Постанова
від 08.11.2011 по справі 4-2618/11
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ВІННИЦІ

08.11.2011

Справа № 4-2618/11

П О С Т А Н О В А

Іменем України

08 листопада 2011 року м. Вінниця

Суддя Ленінського ра йонного суду м. Вінниці Олійн ик О.М., при секретарі Козловій М.О., з участю прокурора Сліса рчука О.М., розглянувши поданн я старшого слідчого СВ Ленін ського РВ ВМУ УМВС України у В інницькій області Хавари Н .І. про обрання запобіжн ого заходу у вигляді взяття п ід варту відносно

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Ужгород, гром адянина України, розлученого , освіта середньо-спеціальн а, тимчасово не працюючого, проживаючого за адресою: А ДРЕСА_1,

в с т а н о в и в:

До суду звернувся стар ший слідчий СВ Ленінського Р В ВМУ УМВС України у Вінницьк ій області з поданням про обр ання відносно ОСОБА_2 запо біжного заходу у вигляді взя ття під варту, подання мотиву вав тим, що в його проваджен ні знаходиться кримінальна с права №11271319 по обвинуваченню ОСОБА_2 у вчиненні ним злочи ну, передбаченого ст. 289 ч. 1 КК Ук раїни.

В ході досудового слідств а встановлено, що ОСОБА_2 197 1 року 04.11.2011 року приблизно о 16.00 го д., проходячи біля ТК «Пасаж», що по вул. Хмельницьке шоссе, в м. Вінниці, помітив автомобіл ь марки «Мерседес Бенц», спри нтер, д.н. НОМЕР_1, вартістю 80 тис. гривень, належний ОСО БА_3, в якому був заведений дв игун та привідчинені двері і вирішив незаконно ним завол одіти. Реалізовуючи свій зло чинний умисел, діючи із корис ливого мотиву, ОСОБА_2 під ійшов до автомобіля, де впевн ившись, що за його діями ніхто не спостерігає, сів в салон ав томобіля, після чого на даном у автомобілі зник з місця вчи нення злочину.

Таким чином, своїми умисни ми діями ОСОБА_2 вчинив зл очин, передбачений ч. 1 ст. 289 КК У країни, тобто незаконне заво лодіння транспортним засобо м.

05.11.2011 року ОСОБА_2 затрим ано в порядку ст. 115 КПК України , від дачі показів він відмови ся.

07.11.2011 року ОСОБА_2 повторно допитано в якості підозрюва ного, під час допиту він зізна вся у вчиненому злочині.

08.11.2011 року ОСОБА_2 пред' яв лено обвинувачення, у вчинен ні ним злочину, передбаченог о ст. 289 ч. 1 КК України та допитан о по суті пред' явленого обв инувачення, під час допиту ві н вину в інкримінованому йом у злочині визнав повністю.

Приймаючи до уваги, що ОСО БА_2 вчинив умисний злочин, к рім того в ході досудового сл ідства відмовлявся від дачі показів, немає постійного мі сця проживання в м. Вінниці, то му є підстави вважати, що знах одячись на свободі він буде п родовжувати злочинну діяльн ість та ухилятись від слідст ва та суду, чинити тиск на свід ків, перешкоджати встановлен ню істини по справі, в зв' язк у з чим слідчий просив поданн я задовольнити.

Прокурор підтримав подання слідчого, просив суд його задовольнити.

Обвинувачений ОСОБ А_2 щодо задоволення поданн я заперечував.

Суд, дослідивши матеріали кримінальної справи, вислух авши пояснення ОСОБА_2 , слідчого, думку прокурора, пр и вирішенні питання про наяв ність підстав для задоволенн я подання, приймає до уваги те , що взяття під варту - найбіль ш суворий запобіжний захід, у зв'язку з чим він обирається л ише за наявних підстав вважа ти, що інші (менш сурові) запоб іжні заходи, передбачені ст. 14 9 КПК України, можуть не забезп ечити виконання обвинувачен им процесуальних обов'язків, що випливають із ч. 2 ст. 148 КПК Ук раїни, на що звертає увагу Вер ховний Суд України в Постано ві Пленуму “Про практику зас тосування судами запобіжног о заходу у вигляді взяття під варту та продовження строкі в утримання під вартою”.

ОСОБА_2 обвинув ачується у вчиненні умисного злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавл ення волі на строк до 5 років, н е працює, тобто засобів для іс нування не має, проживає в м . Ужгород, Закарпатської обла сті, відповідно постійного місця проживання в м. Вінниці немає. Дані обставини дають с уду підстави вважати, що ОС ОБА_2, перебуваючи на волі, мо же перешкоджати встановленн ю істини по справі, уникати ві д слідства та суду, продовжув ати злочинну діяльність.

Як передбачено ст. 5 Ко нвенції про захист прав люди ни і основоположних свобод, з аконним та обґрунтованим виз нається арешт особи, коли він є необхідним для запобіганн я вчиненню нею правопорушенн я чи її втечі після його вчине ння, а також для забезпечення виконання будь-якого обов' язку, встановленого законом.

Таким чином, з метою попер едження можливості вчинення ОСОБА_2 нових злочинів, за безпечення виконання ним про цесуальних рішень, суд вважа є, що наявні всі обґрунтовані підстави для задоволення по дання.

Керуючись ст. ст. 148, 150, 155, 165-2 КПК У країни, ст. 5 Конвенції про зах ист прав людини і основополо жних свобод, суд, -

п о с т а н о в и в:

Обрати відносно ОСОБ А_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уроджен ця м. Ужгород, запобіжний захід у вигляді взяття під ва рту.

На постанову суду мож е бути подана апеляція протя гом трьох діб з дня її винесен ня до апеляційного суду Вінн ицької області.

Подача апеляції не зуп иняє виконання постанови.

Суддя

Дата ухвалення рішення08.11.2011
Оприлюднено25.11.2011
Номер документу19250251
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-2618/11

Постанова від 16.02.2012

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Кальчук А. П.

Постанова від 03.10.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Процько Я. В.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Переверзева Л. І.

Постанова від 08.11.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні