Ухвала
від 17.10.2011 по справі 6-102/11
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАКІЇВКИ



КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МАКІЇВКИ

ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                                                                                                 Справа № 6-102/11

У Х В А Л А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

17 жовтня 2011  року                                                                                 м. Макіївка                                                                      

Кіровський  районний суд міста Макіївки Донецької області у складі

головуюча суддя                             Смєлік С.Г.

при секретарі                                       Чугуй М.О.

за участю

представника заявника                                ОСОБА_1

представника заінтересованої особи ОСОБА_2

                                                          заінтересованої особи                           ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщені місцевого суду в місті Макіївка заяву управління праці та соціального захисту населення Кіровської районної адміністрації Макіївської міської ради, заінтересовані особи: Кіровський відділ державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції, ОСОБА_3 про змінення способу і порядку виконання судового рішення,-

В С Т А Н О В И В:

06 вересня 2011 управління праці та соціального захисту населення Кіровської районної адміністрації Макіївської міської ради звернулось до суду з заявою про зміну способу і порядку виконання судового рішення, посилаючись на наявність обставин, що ускладнюють виконання судового рішення.

У судовому засіданні представник управління праці та соціального захисту населення Кіровської районної адміністрації Макіївської міської ради ОСОБА_1, який має відповідні повноваження за довіреністю юридичної особи, підтримав заявлені вимоги і посилаючись на обставини викладені у заяві, пояснив, що покладені постановою Кіровського райсуду м. Макіївки Донецької області від 28 квітня 2011 року на управління праці та соціального захисту населення Кіровської районної адміністрації Макіївської міської ради зобов’язання нарахувати і здійснити виплату за рахунок коштів Державного бюджету України на користь ОСОБА_3 щорічної допомоги на оздоровлення за 2010 рік як інваліду 3 групи відповідно до ст. 48 ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»не можуть бути виконані, оскільки передбачають зобов’язальних характер, у зв’язку з чим не підлягають безспірному списанню з коштів, які належать до загальнодержавних видатків, на підставі виконавчого документу відповідно до положень постанови КМУ від 09.07.2008 р. № 609 «Про затвердження порядку виконання рішень про стягнення коштів з рахунків, на яких обліковується кошти державного та місцевого бюджетів, або бюджетних установ». Наведені обставини суттєво ускладнюють виконання судового рішення.

Посилаючись на викладені обставини представник заявника просить суд змінити спосіб і порядок виконання судового рішення із зобов’язального на стягу вальний та змінити невірно вказані в постанові фінансові реквізити, з яких виплачується допомога на оздоровлення.

Представник Кіровського відділу державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції заступник начальника ОСОБА_2, яка діє на підставі довіреності, не заперечувала проти задоволення заявлених вимог, пояснивши, що протягом тривалого часу постанова суду про стягнення допомоги на користь ОСОБА_3 УПСЗН Кіровської районної адміністрації Макіївської міської ради не виконується.

Вислухавши пояснення представника заявника, вивчивши матеріали справи та дослідивши надані докази в межах заявлених вимог ( ст. 11 КАС України), суд установив наступне.

Постановою Кіровського районного суду міста Макіївки від 28 квітня 2011 року зобов’язано управління праці та соціального захисту населення Кіровської районної адміністрації Макіївської міської ради за рахунок коштів Державного бюджету України (код тимчасової функціональної класифікації видатків 090303; реєстраційний рахунок № 35419016000632 в ГК ДКУ у Донецькій області; МФО 834016, код ЕДРПОУ 25953988) нарахувати і здійснити виплату на користь ОСОБА_3 щорічної допомоги на оздоровлення за 2010 рік як інваліду 3 групи, у розмірі, встановленому в абзаці 3 частини 4 статті 48 Закону України від 28.02.1991 р. № 796-ХІІ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»з врахуванням фактично отриманих сум.

Постанова Кіровського райсуду м. Макіївки Донецької області від 28 квітня 2011 року набрала законної сили.

З наявних в матеріалах справи документів вбачається, що судове рішення про зобов’язання нарахувати і здійснити виплату щорічної допомоги на оздоровлення за 2010 рік на користь ОСОБА_3 знаходиться на примусовому виконанні у Кіровському відділі державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції з 02 вересня 2011 року, однак до теперішнього часу не виконане.

Відповідно до п. 12 постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.2008 р. «609 «Про затвердження порядку виконання рішень про стягнення коштів з рахунків, на яких обліковуються кошти державного та місцевого бюджетів, або бюджетних установ»у разі надходження постанови державного виконавця про відкриття виконавчого провадження, виконавчого документа та оформленої у двох примірниках платіжної вимоги Державне казначейство здійснює безспірне списання коштів, які належать до загальнодержавних видатків державного бюджету, в м6ежах бюджетних призначень, установлених законом про державний бюджет за відповідною програмою загальнодержавних видатків.

В інформаційному листі Міністерства фінансів України зазначено, що витрати, пов’язані із задоволенням судами позовних заяв отримувачів допомоги на оздоровлення за 2010 рік як інваліду 3 групи відповідно до ст. 48 ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», у Державному бюджеті на 2010 рік не передбачено. За таких обставин виділення додаткових асигнувань по цій програмі законом не передбачено.

Приписами частини 1 статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України визнано, що за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду, що видав виконавчий лист, із поданням, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Проаналізувавши встановлені фактичні обставини, суд дійшов висновку, що зобов’язальний характер резолютивної частини постанови суду ускладнює її виконання, тому заява управління праці та соціального захисту населення Кіровської районної адміністрації Макіївської міської ради про зміну способу і порядку виконання судового рішення підлягає задоволенню.

Згідно інформації управління праці та соціального захисту населення Кіровської районної адміністрації Макіївської міської ради змінено реквізити, з яких виплачується допомога на оздоровлення за 2010 рік як інваліду 3 групи відповідно до ст. 48 ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»- на рахунковий рахунок № 35413024001500, в ГУ ДКУ у Донецькій області, МФО 834016, ЄДРПОУ 25953586, за рахунок коштів Держаного бюджету України.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтею 263 Кодексу адміністративного судочинства України ,суд

УХВАЛИВ:

Заяву управління праці та соціального захисту населення Кіровської районної адміністрації Макіївської міської ради, заінтересовані особи: Кіровський відділ державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції, ОСОБА_3 про змінення способу і порядку виконання судового рішення задовольнити.

Встановити порядок виконання постанови Кіровського районного суду м. Макіївки Донецької області від 28 квітня 2011 року по справі № 2-а-153/11 за адміністративним позовом ОСОБА_3 до управління праці та соціального захисту населення Кіровської районної адміністрації Макіївської міської ради про визнання протиправними дій та стягнення недоплачених сум щорічних виплат на оздоровлення шляхом стягнення з управління праці та соціального захисту населення Кіровської районної адміністрації Макіївської міської ради за рахунок коштів Державного бюджету України з розрахункового рахунку –35219046001500 ГУ ДКУ у Донецькій області, МФО 834016, ЄДРПОУ - 25953586 за програмою 2501259 „ Компенсація за шкоду заподіяну здоров’ю, та допомоги на оздоровлення, у разі звільнення з роботи громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", КЕКВ 1341, на користь ОСОБА_3 недоотриману щорічну допомогу на оздоровлення за 2009 та 2010 роки як інваліду 3 групи, у розмірі, встановленому в абзаці 3 частини 4 статті 48 Закону України від 28 лютого 1991 р. № 796-ХП «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», виходячи із розміру мінімальної заробітної плати на момент виплати (абзац 7 частини 4 статті 48 Закону № 796-ХП), з вирахуванням фактично отриманих сум

Заяву про апеляційне оскарження ухвали суду може бути подано до Донецького апеляційного адміністративного суду через Кіровський районний суд міста Макіївки протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Кіровський районний суд м. Макіївки протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя

Дата ухвалення рішення17.10.2011
Оприлюднено15.12.2011
Номер документу19816685
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-102/11

Ухвала від 14.10.2011

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Г. М.

Ухвала від 05.09.2011

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Єйбог І. М.

Ухвала від 28.09.2011

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Курочка В. М.

Рішення від 05.05.2011

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 11.04.2011

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дуда О. О.

Рішення від 26.12.2011

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Кочура О. О.

Ухвала від 20.11.2015

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 24.11.2011

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Собко В.М. В. М.

Ухвала від 01.12.2012

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 06.10.2011

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні