Ухвала
від 25.10.2011 по справі 4340-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

Автономна Республіка К рим, 95003, м.Сімферополь, вул.О.Нев ського/Річна, 29/11, к. 203

УХВАЛА

< Список (При необходимости выбрать) >

< Список (При необходимос ти выбрать) >

25.10.2011 Справа №5002-29/4340-2011

За позовом - Комунального підприємства «Ленводоканал » (98200, АР Крим, Ленінський район , смт. Леніно, вул. Трудова, 8, код ЄДРПОУ 35903389);

До відповідача - Районног о підприємства водопровідно -каналізаційного господарст ва (98200, АР Крим, Ленінський райо н, смт. Леніно, вул. Трудова, 8, ко д ЄДРПОУ 32351926) в особі:

Ліквідатора РП ВКГ Савіна В асиля В' ячеславовича (АДР ЕСА_1);

Третя особа - Ленінська ра йонна рада (98200, АР Крим, смт. Лені не, вул.. Пушкіна, 22);

Про визнання договорів нед ійсними.

Суддя О.І. Башилашвілі

Представники:

Від позивача - ОСОБА_1 - представник, довіреність №01-4/290 від 26.04.2011 р.;

Від відповідача - не з' яв ився;

Від третьої особи - не з' яв ився;

Від ПАТ «Крименерго» - ОСО БА_2, довіреність, паспорт; ;

Сутність спору: Комунальне підприємство «Ленводоканал » звернулося до господарсько го суду АР Крим з позовом до ві дповідача - Районного підпр иємства водопровідно-каналі заційного господарства про в изнання недійсними договорі в про переведення боргу (забо ргованість за поставлену еле ктричну енергію) №1 від 06.11.2009 р. та б/н від 20.11.2009 р., укладених між КП «Ленводоканал» та РП ВКГ.

Позовні вимоги мотивовані тим, що укладені між сторонам и у справі договори №1 від 06.11.2009 р . та б/н від 20.11.2009 р., на умовах яких обов' язок РП ВКГ зі сплати е лектричної енергії за догово ром № 66 від 14.07.2004 р., укладеного мі ж РП ВКГ та ПАТ «Крименерго», п ереведений на «Ленводоканал », є недійсними, оскільки від і мені РП ВКГ були підписані в.о . директора ОСОБА_3, який не мав такого права.

Ухвалою господарського су ду АР Крим від 13 жовтня 2011 року п озов Комунального підприємс тва «Ленводоканал» було прий нято судом до розгляду, справ у за порушеним провадженням призначено до слухання у суд овому засіданні та залучено до участі у справі в якості тр етьої особи яка не заявляє са мостійних вимог на предмет с пору Ленінську районну раду.

У судовому засіданні 05 липн я 2011 року були присутні повнов ажні представники позивача т а ПАТ «Крименерго».

Позивач в судовому засідан ні позовні вимоги підтримав, але вимоги ухвали господарс ького суду про порушення про вадження у справі не виконав , причин невиконання суду не п ояснив.

Відповідач явку повноважн ого представника в судове за сідання не забезпечив, про пр ичини неявки суд не повідоми в, про час та місце розгляду сп рави був повідомлений належн им чином, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення.

Третя особа - Ленінська ра йонна рада явку повноважного представника в судове засід ання не забезпечила, але від н еї до слухання справи до суду надійшло клопотання про роз гляд справи без участі предс тавника останньої, яким тако ж було повідомлено суд, що Лен інська районна рада не прийм ала рішення щодо дозволу укл адення спірних договорів пер еведення боргу, а тому останн я підтримує позовні вимоги у повному обсязі.

Суд долучив до матеріалів с прави документи, надані Лені нською районною радою, та зад овольнив клопотання про розг ляд справи без участі предст авників останньої.

Присутній у судовому засід анні представник ПАТ «Кримен ерго» надав письмову заяву п ро залучення ПАТ «Крименерго » до участі у справі в якості т ретьої особи, яка не заявляє с амостійних вимог на предмет спору, мотивуючи це тим. що виз нання недійсними спірних дог оворів про переведення боргу може вплинути на дійсність Д одаткової угоди від 06.11.2009 р. до д оговору про постачання елект ричної енергії, укладеної мі ж ПАТ «Крименерго» та позива чем.

Слід зазначити, що позивач з аперечував проти залучення д о участі у справі ПАТ «Кримен ерго».

Суд, розглянувши клопотанн я ПАТ «Крименерго» про залуч ення його до участі у справі в якості третьої особи, яка не з аявляє самостійних вимог на предмет спору, задовольнив й ого.

Слід також зазначити, що суд ом був спрямований запит до е лектронної бази даних АРМ ЄД Р для отримання даних про вкл ючення відповідача до Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців та відповідно отрима ний спеціальний витяг, з яког о вбачається, що Районне підп риємство водопровідно-канал ізаційного господарства зна ходиться в стані припинення підприємницької діяльності . Керівником РП ВКГ є Савін Вас иль В' ячеславович.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши обставини за пра вилами ст. 43 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и - за внутрішнім переконання м, що ґрунтується на всебічно му, повному і об'єктивному роз гляді в судовому процесі всі х обставин справи в їх сукупн ості, керуючись законом, врах овуючи невиконання позиваче м вимог суду та залучення ПАТ «Крименерго» в якості треть ої особи, суд вважає за необхі дне відкласти розгляд справи .

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 27, 77, 86 ГПК України, су д -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особ и. яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Публі чне акціонерне товариство «К рименерго» (95034, м. Сімферополь, вул.. Київська, 74/6, код ЄДРПОУ 001314 00);

2. Розгляд справи відкл асти на 08.11.2011р. на 11 год. 15 хв.

3. Зобов' язати позива ча - надати суду оригінали д окументів, доданих до позовн ої заяви, для огляду в судовом у засіданні; Статут, Свідоцтв о про державну реєстрацію (ор игінали для огляду в судовом у засіданні, належним чином з авірені копії для залучення до матеріалів справи); направ ити на адресу залученої до уч асті у справі третьої особи т а Ленінській районній раді к опії позову з усіма додаткам и, докази направлення (вручен ня) надати суду; надати суду; а кт перевірки КРУ, на який є пос илання у позові, та експертне дослідження Кимського НДІСЕ , надати додаткові пояснення з цього приводу; документаль не та нормативне обгрунтуван ня позовних вимог відповідно до вимог чинного законодавс тва; явка.

4. Зобов' язати відпов ідача - надати суду письмовий відзив на позовну заяву, який повинен містити відомості, щ о передбачені ст. 59 ГПК Україн и, з документальним та правов им обґрунтуванням своїх запе речень; Статут, Свідоцтво про державну реєстрацію (оригін али для огляду в судовому зас іданні, належним чином завір ені копії для залучення до ма теріалів справи); явка.

Витребувати у посадової ос оби підприємства відповідач а - арбітражного керуючого-лі квідатора В. В. Савіна усі доку менти щодо банкрутства підпр иємства (оригінали для огляд у в судовому засіданні, належ ним чином завірені копії для залучення до матеріалів спр ави); накази підприємства щод о призначення посадової особ и ОСОБА_3. Явка.

5. Зобов' язати третю о собу - ПАТ «Крименерго» - надат и суду письмові пояснення по суті спору; Статут, Свідоцтво про державну реєстрацію (ори гінали для огляду в судовому засіданні, належним чином за вірені копії для залучення д о матеріалів справи); явка.

Визнати явку сторін та ПАТ « Крименерго» в судове засідан ня обов' язковою.

Ухвалу направити на адреси сторін та третіх осіб рекоме ндованою кореспонденцією.

Суддя Господарсько го суду

Автономної Республіки Кр им Баш илашвілі О.І.

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення25.10.2011
Оприлюднено22.11.2011
Номер документу19216613
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4340-2011

Рішення від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Башилашвілі О.І.

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Башилашвілі О.І.

Ухвала від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Башилашвілі О.І.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Башилашвілі О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні