/11 Доповідач Мілі щук С.Л.

Категорія: запобіжний захі д

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ВОЛИ НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 жовтня 2011 року місто Луцьк

Колегія суддів судової па лати у кримінальних справах апеляційного суду Волинсько ї області у складі:

головуючого - судді Міліщука С.Л.,

суддів - М атата О.В., Борсука П.П.,

з участю прокурора - Заплотинського В.В.,

захисника - О СОБА_1,

обвинуваченого - О СОБА_2,

розглянувши в приміщенні с уду апеляцію прокурора, який приймав участь у розгляді сп рави судом першої інстанції, на постанову Луцького міськ районного суду від 21 жовтня 2011 року щодо ОСОБА_2, ІНФ ОРМАЦІЯ_1, громадянина Укра їни, українця, уродженця м. К иєва, жителя АДРЕСА_1 нео друженого, несудимого, -

В С Т А Н О В И Л А :

Постановою суду відмовл ено в задоволенні подання ст аршого слідчого прокуратури Волинської області про обра ння запобіжного заходу у виг ляді взяття під варту щодо ОСОБА_2, який обвинувачуєть ся у вчиненні злочину, передб аченого ч. 3 ст. 368 КК України.

В апеляції прокурор вважає постанову суду незаконною, о скільки судом не враховано т е, що ОСОБА_2 ухилявся від с лідства та може ухилятися в п одальшому, за станом здоров' я може утримуватися у слідчо му ізоляторі, неодружений, ді тей та осіб похилого віку на у триманні немає. З таких підст ав прокурор просить постанов у суду першої інстанції скас увати, а матеріали подання на правити на новий судовий роз гляд.

Заслухавши доповідача, поя снення прокурора, який підтр имав апеляцію з викладених у ній мотивів, пояснення обвин уваченого та його захисника, які просили постанову суду з алишити без зміни, перевірив ши доводи апеляції за матері алами справи, колегія суддів прийшла до висновку, що апеля ція задоволенню не підлягає з наступних підстав.

При розгляді подання слідч ого про обрання щодо ОСОБА_ 2 запобіжного заходу у вигл яді взяття під варту судом пе ршої інстанції дотримано вим оги ст. ст. 148, 150 КПК України, врах овано викладені у поданні об ставини та дані про особу обв инуваченого.

Запобіжний захід у вигляді взяття під варту обирається за наявності підстав вважат и, що інші, менш суворі, запобі жні заходи, передбачені ст. 149 К ПК України, можуть не забезпе чити виконання обвинувачени м процесуальних обов' язків , що випливають із ч. 2 ст. 148 КПК У країни, і його належної повед інки.

Як вбачається з матеріалів справи, слідчим не надано док азів того, що обвинувачений ОСОБА_2 буде намагатися ухи литися від слідства, суду, вик онання процесуальних рішень , перешкоджати встановленню істини у справі чи продовжув ати злочинну діяльність.

Суд першої інстанції належ ним чином спростував доводи подання про ухилення обвинув аченим від слідства. Висновк и суду про те, що на час поїздк и до м. Києва та на момент пору шення щодо ОСОБА_2 криміна льної справи останній не ухи лявся від явки до слідчого, ос кільки відносно нього не бул о обрано будь-яких обмежень ч и запобіжних заходів, про які йому було б відомо, належним ч ином обґрунтовані і апелянто м не спростовані.

В апеляції прокурор зазнач ає про можливість утримуванн я ОСОБА_2 за станом здоров ' я у слідчому ізоляторі, від сутність на його утриманні д ітей та осіб похилого віку, пр оте такі обставини не є підст авами для обрання запобіжног о заходу.

Фактичні дані, які давали б підстави вважати, що ОСОБА_ 2 перебуваючи на волі може у хилятись від слідства і суду чи перешкоджатиме встановле нню істини по праві у матеріа лах подання відсутні, не наве дені вони й в апеляції прокур ора.

З урахуванням таких обстав ин, колегія суддів вважає, що с уд першої інстанції не мав пі дстав для обрання щодо ОСОБ А_2 запобіжного заходу у виг ляді взяття під варту, тому за лишає постанову без зміни, а а пеляцію прокурора - без задов олення.

Керуючись ст.ст. 362, 382 КПК Укра їни, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Постанову Луцького місь крайонного суду від 21 жовтня 2 011 року щодо ОСОБА_2 зали шити без зміни, апеляцію прок урора - без задоволення.

Головуючий

Судді

СудАпеляційний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення27.10.2011
Оприлюднено18.11.2011
Номер документу19165091
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1926/11

Постанова від 25.11.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Постанова від 31.08.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Курилець А. Р.

Постанова від 18.10.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

Ухвала від 27.10.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Міліщук С. Л.

Ухвала від 27.10.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Міліщук С. Л.

Постанова від 12.09.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Грабовий П. С.

Постанова від 14.06.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Князьков В. В.

Постанова від 21.06.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волокітіна Н. Б.

Постанова від 22.04.2011

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Медушевська А. О.

Постанова від 20.04.2011

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Пилаєва М. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні